Cadeaupapier

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Oké, ja, dat is- nah, dat is best goed gedaan.
De Scout over ingepakte voorwerpen

Cadeaupapier is een gereedschap dat wordt gebruikt om een voorwerp naar keuze in te pakken, zodat het voorwerp vervolgens naar een speler naar keuze kan worden gebracht. Sommige voorwerpen die normaal gesproken niet geruild zou kunnen worden, kunnen hierdoor wel ruilbaar worden.

Demonstratie

Beschrijving

Cadeaupapier wordt gebruikt om voorwerpen in te pakken en ze vervolgens naar andere spelers te versturen. Ingepakte cadeautjes kunnen ook aan spelers die momenteel offline zijn worden bezorgd. Voorwerpen die normaal niet ruilbaar zijn kunnen ingepakt en geruild worden. Wanneer je iets inpakt zal er een "Voorzichtig Ingepakt Cadeau" ontstaan en zal het Cadeaupapier verdwijnen; het heeft maar één gebruik.

Nadat een cadeau geopend is, zal het voorwerp een beschrijving hebben door wie het cadeau was gestuurd en wanneer. De ontvanger kan het cadeau niet verzenden naar iemand anders omdat de "Verstuur Cadeau" knop dan veranderd is in een "Open Cadeau" knop.

Voorwerpen die niet ingepakt kunnen worden

Sommige niet-ruilbare voorwerpen kunnen niet worden ingepakt, waardoor ze daadwerkelijk niet-ruilbaar blijven:

Updateverleden

6 oktober 2010-patch

  • Gekregen voorwerpen zijn nu ontwerpbaar en ruilbaar.

18 oktober 2010-patch

  • [Onbeschreven] Cadeaupapier is toegevoegd aan het spel.

27 oktober 2010-patch (Schreeuw Fortress)

  • Het Cadeaupapier is toegevoegd aan de winkel.

Trivia

Een Voorzichtig Ingepakt Cadeau
  • Voor de 29 oktober 2010-patch was het zo dat wanneer een cadeau ingepakt, verstuurd en weer geopend was, dit voorwerp volledig ruilbaar zou zijn, zonder enige invloed van de staat daarvoor. Een andere glitch die door deze update gerepareerd werd was dat de beschrijving van cadeaus niet correct was en dat iedereen een cadeau kreeg met TF_WEAPON_BAT in plaats van het oorspronkelijke voorwerp.
  • Er was een zeldzame glitch voor de 29 oktober 2010-patch waarbij een speler soms twee keer hetzelfde voorwerp kreeg uit een cadeau. Na de patch bleven dubbele voorwerpen bestaan, tenzij het cadeau waar de dubbele voorwerpen inzat nog niet uitgepakt was toen de patch uitkwam.
  • Het is mogelijk om een voorwerp zo te behandelen, dat hij zelfs niet meer ingepakt worden kan. Zo kan een Bewerkt Metaal dat uit achttien niet-ruilbare wapens gemaakt is niet meer geruild worden.