Cafatok

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Egy Cafatokra hulló Felderítő. Tisztán látható a fejszetje, Ellis Sapkája, és az alap sapkája.
Ó, ti már csak összeragasztva lesztek újra együtt… a Pokolban!
A Robbantós a jól elvégzett munka után

A Cafatok, vagy aprólékok darabok egy játékos testéből amit egy specifikus manőr okozott, általában robbanás a természetben. Mikor egy játékos cafatokra hullik, a testrészei meglesznek jelölve a Halálkamerán. Természetesen, a Lovatlan Fejetlen Lovas mindig a saját cafatjait dobja halálakor.

A darabok szintén megjelenek az elpusztított épületek, tapadó bombák, Mentesítők, Visszavágók, Gitárok, Robotok után a Robot Pusztító játékmódban, kellékek, és a robbanás következte szétrobbanó helyszín után amikor a támadó csapat betolja a Bombás Kocsit. "Darabolás" értelmezhető igeként, pl: "darabokra" szaggatni valakit, úgyértve hogy felrobbantani egy rakétával vagy gránáttal.

A játékosok felrobbanthatják magukat az explode parancsal beírva a konzolba (hasonló az öngyilkossághoz amit a kill parancsal lehet végrehajtani), vagy beállítani egy parancsgombot. Mikor Mann vs. Machina módban játszunk, pár játékos és robot csak akkor hullik darbokra ha lefejezik vagy ha van náluk Bombanomicon. Habár, a gigantikus robotok mindig szétrobbannak halálukkor, még akkor is ha egy energiafegyver öli meg őket mint a Tehén Csonkító 5000.

A szerver beállítás tf_playergib használható arra hogy változtassuk a cafat viselkedést: ha '0'-ra van állítva, a játékosok soha nem hullanak szét, nem törődve azzal mi által halnak meg. Ha '1'-re (alap beállítás), darabokra hullás az alap. Végül, a tf_playergib 2-vel, a játékosok szétrobbannak akármi is öli meg őket - lehet ez egy hátbadöfés, környezeti halál, vagy egy Sörétes Puska robbanás. De ez a beállítás nem adja meg a cafatokhoz kapcsolódó teljesítményeket.

Okok

Ezek az okok okozhatják a darabokra hullást:

Az okok amik okozhatják a fej cafatot:

Cafatokat létrehozni képes fegyver, ami képes lefejezni, halálos sebzést okoz vagy túltesz az ellenfél életerején ha az ellenfélnek 10 életereje van (egy 60-as sebzés találat szétszagathat egy játékost 50 életerővel, de nem szaggathat szét egy 51 életerővel rendelkezőt). Ez a szabály nem vonatkozik ha a sebzés Kritikus találat vagy mini-crit, ezek meghatározzák hogy az ellenfél szétszakad e vagy sem.

Lista

Halálkamera példák

Osztály Cafatok

Robot Cafatok

Aszteroid robot cafatok

Belső cafatok

Buta cafatok

Szülinapi módolt szerverek és a cenzúrázott változatai a Team Fortress 2-nek teljesen más cafatjai vannak. Elérhetőek úgyis ha bekészítünk egy Pirólátás-kompatibilis tárgyat vagy ha a -sillygibs indítási opciót aktiváljuk.[1]

Építmény cafatok

Lövedék cafatok

Lovatlan Fejetlen Lovas cafatok

Egyéb cafatok

Kapcsolódó teljesítmények

Leaderboard class soldier.png Katona

A vereség permete
A vereség permete
Használd a kamikáze gúnyolásodat, hogy felrobbants egy ellenséges játékost, miután vesztettetek.


Ezredmészáros
Ezredmészáros
Robbants fel 1000 embert.
Vér! Vér! Vér!
Vér! Vér! Vér!
Robbants szét egy ellenfelet, és rögtön ezután használj egy gúnyolódást, miközben az ellenfeled legalább három darabja körülötted van.

Leaderboard class engineer.png Mérnök

Géptemető
Géptemető
Szedj össze 10 000 fémhulladékot elpusztított építményekből.

Leaderboard class sniper.png Mesterlövész

Mindenből egy kicsi
Mindenből egy kicsi
A Klasszikust használva robbantsd cafatokra mind a 9 osztályt egyetlen körben.

Frissítések

2008. Február 14-i Javítás

 • A robbanás effekt sötétebb lett.

2011. Június 17-i Javítás

 • [Nem dokumentált] A Felderítőknek 1% esélye van a 100-ból hogy egy galamb repül ki a szétrobbant testből.

2011. Július 26-i Javítás

 • Javítva hogy a cafatok néha rosz csapat színűek voltak.

2011. Szeptember 6-i Javítás

 • Javítva egy cafatokhoz kapcsolódó klienshiba.

2012. Július 2-i Javítás

 • Javítva hogy a lefejezés látható volt Buta cafatoknál és Piróföldön.

Hibák

 • A cenzúrázott Team Fortress 2-ben, a testrészek ugyan úgy meg lesznek jelölve.
 • A Mérnök jobb keze mindig az ő kesztyűje lesz, még akkor is ha a Fegyverforgató vagy a Rövidzárlat van bekészítve.
 • Ha egy BLU Katona szétrobban, van rá esély hogy ÜberTöltés textúrájú darabjai lesznek. A darabok nem fogják mutatni a kozmetikai változásokat például, a szétrobbant Feldeítőnek csíkos zoknija van de a darabok az alapot mutatják.
 • Ha a játékos egy Vudu-Átok Sújtotta Lelket visel, nem tud szétrobbanni, még a explode parancsal sem, szimplán csak elrepülnek valamerre.

Trivia

 • Mikor egy Felderítő szétrobban, van rá esély hogy egy galamb kirepül a darabokból. Ez egy utalás a Találkozás a Szanitécel videóra mikor a Felderítő rájön hogy Arkimédész benne van a mellkasába.
 • A Felderítő, Piró, és Kém darabok a Béta modelekből vannak.
 • A Mini Őrtorony az 1.Szintű Őrtorony darabokat használja lekicsinyítve.

Lásd még

Jegyzetek

 1. Az opciók eléréséhez a Team Fortress 2-ben, idítsuk el a Steam-et, kattintsunk a "Könyvtár"-ra (a "Felső Navigálásban"), jobb kattintás a "Team Fortress 2-re," kiválasztjuk a "Tulajdonságok,-at" és kattintsunk a "Indítási opciók…"-ra Itt be tudjuk állítani a kívánt lehetőségeket, Beírás után, kattintsunk az "OK"-ra majd a "Bezárás"-ra hogy becsuklyuk a Team Fortress 2 tulajdonságokat és alkalmazzuk az opciókat.