Engineer Update

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Deze pagina is over inhoud vrijgegeven in de update. Voor de patch zelf, zie 8 juli 2010-patch.
Engineer Update Logo.png
Zeg dat je twee dingen zou hebben: een perfect hand, en een brilliante uitvinder als grootvader. Op een dag vind je de plannen voor een geweldig robot hand gemaakt om een arm stompje te vervangen. Wacht, stel dat je drie dingen hebt: Je hand, je grootvader, en een zaag.
TF2 Officiële Blog

De Engineer Update was een grote patch gericht op de Engineer. De update was aangekondigd op 5 Juli 2010 en is gereleased op 8 juli 2010-patch.

In de plek van het systematisch uploaden van informatie over de update over tijd was nieuwe content gereleased elke keer dat 25 Gouden moersleutels gevonden werden.[1] Met 100 moersleutels dat gevonden konden worden, waren er 4 aankondigen voor de volledige update uitkwam.

Achtergrond

Gouden moersleutel

Gouden Moersleutel

De Gouden moersleutel is een moersleutel voor de Engineer. Het heeft dezelfde schade en abilities als de gewone moersleutel, maar veranderd slachtoffers in goud.

De gouden moersleutel is eigenlijk gemaakt uit Australium. Het kon alleen verkregen worden door ontwerpen, met een zeer kleine kans om te verschijnen als iets ontworpen werd. Er waren maar 100 moersleutels uitgedeeld door ontwerpen. Ook al was de moersleutel al in het voorwerpschema sinds 1 Juli 2010 werd de eerste moersleutel pas gemaakt op 4 Juli 2010. De laatste gouden moersleutel is gemaakt op 8 Juli 2010 en kan niet meer verkregen worden. Een lijst van iedereen die een gouden moersleutel gekregen heeft kan hier gevonden worden.

Aankondigingen

De Engineer Update pagina begon officieel op 5 July 2010, als aangekondigd op de Officiële blog post "Engineer Update: Day One". De update was uitgebracht op 8 Juli 2010.

De community-gemaakte map Coldfront was ook toegevoegd maar niet vernoemd door Valve.

Toevoegingen

Wapens

Hoofdartikel: Wapens
Frontier Justice Grensgerechtigheid
Wrangler Beteugelaar
Southern Hospitality Zuiderse Gastvrijheid
Gunslinger Geweerslinger
Golden Wrench Gouden Moersleutel
Notities Eigenlijk toegevoegd in 1 juli 2010-patch.

Mappen

Hoofdartikel: Lijst van mappen
Naam Afbeelding Spelmodus File naam
Coldfront Coldfront5.png Controle Punten
Controlpoint.png
cp_coldfront
Hightower Hightower.png Springladingrace
RED Bombcart.pngBLU Bombcart.png
plr_hightower
Thunder Mountain PL Thunder Mountain.png Springlading
BLU Bombcart.png
pl_thundermountain
Upward Engineer Update Upward.png Springlading
BLU Bombcart.png
pl_upward

Pre-aankondiging referenties

Hoewel de update officieel op 5 Juli 2010 is uitgekomen, waren er al veel verwijzingen naar de update door Valve.

Reparatie Node (geschrapt idee)

Repair Node

Op 2 Maart 2010 heeft Valve een post gemaakt op de TF2 officiële blog, Dammit dammit dammit dammit!, dat een idee beschrijft voor een nieuws Engineer gebouw, de Repair Node. Dit idee is verwijderd na testen.

The Repair Node reappeared in the video which accompanied the 119th update.

Een blauwdruk van de Repair Node verschijnt op de Engineer Update site, met de tekst "...R WORK" zichtbaar en een verschillende blauwdruk op de verborgen pagina Radigan waarop "..LL NEVER W..." zichtbaar is. De volle tekst zegt waarschijnlijk "WILL NEVER WORK" of "IT'LL NEVER WORK", wat vertaald naar "ZAL NOOIT WERKEN".

119de Update

Op 5 mei 2010, als deel van de 119de update, heeft Valve een 26-seconde teaser gereleased voor de Engineer update. De teaser bevat veel hints en verwijzingen naar de nieuwe wapens voor Engineer.

Snelle teleportatie (geschrapt)

In een interview had Robin Walker het over een ongenaamd nieuw gebouw voor Engineer, door de gemeenschap vaak snelle teleportatie genaamd. Dit gebouw zou de Engineer direct naar zin teleporter uitgang kunnen teleporteren.

Mac Update

De Engineer met de Grensgerechtigheid

Op 11 Juni 2010 bracht Valve de Mac Update uit, samen met een video van de Engineer die de Grensgerechtigheid vasthoud in de video.

Screenshot van Robin Walker

Op 27 Juni 2010, stuurde Valve een in-game schreenshot naar de Apocalypse Gaming Community als dank voor het helpen met het Battle of Both Worlds evenement. De screenshot had volgende tekst van Robin Walker als opschrift: "We didn't give you a photo of us signing. After some conversation here, we decided that a more fun way to prove that you did get the shirts from us is to give you something about the upcoming Engineer Update that could only have come from us. Please find this something attached."

Deze foto toonde ook wat een nieuwe map kon zijn, wat later bleek Upward te zijn. Het toont ook de Engineer met de gereedschaptas op zijn schouder, wat het "verplaats gebouwen" concept hint.

Gouden Moersleutel

Op 1 Juli 2010, Voegde Valve een patch toe dat een nieuw melee wapen bevat: de Gouden Moersleutel.

Loose Canon

Op 2 Juli 2010 was de Loose Canon strip gepubliceerd, dat speculatie over het begin van de update begon.

Trivia

  • Op 5 July 2010, momenten voor de update officieel uitkwam, poste Shawn een boodschap op de officiële Team Fortress 2 Steam group genaamd "link" wat bestond uit willekeurige tekst dat in de juiste volgorden naar de Engineer Update page linkte.
  • Tijdens de update waren de "Smelt Reclaimed Metal" en "Smelt Refined Metal" blauwdrukken uitgeschakelt zodat spelers deze niet konden blijven maken en smelten om een Gouden moersleutel te vinden.
    • Deze waren niet ingeschakelt tot na de Mann-Conomie Update, bijna 3 maanden na het vinden van de laatste Moersleutel.
  • De Banner van de update veranderde om het huidige nieuws te volgen.
    • Samen met een meter dat het aantal moersleutels bevatten, ging er ook een lamp aan voor elke Milestone bereikt. Op dag van de release waren alle lampen aan.
  • In dag 1 van de update kunnen een paar gele foto's gezien worden die de Team Fortress 2 verhaallijn tonen of hinten hiernaar, zoals de grote Australium nugget, meerdere kranten, de 1850s mercenaries, Radigan Conagher dat de oude moersleutel test en de verzamelde TFC Mercenaries, een 1850s Sentry Gun en springlading, een dartbord dat een Australier toont die aan het boksen is met een Kangaroo, Ideën om Abraham Lincoln te redden moest hij niet dood zijn, De Map of Mann's Land, een doorkruisde foto van de Repair Node, meerdere foto's van hoge hoeden en beneden een foto van de TFC Engineer en de jonge Engineer die zijn eerste bril uitprobeert en een krant van de WAR! Update.
  • Een schets van een Robo-Scout van de Mann vs. Machine spelmodus kan gezien worden op de eerste update pagina, gebaseerd op de Vitruvian Man getekent door Leonardo da Vinci.

Update Galerij

Verborgen pagina's

Referenties

  1. http://www.teamfortress.com/post.php?id=4026 (Engels)

Externe links

Verborgen links