Esineiden löytämisjärjestelmä

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Backpack case.png

Esineiden löytämisjärjestelmä on järjestelmä, jonka tarkoitus oli tehdä laaja valikoima ansaittavia tavaroita helposti saataviksi Team Fortress 2:ssa, ja samalla säilyttäen luokkien tasapainon myös luokkien päivityksissä. Ensimmäisen kerran se esiintyi Sniper vastaan Spy -päivityksessä. Järjestelmää muutettiin 11. heinäkuuta 2013 niin, että pelaajien täytyy hyväksyä edellinen esinelöytö, ennen kuin he voivat saada seuraavan. Tämä on vaikuttanut idlaukseen.

Nykyinen järjestelmä

20. huhtikuuta 2010 esineiden löytämisjärjestelmää muutettiin. Satunnaisen löytymisen sijaan pelaajan löydettyä tavaralöydön ja vastaanotettua sen järjestelmä arpoo, milloin seuraava tavaralöytö ilmestyy. Tällä muutoksella pelaajan on taattu saavan tavaran yleisen aikavälin aikana, joka on 30 - 70 minuuttia (keskiarvo 50 minuuttia). Vanhalla järjestelmällä pelaajat pystyivät saamaan epäonnekkaita putkia jolloin he eivät saaneet tavaroita pitkään aikaan, jopa kuukauteen tai pitempään. Uusi järjestelmä poisti tämän tapahtumisen ja lisäsi esineiden löytymisen mahdollisuutta.

Ei ole rajaa kuinka monta tavaraa voi saada viikossa, mutta sen sijaan on peliaika, jonka sisällä voi löytää esineitä. Viikoittainen peliaikaraja on 10 tuntia. Sen jälkeen ei voi saada enää tavaroita, kunnes aika nollataan. Pelaajan pelatessa vähemmän kuin enimmäisajan verran käyttämätön aika lisätään seuraavalle viikolle, lisäten viikon ajan enimmäismäärän kahdeksi viikoksi peliaikaa. Tavarapudotusten enimmäismäärä on arviolta 6-12 viikon aikana. Mann Co:n tarvikelaatikon saaminen ei vaikuta laskuriin. Järjestelmä nollaa jokaisen pelaajan peliaikalaskurin joka torstai 00:00 Greenwichin aikaa (02:00 torstaina Suomen aikaa).

Löytyneet tavarat säilötään reppuun pelaajan kuoleman jälkeen, kun vaihtaminen on tehty, tai kun Mann Co. -kaupassa on käyty. Joskus löytyneet, vaihdetut tai luodut tavarat voivat jäädä "limboon" ja eivät välttämättä heti ilmesty pelaajan reppuun. Tämä saattaa esiintyä palvelimilla, joilla ei ole uudelleensyntymisaikaa, koska ne voivat estää "Olet löytänyt uusia esineitä!" ikkunan. Käväisy Mann Co. -kaupassa yleensä lisää nämä tavarat pelaajan reppuun.

Ilmaispelaajat eivät voi saada harvinaisia pudotuksia eli harvinaisia tai kosmeettisia esineitä kuten hattuja tai erikoislaatuisia aseita ennen kuin ostavat Premium- tunnuksen.

Hyödyt ja haitat

Järjestelmän postitiivinen asia on että se sallii uusien ja vanhojen pelaajien saavan yhtä paljon avattavia aseita pelaamalla. Se antaa pelaajan pelata millä vain luokalla, ja niin kauan kuin he pelaavat peli-aikaa, he voivat löytää tavaran.

Useimmat palaajat saivat monta kappaletta tavaroita joita he eivät halunneet; tämä ratkaistiin kun luominen julkaistiin, ja myöhemmin vaihtosysteemi, joka antoi pelaajan vastaavasti luoda ja vaihtaa kuinka paljon heillä on käytettäviä tavaroita (joitakin poikkeuksia lukuunottamatta) toistensa kanssa.[1]

Uuden systeemin haitta on idlaus, jota on vieläkin. On kuitekin mahdollista idlata käyttämällä offline-tilaa (käyttäen -textmode peli käynnistyy parametrit yhdistettynä -novid ja -nosound poistaen videon ja audion käsittelyltä), poistaen idlauspalvelimien tarpeen.

Saavutusten merkkipaalut

29. huhtikuussa 2008 Valve julkaisi kolmen avattavan esineen sarjan osana heidän Gold Rush-päivitystä. Nämä tavarat pystyttiin avaamaan tietty luku tiettyä sarjaa saavutuksia, joka avaisi saavutuksen merkkipaalun. Niitä on sarjassa aina kolme, josta jokaiseen tarvitsee enemmän saavutuksia. Kun merkkipaalu on avattu, pelaaja saa aseen, joka riippuu saavutetusta merkkipaalusta. Tämä vaatimus kuitenkin myöhemmin muutettiin, jolla vähenettiin pelaajia tekemästä saavutuksiaan kavereidensa avulla.

21. toukokuuta 2009 Valve otti käyttöön uuden järjestelmän satunnaisista löydöistä avattaville tavaroille eikä jatkanut merkkipaalujärjestelmää. Valve palautti nopeasti takaisin saavutusten merkkipaalut, jonka mukana tuli esineiden löytämisjärjestelmä Sniperin ja Spyn aseisiin 29. toukokuuta 2009 -päivitys. Tämä merkkipaalu järjestelmä on ollut käytössä SOTA!-päivityksestä lähtien. Se oli myös Engineer-päivityksessä.

Aiempi järjestelmä

Reppukuva, jota käytettiin ennen Mann-Conomy-päivitystä.

Samalla kuin Saavutusten Merkkipylväät olivat julki Scoutille, Pyrolle, Heavylle ja Medicille, Valve esitteli Esineiden löytämisjärjestelmän säilyttäen samalla luokkien tasapainon luokkien päivitysten jälkeen. Tämä systeemi laitettiin peliin Sniper vs. Spy Päivityksen mukana.

Valve laski keskimääräajan kuinka paljon tavallinen Team Fortress 2 pelaaja pelasi, sitten tuli aika jota ei tiedetä ja sitä käytettiin merkkinä tai arvona. Joka 25 minuutin peliaikajaksona, peli laski satunnaisen numeron joka määräsi sen saiko pelaaja esineen. Jos pelaaja oli onnekas, (25% mahdollisuus) hän sai satunnaisen aseen tai hatun. Jos pelaaja oli epäonnekas, hän ei saanut mitään ennen kuin laskuri aloitti taas alusta. Sen lisäksi, oli erillinen laskuri joka pyöri 15,430 sekuntia (4 tuntia, 17 minuuttia, ja 10 sekuntia) yhteensä, se antoi 1/28 mahdollisuuden saada hatun. Keskiverto aika saada yksi esine oli noin 1h 40min (mukaanlukien kaksoiskappaleet). Koska esineet annettiin satunnaisen numero tekijän ansiosta, kokemukset vaihtelivat.

Vasta julkaistuna, esineitä pystyi löytämään vain jos pelaaja oli yhteydessä Steam-yhteisöön. Jos pelaaja ei ollut kirjautunut sisään kaverilistaansa, tai Valve oli tekemässä Steam yhteisön korjauksia, pelaaja ei saanut löytöjään. Valve muutti tämän systeemin myöhemmin, jolloin tavarat ilmestyivät vaikka pelaaja ei olisikaan kirjautunut Steam yhteisöön (ja tämä on käytössä vieläkin uudessa järjestelmässä.)

Reppu

Pääartikkeli: Backpack

Viittaukset

  1. "Incoming!", TF2 Official Blog, September 2, 2009.

Katso myös

Ulkoiset linkit