Tárgytalálási rendszer

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Igen. "Szeretem" ezt az új fegyvert.
Heavy
Backpack case.png

A tárgytalálási rendszer a Sniper vs. Spy Updateben lett bevezetve, hogy a játékosok könnyedén nagy mennyiségü tárgyra tehessenek szert a Team Fortress 2-ben. Ezzel a rendszerrel, a játékosok véletlenszeruen találnak tárgyakat a teljesítmények helyett, a kasztok közötti egyensúly megtartása érdekében, az új updatek során. Azóta módosítva lett, hogy figyelmbe vegye a különbséget a keveset és sokat játszó játékosok között és, hogy csökkentse az idlézés hatékonyságát.

Jelenlegi rendszer

A grafikon az ido és a kapott tárgyak közötti össefüggést mutatja.
Oszlop grafikon a talált tárgyak mennyiségének gyakoriságáról.

A jelenlegi tárgytalálási rendszer 2010 Április 10.-én lett bevezetve.[1] Garantált, hogy a játékosok találnak tárgyakat 30-tó l70 percig terjedő időközönként, átlagosan 50 minutomonként. Az előző rendszer (lásd az előző rendszer részt lejjebb) véletlenszerű időközönként "döntött", hogy a játékos kapjon-e tárgyat (25% esély). Ez szerencsétlen sorozatok eredményezett néhány játékos számára, mely közben hosszú ideig egy tárgyat se találtak. A jelenlegi rendszer kizárta ezt a lehetőséget és megnövelte a tárgytalálás gyakoriságát.

A talált tárgyak a hátizsákba kerülnek a játékos halála után, kereskedés után, vásárlás után a Mann Co. Storeból, vagy 10 megnyert Dueling Mini-Game duel után. Ha a játékos elhagyja a szervert miután kapott egy tárgyat, de még mielött elhelyezné a hátizsákjában, akkor egy jelzés fogja figyelmeztetni az új tárgy(ak)ról mikor a fõmenübe kerül. Néha a talált, cserélt, vagy elkészített tárgyak "függõben" maradhatnak, és nem jelennek meg azonnal a játékos hátizsákjában. Ez instant-respawn szervereken fordulhat elõ, melyek blokkolják a "Új tárgyat találtál!" ablakot. A Mann Co. Store meglátogatásával vagy a szerverrõl való kilépéssel a tárgyak általában visszakerülnek a játékos hátizsákjába.

Sokáig mindenki meg volt gyõzõdve, hogy az egyes tárgyak megtalálási valószínüsége egyenlõ, úgy tûnik, hogy bizonyos tárgyak, melyek részei egy tárgy szettnek nagyobb eséllyel esnek a játékosnak mint a többi. Nem egyértelmû, hogy ezek közül mely tárgyak megtalálása gyakoribb vagy ritkább. [2]

A Free-to-Play rendszerben, mely az Über Update során lett bevezetve, az ingyenesen játszó játékosok csak limitált mennyiségû tárgyakat kaphatnak (ritka és kozmetikai tárgyak nélkül) amíg Premium státuszra nem váltanak, amivel hozzáférést nyernek a teljes tárgytalálási rendszerhez.

Elõnyök és hátrányok

Egy elõnye a rendszernek, hogy régi és új játékosok is könnyen tárgyakhoz juthatnak ha elég játékidõt fektetnek bele. A játékosok bármilyen kaszttal játszanak, amíg halmozzák a játékidõt, alkalmasak a tárgytalálásra. De ha többet játszanak 11 óránál hetente, nem lesznek megjutalmazva az extra játékidõért.

Sok játékos szerzett meg nem kívánt itemeket többször; ez a probléma a fabrikálás és késöbb a kereskedés bevezetésével lett orvosolva, lehetõvé téve a játékosoknak, hogy cserélgessék tárgyaikat egymással(néhány kivétellel) és a régijeikbõl újakat alkossanak.[3]

Utalások

  1. "Thanks for standin' still, wanker." (Angol), TF2 Official Blog, April 20, 2010.
  2. [1]
  3. "Incoming!" (Angol), TF2 Hivatalos Blog, September 2, 2009.

Lásd még

External links