Headshot

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Headshot2.png
Boom. Headshot.
Sniperul

Un Headshot este o lovitură cu succes în cap, cu Pușca cu lunetă, săgeata Vânătorului de Oameni sau Ambasador. Sniperii ce nimeresc un Headshot cu Pușca cu lunetă marchează o Lovitură critică, deși trebuie sa treacă 23 de milisecunde de când folosești +attack2 (folosind luneta) până când un Headshot este considerat Lovitură critică. Jucătorii primesc 1.5 puncte cand omori un inamic cu un Headshot: 1 punct pentru inamicul omorât + jumătate de punct pentru Headshot. Marcând un Headshot cu Vânătorul de Oameni se mai adaugă jumătate de punct în plus la punctele menționate mai sus, rezultând 2 puncte pe fiecare inamic omorât. Un Headshot cu o Pușcă cu lunetă complet încărcată rezultă într-o ucidere instantanee. Un Headshot cu Ambasadorul rezultă într-o Lovitură critică. Omorând un inamic cu un Headshot folosind Ambasadorul se mai adaugă jumătate de punct pe inamic omorât.

Pușca cu lunetă, Vânătorul de Oameni și Ambasadorul sunt singurele arme ce pot lovii capul inamicului pentru daune bonus, deși Pyro cu precizie excepțională poate marca un Headshot, reflectând săgețile cu Aer Comprimat.

Realizări corelate

Generale

Materie Cenușie
Materie Cenușie
Omoară 25 de adversari cu lovituri la cap, ca Sniper.


Sniper

Lovitura de Adio
Lovitura de Adio
Nimerește în cap un inamic în momentul în care îi expiră invulnerabiltiatea.


Fix în Orbită
Fix în Orbită
Nimerește în cap un Demoman inamic.
Secvență de Auto-distrugere
Secvență de Auto-distrugere
Nimerește în cap 10 Lunetiști inamici.

Spion

Fofârlica-n scăfârlie
Fofârlica-n scăfârlie
Lovește în cap 20 de Sniperi cu Ambasadorul.
Cine ți-e tăticul?
Cine ți-e tăticul?
Lovește în cap 3 Cercetași cu Ambasadorul.


Trivia

  • Întârzierea de 200ms pentru Headshot-uri a fost adăugată pentru a prevenii jucătorii capabili sa folosească luneta rapid, o tehnică folosită des în alte jocuri FPS, ca și Counter-Strike.
  • Omorând un jucător cu un headshot va cauza cateodata o animație specială a morții adecvată acelei clase. Această animatie are 25% șanse sa se întâmple.
  • Cu adăugarea setului Croc-o-Style, Sniperul este singura clasă ce are opțiunea de a nu fii ucis cu headshot-uri. Daunele sunt provocate, dar Sniperul cu toate cele 4 piese ale setului Croc-o-Style echipate nu poate fii ucis cu un headshot.

Vezi deasemenea