High-Five!

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Slap my hand.
Spionen

High-Five! är ett åtgärdsföremål för alla klasser.

Detta föremål kan köpas från Mann Co. Butiken eller hittas slumpmässigt. När åtgärdskappen hålls nere kan en lagkamrat i närheten ställa sig vid spelaren och delta i en dubbel-animation genom att använda sin egen High-Five! eller genom att håna (standard är G) framför den initierande spelaren. Spelarna ger sedan varandra en High-five, följt av en passande svarsregel. Endast den som initierar behöver ha föremålet utrustat för att utföra en lyckad åtgärd.

Om High-Five! initieras med otillräcklig plats för att utföra hånet, så som vid ett hinder framför spelaren eller en höjdskillnad på kartan, så kommer hånet inte att initieras och ett meddelande kommer att visas på HUDen som informerar spelaren om varför man inte kan håna.

Andra spelare som befinner sig i närheten kommer få träningsliknande information på deras skärm om det är deras första gång som de ser en allierad initiera en High-Five, vilket informerar dem om hur och vart man accepterar den.

Detta är baserat på en liknande mekanik i Portal 2.


Demonstration

Uppdateringshistorik

Oktober 13, 2011 Patch (Manniversary Uppdateringen & Rea)

 • High-Five! lades till i spelet.

Oktober 17, 2011 Patch

 • Fixade att high five-hån aktiverade användarens vapenhån-effekt.

Buggar

 • Om kommandot mp_usehwmvcds är satt till 1 kommer slaganimationen inte spelas upp för vissa klasser och de kommer vara kvar i väntepositionen för deras aktiva vapen under hånets varaktighet.
 • Om två spelare använder föremålet medan de står på en Teknikers teleportöringång, så kommer båda att bli teleporterade.
 • Om en Spanare med John Blund vald initierar hånet, men avbryter det av någon anledning, så kommer modellen av John Blunds boll att försvinna ur Spanarens hand, men den kommer visas igen efter att den slagits iväg. Om hånet genomförs med en annan spelare kommer John Blunds boll att vara kvar i spelarens hand som vanligt.
 • Det finns flera buggar med karaktärsmodellens läppar i Mann Co. Butikens förhandsgranskning.
 • Hånet kan användas för att ta sig igenom osynliga barriärer som beskyddar återskapningsområden. [1]
 • Om Dödsringaren tas fram av en Spion innan han initierar High-Fiven, och sedan blir skadad, kommer Spionen inte att döljas och ingen kropp lämnas kvar, men skadan reduceras fortfarande. Efter att Spionen avbryter High-Fiven efteråt, kommer Dödsringaren fortfarande vara framme och Spionens Döljning är fortfarande full.
 • Partikeleffekten som skapas när händerna kolliderar kan ibland ses genom väggar.

Kuriosa

 • Animationen för High-Five! hånet har existerat i spelfilerna sedan WAR!-Uppdateringen. Det finns fortfarande ett par animationer som inkluderades i denna uppdatering, men som för närvarande inte används.
 • Bottar kan känna igen high-fives och om de påträffar en mänsklig spelare i high-five posen så kommer de att initiera den.
 • Varje klass har två olika High-five animationer, inkluderat Pyro, som har en feminin och en maskulin.
 • High-Five! serien "Hey Sniper!" handlar om Krypskytten, med ett dilemma, som sparkar ner en stol i frustration och vänder sig till en Mann Co. Katalog innan han upptäcker High-Five! produkten. Faktum är att denna scen är en omordad kopia av en panel från "The Insult That Made a 'Jarate Master' Out of Sniper", där Krypskytten, som är arg för att han blir retad av män av hans egen storlek, sparkar ner in stol i frustration innan han upptäcker Jarate från en Mann Co. Katalog.
 • Pyro och Spionen är de enda klasserna som har unika ljud för hånet. Alla andra klasser använder andra variationer av "Gå!" eller "Ja".

Referenser

 1. YouTube video

Galleri