Mérnök Frissítés

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Ez a szócikk a frissítés során megjelent tartalmakkal foglalkozik. A javítás részleteit lásd itt: 2010. Július 8-i Javítás.
Engineer Update Logo.png
Tételezzük fel, hogy a következő két dologgal rendelkezel: egy kifogástalan kézzel valamint egy briliáns feltalálóként elhíresült nagypapával. Egy szép napon rábukkansz egy pokolian-franyesz robotkéz tervrajzára, melyet a kézcsonk végződéséhez lehet hozzáerősíteni. Várjál csak, összesen három dologgal rendelkezel: egy kézzel, a nagypapával és egy fűrésszel.
Hivatalos TF2 Blog

A Mérnök Frissítés egy korábban megjelent jelentős tartalomfrissítés, melynek leglényegesebb újdonságai kimondottan a Mérnök karakterosztályt érintették. A frissítést 2010. július 5-én jelentették be, majd a 2010. Július 8-i Javítás során adták hozzá a játékhoz. A frissítéséhez kapcsolódó tartalmak rendszeres időközönkénti beharangozása helyett, minden 25. Arany franciakulcs megtalálását[1] követően friss információk érkeztek az újdonságokról. Mivel a megszerezhető franciakulcsok számát 100 darabban maximalizálták, ebből adódóan 4 bejelentés vezetett a frissítés megjelenéséig.


Részletek

Arany franciakulcs

Arany franciakulcs

Az Arany franciakulcs a Mérnök alapértelmezett Franciakulcsát helyettesíti. Ugyanakkora sebzéssel rendelkezik, mint a rendes franciakulcs, azonban minden megölt ellenfelet mozdulatlan aranyszoborrá változtat. Az Arany franciakulcs állítólag az Ausztrálium névre hallgató anyagból készült. Kizárólag azoknak a játékosoknak volt lehetősége véletlenszerűen megszerezni a rendkívül ritka, összesen 100 darab Arany franciakulcs egyikét, akik egy meghatározott időszakban bármilyen tárgyat barkácsoltak a játékban. Habár az Arany franciakulcsot már 2010. július 1-én hozzáadták a játékhoz, a játékosoknak csak 2010. július 4-től adódott lehetőségük megszerezni. Az utolsó franciakulcsot 2010. július 8-án találták meg, azóta ezt a tárgyat semmilyen módon sem lehet megkaparintani. A frissítés hivatalos oldalán megtekinthető azon játékosok névsora, akik Arany franciakulcsot találtak.

Bejelentések

A Mérnök Frissítés hivatalosan 2010. július 5-én kezdődött miután a TF2 Blog oldalán nyilvánosságra hozták az "Engineer Update: Day One" (Angol) című bejegyzést. A frissítés megjelenésére július 8-án került sor.

 • 1. nap: Bejelentették az Arany franciakulcsokat és az Önbíráskodó névre keresztelt fegyvert.
 • 2. nap: Bejelentették az Idomító névre keresztelt fegyvert valamint az Upward pályát. A későbbiek folyamán a megszerezhető Mérnök teljesítmények teljes listáját is hozzáadták a frissítés részleteit bemutató oldalhoz.
 • 3. nap: Bejelentették a Hightower nevű pályát, továbbá megemlítették Délvidéki Vendégszeretet, azonban bővebb információkat nem hoztak nyilvánosságra a fegyverről. Emellett a rejtett oldalakon fellelhető képeken leleplezték a Fegyverforgatót valamint a Mérnök új képességét, melynek segítségével felveheti és hordozhatja építményeit.
 • 4. nap: Bejelentették a Fegyverforgató névre hallgató fegyvert és a Thunder Mountain nevű pályát.

A közösség által készített Coldfront nevű pályát szintén a frissítés során adták hozzá játékhoz, azonban a Valve erről nem tett külön említést.


Hozzáadott tartalmak

Fegyverek

Frontier Justice Önbíráskodó
Wrangler Idomító
Southern Hospitality Délvidéki Vendégszeretet
Gunslinger Fegyverforgató
Golden Wrench Arany franciakulcs

Pályák

Név Kép Játékmód Fájlnév
Coldfront Coldfront5.png Ellenőrzőpont-foglalás
Controlpoint.png
cp_coldfront
Hightower Hightower.png Robbanótöltet-verseny
RED Bombcart.pngBLU Bombcart.png
plr_hightower
Thunder Mountain PL Thunder Mountain.png Robbanótöltet
BLU Bombcart.png
pl_thundermountain
Upward Engineer Update Upward.png Robbanótöltet
BLU Bombcart.png
pl_upward

Bejelentést megelőző utalások

Habár a frissítés 2010. július 5-én debütált, megjelenését megelőzően számos utalás látott napvilágot a Valve munkatársainak köszönhetően.

Repair Node (elvetett ötlet)

Repair Node

A hivatalos TF2 Blogon a 2010. március 2-án közzétett, Dammit dammit dammit dammit! című bejegyezésben a Mérnök egyik lehetséges új építményéről olvashattak a játékosok. A Repair Node fantázianevű építmény ötletét a későbbi játéktesztelések folyamán elvetették a készítők. A Repair Node ezután újból feltűnt a 119-ik frissítéshez kiadott videóban. A Mérnök Frissítés hivatalos weboldalán megtalálható a Repair Node tervrajza, melyről egyértelműen a "...R WORK" feliratot lehet leolvasni, illetve az említett szövegrészlet mellett az eredeti tervrajz egy másik szemszögből megszerkesztett változata látható. A rejtett Radigan oldalon a "..LL NEVER W..." szövegrészlet olvasható. Valószínűsíthető, hogy a teljes szöveg a következő: "WILL NEVER WORK" vagy "IT'LL NEVER WORK" (magyarul: "SOHASEM FOG MŰKÖDNI" vagy "NEM FOG MŰKÖDNI").

119-ik frissítés

A frissítés bejelentett tartalmai között helyet kapott egy 27 másodperces videó a Mérnök Frissítésről. Az előzetes számos olyan jelenetet tartalmaz, mely félreérthetetlen utalásokat tartalmaz a Mérnök vadonatúj fegyvereivel kapcsolatban.

Azonnali vissza-teleport (elvetett ötlet)

Egy interjú során Robin Walker beszámolt egy olyan, a játékhoz tervezett, de végül visszadobott építményről, melynek segítségével a Mérnök azonnal vissza-teleportálhatott volna teleportja kijáratához. Az építmény pontos nevét Robin Walker nem hozta nyilvánosságra, így a játékosok egyszerűen csak Azonnali vissza-teleportnak hívják.


Mac Frissítés

A Mérnök az Önbíráskodóval a kezében.

A 2010. június 11-én megjelent Mac Frissítéshez kiadott előzetes videóban a Mérnök kezében az Önbíráskodó látható, azonban ezt a fegyvert abban az időben még nem jelentették be.

Képernyőmentés Robin Walkertől

Az Apocalypse Gaming Community bizonyos tagjai 2010. június 27-én levelet kaptak a Valve főhadiszállásáról, melyben köszönetet mondtak számukra a korábban megrendezett Battle of Both Worlds közösségi esemény lebonyolításáért. A köszönőlevélhez egy képernyőmentés formájában ajándékot is csatoltak, Robin Walker a következőképpen fogalmazott a levélben: „Nem egy olyan képet küldtünk, amin éppen mindannyian szignózunk. Némi megbeszélést követően arra az elhatározásra jutottunk, hogy szórakoztatóbb módon bizonyítjuk a kézírásunkkal ellátott pólók valódiságát. Ezért egy olyan valamit küldünk nektek a hamarosan megjelenő Mérnök Frissítéssel kapcsolatban, amely minden kétséget kizáróan csak tőlünk származhat. Ezt a valamit megtaláljátok a levél csatolmányában.” A levélhez csatolt képen az egyik új pálya, az Upward szerepel, valamint egy Mérnök, aki éppen szerszámos készletét cipeli a vállán, ezzel megszellőztetve az építmények hordozhatóságát.

Arany franciakulcs

A 2010. július 1-én megjelent frissítésben a Mérnök fegyverkollekciója új darabbal bővült: az Arany franciakulcsot hozzáadták a játékhoz.

Loose Canon

A 2010. július 2-án megjelent Loose Canon képregény hatására szerteágazó spekuláció kezdett terjengeni, miszerint a Mérnök Frissítés elkezdődött.

Kulisszák mögött

 • 2010. július 5-én a frissítés hivatalos bejelentését megelőző pillanatokban egy Shawn nevű felhasználó megosztott egy szövegbe ágyazott „hivatkozást” a Team Fortress 2 hivatalos Steam csoportjában, mely a Mérnök Frissítés oldalára mutatott.
 • A Mérnök Frissítés idejére a hulladékfém, kinyert fém és finomított fém beolvasztása tervrajzokat ideiglenesen felfüggesztették. Ezzel megakadályozták a játékosokat abban, hogy mindaddig fémek folyamatos beolvasztásával és újraépítésével próbálkozzanak, amíg nem találnak egy Arany franciakulcsot.
  • A tervrajzok egészen a Mann-Conomy Frissítés megjelenéséig felfüggesztve maradtak, annak ellenére, hogy a Mérnök Frissítés már megjelent és az összes Arany franciakulcs már korábban gazdára talált.
 • A frissítés hivatalos oldalán található fejléc grafikai megjelenése dinamikusan változott a frissítés előrehaladtával.
  • A nyomásmérő készülék kijelzője megmutatta, hogy a játékosok az adott pillanatig pontosan mennyi Arany franciakulcsot találtak, illetve minden mérföldkő elérésekor kigyulladt egy villanykörte. A frissítés megjelenésnek napján az összes villanykörte kigyulladt.
 • A Mérnök Frissítés legelső napján néhány megsárgult fényképet lehetett felfedezni az oldalon, melyek mindegyike hivatkozás a Team Fortress 2 háttértörténetének különböző cselekményszálaira. A fényképeken szerepel többek között: egy hatalmas darab Ausztrálium; több újság; az 1850-es évekbeli zsoldosok; a régi Team Fortress Classic (röviden TFC) franciakulcsot tesztelő Radigan Conagher; a TFC összeverbuvált zsoldosai; az 1850-as esztendőkben használt őrtorony és robbanótöltetes kocsi; egy darts tábla, melyen egy bokszoló ausztrál kenguru látható; ötletek Abraham Lincoln megmentésére, ha még élne; egy Felderítő-robot a Mann vs. Masina játékmódból; a Mann's Land térképe; a Repair Node keresztülhúzott ábrája; cilinderekről készült fényképek; egy fénykép a TFC Mérnökről és a fiatal Mérnökről, amint közösen próbálgatják legelső pár szemüvegüket, valamint egy HÁBORÚ! Frissítést bejelentő hírlapot.

Frissítési galéria

Rejtett oldalak

Források

 1. http://www.teamfortress.com/post.php?id=4026

Külső hivatkozások

Rejtett linkek