Hydro

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Hydro
Hydro Dam.png
Basisinformatie
Kaarttype: Territoriale controle
Bestandsnaam: tc_hydro
Uitgebracht: 10 oktober 2007
(Lancering)
Ontwikkelaar(s): Valve
Mapinformatie
Omgeving: Industrial
Decor: Daylight, sunny
Gevaren: valkuilen
Pickups op de map
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×13  •  Mediumhealth.png ×12
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Smallammo.png ×20   •   Mediumammo.png ×11   •  
Largeammo.png ×6
Mapfoto's
Loading screen photos.
Mapoverzicht
Hydro overview.png

Hydro is een Territoriale Controle map en een van de zes originele mappen die inbegrepen was toen het spel werd uitgegeven. Tot dusver is Hydro de enige officiële Territoriale Controle map, mogelijk vanwege de complexiteit die het met zich meebrengt om een map voor dit speltype te maken.

Het doel van Hydro is om de gehele map over te nemen d.m.v. het veroveren van "territoria". Elk spel is willekeurig geselecteerd van de zes beschikbare lay-outs in een "punt tegen punt" spel waarin beide teams het tegengestelde controlpunt moeten veroveren terwijl ze hen eigen punt moeten beschermen. Nadat een team met succes een vijandelijk punt overneemt, start de volgende ronde, die plaatsvind in een heel ander deel van de map (welke ook willekeurig gecreeeërd wordt). Nadat een team alle vier de territoria veroverd, moet het aanvallende team het andere team haar basis veroveren terwijl het verdedigende team vecht voor hun leven. Als het basispunt veroverd word, wint het aanvallende team de ronde. Wanneer de volgende ronde begint, worden de territoriums gereset en word er een nieuw willekeurig spel geselecteerd.

In elke ronde van Territoriale Controle (behalve in Rood/Blauwe Basisrondes) waarin het controlepunt niet word veroverd binnen de acht minuten tijd die gegeven wordt, gaat het spel in plotselinge dood modus.

Introductie Video

Locaties

Rood CP1: De Radarschaal

Radarschaal veroveringspunt.

Een grote radarschaal. Het veroverpunt is gelokaliseerd in het midden.

 • Ingangen van het overgestroomde gebied: De radarschaal is verbonden aan het overstroomde gebied van de map via een paar grondsniveau tunnels.
 • Ingangen via de Turbinekamer: De turbinekamer is verbonden aan de radarschaal door een grote rotsachtige formatie. Deze formatie is in tweeën gedeeld in twee paden met een gat in het midden, de paden gaan links en rechts aan het einde van het radarschaalgebied en staat in verbinding met de turbinekamer aan de andere kant.
 • Ingangen van het Bruggebied: Er zijn drie paden van de radarschaal naar het bruggebied. De eerste is een groot pad aan de rechterkant van de map. De twee andere paden zijn links van het centrale pad te vinden, een daarvan gaat naar de linkerkant (ofwel naar beneden de grond of op een catwalk), terwijl het het middelste pad direct verbind aan de rotsachtige rand van het bruggebied.
 • Onder de Trap: Alle trappen in het radarschaal gebied kan doorheen geschoten worden en zijn een populaire plaats voor Sentry Guns.

BLauw CP1: De Energiecentrale

Energiecentrale veroveringspunt.

Het turbinekamer veroveringspunt is gelokaliseerd op een metalen brug vastgezet in het midden van het gebouw.

 • Ingangen vanuit het Overgestroomde gebied: Het overgestroomde gebied is verbonden aan de turbinekamer via drie paden. De twee linkerpaden zijn verbonden aan een open gebied net buiten de turbinekamer, welke het in staat stelt toegang te bieden aan ofwel het lagere gebied van het gebouw, of de kamer met de grote pijpen. Het derde pad is aan de rechterkant en gaat van het overgestroomde gebied door een smalle tunnel en ontmoet daar het lagere linkerpad.
 • Ingangen van het Bruggebied: De turbinekamer is verbonden aan de brug via de centrale weg, riooltunnels en het ventilatiesysteem. De centrale weg leid naar het gebied naar buiten de turbinekamer die toegang toestaat naar naar de lagere of middelste gebieden in het gebouw. De riooltunnels verbinden naar het bruggebied tot aan het lagere gebied van de turbinekamer, terwijl de ventilatieschuiven verbonden zijn met het dak van het bruggebied in de kamer vol met pijpen naast het centrale gebouw.
 • Ingangen via de Radarschaal: De radarschaal is verbonden aan de turbinekamer via de rotsformatie. Eenmaal binnen het gebouw, zijn er uitgangen die leiden naar de catwalk of een trap naar beneden volgen naar het midden van de kamer.
 • Servicekamer: Er is een klein geraamde kamer die naast de brug staat. Deze kamer word vaak gebruikt als verstopplek voor Engineers omdat het hen toestaat aanvallers te kunnen zien zonder beschoten te worden.

Rood CP2: De dam

De Dam veroveringspunt.

Het overstroomde gebied veroveringspunt is gelokaliseerd bovenop een verhoogd blok beton in het midden van een open gebied met water eromheen.

 • Ingangen via het Bruggebied: De brug in het gebied is verbonden via een boven en lager pad. Beide paden komen samen in een grot die dan opdeelt in een hoger, lager en rioolpad. Het bovenste pad is verbonden via de rand en kijkt uit over de brug. Het laagste pad volgt het water langs de ground onder de rand. Het rioolpad mondt uit bij een vrachtwagen net naast de brug.
 • Ingangen via de radarschaal: Het overstroomde gebied is verbonden aan het radarschaal gebied door een paar smalle tunnels. Een tunnel komt uit dichtbij het overstroomde gebieds spawnkamer, terwijl de ander uitkomt achter het overstroomde gebieds veroveringspunt.
 • Ingangen via de Turbinekamer: De turbinekamer is verbonden aan het overstroomde gebied via drie paden. Een pad leidt van het grondniveau en naar de rechterkant en kan op grondniveau blijven of uiteindelijk uitmonden bij de top van de lange trap. Het laatste pad is een vertakking van het tweede pad en leid door de smalle tunnel naar het watergebied achter het overstroomde gedeelte zijn veroveringspunt.
 • Ramen op de Tweede Verdieping: Het overstroomde gebied zijn spawnkamer heeft een tweede verdieping die Snipers veelal gebruiken als nest.

Bauw CP2: Het Warenhuis

Het Warenhuis veroveringspunt.

Het bruggebieds controlepunt is op een lage betonnen brug buiten het grote gebouw.

 • Ingangen via de Radarschaal: Het bruggebied is verbonden aan het radarschaal gebied via drie paden. Het centrale pad blijft aan de linkerkant van de map. Het tweede pad verbindt het bruggebieds rand naar het midden van de radarschaal gebied, terwijl het rechterpad uitkomt op de rand van de radarschaals kant.
 • Ingangen via het Overstroomde Gebied: Het overstroomde gebied is verbonden aan het bruggebied via twee paden. Het bovenste pad verbindt de uitgangen boven het overstroomde gebieds veroveringspunt, terwijl het lager gelegen pad uitmondt in het water achter het veroveringspunt.
 • Ingangen via de Turbinekamer: Het bruggebied verbindt aan de turbinekamer via de weg, het riool en de ventilatieschuiven. De weg leidt naar een smal gebied die verbonden is aan het midden en de lagere niveaus van de turbinekamer. Het riool komt uit op het lagere niveau van de turbinekamer en ventilatiebuizen komen uiteindelijk uit in de kamer vol met pijpen tegenover het centrale gebouw.

Blauwe & Rode Basis

Strategie

Zie Community Hydro strategy

(Engels)

Sectie-specifieke strategie

Het Warenhuis (Blauw)

 • Aanvallers: Een goed gebied voor Spies. Er zijn verschillende delend van dit gebied die voor weinig belang zijn voor het vijandelijke team en dus zelden opgelet word als ze niet gebruikt worden. Niet te bergeten dat er meerdere gebieden in dit deel van de map zijn waar Snipers graag staan en op hun gemak voelen, wat het makkelijk maakt ze een rugsteek te geven.
 • Verdedigers: Engineers kunnen hun Sentry Guns naast de smal verhoogde rand bouwen. Op deze manier zijn ze beschermt tegen vijandelijk vuur buiten het bereik van de Sentry Guns.

De Dam (Rood)

 • Aanvallers: Met zijn weinige nuttigheid voor het vijandelijke team, behalve Snipers, zullen Spies hier vaak zichzelf onthullen in het gebied achter vijandelijke spawn. Tenzij je vijandelijke Snipers uitschakelt, moet je dit niet doen. Het vijandelijke team zal erg verdacht kijken naar elke klasse die vanuit dat gebied komt lopen en zal meteen Spy-checken als ze je vanachter de spawn zien komen, nog meer dan elk ander gedeelte van de map.
 • Verdedigers: Een goede Sentry plek is achter de rotsen dichtbij de CP. Het staat je Sentry toe om de CP dekking te geven terwijl het buiten zicht blijft voor het vijandelijk team; hoewel in die locatie het makkelijk is hem stuk te maken zodra ze weten waar hij staat.

De Radarschaal (Rood)

 • Aanvallers: Ondanks al het advies dat hieronder gegeven word, zal het vijandelijke team waarschijnlijk niet het punt zelf, maar de ingangen ernaartoe bewaken. Als Spy kun je gemakkelijk langs de verdediging glippen en onthullen op de veroveringspunt, waar je het punt een paar seconden mee veroverd, zo niet het hele punt misschien. Deze strategie werkt better met de Verhul en Dolk. Zouden er kleefbommen liggen, probeer dan eerste Demomannen als rugsteek oelwitten te vinden. De kleefbommen zullen verdwijnen als hun eigenaar gedood is.
 • Verdedigers: Naast het plaatsen van kleefbommen op het plafond, kunnen Demomannen zichzelf positioneren op een van de verhoogde stalen platformen (zie afbeelding) van waar zij gemakkelijk dekking kunnen zoeken tegen vijandelijk vuur en in een goede positie verkeren om pijpbommen door het raam van de CP te schieten.
 • Verdedigers: Soldiers en Demomannen kunnen raket/kleefbomspringen op het dak van de CP en kunnen dus makkelijk doelwitten beschieten. Maar kijk uit, je bent dan zelf ook erg open voor welgeplaatste schoten van Snipers en Heaies op deze plek.

De Energiecentrale (Blauw)

 • Verdedigers: Het is mogelijk om als Soldier of Demoman te raket/kleefbomspringen bovenop de meest hooggelegen ingang naar de kamer (degene die de deur heeft op het bovenste gedeelte en de trap naar de CP beneden). Van daaruit, heb je het perfecte uitzicht op het veroveringspunt en kun je makkelijk vijanden uitschakelen die de kamer binnenkomen. Als je met z'n tweeën bent dan kun je biede ingangen bewaken voor maximale beveiliging.

Controlepunt Timing

Territoriale Controle map


Controlepost Vermenigvuldiger Seconden
Vier center controleposten ×1
10 ,000
×2
6 ,667
×3
5 ,455
×4
4 ,800
Laatste controlepost ×1
5 ,000
×2
3 ,333
×3
2 ,727
×4
2 ,400


Gerelateerde prestaties

Achieved.png General

Meedogenloze aanval
Meedogenloze aanval
Win Hydro zonder een verovering op te geven.


Wereldreiziger
Wereldreiziger
Speel een volledig spel op 2Fort, Dustbowl, Granary, Gravel Pit, Hydro en Well (CP).


Updateverleden

28 september 2007-patch

 • Repareerde een geval waar spelers vast kwamen te zitten in tc_hydro

25 oktober 2007-patch

 • Repareerde problemen op Hydro die konden voorkomen als een server leegliep middenin een ronde.
 • Repareerde een exploit die het toestond dat spelers uit de map konden springen.

27 mei 2010-patch

 • Herspawntijd voordelen toegevoegd wanneer een team een punt veroverd. Dit reset weer als de veroveringsprogressie ook reset.
 • Repareerde meerdere nobuild en spelerclip problemen aangegeven door de community.
 • Verwijderde logica die spawntijden verminderde gebaseerd op de rondetijd.

Trivia

 • Het radarschaal controlepunt is gebaseerd op de Arecibo radio telescoop, welke ook gezien kan worden in de James Bond film Goldeneye.

Bugs

 • De slagboombarriére bij de Blauwe is solide wanneer het energiecentrale controlepunt door Blauw word beheerd, maar niet waneer het door het Rode team beheerd word en de Blauwe basis onder aanval ligt.

Zie ook