Hästlöse Huvudlöse Hästmannen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Hästlöse Huvudlöse Hästmannen
Horseless Headless Horsemann
Dödsikon
Killicon horseless headless horsemann's headtaker.png
Basfakta
Health: 3000 +200 för varje spelare på servern
Damage Done: nuvarande hälsan av spelaren x2
Affected By:
• Bataljonens Förstärkning: No
• Bonk! Atomic Punch: Yes
• Polkagrisen: No
• Anfallsskölden: No
• Dödsringaren: Yes
• Kanonbåtarna: No
• Mini-kritiska träffar: No
• ÜberLaddning: Yes
Found On: Mann Manor
Vart är hans huvud? Vart är hans häst? Vart är alla Draculorna? Vi kan svaret till en av de där frågorna: Dom är fortfarande precis bakom dej!
— Scream Fortress Uppdateringens reklamtext

Hästlöse Huvudlöse Hästmannen, den odöda formen av Silas Mann, är en neutral fiende som bara visar sig i Mann Manor. Ungefär var åttonde minut skapas han på den precis på omstridda kontrollpunkten och jagar och dödar spelare från båda lagen. Han har mycket hälsa, är kapabel till att att ögonblickligen döda vilken klass som helst med ett slag, och kommer fortsätta mördarstråket tills han blir besegrad av spelarna.

Hästlöse Huvudlöse Hästmannen kallas för "Team Fortress's första boss-monster" på den officiella Scream Fortress Uppdaterings-sidan.

Mekanismer

NPC-varelse

Hästlöse Huvudlöse Hästmannen klassificeras som en del av en kartas miljö; alla mord av honom räknas som självmord/död av miljön. Träff-effekter, som uppladdningen av Buffbanéret, helning av den Svarta Lådan, eller L'Etrangers påfyllning av Döljning, kommer inte att fungera på Hästmannen. Den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen är också helt immun mot alla statusar, som Jarate, att bli långsammare, eller blödning. Å andra sidan så fungerar kritiska träffar och upprampning och dämpning av skadan på honom.

Hur han gör en spelare till sitt mål

När den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen skapas eller inte har ett mål, så kommer en slumpmässig spelare innanför ett speciellt avstånd från honom bli "det" inom en kort tid. Den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen kommer outtröttligt att jaga spelaren som är "det", och döda alla som olyckligt nog kommer ivägen.

Spelaren som har blivit "det" blir meddelad genom ett meddelande på skärmen och bli markerad med en pirat-dödskalle som svävar ovanför dennes huvud. Hästlöse Huvudlöse Hästmannen kommer att ändra mål om "det" blir dödad, är tillräckligt långt bort från den Hästmannen, överlever i 30 sekunder, eller är i ett område som han inte kan nå, som basen där spelare återskapas. Spelaren som är "det" kan slå en annan spelare med ett närstridsvapen för att föra över statusen.

Om ingen spelare är "det" så kommer den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen kanske håna, genom att sträcka på sina armar och skrika "Buu!". Alla spelare inom enheter blir bedövade och rädda. Spelare som har på Den Hästlöse Huvudlöse Hästmanns huvud eller en Saxton Hale Mask är immuna från att bli bedövade av den Hästmannens hån.

Hälsa

Den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen har en bas-hälsa på 3000 som ökar med 200 för varje spelare på servern. Hans riktiga minimum-hälsa är egentligen 5000, eftersom han inte uppstår om det är mindre än 10 spelare på servern, medans hans maximala hälsa är 9400, på en server med ökat antal spelare till 32 stycken.

Död

Den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen kommer att börja "skaka" när han blivit besegrad och sprängas några sekunder efter. Hans nederlag kommer att tillkännages genom ett ljud och ett meddelande på skärmen till alla spelare på servern. De sista tre spelarna som skadade Hästlöse Huvudlöse Hästmannen kommer att räknas som att ha dödat honom.

Ljudklipp

Dessa ljud spelas upp under striden:

Tillsammans med en meddelande-popup.

Säsongsföremål

Delaktighet i dödandet av den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen belönas med både framsteget Sleepy Holl0wnd från Spökframstegen och den Hästlöse Huvudlöse Hästmannens Huvud, som är en hatt. Om en spelare räknas med att ha varit och dödat den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen med ett närstridsvapen, kommer få ett Ovanligt Hemsökt Metallskrot och spökframsteget Nerblodad .

Generell strategi

Skadodiagram som visar spelares respektive Hästlöse Huvudlöse Hästmannens hälsa.

För klass-specifika strategier, se Kontra den Hästlöse Huvudlöse Hästmann.

 • En strategi för spelaren som är "det" är att agera bete för den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen, medans alla andra spelare gör så mycket skada som möjligt.
 • Den Hästlöse Huvudlöse Hästmannens mål kan fånga honom genom att stå på avsatsen bakom skjulets vägg på stenformationen. Genom att stå där medans man är målet gör så att Hästlöse Huvudlöse Hästmannen attackerar väggen och ignorerar alla andra spelare, även dem som attackerar honom med ett närstridsvapen.
 • En annan effektiv plats att fånga den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen är precis framför BLUs bas i byggnaden med massa hyllor; genom att kryp-hoppa upp på tunnan och sen igen till en av mittenhyllorna så kan man stå på toppen, kommer den Hästlöse Huvudlöse Hästmann bara att springa runt där nere, och försöka attackera spelaren. Medans man är uppe på hyllorna är det säkert för både en själv och andra spelare i laget att attackera Hästmannen tills han byter mål.
 • Kontrollpunkten fortsätter vara aktiv medans den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen är borta. Det är en bra plan att använda den här tiden till att erövra kontrollpunkter medans fienden är distraherad.
 • En strategi som kan hjälpa RED på Punkt C är att vara så nära basen som möjligt och sedan ta till flykten tillbaka till basen så fort en spelare som är med i RED blir "det". Hästlöse Huvudlöse Hästmannen kommer att spendera sin tid med att jaga omkring BLU, alltså skydda Punkt C. Den här strategin fungerar bra med Vaktgevär som vaktar punkten.
 • Använd mellanrummet runt den sista kontrollpunkten som en livsräddare. Om Hästmannen kommer för nära, så behöver man bara hoppa över mellanrummet, medans han måste gå runt hela sprickan i golvet för att nå spelaren.
 • Även om den Hästlöse Huvudlöse Hästmannen kan jaga spelaren som är "det" till taket av Punkt B, så kan han inte jaga en spelare till taket av byggnaderna nära den. Därför kan man fortfarande göra skada utan risk för död.
 • Hästmannen kan inte hoppa, han kommer att gå av från avsatser och ramla ner för att nå spelaren som är "det".

Demonstration

Relaterade framsteg

Pumpkin.png Scarechievements

Dödsläskigt
Dödsläskigt
Döda en spelare som skrämts av ett spöke.

Ghostchievements icon.png Ghostchievements

Gröpa Pumpa
Gröpa Pumpa
Döda Hästlöse Huvudlöse Horsemann.


Gravplundring
Gravplundring
Samla in Hästlöse Huvudlöse Horsemanns Hemsökta Metall.


Leaderboard class scout.png Scout

Foulområde
Foulområde
Orsaka en miljörelaterad död genom att bedöva en fiende.
Fall Tillbaka
Fall Tillbaka
Orsaka en miljörelaterad död eller ett självmord genom att använda Hagel-Med-Krafts rekyl.

Leaderboard class demoman.png Demoman

Klistrig Kelt
Klistrig Kelt
Använd Klisterbombskastaren till att döda en fiendespelare via miljöskador.


Uppdateringshistorik

Oktober 27, 2010 Patch (Scream Fortress Update)

 • Introducerade den Hästlöse Huvudlöse Hästmann till spelet.

Oktober 28, 2010 Patch

 • Hästlöse Huvudlöse Hästmann kan nu klättra uppför stegen vid Punkt B.

November 1, 2010 Patch

 • Fixade ett litet problem med den Hästlöse Huvudlöse Hästmann.

Maj 5, 2011 Patch (Replay-uppdateringen)

 • Fixade så att den Hästlöse Huvudlöse Hästmannens brinnande effekter visas i DirectX8.
 • [Odokumenterad] Vaktgevär och Bottar siktar nu in Hästlöse Huvudlöse Hästmannen rätt, alltså som en fiende.

Oktober 27, 2011 Patch (Mycket Läskiga Halloweenspecialen)

 • [Odokumenterad] Skademeddelande och träffljud visas och spelas nu upp när man skadar Hästmannen, om dem är inställda på det.

Buggar

 • Hästlöse Huvudlöse Hästmannen kan i ovanliga fall gå rakt in i spelare, som resulterar i att spelarna blir fast och sårbara för en snabb och smärtfull död.
 • Vaktgevär skjuter på den Hästlöe Huvudlöse Hästmannenen även om han är utanför deras vanliga räckvidd.
 • Om man dödar Hästlöse Huvudlöse Hästmannen med en Half-Zatoichi kan man ändå inte lägga undan vapnet.
 • Meningen som ses i Dödskameran påverkas av den sista fienden förutom Hästlöse Huvudlöse Hästmannen som skadade spelaren. Detta resulterar till att det kan stå: "av den döde Hästlöse Huvudlöse Hästmannen", "Igen av Hästlöse Huvudlöse Hästmannen", "Av Vaktgeväret byggt av Hästlöse Huvudlöse Hästmannen", och så vidare.

Kuriosa

Detta är förmodligen Silas Mann I Manns familjeporträtt. Notera hur han håller i nycklar och hur någongting brinner i eldstaden.
 • Hästlöse Huvudlöse Hästmannen är en parodi på den Huvudlöse Ryttaren från historien om Legenden om Sleepy Hollow av Washinton Irving.
 • Hästlöse Huvudlöse Hästmannen har flera olika oanvända animationer som kan hittas i spelets filer. Bland dessa finns en "Bra gjort"-animation och rop på en Sjukvårdare. Det här är för att Hästlöse Huvudlöse Hästmannen använder många av Demomans animationer.
  • Animationen som Hästlöse Huvudlöse Hästmannen använder när han går ändras beroende på hur mycket hälsa han har. Efter att han tappar en viss procent hälsa (antagligen 50%), slutar han använda animationen när han bär sitt vapen med två händer och börjar använda animationen där han bär den i en hand.
  • Fastän Hästlöse Huvudlöse Hästmannen aldrig hoppar, så finns det en oanvänd hopp-animation från Demomans orginalanimationer. Istället så går Hästmannen runt höjdhinder eller ändrar sitt mål om han möter en fiende på en högre avsats.
 • Hästlöse Huvudlöse Hästmannens mord räknas som en miljörelaterad död, till exempel av sågblad och tåg. Därför kan framsteg som Foulområde till Spanaren bli erhållna genom att bedöva någon som precis ska bli dödad av Hästlöse Huvudlöse Hästmannen.

Galleri

Se också