Gold Rush

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Denne artikel er om Last-banen, Gold Rush. For den store opdatering af samme navn, se Gold Rush-opdateringen.
Gold Rush
Goldrush.jpg
Grundlæggende information
Banetype Payload
Filnavn: pl_goldrush
Udvikler(e): Valve
Bane-information
Antal stadier: 3
Miljø: Ørken
Scenarie: Dagslys, solrig
Pyrovision: Ja
Bane-genstande
Healthico.png Helbredelsespakker: Smallhealth.png ×9   •   Mediumhealth.png ×14   •   Largehealth.png ×4
Ammoico.png Ammunitionskasser: Smallammo.png ×4   •   Mediumammo.png ×12   •   Largeammo.png ×14
Map Photos
Menu photos pl goldrush.png
Gold Rush er en bane, der specifikt fokuserer på fart, så spilleren kan føle at de har del i en overordnet holdkampagne. Hvert medlem af holdet skal fokuserer både på det overordnede formål med enten at stoppe eller skubbe Lasvognen, mens de også klarer lokale trusler. Mens lastvognen bevæger sig igennem banen, skal begge hold justere deres strategi i forhold til, hvad fremkomst det andet tager. Gold Rush er blevet designet til at gøre alle ni klasser, og deres evner, i Team Fortress 2 brugbare, som betyder der er en plads til alle, og deres favorit klasse, hvor de kan være brugbare.
En konceptuel tegning af vognen
Vognens endelige produkt.

Gold Rush er en Last-bane og den første Last-bane introduceret i spillet. Banen er splittet ind i tre forbundet stadier, med checkpunkter i midten af hvert stadie.

Hvert checkpunkt vognen passerer over tilføjer 5 minutter til timeren. Den resterende tid bærer over til banens følgende sektioner, indtil holdene er skiftet. Hvert stadie starter med en opsættelsestid på 1:05.


Introduktionsvideo

Steder

Stadie A.'s detaljer (Stor fil)

Stadie A

Checkpunkt 1

Der er et langt, relativt åbent område mellem det BLÅ spawn og det første checkpunkt. Vognen starter uden for det BLÅ spawn, og går fremad mod Hytten og gennem et "hul" i Klippen. Den tager så en venstre-drejning for at blive bragt tættere på den Løftet Lastbil, og en anden højre, mod Tunnellen.

 • BLÅ Spawn: Det BLÅ spawn har et genforsynings-område, og en korridor med 3 udgange. Der er to porte lige bag vognen, som kan blive set fra næsten hele området. Døren til højre har stablet kasser lige foran sig, som RØD'e forsvarere kan gemme sig bag før runden begynder. Det er effekt med en Pyro eller en ÜberCharge, som kan blive gemt, og brugt lige, når angriberne har brugt deres. Angriberne kan også stå bag disse bokse, og være generelt ubemærket, når handlingen er intens. Døren til venstre, peger mod højre og er dermed forskanset fra alle fjender på det Løftede Spor. Den er også beskyttet fra Hytten af nogle sten på Klippen.
 • Løftet Spor: Dette er et spor, som løber langs banens venstre side fra BLÅ's perspektiv og hele vejen tilbage til tunnellen og checkpunktet. RØD'e forsvarere, især Demomen og Soldiers, kan gå langs dette spor og nedskyde alle med eksplosioner fra oven. BLÅ angribere kan Krybehoppe op på dette spor fra toppen af Klippen. På grund af adskillige tætte store ammunitionskasser, kan aggressive RØD'e Engineers også hurtigt placere en level 2 eller 3 Sentry Gun, nær enden af sporet, tæt på BLÅ's spawn.
 • Klippe: Det er ikke rigtigt en klippe, men fra BLÅ's perspektiv hælder jorden opad og dropper så ned til sit originale niveau, som får det til at ligne en lille klippe, når man ser det fra den anden side. Der er et "hul" i Klippen, hvor vognen går igennem. RØD'e forsvarere kan bruge Klippen til at skjule sig bag med Pyros, Sentry Guns eller ÜberCharges. Der er også en stor helbredspakke lige bag Klippen til venstre. Det er muligt at krybehoppe op på det Løftet Spor fra den højeste del af klippen, og Demomen kan klæbebombehoppe hele vejen til Tunnellen fra denne position (og lige ovenpå helbredspakken, som er lige før checkpunktet, med noget øvelse).
 • Hytte: Hytten er bagerst til højre, når BLÅ forlader deres spawn. Den har to-etager og en veranda, der vender mod BLÅ spawn. Den nederste etage har en dør, der vender mod spawnet med en stor ammunitionskasse ude foran, og en dør, der vender mod sporet til venstre for banen. Hytten er et favorabelt sted for Snipere, der kan sidde og likvidere BLÅ spillere, mens de skubber vognen, eller kommer ud af deres spawns forreste udgang. Engineers har også tilbøjelig til at bygge deres Sentrys på den øverste etage, da de kan skyde ud på sporet til venstre, og er beskyttet mod den direkte ild fra BLÅ's spawn. Med noget øvelse, kan Demomen klæbebombehoppe fra det BLÅ spawn direkte op til balkonens øverste etage.
 • Tunnel: Tunnellen er en tunnel til venstre, som vognen går igennem. Indtil det første checkpunkt er blevet nået. Det er den eneste passage, der linker det første åbne område til det andet. Det er en normal flaskehals-placering for dette stadie.

Checkpunkt 2

Vognen går igennem Tunnellen, som beskrevet ovenover, tager et skarpt højre-sving, efterflugt af et til vesntre, og kommer så ud i det åbne og går langs Grøften, forbi broen og rundt om til højre mod checkpunktet, som er placeret på bagsiden af det RØD'e Spawn. Stederne vil blive beskrevet fra RØD's perspektiv.

 • RØD Spawn: Det RØD'e Spawn har genforsyningsskabe, og åbner mod bagsiden af banen. Når RØD går ud af deres spawn, kan de enten gå til venstre, hvor de vil finde en tunnel, der leder fremad, eller de kan gå til højre, hvor de vil finde flere åbne passager for angriberne og et sæt af trapper, der leder til den Anden Etage. RØD skal komme ud af deres spawn og vende 180 grader, så de vender "fremad" - vender mod de modstående angribere. Checkpunktet sidder mod spawn-rummet fra angribernes side.
 • RØD Dæk: Til venstre for det RØD'e Spawn (når man kigger mod angriberne) er der en Anden Etage, som ligger opad den venstre side af banen. Der er ammunitionskasser og helbredspakker mod platformens front og en Sentry kan sagtens blive bygget effektivt her, for at dække vognen, når den kommer ud fra Tunnellen. Der er en bro, som leder til toppen af det RØD'e Spawn, som er et populært sted for Snipere at sidde og likvidere alle fjender, der skubber vognen, eller kommer ud fra Tunnellen.
 • Grøft: I det åbne rum mellem det RØD'e spawn og bygningerne BLÅ kommer ud fra, er der en (lille) fjeldkløfts-agtig grøft, som løber langs banen. Til højre, går jorden og grøften i et, med en skrænt ned mod bunden af grøften, og der er en stige til den yderste venstre side, der tillader folk at komme ud og op på vognens spor. Der er også en bro over Grøften, som tillader bevægelse direkte fra spawn-rummet til bygningerne overfor. Vognen går langs Grøften og rundt om den til den højre side.
 • Loft: Rundt om flaskehalsen fra den første erobring, er der en to-etagers bygning, som går hele vejen fra højre til venstre. Den er mere velkendt som Loftet. På grund-etagen er der en åbning til venstre, hvor vognens spor kommer frem. over dette er et vindue ind til den ovenpå, og til højre for det, er der en slags board-walk, som linker dette ovenpå-rum til et andet til venstre. Dette venstre rum har en dør til en løftet platform, som er rimelig tæt på checkpunktet. Går man ind i den nedre tunnel, kan RØD gå mod venstre for at følge sporet tilbage til det første checkpunkt, eller de kan gå mod højre og følge en korridor, forbi en stor helbredspakke, og op af nogle trapper ind i bygningen til højre. Dette er en god passage for angriberne, da de kan komme tæt på checkpunktet, imens de forbliver delvist bag konstant dække.
 • Andre Passager: Når BLÅ tager det første checkpunkt, åbner to passager mere til det andet område. En er til BLÅ's højre side af Tunnellen, og leder til en to-etagers platform, som er del af et tre-vægget rum. Rummets åbne side vender ned mod korridoren beskrevet ovenover, til rummet på RØD's højre side. Dette er en god platform at bygge en Teleporter og måske en Sentry Gun på, da den er okay svær for RØD at komme til.

RØD kan opsætte på denne platform under præ-spil ventetid. En RØD Engineer kan placere en Teleporter ved spawn, genfylde sin metal og så placere en Dispenser ved platformens kant. Mår Dispenseren er 60% fuldført, kan den RØD'e Engineer hoppe op på Dispenseren, og så placere en Teleporter-udgang på platformen. Noter, at den RØD'e Engineer ikke fysisk kan hoppe op, bare ved at holde Teleporter-PDA'en, mens han hopper. Når Teleporter-udgangen er kørende, kan RØD opsætte Sentrys og Dispensere i et forsøg på at nægte BLÅ adgang, og til at flanke.

Den anden forbundet passage er langt mod BLÅ's højre side, og leder op til to åbne etager lige ved siden af Grøften. Fra disse etager, kan du se over den højre side af bane (RØD's perspektiv), og du kan kun se den smalle del af den anden etage af RØD's Spawn. Dette lader dig skyde alle ned, der taget broen over Grøften, eller som befinder sig i det åbne rum. Vær dog forsigtig, for selvom Grøften forhindrer nogen fra at gå ind i dette område, kan Soldiers og Demomen rakethoppe/klæbebombehoppe op, mens Scouts kan Dobbelthoppe op for at overraske dig.

Stadie B

Stadie B.'s detaljer (Stor fil)

Stadie B indeholder 2 checkpunkter, som BLÅ skal nå.

Checkpunkt 1

Vognen starter ud foran en skyttegrav, som separerer BLÅ's spawn-område og kampmarken. Vognen går mellem Udkigstårnet og Huset og går så over Broen, hvor checkpunktet er placeret.

 • BLÅ Spawn: Der er to udange, en tunnnel-udgang på den venstre side, og en dobbel-port til højre. Den højre side er oftest brugt til ÜberCharges, mens den venstre er brugt til at flanke RØD. Fra den venstre udgang, er det nemt for en Spy at snige sig bag oppositionen. Vær dog forsigtig, da en ÜberCharged Pyro til tider vil komme ind i den venstre udgang i starten af runden, og dræbe alt inden i tunnellen.
 • Hus-tunnel: I tunnellen på den venstre side af huset fra BLÅ's syn, vil du finde en stor ammunitionskasse og en lille helbredspakke. De er sjældent beskyttet. Fra tunnellen på den venstre side, er der trapper, som leder op til Sniper-afsatsen.
 • Sniper-afsatsen: På den højre side, hvor RØD går ind i det første checkpunkt-område, er der et lille sæt af trapper, som leder til Sniper-afsatsen. Som navnet indikerer, er den ofte brugt af Snipere. Du vil finde dække bag nogle kasser og i den smalle hytte, som også har en medium helbredspakke.
 • Udkigstårnet: Til den højre side, fra BLÅ spawn, når du går gennem portene, vil du se Udkigstårnet. De fleste af de RØD'e forsvarere er her, siden der er en højde-fordel, og en stor ammunitionskasse og medium helbredspakke. Fra udkigstårnet, kan Snipere overse begge udgange. Sentrys er ofte placeret her, så vær sikker på at få dem ødelagt med den første ÜberCharge.
 • Broen: Lige før det sidste stykke af sporet, til det første checkpunkt, er der en bro, som forbinder over Grøften.
 • Huset: Huset er placeret til venstre fra BLÅ's perspektiv. Den har én udgang, og to vinduer, som RØD kan skyde igennem. Nogle gange, er Sentrys placeret på vinduerne, eller en Demoman vil være her. Vær sikkert på at udryd alt i Huset, da det er et populært sted for Engineers. Granater og Klæbebomber virker også fantastisk her.

Checkpunkt 2

Efter det første checkpunkt, snor vognen sig gennem en bygning, der separerer den næste kampmark. Den ender ud i et flaskehals-område, og går så under en bro, der separerer den Primære Bygning, og så endelig til det næste checkpunkt.

 • Flaskehalsen: Flaskehals-området er den smalle udgang fra checkpunkts-bygningen og den smalle kampmark rundt om den, som er omgivet af to hytter, som separerer Checkpunkts 2's områder.
 • Kamppladserne: Kamppladserne er placeret i den ydre ende af området fra det RØD'e spawn. De forbinder til huset over Checkpunkt 1's bygning. Der er to drop-downs, som kan blive brugt af angriberne, som andre angrebs-punkter, eller som indgange for RØD'e Soldiers eller Demomen.
 • Primær Bygning: Den Primære Bygning er placeret i midten af området, og skærer Checkpunkt 2's kampmark halvt over. Den Primære Bygning har to huse, som er forbundet af en bro; begge som er tilgængelige via trapper på begge sider.
 • Sentry Afsats : Nær Checkpunktet er en lille afsats på væggen af den Primære Bygning, dette er en enorm velkendt og velbrugt Sentry-rede plads.
 • Alkove: Nedenunder en afsats på den Primære Bygning er en lille alkove, som er indhugget i bygningens væg. Den er også hyppigt brugt af Engineers til Sentrys.
 • RØD spawn : Det røde spawn er på den modsatte side af Checkpunkt B. Det RØD'e hold kan enten gå til venstre eller til højre for at nå det nærstående Checkpunkt B (Såvel som sentry afsatsen på den Højre rute, og alkoven på den Venstre rute). Spawn-rummet i sig selv er en smule anderledes, i forhold til det første RØD'e spawn, da det kun har ét genforsynings-kabinet. Som sædvanlig, er der kun én central udgang foran spillerne, som gør denne type spawn sårbar over for spawn-camping. Spillere skal vende sig 180 grader, så de vender mod den imødekommende fjende, når de går ud.

Stadie C

Stadie C.'s detaljer (Stor fil)

Stadie C indeholder 3 checkpunkter, som BLÅ skal nå.

Checkpunkt 1

Fra de BLÅ spawn-udgange, starter vognen på et spor, som går lige ud, op igennem et bassin, hvor checkpunktet er placeret under en åben port.

 • Tunnel: Tunnellen er en af de BLÅ's spawn-indgange. Den snor sig ud fra BLÅ spawn og ender ud under Lastbil-huset.
 • Bassin: Bassinet er området, som løber gennem og under platformen og Lastbil-huset.
 • Lastbil-hus: Lastbil-huset er området placeret over for platformen. Det er et lille skur med et dæk, der overser sporet. Ved siden af det, er en underpassering, som har en stor lastbil.
 • Platform: Over for Lastbil-huset er en platform, som overser sporene. Den har et lille utilgængelig skur på sig, som er brugbar dække.

Checkpunkt 2

Fra checkpunktet, går sporene lige ud gennem en gyde omgivet af bygninger på begge sider.

 • Drop-down: Drop-downet er en lille åbning i væggen lige ved siden af checkpunktet. Den virker som en indgang for RØD før BLÅ har erobret punktet.
 • Gang: Gangen er placeret i en af de to bygninger. Det er en lang snæver gang, med en indgang i begge modstående ender. I den meget ydre side er der et drop-down ned til siden af sporet.
 • Primær Dæk: Over for Gang-bygningen er en anden bygning med et dæk langs væggen. Dette er tilgængeligt gennem et sæt trapper foran, og den forbinder til et andet lille dæk, som overser det andet checkpunkt.
 • Sentry Dække: På begge sider af det andet checkpunkt er to store dæk, som er normale Sentry placeringer.

Checkpunkt 3

Fra checkpunkt 2 går vognen gennem flere bygninger, indtil den når checkpunktet i RØD's sidste gård. At nå Checkpunkt 3 betyder sejr for BLÅ, såvel som en massiv eksplosion for at tilfredsstille vinderne.

 • Flaskehals: Flaskehalsen er en meget smal indgang ind i RØD's sidste gård. Det er berygtet for at være ekstremt tæt, når vognen er inden i den, og massiv spam gør indgang meget besværlig.
 • Skakt: Skakten er en drop-down ved flaskehalsen, som ender ud i Tunnelerne.
 • Hus: Huset er placeret ved siden af flaskehalsen. Den er forbundet til en afsats langs en væg, og har et drop-down som ender ud bag lastbilen i RØD's sidste gård. Blå Engineers vil til tider bygge fremad-baser herinde.
 • Tunnelerne: Tunnelerne er placeret i bunden af skakten, og ender ud i Dalen. Den består af to tunneller, hvoraf en går op af en afsats, og ender ved en lille afsats, ved siden af den anden tunnels udgang.
 • Dal: Dalen er området ved siden af, og under, den RØD'e gård. Den er tilgængelig via et langt par trapper, og giver adgang til tunnelerne og Sniper Dækket.
 • Sniper Dæk: Sniper Dækket er placeret over Dalen og over den RØD'e Gård. Der er to vinduer, brugt som udsynspunkter, og et drop-down med en afsats, der væver rundt om det sidste checkpunkt.
 • Kamppladser: Kamppladserne er placeret over checkpunktets område, og overser hele området. En adgangs-vej er fra den snoende trappe i RØD's spawn, og en anden er ved at hoppe fra kasserne og det smalle tag, over fra Husets drop-down område.
Se også: Kategori:Gold Rush billeder

Strategi

Hovedartikel: Fællesskabets Gold Rush strategi

Opdateringshistorik

29. april 2008-opdateringen (Gold Rush-opdateringen)
 • Tilføjede Gold Rush til spillet.

21. maj 2008-opdateringen

 • Fiksede bane-udnyttelser på Gold Rush.

11. december 2008-opdateringen

 • Visse ændringer til den anden del af Gold Rushs første stadie for at give angriberne en større fordel.

15. september 2011-opdateringen

 • Stadie 1
  • Fiksede overlappende togspor-modeller.
  • Fiksede terræn-fure ved rød spawn-udgang.
  • Fiksede rød spawn-rum-dør gik igennem loftet.
  • Lille tekstur på tagstruktur af røds første spawn-bygning skiftet til ikke-solid.
 • Stadie 2
  • Tilføjede func_nobuild under broen, som ville få teleporterede spillere til at sidde fast.
 • Stadie 3
  • Tilføjede usynlig func_brushes over tagene for at blokere blind demo granat spam.
  • Fiksede træ-strukturer ved primær port-indgang, så de ikke destruerer teleport-bygninger.
  • Tilføjede klip-strejf til toppen af den primære port-indgang.
  • Udvidede røds respawn-rum strejf for at indelukke hele interiøret.
  • Tilføjede respawn-visualiserende materiale til bagsiden af bloker for at forhindre rød fra at gå ind i blås respawn-område fra topruten.

10. juli 2013-opdateringen

 • Fiksede kollisioner på objekter og klippe-udnyttelser.
 • Fiksede bygninger blev forhindret fra konstruktion i garagen nær slutningen af stadie 3.
 • Spillere kan ikke længere blokere vognen gennem væggen i stadie.
 • Spillere kan ikke længere bygge i spawn-udgange.
 • Spillere kan ikke længere bygge på skur-taget nær enden af stadie 3.
 • Spillere og bygninger kan ikke længere blive dræbt gennem gulvet i stadie 1 i det øverste rum ved erobringspunktet.
 • Spillere kan ikke længere bygge på balkonen i stadie 1.
 • Rælinger kolliderer ikke længere med patroner og projektiler.

11. juli 2013-opdateringen

 • Fiksede at en areaportal ikke blev gengivet korrekt på pl_goldrush.

5. marts 2014-opdateringen

 • Tilføjede nobuild-område under togsporene for at forhindre teleport-fælde nær Blå spawn i Stadie 1.

15. juli 2015-opdateringen

10. september 2015-opdateringen

 • [Udokumenteret] Tilføjede flyvende tallerkener og plakater til Gold Rush.

25. november 2015-opdateringen

 • [Udokumenteret] Fjernede Flyvende Tallerkener og Plakater fra alle baner.

Fejl

 • Der et spot nær det primære dæk før Stadie C, Checkpunkt 2, hvor Engineers kan bygge en Teleporter-fælde. Som med alle Teleporter-fælder, er den eneste udvej at destruere teleporteren eller at dø/begå selvmord.

Eksterne links