High Five!

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Sla m'n hand.
De Spy

De High Five! is een actievoorwerp voor alle klassen.

Dit voorwerp kan gekocht worden in de Mann Co. Winkel of toevallig gevonden worden via het voorwerp vind systeem. Als de speler de actieknop ingedrukt houdt, neemt zijn personage één van de klassespecifieke poses aan met de rechterhand in de lucht. Een speler in de buurt kan dan voor de speler gaan staan en een tweezijdige animatie starten door zijn eigen High Five! of standaardbespotting te activeren. Alleen de activeerder hoeft met het voorwerp uitgerust te zijn om de actie succesvol te voltooien.

Als de High Five! geïnitieerd wordt met onvoldoende ruimte om de co-op bespotting uit te voeren, zoals een hoogteverschil in de map of een obstakel voor de speler, dan zal de bespotting niet beginnen en er zal op de HUD een bericht verschijnen dat de speler vertelt waarom hij de bespotting niet kan uitvoeren.

Spelers in de buurt zullen de eerste keer wanneer ze een bondgenoot de High Five! zien initiëren een bericht krijgen dat uitlegt waar en hoe ze de bespotting kunnen aannemen.


Demonstratie

Updateverleden

13 oktober 2011-patch (Manniversary Update & Sale)

 • De High Five! is aan het spel toegevoegd.

17 oktober 2011-patch

 • De High Five! gebruikt niet langer het bespottingseffect van het gedragen wapen.

8 januari 2013-patch

 • Het is niet langer mogelijk om met de High Five! in de vijandelijke spawn binnen te geraken.

Bugs

 • Als het console-commando mp_usehwmvcds op 1 staat, zullen voor sommige klassen niet de High Five! animaties afspelen. In plaats daarvan zullen ze vast komen te zitten in de idle-animatie van hun huidig wapen zolang de bespotting duurt.
 • Als twee spelers het voorwerp gebruiken terwijl één van de twee op een teleporter ingang staat, worden beide spelers geteleporteerd.
 • Als een Scout met de Klaas Vaak als actief wapen de bespotting initieert maar annuleert, dan verdwijnt het model voor de bal van de Klaas Vaak uit de Scouts hand in het aanzicht vanuit de eerste persoon. De bal kan wel nog steeds weggeslagen worden.
 • In sommige gevallen kan een speler tussen twee rondes vast lijken te zitten in de High Five! pose. Dit hindert het spelen niet.
 • Als een Spy de Doodse Gelijkenis bovenhaalt voor hij de High Five! gebruikt en schade ontvangt, dan zal de Spy zich niet verhullen maar de schade dij hij ontvangt is wel verlaagd.
 • Het deeltjeseffect dat door de High Five! gecreëerd wordt wanneer de handen van de twee deelnemers elkaar raken, kan soms door muren heen gezien worden.

Trivia

 • De animaties voor de High Five! bespotting zaten al in de spelbestanden sinds de OORLOG! Update.
 • Bots kunnen de High Five! detecteren en zullen hem beantwoorden als een menselijke speler er één initieert.
 • De High Five! strip "Hey Sniper!" heeft als personage de Sniper die, wanneer hij te kampen krijgt met een dilemma, uit frustratie een stoel omverschopt terwijl hij de Mann Co. Catalogus raadpleegt, alvorens hij de High Five! ontdekt. Deze scène is in feite een geparafraseerde kopie van het paneel van "De belediging die van de Sniper een 'Jaratemeester' maakte", waarin de Sniper, omdat mannen van zijn eigen grootte hem pesten, een stoel omverschopt alvorens hij de Jarate ontdekt in de Mann Co. Catalogus.
 • Wanneer de High Five! gebruikt wordt tijdens het dragen van de Nauwelijks Gesmolten Condensator, verschijnt een bericht in de chatbox dat van klasse tot klasse verschilt.

Galerij

Zie ook