Mérnök Frissítés

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Ez a szócikk a frissítés során megjelent tartalmakkal foglalkozik. A javítás részleteit lásd itt: 2010. Július 8-i Javítás.
Engineer Update Logo.png
Tételezzük fel, hogy a következő két dologgal rendelkezel: egy kifogástalan kézzel valamint egy briliáns feltalálóként elhíresült nagypapával. Egy szép napon rábukkansz egy pokolian-franyesz robotkéz tervrajzára, melyet a kézcsonk végződéséhez lehet hozzáerősíteni. Várjál csak, összesen három dologgal rendelkezel: egy kézzel, a nagypapával és egy fűrésszel.
Hivatalos TF2 Blog

A Mérnök Frissítés egy korábban megjelent jelentős tartalomfrissítés, melynek leglényegesebb újdonságai kimondottan a Mérnök karakterosztályt érintették. A frissítést 2010. július 5-én jelentették be, majd a 2010. Július 8-i Javítás során adták hozzá a játékhoz. A frissítéséhez kapcsolódó tartalmak rendszeres időközönkénti beharangozása helyett, minden 25. Arany franciakulcs megtalálását[1] követően friss információk érkeztek az újdonságokról. Mivel a megszerezhető franciakulcsok számát 100 darabban maximalizálták, ebből adódóan 4 bejelentés vezetett a frissítés megjelenéséig.


Részletek

Arany franciakulcs

Arany franciakulcs

Az Arany franciakulcs a Mérnök alapértelmezett Franciakulcsát helyettesíti. Ugyanakkora sebzéssel rendelkezik, mint a rendes franciakulcs, azonban minden megölt ellenfelet mozdulatlan aranyszoborrá változtat. Az Arany franciakulcs állítólag az Ausztrálium névre hallgató anyagból készült. Kizárólag azoknak a játékosoknak volt lehetősége véletlenszerűen megszerezni a rendkívül ritka, összesen 100 darab Arany franciakulcs egyikét, akik egy meghatározott időszakban bármilyen tárgyat barkácsoltak a játékban. Habár az Arany franciakulcsot már 2010. július 1-én hozzáadták a játékhoz, a játékosoknak csak 2010. július 4-től adódott lehetőségük megszerezni. Az utolsó franciakulcsot 2010. július 8-án találták meg, azóta ezt a tárgyat semmilyen módon sem lehet megkaparintani. A frissítés hivatalos oldalán megtekinthető azon játékosok névsora, akik Arany franciakulcsot találtak.

Bejelentések

A Mérnök Frissítés hivatalosan 2010. július 5-én kezdődött miután a TF2 Blog oldalán nyilvánosságra hozták az "Engineer Update: Day One" (Angol) című bejegyzést. A frissítés megjelenésére július 8-án került sor.

 • 1. nap: Bejelentették az Arany franciakulcsokat és az Önbíráskodó névre keresztelt fegyvert.
 • 2. nap: Bejelentették az Idomító névre keresztelt fegyvert valamint az Upward pályát. A későbbiek folyamán a megszerezhető Mérnök teljesítmények teljes listáját is hozzáadták a frissítés részleteit bemutató oldalhoz.
 • 3. nap: Bejelentették a Hightower nevű pályát, továbbá megemlítették Délvidéki Vendégszeretet, azonban bővebb információkat nem hoztak nyilvánosságra a fegyverről. Emellett a rejtett oldalakon fellelhető képeken leleplezték a Fegyverforgatót valamint a Mérnök új képességét, melynek segítségével felveheti és hordozhatja építményeit.
 • 4. nap: Bejelentették a Fegyverforgató névre hallgató fegyvert és a Thunder Mountain nevű pályát.

A közösség által készített Coldfront nevű pályát szintén a frissítés során adták hozzá játékhoz, azonban a Valve erről nem tett külön említést.


Hozzáadott tartalmak

Fegyverek

Részletek a következő szócikkben: Fegyverek
Frontier Justice Önbíráskodó
Wrangler Idomító
Southern Hospitality Délvidéki Vendégszeretet
Gunslinger Fegyverforgató
Golden Wrench Arany franciakulcs

Pályák

Részletek a következő szócikkben: Pályák listája
Név Kép Játékmód Fájlnév
Coldfront Coldfront5.png Ellenőrzőpont-foglalás
Controlpoint.png
cp_coldfront
Hightower Hightower.png Robbanótöltet-verseny
RED Bombcart.pngBLU Bombcart.png
plr_hightower
Thunder Mountain PL Thunder Mountain.png Robbanótöltet
BLU Bombcart.png
pl_thundermountain
Upward Engineer Update Upward.png Robbanótöltet
BLU Bombcart.png
pl_upward

Bejelentést megelőző utalások

Habár a frissítés 2010. július 5-én debütált, megjelenését megelőzően számos utalás látott napvilágot a Valve munkatársainak köszönhetően.

Repair Node (elvetett ötlet)

Repair Node

A hivatalos TF2 Blogon a 2010. március 2-án közzétett, Dammit dammit dammit dammit! című bejegyezésben a Mérnök egyik lehetséges új építményéről olvashattak a játékosok. A Repair Node fantázianevű építmény ötletét a későbbi játéktesztelések folyamán elvetették a készítők. A Repair Node ezután újból feltűnt a 119-ik frissítéshez kiadott videóban. A Mérnök Frissítés hivatalos weboldalán megtalálható a Repair Node tervrajza, melyről egyértelműen a "...R WORK" feliratot lehet leolvasni, illetve az említett szövegrészlet mellett az eredeti tervrajz egy másik szemszögből megszerkesztett változata látható. A rejtett Radigan oldalon a "..LL NEVER W..." szövegrészlet olvasható. Valószínűsíthető, hogy a teljes szöveg a következő: "WILL NEVER WORK" vagy "IT'LL NEVER WORK" (magyarul: "SOHASEM FOG MŰKÖDNI" vagy "NEM FOG MŰKÖDNI").

119-ik frissítés

A frissítés bejelentett tartalmai között helyet kapott egy 27 másodperces videó a Mérnök Frissítésről. Az előzetes számos olyan jelenetet tartalmaz, mely félreérthetetlen utalásokat tartalmaz a Mérnök vadonatúj fegyvereivel kapcsolatban.

Azonnali vissza-teleport (elvetett ötlet)

Egy interjú során Robin Walker beszámolt egy olyan, a játékhoz tervezett, de végül visszadobott építményről, melynek segítségével a Mérnök azonnal vissza-teleportálhatott volna teleportja kijáratához. Az építmény pontos nevét Robin Walker nem hozta nyilvánosságra, így a játékosok egyszerűen csak Azonnali vissza-teleportnak hívják.


Mac Frissítés

A Mérnök az Önbíráskodóval a kezében.

A 2010. június 11-én megjelent Mac Frissítéshez kiadott előzetes videóban a Mérnök kezében az Önbíráskodó látható, azonban ezt a fegyvert abban az időben még nem jelentették be.

Képernyőmentés Robin Walkertől

Az Apocalypse Gaming Community bizonyos tagjai 2010. június 27-én levelet kaptak a Valve főhadiszállásáról, melyben köszönetet mondtak számukra a korábban megrendezett Battle of Both Worlds közösségi esemény lebonyolításáért. A köszönőlevélhez egy képernyőmentés formájában ajándékot is csatoltak, Robin Walker a következőképpen fogalmazott a levélben: „Nem egy olyan képet küldtünk, amin éppen mindannyian szignózunk. Némi megbeszélést követően arra az elhatározásra jutottunk, hogy szórakoztatóbb módon bizonyítjuk a kézírásunkkal ellátott pólók valódiságát. Ezért egy olyan valamit küldünk nektek a hamarosan megjelenő Mérnök Frissítéssel kapcsolatban, amely minden kétséget kizáróan csak tőlünk származhat. Ezt a valamit megtaláljátok a levél csatolmányában.” A levélhez csatolt képen az egyik új pálya, az Upward szerepel, valamint egy Mérnök, aki éppen szerszámos készletét cipeli a vállán, ezzel megszellőztetve az építmények hordozhatóságát.

Arany franciakulcs

A 2010. július 1-én megjelent frissítésben a Mérnök fegyverkollekciója új darabbal bővült: az Arany franciakulcsot hozzáadták a játékhoz.

Loose Canon

A 2010. július 2-án megjelent Loose Canon képregény hatására szerteágazó spekuláció kezdett terjengeni, miszerint a Mérnök Frissítés elkezdődött.

Kulisszák mögött

 • 2010. július 5-én a frissítés hivatalos bejelentését megelőző pillanatokban egy Shawn nevű felhasználó megosztott egy szövegbe ágyazott „hivatkozást” a Team Fortress 2 hivatalos Steam csoportjában, mely a Mérnök Frissítés oldalára mutatott.
 • A Mérnök Frissítés idejére a hulladékfém, kinyert fém és finomított fém beolvasztása tervrajzokat ideiglenesen felfüggesztették. Ezzel megakadályozták a játékosokat abban, hogy mindaddig fémek folyamatos beolvasztásával és újraépítésével próbálkozzanak, amíg nem találnak egy Arany franciakulcsot.
  • A tervrajzok egészen a Mann-Conomy Frissítés megjelenéséig felfüggesztve maradtak, annak ellenére, hogy a Mérnök Frissítés már megjelent és az összes Arany franciakulcs már korábban gazdára talált.
 • A frissítés hivatalos oldalán található fejléc grafikai megjelenése dinamikusan változott a frissítés előrehaladtával.
  • A nyomásmérő készülék kijelzője megmutatta, hogy a játékosok az adott pillanatig pontosan mennyi Arany franciakulcsot találtak, illetve minden mérföldkő elérésekor kigyulladt egy villanykörte. A frissítés megjelenésnek napján az összes villanykörte kigyulladt.
 • A Mérnök Frissítés legelső napján néhány megsárgult fényképet lehetett felfedezni az oldalon, melyek mindegyike hivatkozás a Team Fortress 2 háttértörténetének különböző cselekményszálaira. A fényképeken szerepel többek között: egy hatalmas darab Ausztrálium; több újság; az 1850-es évekbeli zsoldosok; a régi Team Fortress Classic (röviden TFC) franciakulcsot tesztelő Radigan Conagher; a TFC összeverbuvált zsoldosai; az 1850-as esztendőkben használt őrtorony és robbanótöltetes kocsi; egy darts tábla, melyen egy bokszoló ausztrál kenguru látható; ötletek Abraham Lincoln megmentésére, ha még élne; egy Felderítő-robot a Mann vs. Masina játékmódból; a Mann's Land térképe; a Repair Node keresztülhúzott ábrája; cilinderekről készült fényképek; egy fénykép a TFC Mérnökről és a fiatal Mérnökről, amint közösen próbálgatják legelső pár szemüvegüket, valamint egy HÁBORÚ! Frissítést bejelentő hírlapot.

Frissítési galéria

Rejtett oldalak

Források

Külső hivatkozások

Rejtett linkek