Miljøbaserede dødsfald

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Aye, hvad skete der lige?
Demomanen om eksploderende græskar

En død forårsaget af et baneelement, normalt kendt som et "miljøbaseret dødsfald", kan tage mange former i forhold til de forskellige fare på hver enkel bane. Farene kan blive brugt som et våben eller en afskrækkelse mod modstanderholdet og næsten alle banefare eller -forhindringer tildeler en taktisk fordel til dem, som inkluderer dem i sin strategi.

Miljøbaserede drab

Savklinger

Savklingerne fundet nær midtpunktet af Sawmill.
Hovedartikel: Savklinger
Killicon saw blade.png
 Heavy

Savklinger er neutrale dele, som blev officielt introduceret på Sawmill og senere på en del selvlavede baner. De bevæger sig frem og tilbage, langs en bestemt rute og dræber alle, der kommer i kontakt med dem.

Baner med savklinger

Tog

Et tog på sporet ved midtpunktet på Well.
Hovedartikel: Tog
Killicon train.png
 Medic

Tog er neutrale dele, som vil dræbe hvem som helst der står på dets vej. Fremkomsten af et Tog er normalt signaleret af blinkende lys ved hver ende af sporet og lyden af en klokke der spiller, som kan blive hørt af spillere, der står tæt nok på. Derudover giver toget ofte lyd med det samme efter fremkomst, sikkert som en sidste advarsel til spillerne om, at de skal fjerne sig fra sporet. Toget fremstår som at være en EMD GP38-2 og dets malemønster er ret analog med en Southern Pacific, som engang brugte disse.

En nævneværdig variation af en slags er "Lil' Chew-Chew", den unikke vogn på banen Frontier, som kan køres. Hvis den køres af tre, eller flere, BLÅ spillere, vil den køre alle uheldige spillere, der står foran den, over, ligegyldig hvad hold-orientering de har.

Baner med tog

Faldehuller

Faldehullet i slutningen af Upward
Killicon skull.png
 Soldier led en klodset, smertefuld død

Et faldehul burde blive set som noget separat fra faldskade, da der er ingen chance for overlevelse, selv hvis spilleren er under effekten af en ÜberCharge. Dette er resultatet af at falde ind i et områder langt under resten af banen. Det burde også noteres, at efter vognen eksploderer, vil et hop ned i krateret det laver også resultere i en faldehulsdød.

Efterretningsmapperne vil blive nulstillet, hvis en spiller, som bærer den falder i et et faldehul. Det samme gælder for bomben i Mann vs. Machineog Australiumet i Special Delivery. Penge, der falder ned i et hul, er set som opsamlet og vil øjeblikket blive tildelt spillerne.

Faldehuller dræber spillere ved brug af en trigger_hurt (Engelsk) del, som konstant og hurtigt gør skade, mens man er inden for dens område.

Baner med faldehuller

Ild

Faklerne ved BLÅ spawn-punkt på Egypt.
Killicon skull.png
 Spy

Miljøbaseret ild er anderledes end Flammekaster ild, eller andet ildskade produceret af spillere, da det ikke resulterer i en efterbrædnings-effekt. I stedet for skader miljøbaseret ild langsomt spillere, men kun imens spillerne står direkte i farezonen.

Baner med miljøbaseret ild

Druknedøden

Vandkorridorene på Well.
Hovedartikel: Vand
Killicon skull.png
 Pyro

Spillere i dyp vand (vand, som spilleren er fuldstændig under) har en periode på approksimativ 12 sekunder, før de begynder at blive kvalt. Fejlet forsøg på at komme over vand, vil forårsagde 5 skade i sekundet indtil de drukner. Liv tabt ved kvælning, vil langsomt regenerere med en rate på 10 liv hvert 2. sekund, så snart spilleren når en overflade. Går man dog tilbage under vandet, vil det stoppe regenereringen indtil spilleren kommer over vand igen.

Baner med dybt vand

Græskarbomber

En græskarbombe på Harvest Event.
Hovedartikel: Græskarbombe
Killicon pumpkin.png
 Sniper

Græskarbomber er specielle objekter kun fundet på Harvest Event, Eyeaduct, Mann Manor og Ghost Fort under Halloween events (eller på en server som bruger de fire specifikke baner). De har eksplosivt materie og detonatorer på overfladen, som er synligt fra visse vinkler. Så snart en Græskarbombe modtager, hvilken som helst form for skade, fra hvilken som helst kilde, eller bliver ramt af et projektil, som normalt ikke ville skade noget (Som Rakethopperenerens projektiler og Manisk Mælk), vil det iværksætte en eksplosion, som skader eller dræber alle i nærheden af den.

Græskarbomber burde ikke blive forvekslet med Halloween græskar. En simpel måde at skelne mellem dem, er, at Græskarbomber ikke bevæger sig, hvor Halloween græskar roterer, analogt med Helbredspakker eller ammunitionskasser. Græskarbomber vil altid spawne det samme sted, mens Halloween Græskar vil spawne, når spilleren dræber nogen under en Halloween event.

Græskarbobmer burde heller ikke forveksles med Græskar MIRV, en besværgelse brugt på Helltower.

Baner med græskarbomber.

Lastvognens eksplosion

En Lastvogn eksploderer på Badwater Basin.
Hovedartikel: Last
Killicon skull.png
 Scout

Under den sidste (eller eneste) runde af hvilken som helst Last- eller Lastkapløbs-bane, vil Lastvognen eksplodere, enten når den ankommer til det sidste punkt, eller kort efter. Aktiveringen af en Lastvogns-eksplosion, vil dræbe alle omstående spillere. På nogen baner vil eksplosionen også skabe et krater; falder man ned i det resulterer det i en faldhuls-død.

Baner med Lastvogns-eksplosioner

Knusedød

Killicon skull.png
 Demoman

DeGroot Keeps port, som åbner, når punkterne A og B er erobret, lukker efter en bestemt mængde af tid, hvis det sidste punkt ikke bliver erobret også. Dette er approksimativ 60 sekunder efter porten åbner, eller efter erobrings-progressionen er løbet ud, baseret på hvilken er længere. Dette nulstiller også de to først punkter, som gør dem modtagelig over for erobring igen. Hvis en spiller står under porten, når den går ned (eller for tæt på porten, når den åbner), vil blive knust til døde.

På fase 3 af Dustbowl, hvis BLÅ-hold erobrer det først kontrolpunkt, vil spawn-portene i det venstre spawn, som leder ud til det første kontrolpunkt, knuse alle spillere uheldige nok til at stå nedenunder.

Doomsday og Carnical of Carnage, vil platformen, der løfter spilleren op til raketbeholderen, også knuse spillere, der er uheldig nok til at stå under den, hvis Australiumsbæreren smider Australiumet, bliver skubbet af, dræbt, eller afleverer Australiumet, så raketten bliver affyret.

Egypt, lukker og åbner alle portene langsomt og kan knuse spillere. Derudover, ved fase 1, er der et rum på vejen mellem RØD spawn og punkt A, hvor spilleren kan sidde fast mellem to døre, hvis BLÅ-hold erobrer det første kontrolpunkt. Kortvarigt efter erobringen, vil loftet i det rum falde langsomt og knuse alle spillere uheldige nok til at stå under det.

Hightower og Helltower, hvis en af holdene kan stoppe det andet fra at skubbe vognen til toppen af erobringsplatformen, vil platformen falde ned og knuse alle spillere under den.

Carnival of Carnage, hvis en spiller går over den røde strongman knap, vil en gigantisk hammer svinge ned ovenpå den, som knuser alle spillere for langsomme til at bevæge sig væk i tide. Hammersvinget forårsager også en shockbølge, som skyder nærstående spillere op i luften, som potentielt kan dræbe dem via faldskade.

I Mann vs. Machine, kan Tanksene knuse hvilken som helst spiller, hvis de er uheldige nok til at blive fanget mellem den og en væg eller banegenstand, når den drejer.

Snowplow, kan det store apparat, brugt til at skade toget, knuse spillere, der står under det.


Baner med knusedød

Grydeild

BLÅ-holds gryde på Foundry.
Killicon skull.png
 Heavy

Lokaliseret ved siden af de første hold-spawns på Foundry, vil gryden dræbe alle spillere, som går ind i den. En spiller som formår at skubbe en modstander ind i gryden, vil modtage Termineret, Også præstationen.

Baner med Grydeild

Raket udstødningsvej

Rakettens udstødningsvej efter den letter på Doomsday.
Killicon skull.png
 Soldier

Banen Doomsday indeholder en sti, hvor, vil rundens afslutning, rakettens udstødning vil skubbe en spiller ned i et hul ved enden af ruten. En spiller fra vinderholdet, som formår at skubbe en fjende ned i dette hul, vil blive tildelt præstationen Op- Og Nedsendt.

Steel, hvis RØD har succes med af forsvare punkt E indtil spillet slutter, vil raktten over det sidste punkt tænde og dræbe alle under dets udstødning.

Baner med en Raket udstødningsvej

Kværnene

Kværn som set på Mannhattan.
Killicon skull.png
 Pyro

Kværnet er en miljøbaseret død, som sker, når en spiller bliver trukket ind i en Kværn. Denne død kan også ske til Robotter.

Baner med Kværn

Laserer

laserne set på Asteroid.
Killicon skull.png
 Medic

Laserne er en miljøbaseret død, der bevæger sig op og ned på en bestemt rute og dræber alle spillere den kommer i kontakt med.

Baner med lasere

Hesteløse Hovedløse Hestemand

Hovedartikel: Hesteløse Hovedløse Hestemand
Den Hesteløse Hovedløse Hestemand.
Killicon horseless headless horsemann's headtaker.png
 Engineer

Den Hesteløse Hovedløse Hestemand er fjendtlig boss, som fremkommer på Mann Manor. Som den afdøde form af Silas Mann, vil denne karakter opstå igennem det nuværende bestridte kontrolpunkt, efter en bestemt mængde tid, og fortsætte med at jage og dræbe spillere på begge hold. På grund af hans enorme styrke, kan den Hesteløse Hovedløse Hestemand øjeblikkelig dræbe, hvilken som helst spiller eller bygning, som han slår. Han vil fortsætte med at massakrere, indtil han er dræbt af en spiller (eller spillere). Alle drab af HHH er klassificeret som miljøskabte og vil aktivere de relevante præstationer.

Baner der inkluderer den Hesteløse Hovedløse Hestemand

MONOCULUS

Hovedartikel: MONOCULUS
MONOCULUS.
MONOCULUS! 
Killicon monoculus.png
 Sniper

MONOCULUS er en boss, som fremkommer på Eyeaduct og tager form efter den RØD'e Demomans manglende øje, hjemsøgt af Bombinomicon. MONOCULUS vil spawne ud af det nuværende bestridte kontrolpunkt, efter en bestemt mængde tid, og fortsætte med at dræbe spillere på begge hold, ved brugen af raket-agtige øjeæble-projektiler, som altid er kritiske og dermed kan dræbe alle klasser (bortset fra Soldier og heavy) på ét direkte slag. Disse raketter kan blive reflekteret af Pyroens luftstød. På trods af navngivning, er alle drab forårsaget af MONOCULUS, klassificeret som miljøskabt.

Baner der inkluderer MONOCULUS

Underverdenen

Hovedartikel: Underverdenen
Underverdenen.
Killicon underworld.png
 Scout

Underverdenen er en del af Halloween-versionen af banen Eyeaduct og man kan normalt kun nå den igennem portaler, der er skabt, når MONOCLUS teleporterer eller bliver dræbt. Hvis spilleren kommer tæt nok på portalen før den lukker, bliver han helet til fuldt liv og transporteret til enden af en af de små kædeøer i Underverden. Spillere på øerne lider af en livdræn analog med blødning, efterbrænding, eller drukne, som fortsætter så længe de forbliver der. Skaden gjort per sekund på hver spiller, forhøjer over tid, som gør det umuligt for en spiller at forblive i Underverdenen for evigt. Underverdens vand er også farligt og vil øjeblikkeligt dræbe ved kontakt med en spiller. Livdrænet, vandet og eksplosioner, har alle det samme drabsikon.

Baner der inkluderer Underverdenen

Plyndreøen

Plyndreøen, selvom den teknisk set er del af Underverdenen, er en anelse anderledes i dens farer og forhindringer. Mens man er på Plyndreøen, lider spillerene ikke fra Underverdenens konstante skadeeffekt, dog kan de stadig falde i vandet. Hvis spillerne forbliver på Plyndreøen i for lang tid, vil en eksplosion omringe øen og øjeblikkelig dræbe alle ramt af den.

Baner med Plyndreøen

Merasmus

Hovedartikel: Merasmus
Merasmus.
MERASMUS! 
Killicon merasmus.png
 Soldier
MERASMUS! 
Killicon merasmus2.png
 Sniper
MERASMUS! 
Killicon merasmus3.png
 Scout
Engineer 
Killicon merasmus4.png
 Spy
Killicon fire.png
 Heavy

Merasmus er en boss, som fremkommer på Ghost Fort; han er den RØD'e Soldiers forrige værelseskammerat, som har været ude på blodhævn siden Soldier ødelagde hans hjem. Merasmus vil spawne nær kontrolpunktet efter en førvalgt mængde af tid og fortsat dræbe spillere på begge hold, ved brug af en masse varierende besværgelser og angreb. Til trods for navngivningen, er alle drab forårsaget af Merasmus klassificeret som miljøskabt.

Baner der inkluderer Merasmus

Skeletter

Hovedartikel: Skeletter
Skeletkongen.
Skeleton 
Killicon skeletons.png
 Engineer

Skeletter fremkommer på Helltower. De er animeret skeletter, som kan fremkomme under varierende omstændigheder. Grønne skeletter angriber alle og fremkommer hver anden heksetime (klokken 12 på Helltowers klokketårn), mens hold-loyale kan blive fremkaldt igennem Besværgelser. De kommer i forskellige stårelser, fra bittesmå til den store Skeletkonge. Hver død forårsaget af de neutrale (grønne) skeletter er klassificeret som miljøskabt.

Baner som inkluderer Skeletter

Relateret præstationer

Leaderboard class scout.png Scout

Fald ned
Fald ned
Få en fjende til at falde i døden vha. Naturkraftens tilbageslag.


Fjendtligt område
Fjendtligt område
Få en fjende til at falde i døden ved at lamme ham.


Leaderboard class demoman.png Demoman

Ekstremsport
Ekstremsport
Brug klæbebombekasteren til at dræbe en fjendtlig spiller med skade fra omgivelserne.


Leaderboard class medic.png Medic

Lægelig Indgriben
Lægelig Indgriben
Red en faldende holdkammerat fra at dø, når han rammer jorden.


Pumpkin.png Scarechievements

Lygtemand
Lygtemand
Forårsag 5 spilleres død ved at få græskarbomber i nærheden af dem til at eksplodere.


Backpack Full Head Of Steam.png Foundry præstationer

Termineret, også
Termineret, også
Dræb en spiller ved at skubbe vedkommende ind i grydeilden.


Doomsday icon.png Astro-chievements

Op- Og Nedsendt
Op- Og Nedsendt
Skub en spiller ind i rakettens udstødningsbane ved slutningen af runden.


Halloween_achievements#2013:_Bereavements/da Bereavements

Helltower: Minespil
Helltower: Minespil
Udfør 17 miljødrab i Helved


Halloween_achievements#2014:_Merasmachievements/da Merasmachievements

Carnival of Carnage: Bøjet kofanger
Carnival of Carnage: Bøjet kofanger
Dræb 30 fjender ved at skubbe deres radiobiler af banen.


Se også