Terugslag

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Whoosh!
Hey, I'm flyin'!
The Scout

Terugslag is de beweging van een speler dat is aangebracht door bronnen buiten de speler.

Alle schade veroorzaakt terugslag welke omhoog schaalt met de kracht achter de aanval. Schade ontvangen van bron zonder een bepaalde richting (zoals toegebracht door De Boston Beuker of vuur) duwt de ontvanger omhoog. De hevigheid van terugslag kan worden omgezet voor functionele doeleinden zoals de krachtige terugslag van de Kracht-der-Natuur en Sentry Guns. Doordat Team Fortress 2's physics engine zo gemaakt is dat door te hurken of door in de lucht te zijn terugslag sterk vergroot word en luchtweerstand minder word en zodanig het effect van terugslag vergroot. De vaardigheden van sommige wapens zoals de Racketspringer of Vlammenwerper geven de gebruiker de mogelijk om terugslag te creëren zonder schade toe te brengen.

Explosies zijn een bekende en één van de meest krachtige bron van terugslag. De Kracht-der-Natuur's unieke kwaliteiten zorgt ervoor dat de Scout terugslag ontvangt van zijn eigen wapen zonder schade te ontvangen (de hevigheid word bepaald door de hoek van het schot).

Terugslag heeft een overvloed aan strategische toepassingen en kan worden gebruike voor Hooghouden of het verhogen van sprongen. Terugslag kan ook worden gebruikt voor het onderbreken van Bespotting animatie (handig voor Bespottingsaanvallen en voorwerpen (verbruiksartikelen bijvoorbeeld zoals Bonk! Atomische Stoot) doormiddel van tegenstanders in de lucht te schieten.

Bronnen van Terugslag

Dit zijn een aantal bronnen van terugslag in het spel variërend van wapens en bouwsels tot aan de omgeving zelf.

Bron van Terugslag Hevigheid van Terugslag
Luchtknal Zorgt ervoor dat een speler een aantal meter naar achteren wordt geblazen.
Kracht-der-Natuur Zorgt ervoor dat tegenstander de door de lucht worden gelanceerd en lanceert de speler met de Kracht-der-Natuur de andere kant op als hij of zij zich in de lucht bevindt als er geschoten wordt.l
Granaatwerper Zorgt ervoor dat spelers door de lucht worden gelanceerd.
De Haastige Handschoenen Brengt terugslag op jezelf toe wat gebruikt kan worden om op plekken te komen waar een Heavy normaal gesproken moeilijk of niet opkwam. Onderbreekt bespotting niet.
De Jachtman Duwt spelers een klein stukje naar achteren als zij zich in de lucht bevinden.
Slagwapen Voltreffers Lanceert tegenstanders met een nog grotere kracht dan raketten maar alleen als zij zich in de lucht bevinden of boven op je zitten terwijl jij hurkend omhoog slaat.
Natascha Duwt spelers naar achteren van heel dichtbij.
Pompoen Bommen Duwt spelers naar achteren. Stuurt ze vliegen als zij binnen het bereik van de ontploffing zijn als zij zich in de lucht bevinden.
Raketwerper Zorgt ervoor dat spelers door de lucht worden gelanceerd.
Scattergun Duwrt spelers een klein beetje naar achter als het schot van heel dichtbij was.
Sentry Gun (automatisch vuren) Duwt spelers weg van de Sentry Gun en kan spelers die in de lucht zijn aan een muur/plafon vastnagelen or ze met hoge snelheid weg laten vliegen.
Sentry Gun (raketten) Zorgt ervoor dat een speler een aantal meter naar achteren wordt geblazen.
Snipergeweer Duwt spelers een klein stukje naar achteren als zij zich in de lucht bevinden.
Kleefbommenwerper Zorgt ervoor dat spelers door de lucht worden gelanceerd.

Zie ook