Voorwerpvindsysteem

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Ja. Ik hou van dit nieuwe wapen.
De Heavy
Backpack case.png

Het voorwerpvindsysteem is een van de manieren waarop voorwerpen verkregen kunnen worden in Team Fortress 2. Via dit systeem kunnen spelers dagelijks willekeurige items vinden, totdat een wekelijks limiet is bereikt.

Het oude systeem werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Sniper vs. Spy Update, zodat de distributie van voorwerpen niet meer afhankelijk zou zijn van prestaties. Vóór deze update konden nieuwe toegevoegde voorwerpen alleen via prestaties vrijgespeeld worden. Dit leed uiteindelijk tot software van derden die ervoor zorgen dat prestaties makkelijk behaald konden worden.

Het huidige voorwerpvindsysteem geeft ieder speler dezelfde kans om voorwerpen te vinden.

Huidige Systeem

Grafiek laat de relatie tussen speeltijd en het aantal vondsten zien.
Staafdiagram met de kansverdeling van mogelijke aantalen voorwerpvondsten per week.

Op 20 April, 2010 [1] werd het huidige voorwerpvindsysteem geïntroduceerd. Dit betekende dat spelers gegarandeerd regelmatig voorwerpen konden vinden.

Spelers kunnen voorwerpen in regelmatige intervallen van 30 tot 70 minuten vinden, met een gemiddelde van 50 minuten. Voorwerpen kunnen gevonden worden totdat een wekelijks limiet is behaald. Dit wekelijkse limiet is gekoppeld aan de speeltijd van de speler. Het limiet is geschat op ongeveer 10 uur per week. Nadat een speler z'n limiet bereikt, kan hij of zij de rest van de week geen nieuwe voorwerpen meer vinden.[2] Mann Co. voorraadkisten en andere bruikbare voorwerpen worden gevonden via een ander systeem en hebben dus geen invloed op normale vondsten. [3][4]

Het voorwerpvindsysteem limiet herstart iedere donderdag rond 00:00-01:00 GMT (in Nederland donderdag rond 01:00-02:00 uur[5]). Als een speler minder speelt dan het limiet, dan zal deze overgehouden tijd aan de volgende week worden toegevoegd. Een speler die een week niet speelt, zal dus deze voorwerpen de volgende week krijgen. Een speler kan in totaal ongeveer 20 uur, of twee weken opsparen.

De gevonden voorwerpen worden opgeslagen in de Rugzak nadat de speler is gestorven, heeft geruild, naar de Mann Co. Winkel is gegaan of 10 duellen heeft gewonnen. Als een speler heeft voorwerp gevonden, maar de server verlaat voordat het in de rugzak is opgeslagen, dan zal er een notificatie voor het voorwerp op het hoofd menu verschijnen. Soms kunnen gevonden, geruilde of ontworpen voorwerpen "in limbo" geraken en niet meteen in de spelers rugzak verschijnen. Door de Mann Co. Winkel te bekijken of de server te verlaten verschijnen de voorwerpen normaal gesproken in de rugzak.

Alhoewel altijd is waargenomen dat alle wapens gelijkwaardige vindkansen hebben, lijkt het alsof wapens die een deel uitmaken van een voorwerpset meer of minder dan andere wapens worden gevonden. Het is nog niet duidelijk welke van deze wapens meer of minder gevonden kunnen worden.[6]

"Gratis" accounts hebben toegang tot een gelimiteerd voorwerpvindsysteem, zonder rare en cosmetische voorwerpen. Een upgrade naar premium geeft toegang tot het volledige voorwerpvindsysteem.[7]

Voor- en nadelen

Het huidige systeem zorgt ervoor dat zowel oude als nieuwe spelers dezelfde kansen hebben om nieuwe voorwerpen te krijgen door het spel te spelen. Hierdoor maakt het niet uit welke klasse spelers spelen, aangezien iedereen voorwerpen krijgt voor de eerste 10 uur per week. Daarnaast is er geen extra voordeel voor spelers die meer per week spelen.

Veel spelers krijgen voorwerpen die ze al hebben. Het ontwerp systeem was de oplossing hiervoor, later kwam ook het ruil systeem. Hierdoor hebben spelers de mogelijkheid om de meeste voorwerpen zelf te creëren of te ruilen met anderen.

Ondanks dit nieuwe systeem, bestaat idlen nog steeds. Het is zelfs mogelijk om voorwerpen te krijgen in de offline modus, waardoor specifieke idling serers niet meer nodig zijn. Sommige idlers kiezen ervoor om het spel zo licht mogelijk op de achtergrond te draaien door op te starten met parameters als -textmode en -nosound.

Prestatie Mijlpalen

Op 29 april 2008 creëerde Valve een set van drie ontgrendelbare Medic wapens als onderdeel van de Gold Rush Update. Deze wapens konden vrijgespeeld worden door een bepaald aantal prestaties, genoeg voor een prestatie mijlpaal, te behalen. Iedere opeenvolgende mijlpaal vereiste meer prestaties. De benodigde prestaties voor een mijlpaal werden al snel verlaagd, zodat spelers niet alleen maar op het behalen van prestaties zouden focussen.

Valve implementeerde op 21 mei 2009 het voorwerpvindsysteem en verwijderde het mijlpaal systeem. Valve keerde dit na een week weer terug en combineerde het prestatie mijlpalen systeem met het voorwerpvindsysteem voor de Sniper en Spy wapens in de Sniper vs. Spy Update.

Geschiedenis

Dit rugzak icoon werd voorafgaand van de Mann-Conomy Update gebruikt.

Het oude voorwerpvindsysteem

Valve maakte het voorwerpvindsysteem om ervoor te zorgen dat er een balans zou blijven tussen de klassen na een eventuele update. Vier klassen, de Scout, Pyro, Heavy en Medic, hadden immers al prestatie mijlpalen om aan voorwerpen te komen. Het systeem werd toegevoerd in de Sniper vs. Spy Update.

Om de kans op een vondst zo goed mogelijk te verdelen berekende Valve eerst de gemiddelde speeltijd van een gewone Team Fortress 2 speler en kwam toen met een standaard tijd die gebruikt werd als uitgangspunt. Hierdoor werd bepaald dat na iedere interval van 25 minuten aan speeltijd het spel een willekeurig nummer moest gaan berekenen dat zou bepalen of een speler een wapen zou krijgen.

Met wat geluk (25% kans op voorwerp) kreeg een speler een willekeurig gekozen wapen. Had men pech (75%) dan kreeg de speler niets op dat moment en werd de timer herstart. Er was ook een aparte klok die een interval van 15,430 secondes (4 uur, 17 minuten en 10 seconde) gebruikte. Na het verstrijken van deze tijd had de speler een extra 1 op 28 kans op een hoedenvondst. De gemiddelde tijd om één voorwerp te vinden was 1 uur en 40 minuten (inclusief dubbele voorwerpen). Aangezien wapens via een willekeurig generator werden uitgegeven, was er geen regelmaat in vondsten.

Toen het systeem voor het eerst uit kwam, konden voorwerpen alleen gevonden worden als de speler was verbonden met de Steam Community. Als een speler niet was ingelogd in z'n vrienden lijst of als Valve de Steam Community moest onderhouden, kon de speler geen voorwerpen krijgen. Ook kon een speler geen voorwerpen meer krijgen als de server waarop hij of zij speelde de verbinding met Steam verloor. Daarnaast kon dit systeem een langere nare voorwerploze periode veroorzaken voor ongelukkige spelers.

Dubbele vondst week

Op 22 December 2010 kondigde Valve aan dat de voorwerpvondsten verdubbeld zouden worden tussen 23 en 30 december 2010. Iedereen die tijdens deze periode speelde kreeg ook een Stocking Stuffer Key. [8]

Een tweede dubbele vondstweek werd aangekondigd op 2 juni 2011 en duurde van 3 tot 10 juni 2010. [9]

Een derde dubbele vondstweek werd aangekondigd op 14 december 2011 en duurde van 15 tot 21 december 2011, zodat het einde samen kon vallen met de Australisch Kerstfeest 2011 update. [10]

Niet vindbare voorwerpenVindbare verf

Verf verkrijgbaar via het voorwerpvindsysteem
Afbeelding Naam Kleur Afbeelding Naam Kleur
Paint Can 729E42.png Ongetwijfeld Groen #729E42 Paint Can 7D4071.png Een Diepe Toewijding aan Paars #7D4071
Paint Can CF7336.png Mann Co. Oranje #CF7336 Paint Can A57545.png Muskelmannbraun #A57545
Paint Can 51384A.png Nobele Hoedendragers Violet #51384A Paint Can C5AF91.png Merkwaardig Saaie Tint #C5AF91
Paint Can 7E7E7E.png Grootvaders Snor Grijs #7E7E7E Paint Can 694D3A.png Radigan Conagher Bruin #694D3A
Paint Can E7B53B.png Australium Goud #E7B53B Paint Can D8BED8.png Kleur Nr. 216-190-216 #D8BED8
Paint Can 7C6C57.png Den Oude Roestige Kleur #7C6C57 Paint Can 424F3B.png Zepheniah's Hebzucht #424F3B


Updateverleden

21 mei 2009-patch (Sniper vs. Spy Update/nl)

 • Voorwerpvindsysteem is toegevoegd.

19 maart 2010-patch

 • [Onbeschreven] Overige voorwerpen worden nu gevonden via de hoedenvondstintervallen, in plaats van de wapenvondstintervallen.

April 20, 2010 [Voorwerp schema-update]

 • Voorwerpvindsysteem is bijgewerkt tot het huidige systeem.

Verwijzingen

 1. "Thanks for standin' still, wanker.", TF2 Official Blog, April 20, 2010. (Engels)
 2. http://www.youtube.com/watch?v=51J2RSNeFHM#t=0m32s YouTube - About the new item drop system. (Engels)
 3. Crate drops don't count as normal drops, Steam Users' Forum post by zoli700, October 3, 2010. (Engels)
 4. E-mail by Robin Walker on the crate drop system (Engels)
 5. Countdown item drop reset (Engels)
 6. E-mail by Robin Walker about item drop system (Engels)
 7. Team Fortress 2: Free-to-Play FAQ (Engels)
 8. "Additional Time Has Been Awarded", TF2 Official Blog, December 22, 2010. (Engels)
 9. "Double Drop Week", TF2 Official Blog, June 2, 2011 (Engels)
 10. "Happy Australian Christmas Eve", TF2 Official Blog, December 14, 2011 (Engels)

Zie ook

Externe links