Lijst van game modes

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


De Team Fortress wereld


Voor een complete lijst met alle mappen, zie Lijst van Mappen

Dit is een lijst van de Team Fortress 2 game modes. Toen het spel net uitkwam had het maar 3 game modes: verover de vlag, controleposten, en territoriale controle. Vele updates hebben 8 nieuwe game modes in het spel gebracht, waaronder: Springlading, Arena, Koning van de Heuvel, en Springladingrace. Deze game modussen zijn verspreid over 53 officiële mappen.

Arena

arena_lumberyard
I say this to you with the unvarnished factualism of plain talk: I love Arena Mode.
Abraham Lincoln, Second Inaugural Address, 1865
Zie ook: Arena tips

Arena mappen zijn ontworpen zodat er een grote variatie is van alle mogelijke classen, terwijl er aandacht besteedt wordt aan het gevecht tussen 2 teams. Waar andere game modes je samen werken met team genoten leert, moet je in Arena modes de tactiek in je eentje leren. Alle arena mappen hebben arena_ voor de naam van de map.

Arena heeft vooral kleine mappen voor korte rondes. De ronde eindigt als een van de teams geen mensen meer over hebben, of wanneer het controle punt is veroverd. Het centrale controle punt gaat open 1 minuut na het begin van de ronde. Arena is goed voor beide kleine gevechten van 3v3, maar ook leuk in grote gevechten van 12v12. In arena kan je niet respawnen, dus als je dood gaat moet je wachten tot de volgende ronde. Ook zijn er geen resupply kasten. Vaak zijn er weinig tot geen levens kits, en als ze er zijn, liggen ze op lastig te bereiken plaatsen. Dispensers en Medics zijn erg belangrijk in deze game mode.

Als het nummer van het aantal spelers ongelijk is moet 1 speler van het verliezende team 1 ronde overslaan. Dit gebeurt niet met het winnende team.

De eerste speler die een "kill"(moord) maakt, krijgt een Eerste Bloed Crit buff, hierdoor doen alle wapens even veel meer schade.

Arena mappen:

Verover de Vlag

Gamemode ctf.png
De brug in ctf_doublecross
Wave goodbye to ya secret crap, dumbass!
The Scout

Verover de vlag heeft een RED en BLU basis die precies gelijk zijn in vorm, vanbinnen en buiten. Elke basis heeft zijn eigen "vlag" (die er uit ziet als een koffer). Het doel voor beide teams is de vlag van het vijandelijke team meenemen naar jouw basis, totdat de verover limiet is bereikt (gewoonlijk 3), maar tegelijkertijd het tegenhouden van het vijandelijke team dat hetzelfde probeert te doen.

Beide teams hun vlaggen liggen ver in hun gebied, meestal ook achter de spawn. Om de vlag op te pakken hoeft het vijandelijke team hem alleen maar aan te raken. Terwijl je de vlag vast hebt moet je hem brengen naar jouw eigen vlag om de verovering compleet te maken. Na elke verovering krijgt het complete team een 10 seconde lange Crit boost.

Als de vlagdrager is gedood zal de vlag voor 60 seconden stil op de grond blijven liggen, voordat hij terug is in de vlag kamer. Tijdens dit moment kan de vlag op de gewone manier worden gepakt. Elke keer als de vlag wordt gepakt, hoe kort ook, word de timer gereset. De vijand kan de timer of de vlag niet bij hun zelf verplaatsen. De vlag kan niet worden genomen door mensen met een ÜberCharge of door Scouts onder het effect van Bonk! Atomische Stoot. Spelers die de vlag al hebben kunnen dit ook niet krijgen. Als een Spy in vermomming de vlag aan raakt, zal zijn vermomming verdwijnen, en kan hij geen nieuwe vermomming meer aannemen of onzichtbaar worden.

Als de vlag drager dood gaat op onbereikbare plekken van de map, (zoals onder de brug van Double Cross), gaat de vlag meteen terug naar de startkamer.

Uniek in TF2 is dat je de vlag kan veroveren zonder dat jouw vlag in je basis is.

Verover de Vlag mappen:

Controle punten

Gamemode cp.png
This point ain't gonna cap itself! Get over here!
de Engineer

Zie ook: Controle punten

Controle punten mappen hebben 2 soorten game modes.

Controlepunten zijn ronde platformen met een team kleurig licht en een hologram in het midden (neutrale punten zijn wit). Om het punt te veroveren, moet de speler op het punt staan, totdat de meter vol is. Des te meer spelers op het punt, hoe sneller het gaat, maar er is wel een minimum tijd in stand. Scouts en Soldiers of Demoman die een Pijn Trein vast hebben, tellen als 2 spelers op een controle punt. Je kan niet veroveren wanneer beide teams op het punt staan. Als alle veroverende spelers dood zijn zal de vooruitgang langzaam omlaag gaan.

Een punt kan in 3 statussen zijn:


Er zijn 2 hoofd soorten gamemodes met controle punten:

cp_yukon

Standaard Controleposten

Standaard Controleposten Beide teams starten met 2 controleposten, waar een neutrale post tussen zit. Het team dat alle posten verovert wint. Traditionele controleposten gaan over op Sudden death (of gelijkspel) als niet alle posten zijn veroverd binnen de tijd. Controleposten dichter bij het begin van de tegenstander veroveren sneller.

Standaard Controleposten mappen:

Domination Control Point

Domination Control Point maps spelen op een symmetrische manier. Beide teams starten zonder een controlepunt in hun bezitting, en dus zijn alle punten neutraal. Het team dat controle heeft over alle punten is de winnaar. Traditionele Controlepunten maps gaan over naar stalemate of Sudden Death bij het eindigen van de timer van de map, dit is in deze modus niet. Ongewoon aan deze spelmodus is dat men wint als men alle punten heeft, maakt niet uit of het andere team controle overneemt over een punt.

Domination Control Point maps:

cp_gravelpit

Aanval/Verdedig

Gamemode attackdefend.png

Aanval/verdedig RED begint met alle punten in hun controle. BLU wint als alle punten zijn veroverd. Alle punten moeten worden veroverd in een bepaalde volgorde, met een paar uitzonderingen. RED wint als er nog minimaal 1 punt over is voordat de tijd om is, alle punten veroverd door BLU zijn geblokkeerd.

Aanval/verdedig mappen komen in verschillende stijlen. Sommige mappen zoals Egypt moet BLU 3 stages van 2 punten veroveren. Andere mappen zoals Gravel Pit laten de aanvallers eerst kiezen tussen a of b, en als die beide zijn veroverd gaat c pas open. Steel is een unieke aanval/verdedig map, E moet veroverd worden, maar is aan het begin nog onbereikbaar. Elk ander punt (A,B,C,D) laat een deur open gaan of maakt een brug om het veroveren makkelijker te maken.

Aanval/Verdedig mappen:

Middeleeuwse Aanval/Verdedig

How did the manly men of Team Fortress 2 appear at a tenth century battlement? Simple. The Soldier angered a magician.
Valve

Middeleeuwse Aanval/Verdedig is een onderdeel van Middeleeuwse Modus, toegevoegd tijdens Australische Kerst update. het speelt als een normaal Aanval/Verdedig spel maar met één grote twist; alle geweren zijn verwijderd, en alle wapens die niet gedefinieërd zijn als wapens, bekend onder "Oude" wapens, is het enige wat de speler mag gebruiken inclusief Maffe Melk maar niet de Jarate. De enige projectiel gebaseerde wapens die toegestaan zijn, zijn de Kruisvaarders Boog en de Jachtman, met uitzondering van Slagwapens die projectielen kunnen schieten zoals de Klaas Vaak. De chattekst is gefilterd naar oud Engels om te lijken op de taal van de tijdsperiode (alhoewel het zeer inaccuraat is) en de map is Middeleeuws gethematiseerd.

Middeleeuwse Aanval/Verdedig mappen:


Koning van de Heuvel

Since their discovery in 1895, hills have fascinated kings.
The Classless Update
Gamemode koth.png

koning van de heuvel is gelijk aan Arena. Koning van de heuvel focust op 1 controle punt in het midden van de map, deze is neutraal en geblokkeerd aan het begin van de map. Teams moeten om het controlepunt vechten en het veroveren wanneer het open gaat. Eenmaal veroverd, zal de timer van dat team omlaag gaan, startend vanaf 3 minuten. Als het andere team het punt veroverd zal de timer stoppen en de andere team timer omlaag gaan. Je wint als jouw timer op 0 staat.

Koning van de heuvel mappen:

Mann vs. Machine

Hoofdartikel: Mann vs. Machine (game mode)
Gamemode mvm.png
More rubble, less trouble!
The Heavy

Mann vs. Machine is een Game Mode dat gereleased is in een update met dezelfde naam. In deze modus vecht een team van drie tot zes mercenairies samen tegen een groep robots die een Mann co. Stronghold willen opblazen. Upgrades en Canteen power-ups kunnen aangekocht worden bij een winkeltje aan het spawnpunt, deze upgrades worden betaald met geld dat gedropt wordt door gedode robots (niet alle robots droppen geld) . Een geld bonus zal uitbetaald worden aan het team als ze een wave of ronde kunnen winnen zonder het missen van een dollar. Deze bonus is meestal $100.

Alle klassen en wapens hebben (verschillende) upgrade mogelijkheden zoals bewegingssnelheid, charge lengte en hoeveelheid kogels een speler kan meedragen. Alle rondes overleven zorgt dat je het spel wint. Na het voltooien van je eerste operatie krijgt elke speler een Canteen.

Er zijn momenteel 5 operaties en 29 missies (sommige missies zitten niet in een operatie) in Mann vs. Machine.

Mann vs. Machine maps:


Springlading

Gamemode payload.png
Onward, great bomb-cart!
The Heavy

In Springlading mappen, moet het BLU team een kar met explosieven langs een serie van checkpunten in RED basis brengen. BLU team duwt de kar door er naast te staan, des te meer spelers hoe sneller hij gaat. Als 1 RED speler naast de kar staat blokkeert hij de kar. Als niemand van BLU naast de kar staat voor 30 seconden zal de kar langzaam achteruit gaan totdat hij een checkpunt heeft bereikt of weer wordt geduwd. De kar werkt als een level 1 Dispenser.

Springlading mappen:

Springladingrace

Gamemode payloadrace.png

Springladingrace heeft een bom kar voor beide teams. Je kan winnen door als eerste met jouw kar het eindpunt te bereiken, en het tegenhouden van het andere team die hetzelfde doet. In tegenstelling tot normale Springlading, zal de kar niet naar achteren gaan als er niemand staat voor 30 seconden. Sommige stukken zoals heuvels zal de kar wel achteruit gaan, maar heel snel en meteen nadat er niemand meer staat.


Springladingrace mappen:

Special Delivery

Gamemode sd.png
Hoofdartikel: Special Delivery (Game Mode)

Special Delivery is een Game Mode gereleased als een deel van de Pyromania Update. In deze Game mode moet een neutrale koffer met Australium getransporteerd worden door een van beide teams naar Poopy Joe's raket voordat het andere team dit kan doen.

Als een speler de koffer opneemt en gedood wordt kunnen alleen teamleden van de recent overleden kofferdrager deze koffer opnemen. Als het team faalt de koffer vast te pakken in een periode van 45 seconden, wordt de koffer terug naar zijn orginele positie gebracht in neutrale modus.

De speler die de Australium koffer in zijn bezit heeft moet op een lift naast de raket staan tot deze boven aan het compartiment gedeelde in de top van de raket is. De speler moet op het platform blijven tot dit compartiment opengaat en de koffer hierin kan geplaatst worden. Eens dat de koffer in de raket geplaatst is, zal deze opstijgen en het team die de koffer in de raket gestoken heeft wint.

Special Delivery maps:

Territoriale Controle

tc_hydro
We have you surrounded, at least from this side!
The Soldier

In territoriale controle is het doel de complete map te veroveren, door kleine territoria te veroveren. Elk spel is willekeurig geselecteerd van 6 verschillende punt tegen punt spellen waar beide teams het vijandelijke punt moeten veroveren en tegelijkertijd hun moeten verdedigen. Nadat een team 4 mappen heeft veroverd gaat het naar de hoofd vijandelijke basis map. Als deze wordt veroverd heeft het veroverende team gewonnen.


Territoriale controle mappen:

Training mode

Training basic.png
Training offlinepractice.png
I make it look easy.
The Sniper

Trainingsmappen zijn bedoeld om de beginselen van het spel en gevorderde technieken aan te leren. Trainingmode werd meegebracht met de Mac Update, welke twee officiële trainingsmappen introduceerde.

Trainingsmappen:

Brandon Reinhart kondigde indirect aan op de Officiële TF2 Blog op 28 juli 2010 dat Corey Peters op dit moment aan het werken is aan een nieuwe officiële trainingsmap [1] alhoewel details hierover tot dusver nog onbekend zijn voor welke klasse of welk type spelmechanisme dit is.

Andere Speltypen

Hooglander

Highlander tournament prize
There can be only one!
The Demoman

Hooglander mode beperkt het aantal spelers per team tot 9 en maar 1 klasse per team. Het is toe te passen op elk speltype en kan worden geactiveerd door mp_highlander 1 in de console in te toetsen.

Het idee achter Hooglander bestond al voor zijn officiële toevoeging aan het spel en was al geïmplementeerd in sommige servers. Hooglander werd officieel toegevoegd aan het spel in de 3 februari 2010-patch.

De naam van het speltype is een referentie naar de Highlander film serie, waar de zin "There can be only one" vaak herhaald werd; wat een referentie is aan het feit dat er maar één klasse per team toegestaan is.

Duellerings Mini-spel

Dueling Mini-game
Hoofdartikel: Duellerings Mini-spel
Let's settle this like gentlemen!
The Spy

Een Mini-spel uitgegeven tijdens de Mann-Conomy Update, het duelerings mini-spel is een actie voorwerp dat gekocht kan worden in de Mann Co. Winkel, via ruilen, of gevonden via drops. Wanneer geladen in het actieslot kan het voorwerp getriggered worden door de gebruiker tegen één persoon in het andere team, ervan uitgaande dat zij de uitdaging accepteren. Totdat de ronde voorbij is worden er punten verkregen door het moorden of assisteren bij het moorden. Moorden van de twee spelers die duelleren worden bijgehouden en de speler met de meeste punten wint het duel wanneer de ronde eindigt. Als een van de spelers disconnect of zelf weggaat zal een korte verbanning van duels op de speler worden uitgeoefend. Het voorwerp zelf kan maximaal 5 keer gebruikt worden en is bruikbaar op alle officiële mappen. Na het winnen van je eerste duel krijg je een bronzen duelleringsbadge welke omhoog ge-leveled kan worden naar Zilver, Goud, gevolgd door Platinum naarmate je meer wint. Voor elke 10 overwinningen krijg je een duelerings mini-spel voorwerp en een willekeurig voorwerp.

Middeleeuwse Modus

Gette It Onne!
Hoofdartikel: Middeleeuwse Modus
So grab your swords, and keep your clothes on, because things are about to get clothing-non-optional Medieval on your fully clothed ass!
Medieval Mode publicity blurb

De Middeleeuwse Modus zou oorspronkelijk worden uitgegeven tijdens de Polycount Update; maar het werd een paar maanden teruggehouden en uitgegeven tijdens de Australische Kerst update.

Het veranderd de gameplay het toe te staan om alleen Oude wapens te mogen gebruiken en het zorgt er ook voor dat dode spelers kleine gezondheidkits laten vallen inplaats van hun wapen.

Het filtert de chattekst ook om in "Oud Engels".

Toernooi Mode

Tournament Mode header
Hoofdartikel: Toernooi Mode
Dominated, hippie! Get a job!
The Soldier

Toernooi Mode word meestal gebruikt op competitieve servers. Het staat de creatie van zelfgemaakte teams toe en maakt het mogelijk om het succes van een bepaald team te volgen gedurende een aantal ronden. Een gebruikersinterface is present om teams te benoemen, en als teams eenmaal georganiseerd zijn moeten zij zeggen dat ze klaar zijn om te starten. In Toernooi Mode is er geen limiet op het aantal teamspelers en geen autobalancering.

Communitie Mods

TF2Ware, a community mod by Mecha the Slag
Hoofdartikel: Zelfgemaakte Mods
Never bring a bat to a battlefield, war is not a game.
The Soldier

Community speltype mods zijn zelfgemaakte onofficiële speltypen geproduceerd door getalenteerde communitieleden. Ze variëren van remakes van Team Fortress Classic speltypen tot compleet originele modes en kunnen alles veranderen tot op de manier waarop een klasse werkt van hun basismechanismen tot de wapens die ze dragen. Sommige modes voegen zelfs nieuwe vijanden toe voor het Rode enBlauwe om te bevechten, of zetten de speler in de schoenen van iemand die zij normaal niet kunnen zijn in een officiële mode.

Ongebruikte content

  • Er was een geplande escort spelmodus voor het spel, maar deze is uiteindelijk geschrapt. Er is een nog bestaande Announcer voiceline in de files dat gebruikt ging worden voor deze Game Mode en de klasse Burger dat gebruikt kan worden door bepaalde commands.

Opkomende Modes

Robot Destructie

Hoofdartikel: Robot Destruction
Beta rd blueprints.png

Robot destructie is een opkomende game mode die momenteel in Beta is. Ook al is het nog niet officieel gereleased, kan je het spelen door een Beta server op te starten of een server met deze modus op te zoeken in de multiplayer door het vakje "speel Beta modes" aan te vinken. Tot nu toe is er nog maar één map voor deze modus. De map speelt zich af op een maan basis. Valve had hier concept art van gereleased in een eerdere post op de tf2blog en de officiële website. De modus is vergelijkbaar met verover de vlag, maar je moet ook vijandelijke robots vernietigen voor de power cores. Eens gestolen, zullen power cores (niet zoals normale Intelligence koffer) onmiddelijk opgeslagen worden in een vault. Het vijandelijke team kan naar de andere basis gaan om deze vault, en dus wat power cores, stelen. Hierdoor worden deze terug aan het eigen team toegewezen. De map is onafgewerkt, er zijn veel ontbrekende textures in de map. Er is wel een nieuw soort NPC robot toegevoegd dat nieuwe textures heeft (Buiten een paar robots met übercharge textures, maar er wordt aangenomen dat deze maar een plaatshouder zijn). Wanneer deze map en modus officieel gereleased gaan worden is onbekend.

Mannpower

Hoofdartikel: Mannpower
Beta mannpower blueprints.png

Mannpower is een opkomende game mode dat uitgebracht werd samen met de 2014 Smissmas update. Mannpower heeft een hevige nadruk op de negen power-ups die men alleen kan vinden in deze game modus. Mannpower bevat ook grapplin' hooks, die alleen hier kunnen gebruikt worden. Mannpower is momenteel te spelen op nieuwe verover de vlag versies van twee bestaande mappen. Deze mappen zijn Foundry en Gorge.


Zie ook

Banner03.jpeg

Verwijzingen

  1. http://www.teamfortress.com/post.php?id=4130