Eyeaduct/sv

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Eyeaduct
Eyeaduct 1.png
Grundläggande Information
Typ Herre på Täppan
Filnamn: koth_viaduct_event
Utvecklare: Valve
Kartinformation
Miljö: Halloween
Scensättning: Nattetid
Faror: Pumpabomber,
MONOCULUS,
Stup,
Underjordens periodiska skada ,
Plundringsöns explosion
Kartföremål
Healthico.png Hälsopaket: Healthpie.png ×6
Ammoico.png Ammunitionslådor: Mediumammo.png ×6
TF2 crosshair.png Special: Pumpkin.png
Map Photos
Menu photos koth viaduct event.png
Map Overview
Eyeaduct overview.png

Eyeaduct är en Valve-gjord "Herre på Täppan"-karta, som släpptes i samband med den Mycket Läskiga Halloweenspecialen den 27:e Oktober 2011. Det är en "hemsökt" version av Viaduct, som innehåller många visuella ändringar som visar Halloween-temat.

Likt förra årets Hallween-karta, Mann Manor, så har Eyeaduct priser, pumpabomber och en boss vid namn MONOCULUS. Den inkluderar även spökena från halloween-kartan 2009, Harvest Event. De hemsökande spökena kommer inte att bli synliga förrän kontrollpunkten har blivit tagen utav någon av lagen. Bossen kommer att framträda när minst 10 personer spelar.

MONOCULUS hemsöker den här kartan ungefär som Hästlöse Huvudlöse Horsemann hemsöker Mann Manor; han kommer att skapas på kontrollpunkten, springa runt, och attackera spelare eller byggnader från båda lagen. Han kan komma fram under vilken fas som helst efter "väntar på spelare"-fasen, inkluderande innan aktiveringen av kontrollpunkten och under förnedring.

Eyeaduct-kartan innehåller också en Underjords-sektion , som vanligtvis endast kan bli nådd genom portalerna som skapas när MONOCULUS teleporterar sig eller blir dödad. När MONOCULUS teleporterar sig, lämnar han efter sig en lila portal med stor dragningskraft, som stannar kvar i några sekunder. Om spelaren kommer nära nog innan portalen stängs, så får denne full hälsa och blir transporterad till början av en kedja av små öar i Underjorden. Spelare som befinner sig på öarna utstår periodisk skada, ungefär som blödning, efterglöd eller drunkning, vilken fortsätter så länge de är där, och ökar även i skada över tid. Vid slutet av öarna finns det en lysande, vit, portal som tar spelaren tillbaka till kartan. Det är nödvändigt att hoppa (eller rekyl) för att nå portalen, eftersom att vattnet i Underjorden är ett "stup". Teleportörer och andra byggnader kan inte bli placerade i Underjorden. När spelaren rör den vita portalen så teleporteras denne ögonblickligen tillbaka till huvudkartan och ges odödlighet, en överhelning på 200%, en hastighetsbonus och en kritisk träff-bonus under en begränsad tid. När MONOCULUS blir dödad, så lämnar han efter sig Bombinomikon. Om spelaren går in i Bombinomikonen, teleporteras denne till Plundringsgön, ännu en sektion av Underjorden, precis bortom den vanliga ön, med en liten kulle som leder upp till en stor dödskalle-formation. Den vanliga skadan från Underjorden har ingen effekt på Plundringsön. När spelaren går in i formationen måste de vänta på att en bur ska åka ner, vilken sedan tillåter dem att hoppa in i Bombinomikonen. Om en spelare hoppar in i Bombinomikonen så teleporteras denne tillbaka till kartan och erhåller framsteget Sjunk In I En Bra Bok, tilldelas Bombinomikonen (om varken båda blivit erhållna innan), och får identiska bonusar som man får från att gå ut ur Underjorden genom den vita portalen. De som stannar kvar för länge blir uppslukade i en explosion som kommer att döda alla som fångas i den.

Den Spökliga Halloweenpresenten skapas vid slumpmässiga platser runt kartan i 5-minuters intervaller om åtminstone 10 spelare är anslutna till servern samt att servern är registrerad. Dessa beter sig likt presenterna på Mann Manor, förutom att spelaren som hittar dem kommer att få en slumpmässig kostymdel från Halloween istället för en Halloween-Mask.

I början av förnedring, så kommer alla överlevande spelare som inte befinner sig Underjorden att bli transporterade till samma öar i Underjorden, vilka nås via MONOCULUS lila portaler under vanligt spel. Vissa spelare kan också materialiseras nära den vita portalen, istället för vid den vanliga startplatsen. Spelare från det förlorande laget kan ta den vita portalen tillbaka till huvudkartan, men de får ingen odödlighet eller kritisk träff-bonus; men för det vinnande laget fungerar portalen som vanligt.

Kontrollpunktstiming

Kontrollpunkter Multiplier Sekunder
Kontrollpunkter ×1
12 ,000
×2
8 ,000
×3
6 ,545
×4
5 ,760

Strategi

Huvudartikel: Gemenskapsstrategi Eyeaduct


Relaterade framsteg

Pumpkin.png Skräckframsteg

Gå På Pumpan
Gå På Pumpan
Orsaka 5 spelares död genom att spränga pumpabomber i närheten av dem.


Dödsläskigt
Dödsläskigt
Döda en spelare som skrämts av ett spöke.
Kusligt Bus
Kusligt Bus
Samla in 20 Halloween-pumpor från döda spelare för att låsa upp en hatt.

Ghostchievements icon.png Spökframsteg

Maskerad Mann
Maskerad Mann
Ta en Själgargoyle i Mann Manor.

Monoculus angry.png Eye-chievements

Sjunk in i en bra bok
Sjunk in i en bra bok
Ta dig till Plundringsön och gör anspråk på din belöning!
Optisk Desarmering
Optisk Desarmering
Döda MONOCULUS!


Galleri

Uppdateringshistorik

Oktober 27, 2011 Patch (Mycket Läskiga Halloweenspecialen)

  • Eyeaduct lades till i spelet.

Buggar

  • Administratörens röstklipp kommer att fortsätta räkna ner tiden tills kontrollpunkten aktiveras och sen meddela att den kan bli erövrad, även om MONOCULUS är närvarande och kontrollpunkten är låst.

Kuriosa

  • Om en spelare plockar upp en Spöklig Halloween-present i Underjorden, kommer dem att erhålla en Hemsökt version av föremålet.
  • När Bombinomikonen, på Plundringsön, ses från baksidan, så har den en prislapp längst ner där det står "$6.66". Den har också en sammanfattning av Bombinomikonen och citat från kritiker på bottnen.
  • Genom att antingen klippa sig igenom boken i Replay eller genom att gå inuti den på Plundringsön, så kan man se att Bombinomikonen innehåller Anatomin av en Demoman, likt Leonardos Da Vincis Vitruvianska Man, och flera andra bilder på stenar.
  • En sida i Bombinomikonen visar två stycken kemiska diagram. Kemikalierna som visas i boken är Trinitrotoluen (C6H2(NO2)3CH3) och Nitroglycerin (C3N3H5O9). Trinitrotoluen är ett explosivt material, även känt som TNT, och används ofta när man gör bomber. Nitroglycerin var den första producerade, explosiva, kemikalien som var mer kraftfull än krut; extremt ostabilt, och användes både för militäriska och medicinska ändamål.

Se även