Teknikeruppdateringen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Denna artikel handlar om innehållet släppt med uppdateringen. För själva patchen, se Juli 8, 2010 Patch
Engineer Update Logo.png
Whoooowee, would ya look at that!
The Engineer

Teknikeruppdateringen är en uppdatering för Teknikerklassen, den sista klass att få ett större paket med nya föremål och framsteg. Uppdateringen blev tillkännagiven den 5:e juli, 2010 och blev släppt Juli 8, 2010 Patch.

Hellre än att skriva om uppdateringen reguljärt, utan uppdateringar om vad som Teknikeruppdateringen innehöll uppkom för varje 25 stycken Gyllene Skiftnyckel som hittades.[1] Då det fanns 100 skiftnycklar att hittas totalt, blev det 4 meddelanden angående uppdateringen, innan den blev släppt för allmänheten.

Bakgrund

Den Gyllene Skiftnyckeln

Gyllene skiftnyckeln

Den Gyllene Skyftnyckeln är en Skyftnyckel för Teknikern. Den har samma skada och annan kapacitet som den vanliga skiftnyckeln, dock blir alla som dödas av den till gyllene statyer.

Den Gyllene Skiftnyckeln är uppenbarligen gjord av Australium. Den kunde endast hittas genom tillverkningssystemet, vilket innebar att den hade en mycket liten chans att hittas när helst man gjorde ett hantverk. Bara 100 Gyllene Skiftnycklar existerar just nu. Medan Skiftnyckeln har funnits i spelet sedan den första juli, 2010, har den Gyllene Skiftnyckeln bara börjat släppas den fjärde juli, 2010. Den sista skiftnyckeln hittades den 8 juli, och det är oklart om det kommer att gå att hitta fler gånger. En lista över alla som hittat en Gyllene Skiftnyckel kan hittas här.

Tillkännagivelser

Sidan för Teknikerns uppdatering blev officiellt startad den femte juli, 2010, som det blev meddelat på TF2s Officiella Blogg med posten "Engineer Update: Day One". Uppdateringen blev släppt den åttonde juli.

Spelarskapade kartan Coldfront lades också till i spelet spelet, men Valve sade inte något om detta.

Tillägg

Vapen

Huvudartikel: Vapen
Frontier Justice Västernrättvisan
Wrangler Grälmakaren
Southern Hospitality Söderns Gästfrihet
Gunslinger Revolvermannen
Golden Wrench Gyllene Skiftnyckeln

Kartor

Huvudartikel: Lista över kartor
Namn Bild Spelläge Filnamn
Coldfront Coldfront5.png Kontrollpunkter
Controlpoint.png
cp_coldfront
Hightower Hightower.png Bomblopp
RED Bombcart.pngBLU Bombcart.png
plr_hightower
Thunder Mountain PL Thunder Mountain.png Bomb
BLU Bombcart.png
pl_thundermountain
Upward Engineer Update Upward.png Bomb
BLU Bombcart.png
pl_upward

Referenser till pre-tillkännagivelser

Medan uppdateringen blev officiellt tillkännagiven den femte juli 2010, har ett flertal referenser blivit gjorda av Valve innan uppdateringen blev officiellt meddelad.

Reparer Noden ( Oanvänd )

Reparer Noden

Den andra Mars, 2010, postade Valve ett officiellt meddelande på TF2's Officiella Blog, Dammit dammit dammit dammit!, beskrivande en ide för en ny Teknikeruppdatering, Repair Node. Denna ide blev skrotad efter speltestning, dock.

Reparer noden återkom I videon vilket blev skickad med den 119;de uppdateringen.

En ritning av Repair Node finns på Teknikerns uppdateringssida, med texten "...R WORK" mycket synligt skriven över den, och en annan bild av samma ritning, på den gömda sidan om Radigan , med texten "..LL NEVER W...". Det verkar som den fulla texten skulle bli "WILL NEVER WORK", dvs "KOMMER ALDRIG ATT FUNGERA" eller "DEN KOMMER ALDRIG FUNGERA" på svenska.

119;de Uppdateringen

Den femte Maj, 2010, som en del av den 119;de uppdateringen, Släppte Valve en 27-sekunds trailer för Teknikeruppdateringen. Trailern innehåller många saker som kan uppfattas som ledtrådar till Teknikerns upplåsbara vapen.

Omedelbar teleportering ( Oanvänd )

I en intervju, Diskuterade Robin Walker en oanvänd och ej namngiven Teknikerbyggnad, som endast blivit refererad till som [Instant teleport], vilket omedelbart skulle teleportera Teknikern tillbaka till hans teleport utgång.

Mac Uppdateringen

Teknikern, hållandes den Laglöses Rättvisa

Den 11;te Juni 2010 släppte Valve Mac update, tillsammans med en video av Teknikern hållandes den Laglöses Rättvisa I videon för Mac uppdateringen, vid tillfället för videon hade Frontier Justice inte blivit officiellt tillgännagiven.

Screenshot från Robin Walker

Den 27;de Juni, 2010, Skickade Valve en bild tagen I spelet till Apocalypse Gaming Community som en tackgåva för att de hjälpt hosta Battle of Both Worlds eventet. Med bilden kom ochså ett meddelande ifrån Robin Walker: "Vi gav er inte ett foto av oss medans vi sjunger. Efter lite diskussion, bestämde vi en lite mer rolig väg för oss att bevisa att ni har t-shirtsen, Vi ger er därför en liten sak ifrån den uppkommande Teknikeruppdateringen som bara kunde kommit från oss. Ni finner denna sak skickat med detta meddelande." Meddelandet var originellt skrivet på Engelska, detta är den översatta versionen.

Vad som visas på bilden kan vara en ny mapp, senare framkom det att mappen var Upward. Bilden visade också Teknikern med en bygglåda över sin axel, vilket var teaser till Teknikerns nya förmåga.

Den gyllene skiftnyckeln

Den första juli, 2010, släppte Valve en patch vilket gav Teknikern ett nytt vapen Gyllene Skyftnyckeln.

Loose canon

Den andra Juli, 2010, släppte Valve Loose Canon serien, vilket började spekulationen att Teknikeruppdateringen hade börjat.

Trivia

  • Den femte Juli, 2010, just minuter innan uppdaterings officiella tillkännagivande, skrev Shawn ett meddelande till den officiella Team Fortress 2 gruppen, med titeln "link". Tillkännagivelsen bestod bara av slumpmässig text, som länkade till den officella Teknikerns uppdateringssida.
  • Under Teknikeruppdatering, stängdes temporärt "Smält återvunnen metall" samt "smält förfinad metall" blueprints av, för att spelare inte skulle repetera denna process i all oändlighet. Dessa ritningar blev återinställda månader senare, i Mann-Conomy Update
  • Alla tre bombvagns-kartor släppta med Teknikeruppdateringen går vertikalt: Thunder Mountain, Upward samt Hightower.

Uppdaterings proccess

Referenser

  1. http://www.teamfortress.com/post.php?id=4026

Externa länkar

Gömda länkar