Fastlane

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Fastlane
Fastlane1.png
Basisinformatie
Kaarttype Controleposten
Bestandsnaam: cp_fastlane
Ontwikkelaar(s): Arttu "SK" Mäki
Kaartinformatie
Omgeving: Woestijn
Decor: Daglicht, zonnig
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×11   •   Mediumhealth.png ×14
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Mediumammo.png ×20   •   Largeammo.png ×2
Map Photos
Menu photos cp fastlane.png
Map Overview
Fastlane overview.png
Mappostzegel
Item icon Map Stamp - Fastlane.png
Aanhangerranglijst
A control point map with five points, in the style of Badlands. Its symmetrical layout provides for high-speed and well balanced gameplay, while the multiple indoor routes, connected to larger outdoor arenas, provide a wide set of interesting and varied combat spaces. The arena-style control points require solid teamwork to capture and hold.

Fastlane is een Standaard Controle Punten map. Het is uitgebracht tijdens de Pyro Update als een officiële map. Samen met Turbine, was het een van de eerste door de community gemaakte mappen die gekozen zijn door Valve als een officiële Team Fortress 2 map vanwege zijn uitmuntende kwaliteit.

Het doel van Fastlane is om alle vijf de controlepunten te veroveren. Elk team begint met hun tweede en laatste controlepunten op slot, wat alleen het middelste punt als beschikbaar overlaat.

Locaties

De BLU en RED spawnkamers liggen aan de uiteinden in eerste instantie maar veranderen naarmate er controlepunten veroverd worden. Het winnende team spawnt bij het controlepunt dat het dichtst bij het actieve punt ligt maar het dichtsbijzijnde punt waar een team kan spawnen is controlepunt 3.

Controlepunt 3

Dit punt is gesitueerd onder een smalle constructie met twee verdiepingen waarop gesprongen kan worden. Naast het punt zijn twee andere gebouwen die gezondheid en munitie bevatten. Het middelste gebied is erg open en bied weinig dekking tegen Snipers.

 • Loopplank (midden): De loopplanken ver van het punt boven de vallei.
 • Vallei: De vallei leid naar het punt toe, de enige toegang die niet via gebouwen gaat.
 • Dak: Het dak van het centrale gebouw. Bevat een klein gezondheidskit erbovenop wat het een populaire plek maakt voor Demomannen en Soldiers.
 • Schuur: De schuur aan de overkant van het centrale gebouw. Bevat een medium gezondheidskit en munitiepak. Achter de schuur is een smal steegje die in verbinding staat met de vallei.

Controlepunten 2 & 4

Deze punten liggen erg in het open gebied, hoewel al hun ingangen kleine versmallingen zijn. Deze gebieden hebben twee huizen, een voor de eerste voorwaartse respawn, en een andere voor gezondheidskits en munitiepakken.

 • Loopplank: De loopplank verbind de ingang naar de hoger gelegen gangen, een veelvoorkomende Sniperplek.
 • Huis: Het zijhuis naast de vallei die in verbinding staat met de loopplanken in het midden.
 • Eerste voorwaartse Herlading: Recht aan de overkant van het huis, dit huis bevat de tweede spawn voor wanneer het middelste punt veroverd is.
 • Brug: De brug ligt boven de hoofdingangen naar de basis van RED/BLU en verbind de ingang naar de gangen naar het laatste controlepunt.

Controlepunten 1 & 5

Deze punten liggen direct buiten de spawnhekken en bevatten drie verschillende ingangen. Het punt zelf ligt boven op een klein stel trappen die omheen leid vanaf een van de ingangen. Twee van de ingangen kunnen bereikt worden via de begane grond terwijl de derde ingang toegankelijk is via de tweede verdieping.

 • Hoger Gelegen Gangstelsel: Dit is een van de drie ingangen naar het punt. Het kan worden bereikt vanaf de loopplanken bij het tweede punt en het geeft de aanvallers een voordeel in het hoogteverschil. Dit gebied word vaak druk bezocht door Snipers vanwege de smalle, en lange, gang.
 • Lager Gelegen Lange Gang: De lange gang kan worden bereikt vanaf de begane grond van het vorige punt.
 • Lobby: De hoofdingang naar het punt, verbind zowel de korte gang als de lange gang ingangen.

Strategie

Zie Communitie Fastlane strategie

Controlepunt Timing

Controleposten Vermenigvuldiger Seconden
Controleposten 1 en 5 ×1
4 ,000
×2
2 ,667
×3
2 ,182
×4
1 ,920
Controleposten 2 en 4 ×1
12 ,000
×2
8 ,000
×3
6 ,545
×4
5 ,760
Controleposten 3 ×1
24 ,000
×2
16 ,000
×3
13 ,90.999999999999
×4
11 ,520


Updateverleden

24 februari 2009-patch (Scout Update)

 • Heeft Fastlane geüpdate met Arttu's nieuwe versie.

Trivia

 • Vanwege de eigenschappen van de map zijn 3D skybox, lijken veel delen van Fastlane te zweven. [referentie gewenst]

Zie ook