Lansatorul de Grenade

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
KA-BOOM!
Demoman

Lansatorul de Grenade este o armă primară pentru Demoman. Pare să fie un lansator de grenade cu mai multe runde, cu o țintă ajustabilă și mânere de lemn.

Arma lansează proiectile grenade care se detonează după contact cu adversarii sau explodează după un interval scurt de timp după ce au ricoșat. Când se detonează ca rezultat al lovirii cu un adversar, acestea vor avea pagube semnificative (aproape echivalent cu o Bombă lipicioasă), dar vor avea o rază a exploziei mai mică. În mod invers, când se detonează după ce lovește ceva, bombele vor avea o rază foarte mare care va avea pagube reduse. Săritura grenadelor are o anumită imprevizibilitate datorită faptului că au o anumită rotire. Spre deosebire de alte proiectile, grenadele nu sunt afectate de scăderile de pagube așa că loviturile la distanța lungi vor mai avea pagube depline.

Grenadele cad rapid după ce au fost lansate astfel încât arma trebuie să fie țintită deasupra inamicilor pentru a compensa curba adâncă; săritul poate ajuta și el în mărirea distanței. Proiectilele se lansează oarecum la dreapta țintei, astfel încât jucătorul ar trebui să țintească spre stânga să compenseze. Acest fapt este foarte important în cazul luptelor în apropiere cu clasele mai rapide, ca Scout.

Grenadele se deplasează la aproximativ 1065 Unități Hammer pe secundă.

Grenadele lansate din această armă se mișcă puțin mai rapid decât bombele lipicioase ce nu au fost incărcate și au o rază a exploziei mai mică după detonare, astfel încât poate fi folosit pentru atac la distanțele unde Lansatorul de Bombe Lipicioase ar fi periculos pentru a fi folosit sau dacă se atacă adversari agili. Abilitatea de salt a grenadelor mai poate fi folosită pentru a ataca inamicii indirect de după colțuri.

Grenadele pot fi folosite pentru a face un salt cu explozibili improvizat, dar acest lucru e dificil pentru a fi făcut. Explozia nu va lansa jucătorul departe, îl va răni ușor pe utilizator și e practic pentru înălțimile și distanțele mai mici. Folosirea salturilor cu grenade poate fi o tactică viabilă pentru jucătorii Demoman ce doresc să păstreze Bombele lipicioase, sau care au Scutul Şarjator echipat.

Pagube si timp de funcționare

Mai Vezi: Pagube
Pagube si timp de funcționare
Tip de împușcare Projectile
Tip de pagubă Explosive
Pagubă la distanță sau apropiată? Ranged
Pagube
Pagubă de bază 100% Direct: 84-123


90-110
Splash: 22-64

Critice Direct: 270-330
Splash: 190
Minicritic Direct: 114-165
Splash: 29-86
Pagubă împroșcată
Împroșcare maximă 50% 3 ft
  
Reducere de pagubă 1% / 2.88
Autorănire Point-blank: 42-74
Splash: 25-64
Momente de funcționare
Interval de atac 0.6 s
Reîncărcare (prima) 1.24 s
Reîncărcare (consecutiv) 0.6 s
Valorile sunt aproximate și determinate prin testarea de către comunitate.

Note: Pagubele explozive depind de cum lovesc un jucător. Cu cât mai mare hit box-ul clsei și cu cât ești mai apropiat de explozie, cu atât mai multe pagube primești. Cu cât mai departe ești de explozie, cu atât mai puține pagube primești. Exploziile au pagubele cele mai mari când sunt la jumătatea modelului jucătorului. Explozia va acoperi mai mult din hit box, astfel făcând cele mai multe pagube posibile. Distanța dintre țintă și utilizator nu afectează pagubele Lansatorului de Grenade. Pagubele sunt aproximative și dereminate de către testele comunității.

Demonstraţie

Strange Variant


Realizări

Leaderboard class demoman.png Demoman

Foc Orb
Foc Orb
Distruge o construcție a unui Inginer pe care nu o poți vedea, cu o lovitură directă de la Lansatorul de Grenade.


Bloody Merry
Bloody Merry
Oferă unui jucător inamic o imagine cu tine arătându-i fața ta zambitoare.
Glasg0wned
Glasg0wned
Omoară 25 de Cercetași și Pyro cu Lansatorul de Grenade.


Lady Macdeth
Lady Macdeth
Omoară 50 de inamici cu lovituri directe de la Lansatorul de Grenade.

Istoria actualizărilor

28 September 2007 Patch

 • Grenadele lui Demoman (nu Bombele lipicioase) nu mai explodează în timpul contactului după prima săritură.

9 October 2007 Patch

 • Grenadele acum intră în coliziune cu jucătorii și clăridile lui Engineer după prima săritură, și nu vor exploda după contact.

25 October 2007 Patch

 • S-au reparat unele cazuri în care grenadele treceau prin jucători și clădiri.
 • S-au reparat exploziile grenadelor care puteau să facă pagube prin tavanele subțiri.

28 February 2008 Patch

 • S-a redus rezerva maximă de muniție pentru Lansatorul de Grenade al lui Demoman de la 30 la 16.

6 March 2008 Patch

 • S-au reparat grenadele lui Demoman care nu îl răneau pe atacator dacă erau lansate la distanță zero împotriva unei ținte.
 • S-a reparat modificatorul pentru pagube critice pentru arme explozive (rachete, grenade) care măreau șansele pentru lovituri critice mai mult decât era prevăzut.

1 July 2008 Patch

 • S-a reparat un bug care cauza ca Demoman să fie rănit puțin de la propriile grenade și să zboare mai departe folosindu-le.

24 February 2010 Patch

 • S-au reparat grenadele care nu colizionau corect cu jucătorii.

28 October 2010 Patch

 • S-a reparat un bug unde grenadele explodau câteodată pe jucătorii aliați.

17 December 2010 Patch

 • S-a actualizat modelul să folosească c_models.

19 January 2011 Patch

 • S-a reparat animația world pentru Lansatorul de Grenade care nu îș arăta pe Demoman punându-și grenadele când reîncărca.
 • S-a actualizat modelul cu optimizări și LOD-uri noi.

Bug-uri

 • Sunt multiple probleme cu vederea primei persoane a acestei arme:
  • Lansează grenade din patru cămăruțe în loc de șase (datorită reducerii muniției disponibile).
  • Grenadele nu mai apar încărcare în cămăruțe.
  • Demoman încarcă continuu într-o singură cămăruță.
 • Pagubele cauzate de loviturile directe se întind chiar dacă întinderea pagubelor nu sunt active pe server.
 • Când Demoman scapă Lansatorul de Grenade, o grenadă albă poate fi văzută.

Trivia

 • Jucătorii cu spirit de observație pot spune când o grenadă e pe cale de a exploda: la fiecare secundă de după ce o grenadă este lansată, un inel de culoarea echipei va apărea în jurul ei. Când sunt 3 inele, e pe cale de a eploda (după 4 secunde).
 • Lansatorul de Grenade este bazat pe modelul din viața reală M79 Grenade Launcher doar că a fost modificat să lanseze mai multe grenade fără a fi nevoie de reîncărcare după fiecare grenadă, asemănător cu M32 Multiple Grenade Launcher.
 • În timpul creării, Lansatorului de Grenade a fost folosit ca o reîncarnare a Pipebomb Launcher (după cum era văzut în Trailer 2). Asemănător cu versiunea din Team Fortress Classic, Pipebomb Launcher ar lansa proiectile care s-ar comporta în același fel ca și Lansatorul de Grenade, doar că trebuiau detonate manual. Abilitatea de detonare la distanță a fost mutată mai târziu la Lansatorul de Bombe Lipicioase.

Galerie

Mai vezi