Dominering

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Dominated, hippie! Get a job!
Den følelse du har? Det kaldes skam.
Heavyen
Soldier 
Killicon domination.png
DOMINERER 
 Spy

En Dominering er en belønning man får for, at dræbe eller hjælper til med at dræbe, en bestemt fjende fire gange uden at den fjende dræber eller får hjælp til at dræbe dig. Hvis du dominerer en spiller, bliver der spillet en bestemt lyd og du vil blive til deres Nemesis. Du vil kunne se en lille målskive ved siden af den spiller du dominerer på resultattavlen. Hvis en spiller dominerer dig, vil du hører en lidt anden lyd spille. Du vil kunne se et ikon med to boksehandsker på resultattavlen og det samme ikon kan også ses over dit Nemesis, bortset fra det er hold-farvet. Hvis du dræber dit Nemesis eller hjælper til med at dræbe dem, vil de miste deres domineering og status som dit Nemesis; dette er kendt som et Hævn-drab.

Domineringer gjort i et enkelt liv bliver vist i dine Rekorder/statistikker. Når du dominerer spillere, kan du se et medalje symbol ved siden af dit navn på resultattavlen sammen med det numre, som viser, hvor mange du dominerer fra det andet hold. Domineringer bliver ved med at være der, men ikke hvis holdne eller banen skifter. Hvis du hold-skfiter, vil alle dine domineringer fra eller imod dig forsvinde.

Dominerer du nogen, kan der ske det, at din karakter vil sige noget bestemt til den klasse du dominerer. Dominerer du flere spillere i en runde, vil det resultere i stigende grad entusiastiske svar fra din karakter.

Nemesis

Når en spiller bliver til dit Nemesis, kan du spotte et markant ikon over deres hoved, som gør det muligt for dig at identificere dem (medmindre de er en usynlig eller forklædt Spy). Kun du kan se dette ikon. Hvis dit Nemesis dræber dig, vil deres stillbillede fortælle dig, at du blev dræbt af dem "igen".

Det er muligt at have et vilkårligt antal modsatrettede spillere som dit Nemesis på én gang. Når du dræber et Nemesis, får du et Hævndrab, hvilket tæller til dine spiller statistikker samtidige vil den spiller miste deres status over at være dit Nemesis.

Nemesis funktionen blev tilføjet, sådan den kunne skabe en lille negativ strid mellem spillere og dermed også giver mulighed for spillerne at score extra point med et Hævndrab.

Hævn

I'm back, you sub-normal halfwit!
Spy 
Killicon domination.png
fik HÆVN på 
 Soldier

Dræber du dit Nemesis, kaldes det for et Hævndrab. Dette ledsages af en kort lyd og en særlig drabs varsel på spillerens HUD. Får man et Hævndrab, vil den klasse du i øjeblikket er, sige noget bestemt til dit afdøde Nemesis.

Et Hævndrab er doppelt så mange point værd ligesom et normalt drab, og vil fjerne dit Nemesis domineering imod dig. Hævndrab, der bliver udført i samme liv tæller også mod dine Rekorder/statistikker. Spillere kan opnå Nemesis præstationen ved at få 5 Hævndrab i deres statistikker. Et Hævndrab kan også opnås under Ydmygelsen, hvilket er et yderst fordelagtigt og tilfredsstillende tidspunkt, da dit Nemesis vil være krøbet sammen og helt sårbar.

Relateret præstationer

Achieved.png General

Et par friske øjne
Et par friske øjne
Dominer en spiller, som bruger Pyrosynsbrillerne, og gør dig fortjent til et par!

Belønning: Pyrosyn-briller


BVF²
BVF²
Hav 2 BEDSTE VENNER på en gang.
Nemesis
Nemesis
Opnå fem hævn-drab.

Leaderboard class soldier.png Soldier

Hersker
Hersker
Dominer 3 fjender i et enkelt liv.
Skyttegravskrig
Skyttegravskrig
Dræb dit nemesis med en skovl.

Leaderboard class pyro.png Pyro

Aufwebersehen
Aufwebersehen
Få en domineret spiller til at forlade serveren.

Leaderboard class demoman.png Demoman

De Tre Små Svæklinge
De Tre Små Svæklinge
Dominer 3 Engineers.
Der Kan Kun Være Én
Der Kan Kun Være Én
Hug hovedet af dit nemesis.

Leaderboard class heavy.png Heavy

Glasur På Kagen
Glasur På Kagen
Dræb 20 fjender, mens du dominerer dem.


Rød Front
Rød Front
Hjælp 5 holdkammerater med at få hævn over deres nemesis.
Rød Oktoberfest
Rød Oktoberfest
Skaf en domineering til en Medic der heler dig.

Leaderboard class medic.png Medic

Lægestøttet Mord
Lægestøttet Mord
Hjælp med at dræbe 20 nemesiser.

Leaderboard class sniper.png Sniper

Reglerne Er - Ingen Regler
Reglerne Er - Ingen Regler
Dominer en fjendtlig Sniper.
Mishandlet
Mishandlet
Brug Jarate på en fjende, du dominerer.

Leaderboard class spy.png Spy

Vigtigt Mål
Vigtigt Mål
Stik en fjende i ryggen som dominerer 3 eller flere af dine holdkammerater.


Ind Fra Kulden
Ind Fra Kulden
Opnå et hævn-drab med et rygstik.
Melbourne-sammensværgelsen
Melbourne-sammensværgelsen
Dominer en Sniper.

Pumpkin.png Scarechievements

Hattemager
Hattemager
Dominer en spiller, der bærer en høj spøgelseshat, for at gøre dig fortjent til din egen.

Opdateringshistorik

27. maj 2010-opdateringen

 • Fikset dominering/hævn meddelelser, der ikke brugte hold-farve til spillernes navne.

19. marts 2013-opdateringen

 • Fikset en fejl med resultattavlen, hvor domineringer var nedsat til 2 da en domineret spiller forlod serveren.

27. januar 2015-opdateringen

 • Fikset en fejl relaterede til overhoved-ikoners forsvinden (Nemesis).

Fejl

Et auto-balanceret nemesis.
 • Hvis du udløser Dead Ringerens forfalskning vil Spies, som var domineret eller hævn-dræbt i deres tidligere liv som en hvilken som helst klasse, vil drabs meddelelserne annoncere at du dominerer eller har fået hævn på den spiller, selvom resultattavlen viser noget andet.
 • Sommetider, efter en auto-balancering rykker en domineret spiller til sit Nemesis hold eller omvendt, nemesis ikonet kan forblive synlig over spillerens hoved.
 • I sjældne og meget specifikke tilfælde, kan en spiller blive domineret af en "phantom spiller" ved navn "ERRORNAME," men vil ikke vise noget stillbillede til spilleren. Navnet vil have en hvid farve ligesom hvis spilleren var en tilskuer. Der er ingen mulig måde at få hævn på og selv om det er første gang den har "dræbt" spilleren, vil det normalt resultere i en øjeblikkelig domineering mod den spiller for ukendte årsager.

Trivia

 • Domineringer var oprindeligt skabt for at få spiller interaktioner til at have en mere personlig følelse og tilskynde individuelle konkurrence.
 • Dominerer man fjender ved at hjælpe vil det ikke få din klasse til at sige noget, men det vil den spiller, som fik drabet.
  • Denne effekt gælder også med hævn.
 • Dræber man en Spy, der bruger en Dead Ringer (hvis det er fjerde gang du dræber den spiller), vil det underrette at du har domineret spilleren. Så snart han bliver synlig igen, vil han ikke længerer være "Domineret". Døds-forfalskende Spies producerer ikke en falsk hævn.
 • Ingen egentlige numerisk medalje vises på Resultattavlen ved siden af navnet på en spiller, der har over 16 domineringer, på grund af at der ikke er et symbol eksisterende for sådan en lejlighed.
 • Dem i Pyroland vil se Domineringerne og Hævndrabne som "Spiller er BEDSTE VENNER med Spiller" og "Spiller SLOG OP med Spiller", henholdsvis.

Galleri

Resultattavle symboler

Se også