Expiration Date

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Expiration Date
Expiration Date title.png
Video Info
Släppt: June 17, 2014
Varaktighet 14:58

Videobeskrivning

Teknikern och Sjukvårdaren gör en oroande upptäckt medan de experimenterar med teleportören. Medan allt detta händer slutar Spanaren håna Spionen för att fråga om en pinsam tjänst; Administratörens assistent/städerska/mördarexpert fröken Pauling åker för att begrava ett par kroppar; och Soldaten skaffar sig en ny metallisk vän.

Filmen

Manuskript

Handling

Efter att den Tunga Artileristen, Spanaren och Soldaten kommer tillbaka efter ett uppdrag att beslagta en portfölj, ringen fröken Pauling och frågar hur uppdraget gick. Hon är en aning irriterad att de lämnade vittnen efter sig som hon behövde ta hand om åt dem. Efter att ha kommit tillbaka till basen gör Spanaren ett försök att bjuda ut henne, men lyckas inte komma på något att säga till henne.

Vid basen, får de tråkiga nyheter från Teknikern och Sjukvårdaren: Teleporterandets av bröd skapar stora gröna tumörer på insdan, vilket leder till en slutsats att de även har fått tumörer, och kommer alla dö. Sjukvårdaren uppskattar att varje medlem endast har tre dagar kvar att leva. Teknikern ger de alla varsin klocka att på armen som kommer att räkna ner tiden tills de har dött.

I akten av denna nyhet väljer Spionen att samla in en bucket list i en hink. Spionen valde att ge Spanaren uppgiften att samla ihop allas önskningar, som har fyllts med teckningar där Spionen blir träffad av en bil och förhållanden med Eiffel Tornet. Spionen menar att han tycker att detta har varit ett slöseri med hans tid och ger laget ett ilsket farväl.

Efteråt väljer Spanaren att gå till Spionens rökrum för att be om ursäkt och för att söka hjälp.Han säger att han hade en riktig önskning att ha med: en träff med Fröken Pauling Spanaren erkänner att han är bra med tjejer, men är utklassas när det gäller kvinnor. Spanaren erkänner också att Spionen är bättre än honom, då begär Spionen att säga det över hela basen som betalning för hans tjänster.

Spionen går med på att hjälpa Scout i att bete sig med en kvinna. Medan Spanaren visar framsteg väljer Spionen att Spanaren har misslyckats med sin uppgift.

Med endast två timmar kvar på deras dödsklockor väljer Spanaren att ta sakerna itu med sina egna händer. Han får Fröken Pauling att komma till basen genom att trycka på alarm knappen om portfoljen har blivit stulen. Hon skyndar till scenen, men är rasande med då hon förstår att portföljen faktiskt aldrig blivit stulen.

Under tiden, kommer Sjukvårdaren och Teknikern med en ny slutsats att det som växer i brödet inte alls är tumörer, utan självmedvetna organismer som sprider sig i vete. Detta betyder att ingen i laget har några tumörer, och kommer inte heller att dö. De informerar laget att allt är okej, så länge inte något har teleporterat något bröd; då väljer Soldaten att säga att han inte gjort något annat än att teleportera bröd de närmaste tre dagarna.

Med Fröken Pauling som fortfarande är sur på Spanaren för att slösa bort hennes enda dag hon har ledigt bestämmer hon sig för att det är dags att lämna. Medan Spanaren försöker få henne att stanna, blir de möta av ett gigantiskt bröd monster. En strid sker med hela laget springandes för att hjälpa till. En av Sjukvårdarens duvor blir uppätet av monstret.

Under kampen väljer Fröken Pauling att försöka spränga monstret med att använda en bombvagn, där hon sätter på Spanarens dödsklocka som nedräkning. Under tiden som Spanaren försöker hjälpa henne blir hon och Spanaren fast på den andra sida av dörrarna medan de andra i laget hinner ut. Båda två märker att duvan som monstret åt upp kan flyga helt utan skadar ut ur munnen på monstret. De väljer båda att hoppa in i munnen på monstret för att skydda sig från explosionen

Utslagna av explosionen börjar Fröken Pauling och Spanaren att sakta tillfriskna inuti bröd monstret. När hon väl har tillfrisknat, erkänner hon att det var en rolig upplevelse. Spanaren förklarar att han kommer att dö, men just då kommer Sjukvårdaren och informerar dem att endast bröd muterar och att de kommer att klara sig. (Efter att Soldaten sagt att de kommer leva för alltid)

Berättelsen slutar med att Spanaren försöker gå på en ny träff, men Fröken Pauling nekar p.g.a. att hon redan har spenderat sin enda dag av semester detta året. Hon medger dock att Spanaren gärna kan följa med henne på hennes arbete, men han tackar tyvärr nej ända tills hon kommer till en av sina uppgifter där hon ska döda den som startade portfölj alarmet, vilket Spanaren redan kommer vara med på.

Anmärkningar

 • Ashly Burch, Miss Paulings röstskådespelare, hjälpte till att skriva kortfilmen.[1]
 • Detta är den första Valve-gjorda TF2 kortfilmen som har med Fröken Pauling, och den andra att inte endast ha med karaktärer från RED och BLU lagen(den första är då från Andra Årliga Saxxypriserna.)
 • Nolan North gör rösten till Teknikerns nya repliker, eftersom att den orginella röst skådespelaren Grant Goodeve inte kunde komma.[2]
 • Laget bakom 2013 Best Overall Saxxy award-bästa kortfilm, Lil' Guardian Pyro, hjälpte att animera en liten bit av Expiration Date[3] [4]
 • Nathan Vetterlein sade att han arbetade mycket med Ashly Burch under tiden kortfilmen gjordes.[källa behövs].
 • Vid 4:16, Spanarens replik, "Classic Scout", var improviserad av Nathan Vetterlin lika detaljrik som i hans Twitch Stream.[källa behövs]


 • Generella referenser i Team Fortress universumet som är gjorda i filmen:
  • Titel Bakgrunden visar "COPYRIGHT LOLOLOL" i den nedre högra kanten, ett skämt som används i alla "Meet the Team" filmerna. Korten i hinken är också skrivna med "LOL" på dem.
  • Platsen där RED håller till är en redigerad version av kartan Hydro.
  • Vapnet Fröken Pauling tar fram under kampen med bröd monstret är baserat på en klassisk Derringer.
  • RED's transportbil för bröd ornament visas som "Sword". Detta är en referens till "Sword Van" serie från KC Green's "Custom Comix".[5]
  • Vid 6:04 kan en målning ses med honom ridandes på en enhörning. Denna målning är en parodi från Napoleon Crossing the Alps, en målning gjord av Jacques-Louis David som egentligen har med Napoleon Bonaparte istället.
  • At 7:28, when learning to dance, the Scout first performs the dance move from Tom Jones' song "It's Not Unusual". • Några av misstagen och inkonsekvenserna i denna film:
  • En BLU Soldat saknas på taket på transportbilen i öppningsscenen, och dyker endast upp när de väl kommer nära basen.
  • Vid 3:02, animation när Spanaren ler och kollar på Soldaten är använd åter igen senare vid 3:05.
  • Vid 4:16, flyter Kryppskyttens klocka framför hans midja istället för att sitta fast på hans vänstra handled. Detta är förmodligen ett fel vid positionen av karaktären.
  • Vid 6:23, flyter en tändare under serien Pyro håller i, förmodligen var det meningen att Pyro skulle hålla den i sin hand och tända eld på den. Detta är en refersens till " Meed the Medic", då Pyro och försöker tända eld på en serie han läser.
  • Vid 11:30, endast den Tunga Artilleristen lyser från effekten av Übercharge men inte sjukvårdaren och inte heller några av deras vapen som sker i spelet. Detta händer också i Träffa Sjukvårdaren.
  • Vid 11:36, kan Pyro ses springandes förbi Fröken Pauling för att kämpa mot bröd monstret även om de redan kämpades i scenen innan. Samma sak händer vid 12:25.
  • Vid 11:55, Spanarens vapen kan ses sticka igenom sidan av bröd monstret efter han slår till det.
  • Vid 11:59, Krypskyttegeväret använder samma ljud som AWPekaren istället för det originella skjut ljudet
  • Vid 12:03-12:37, den Tunga Artilleristen vanliga Minigun skjut ljud ändras till ljudet av en Tomislavs. Dock bytas ljudet tillbaka vid 12:38.
  • Vid 12:16, Fröken Pauling's model synkar inte med hennes sista ord i hennes mening ("press").
  • Vid 11:48, Ingenjören har en level 2 Sentry Gun. Sedan vid 12.29 ser man Ingenjören rymma från bröd monstret, men i sekunden (12.32) ser man honom uppgradera en level 1 Sentry Gun. Och efter det vid 12:43 är den tillbaka till level 3 igen.
  • Vid 12:41, kan man se den Tunga Artileristen som faller tillbaka från monstret, bredvid Fröken Pauling. Men vid 13:43 skjuter han kvickt med sin Minigun bredvid ingenjören (vilket är riktiningen Fröken Pauling ropar mot)

References

 1. Anthony Burch, "Ash helped write the latest TF2 short and she voices Miss Pauling.".     Publicerat June 17, 2014. Hämtade June 17, 2014.
 2. Nolan North, "all of 'em".     Publicerat June 17, 2014. Hämtade June 17, 2014.
 3. Working on a Part of the short
 4. LGP Mocap session at Valve
 5. KC Green's Custom Comix