Double Cross

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Double Cross
CTF DoubleCross RedBase.png
Basisinformatie
Kaarttype Verover de vlag
Bestandsnaam: ctf_doublecross
Ontwikkelaar(s): Valve
Kaartinformatie
Omgeving: Industrieel
Decor: Nacht
Diep water: Nee
Gevaren: Valkuil
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×8   •   Mediumhealth.png ×1
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Smallammo.png ×6   •   Mediumammo.png ×2
Map Photos
Menu photos ctf doublecross.png
Map Overview
Double Cross overview.png
In the middle of the night, two bridges span a bottomless chasm of certain doom. (Said bridges span the chasm in the day also, but the gate is locked.) Secret bases concealed behind the unassuming facades of a factory and a farm built next door to each other fool absolutely no one in the area, who sometimes gather around to “watch all them mercenaries fight over that Spy base."

Double Cross is een door Valve gemaakte Verover de Vlag map. Het is uitgebracht tijdens de WAR! Update.

Het team moet de Intelligentie van het andere team veroveren totdat het veroverlimiet bereikt is (standaard limiet is 3). Terwijl je het het andere team ervan moet weerhouden hetzelfde te doen.

Locaties

 • De Centrale Brug: Direct tegenover het elk teams spawnkamer bij de vloer beneden ligt de centrale brug, die de twee gebouwen met elkaar linkt.

Een vrachtwagen, kratten, en zand, liggen verspreid over de brug, die gedeeltelijk het zicht blokkeren. Er is een enkele tolkamer aan beide kanten, met elk een klein gezondskit erin. Deze brug geeft een directe route naar de vijandelijke open tuin en de intelligentiekamer.

 • De Trein Brug: Onder en naast de cnetrale brug is de treinbrug. Deze kan worden bereikt via de centrale brug via een set trappen aan beide kanten. De treinbrug biedt toegang tot elk van de basissen hun grote rioolsystemen, met een gezondheidskit geplaatst in het midden van de treinbrug zelf. Een bodemloze put loemt beneden de brug.
 • The Intelligentiekamer: De intelligentie zit in het midden van een kleine kamer beneden en aan de linkerzijde van elk teams spawnkamer. Het heeft drie toegangspunten: Een bovenloopplank naar de spawn, de hoofdingang die naar de centrale tuin leidt, en een andere die naar een afgesloten gebied toe leidt, welke alleen kan worden bereikt via de balkonnen. In de intelligentiekamer is het Omroep veiligheidspaneel te zien welke gezien is in Ontmoet de Spy; Deze zal oplichten met het juiste bericht zodra de intelligentie meegenomen wordt.
 • De Tuin: Tegenover de centrale basisingang en beneden de spawnkamer is de Tuin. Dit open gebied linkt de centrale brug naar de intelligentiekamer via een hoger gelegen loopplank. Er is een smalle schuur in de Tuin vanwaar het Riool bereikt kan worden door te vallen in het gat in de schuur. Een kleine gezondheidskit en munitiepak kunnen gevonden worden onder de bovenste loopplank in de Tuin.
 • De Balkonnen: Een klein Snipersnest kan worden bereikt vanuit de spawnkamer. Deze loopt paralel aan, en kijkt uit over, de centrale brug, met elk teams balkon tegenover elkaar. Vanaf daar kan de intelligentiekamer ook bereikt worden via een kleine val in het afgesloten gebied.
 • Het Riool: Het onderste gedeelte van elke basis bestaat uit een netwerk van tunnels en onderhoudskamers. Ze worden bereikt vanuit ofwel de eigen trappen bij de ingang van de basis, de schuur in de Tuin, of een valkuil in de spawnkamer die je laat vallen in een plas water. Elk Riool mondt uit bij de Treinbrug. Een kleine gezondheidskit en een medium munitiepak kunnen gevonden worden aan de voet van de trappen.
Zie ook: Category:Double Cross images

Strategie

Zie Communitie Double Cross strategie

Updateverleden

17 december 2009-patch (WAR! Update)

 • Nieuwe Verover de Vlag map Double Cross toegevoegd.

6 januari 2010-patch

 • Reduceerde het aantal manen in ctf_doublecross. Voor deze patch, waren er 7 manen te zien in de lucht.

3 februari 2010-patch

 • Repareerde dat de map niet correct eindigde wanneer het mp_timelimit werd gebruikt.
 • Veranderde dat Engineers niet meer konden bouwen op het dak van elke basis.

23 februari 2010-patch

 • Verbeterde clipping om te voorkomen dat spelers op onbedoelde plaatsen konden komen.

Trivia

 • Veiligheids alarmpanelen, zoals die te zien in Ontmoet de Spy, verschijnen in beide teams hun intelligentiekamer met de panelen 'ALERT', 'INTELLIGENCE' and 'CAPTURED' opgelicht als de vijand de intelligentie steelt.
 • Dit niet de eerste map van Valve die de naam "Double Cross" draagt. De eerste Double Cross was een originele Half-Life map ontworpen voor Team Deathmatch en was een vervolg opo het direct populaire Crossfire. Zoals Crossfire had het te maken met een bunker welke verdedigd kon worden en iemand kon een superwapen activeren om iedereen te doden die niet in de bunker aanwezig was.
 • De originele naam van de map was Nightfall, maar een community map Nightfall werd uitgebracht voor de WAR! Update.
  • De luchtbox voor Double Cross draagt nog steeds het bestandnaam sky_nightfall_01.
 • Deze map was oorspronkelijk gepland om een 5CP te zijn, volgens Iikka, de maker van de map.

Externe links