Bitar

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
En Spanare exploderar. Klart synbar är hans headset, Ellis Keps och hans vanliga hatt.
Oh, they're gonna have to glue you back together...IN HELL!
Demoman om efter-död reparationer

Kroppsdelar eller bitar är de bitarna utav spelarens kropp som efterlämnas om denne dödas på ett specifikt sätt, ofta genom explosiv natur. När en spelare sprängs kommer deras kroppsdelar att pekas ut på Dödskameran. Dödar orsakade av raketer,[1] granater,[1] klisterbomber, Eyelandern, Skottens Skallskärare, Claidheamh Mòr, Hästlöse Huvudlöse Horsemanns Halshuggare, Halv-Zatoichi, Teknikerns Organmalninghån, Soldatens Kamikaze hånet eller Hästlöse Huvudlöse Horsemann, resulterar i uppkomst av kroppsdelar. Dessutom släpper Hästlöse Huvudlöse Horsemann sina egna kroppsdelar vid död.

Termen "bitar" gäller även för de efterblivande fragment som lämnas av förstörda byggnader,[2] klisterbomber,[2] Elektrosappare,[2] Razorbacks, Disharmonihånet, rekvesita och fragmenten som skjuts ut efter explosionen, då det attackerande laget vinner, på slutgiltiga stadiet på en Bombkarta. Att spränga någon i "bitar" är en vanlig term för att spränga någon med en raket eller granat.

Spelare kan spränga sig själva i bitar genom att skriva in kommandot explode i konsollen (likt självmord genom att skriva kill).

Serverinställningen tf_playergib kan även användas för att modifiera bitars uppförande: när den är satt på 0 kommer spelare inte att sprängas alls, oavsett vad som dödar dem. När den är satt till 1 (standardinställningen), kommer man sprängas på vanliga men. Tillslut, med inställning tf_playergib 2, kommer spelare sprängas när det dödas på vilket sätt som helst - ett Rygghugg, en miljörelaterad död eller ett Hagelvevärsalva.

Lista

Dödskameraexempel

Klassers Kroppsdelar

Generiska Kroppsdelar

Fåniga Kroppsdelar

Servrar med Födelsedagsläge och censurerade versioner av Team Fortress 2 har helt olika typer av kroppsdelar. Dessa kan även aktiveras genom klienten med -sillygibs startalternativet.

Skrotbitar

Hästlöse Huvudlöse Horsemanns

Relaterade Framsteg

Soldat

Nederlagets Regn
Nederlagets Regn
Döda en spelare med en granat.


Till Tusen
Till Tusen
Spräng 1000 personer.
Håna! Håna! Håna!
Håna! Håna! Håna!
Ge fienden en fryst bild där du hånar över 3 av deras kroppsdelar.

Tekniker

Dödsmetall
Dödsmetall
Plocka upp 10 000 i metallskräp från förstörda byggnader.

Buggar

  • Notifikationerna som visar kroppsdelar uppkommer även på censurerade delar och även i de censurerade versionerna av Team Fortress 2.
  • Teknikerns högerhand kommer alltid att ha hans handske på sig även om Revolvermannen är utrustad.
  • Kroppsdelar, likt ÜberLaddningens texturer, bortsett från Soldater i BLU, visar inte klassernas slutgiltiga designer. Tillexempel, en sprängd Spanare har en annan skodesign och hans strumpor har ränder.
  • Dessutom har de vanliga kroppsdelarnas texturer låg upplösning. Det finns flera lösningar till detta på sidor så som GameBanana
  • Om en spelare bär på en huvudbonad exploderar kommer den antingen att försvinna eller visas tillsammans med standardhatten för spelarens kroppsdelar.

Se även

Noteringar

  1. a b En spelare kommer endast att sprängas vid en direktträff från dessa vapen.
  2. a b c Spelare kan återfå ammunition och metall från dessa delar.