Sistemul de Drop

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Yes. I like this new weapon.
The Heavy
Backpack case.png

Sistemul de drop este un sistem introdus pentru a face posibilă câștiga o cantitate mare de produse în TF2 mai ușor și pentru a menține balanța între clase în timpul actualizărilor de clasă. A fost introdus odată cu Actualizarea Sniper vs. Spy, și a fost schimbat în așa fel încât să îi ajute și pe jucătorii noi cât și pe cei vechi, și să reducă efectele idling.

Sistemul curent

Sistemul curent de drop a fost introdus pe 20 Aprilie 2010.[1] Jucătorii au garanția de a găsi un produs la intervaluri regulare de 15 către 75 de minute. Sistemul anterior (vezi secțiunea sistem inițial mai jos) dădea produse la intervale neregulate, rezultând în unele perioade ghinioniste când unii jucători nu primeau nimic pentru mai mult timp. Sistemul curent a scos această posibilitate și a mărit rata la care se primesc produse.

Nu este o limită de produse care se pot primi pe săptămână, dar în loc de o limită este o limită de ore în care drop-uri pot apărea. Această limită este estimată la 11 ore în fiecare săptămână.[2] Jucatul peste limită nu vă va da niciun produs adițional. S-a estimat că într-o săptămână pot fi găsite de la 6 la 12 produse. Primirea unei Cutii de Provizii Mann Co. nu se numără împotriva limitei.[3][4] Sistemul resetează timpul de joc a fiecărui jucător în fiecare zi de joi la ora 0:00AM Greenwich Mean Time (GMT).

Obiectele găsite sunt plasate automat în rucsac după moartea jucătorului, după ce un schimb e completat, dacă o achiziție e făcută la Magazinul Mann Co, sau dacă 10 mini-jocuri de duel sunt câștigate. Dacă jucătorul părăsește jocul după ce primește un produs dar înainte să îl pună în rucsac, o notificare îl va alerta pe jucător dacă produse noi sunt primite când jucătorul vizitează meniul principal. Ocazional, produsele obținute din drop, schimbate sau fabricate se pot bloca și nu ajung imediat în rucsacul jucătorului. Asta se poate întâmpla pe serverele cu reapariție instantă blocând ecranul de "Produs Nou Găsit!". Vizitarea Magazinului Mann Co va pune de obicei aceste produse în rucsacul jucătorului.

Avantaje și dezavantaje

Un aspect pozitiv al sistemului este că le dă voie jucătorilor noi și vechi să primească arme doar jucând. Îi lasă pe jucători să joace ca orice clasă, din moment ce e suficient doar să joci pentru a primi un drop. Dacă jucătorii au peste 11 ore de joc pe săptămână nu vor fi răsplătiți pentru timpul jucat în plus.

Mulți jucători au primit produse care le aveau deja și nu aveau nevoie; această problemă a fost rezolvată cu introducerea sistemului de fabricare și mai târziude introducerea sistemului de schimb, lăsând jucătorii să topească și să schimbe majoritatea produselor disponibile (cu câteva excepții) unul cu altul.[5]

În ciuda sistemelor noi, idling-ul încă există. Este posibil și să faceți idle pentru produse și în modul offline, fără nevoia unor servere dedicate. Unii jucători aleg să dezactiveze video și audio din joc lansăndu-l cu parametrii -textmode și -nosound.

Gradele Realizărilor

Pe 29 Aprilie 2008, Valve a dezvaluit un set de arme deblocabile facand parte din Update-ul Gold Rush Update. Aceste arme erau deblocate prin completarea unui anumit numar de realizari, care completau un milestone. Erau trei milestone-uri de toate, cu fiecare milestone succesiv necesitand completarea a mai multor realizari. Odata cu deblocarea unui milestone, jucatorul primea arma stabilita de acel milestone realizat. Aceasta cerinta a fost redusa mai tarziu pentru a reduce jucatorii care completau realizarile doar pentru a primi noile item-uri deblocabile

Pe 21 Mai 2009, Valve a pus in aplicare un nou sistem de drop pentru item-uri deblocabile si au renuntat la sistemul initial milestone. In scurt timp Valve s-a intors inapoi la realizarile milestone, acum impreuna cu sistemul de drop pentru armele lui Sniper si Spy in Patch-ul din 29 mai 2009. De atunci, acest sistem milestone a fost folosit in WAR! Update la fel ca si in Engineer Update.

Istoric

Sistem inițial

Iconița rucsacului, folosită înainte de Actualizarea Mann-Conomy.

Păstrând Gradele de Realizări încă prezente pentru Scout, Pyro, Heavy și Medic, Valve a implementat sistemul de drop aleatoriu pentru a menține balanța în evenimentul de actualizare de clasă. Sistemul a fost introdus în joc pe 21 Mai 2009 ca o parte a Actualizării Sniper vs. Spy.

Valve a calculat timpul pe care un jucător regular de Team Fortress 2 îl joacă, și au venit cu un timp standard care a fost folosit ca un punct marcator. La fiecare 25 de minute de joc, jocul calcula un număr de jucători care să primească un produs. Dacă jucătorul era norocos (25% șansă per produs) primea o armă sau o pălărie. Dacă era nenorocos (75% șansă) atunci nu primea nimic și cronometrul se reseta. Peste asta, mai era și un cronometru separat care mergea 15.430 de secunde (4 ore, 17 minute și 10 secunde) care dădea o șansă de 1 la 28 să primești o pălărie. Timpul mediu de primire a unui singur produs era în medie de o oră și 40 de minute (incluzând dubluri). Ținând cont de faptul că armele erau garantate printr-un număr generat la întâmplare, experiențele variau.

Când a fost lansat pentru prima oară, sistemul funcționa numai dacă jucătorul era conectat la Steam Community. Dacă jucătorul nu era autentificat în lista de prieteni, sau dacă Valve făcea o mentenanță a Steam Community, jucătorul nu putea primi un produs în acel timp.

Săptămâna de Drop-Dublu

Pe 22 Decembrie 2010, Valve a anunțat că rata drop-urilor se va dubla de pe 23 Decembrie 2010 până pe 30 Decembrie 2010. Toți jucătorii au primit înaceastă perioadă și o Stocking Stuffer Key.[6]

Rucsac

Articol principal: Backpack

Referințe

  1. "Thanks for standin' still, wanker." (English), TF2 Official Blog, April 20, 2010.
  2. http://www.youtube.com/watch?v=51J2RSNeFHM#t=0m32s Youtube - About the new item drop system
  3. Crate drops don't count as normal drops (English), Steam Users' Forum post by zoli700, October 3, 2010.
  4. E-mail by Robin Walker on the crate drop system (English)
  5. "Incoming!" (English), TF2 Official Blog, September 2, 2009.
  6. "Additional Time Has Been Awarded" (English), TF2 Official Blog, December 22, 2010.

Vezi și

External links