Liste over spiltilstande

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Team Fortress 2-verdenen.
For en fuld liste over alle baner, se Liste over baner.

Dette er en liste over spiltilstande i Team Fortress 2. Da spillet først udkom, var der kun tre spiltilstande i spillet: Erobr flaget, kontrolpunkter, og territorialkontrol. Adskillige opdateringer har sidenhen tilføjet fem nye tilstande (last, arena, konge af bakken, lastkapløb, middelalder-tilstand og Special Delivery), hvilket øger tallet til ni officielle spiltilstande, sammen med to træningsbaner. Disse spiltilstande er spredt over 50 officielle baner og tilbyder stor variation af spillestile og spil i Team Fortress 2.

Arena

Gametype arena.png
Hovedartikel: Arena
Se også: Arena-tips
Jeg siger dette til jer med den rene snaks usmørede faktualisme: Jeg elsker Arena-tilstand.
Abraham Lincolns anden tiltrædelsestale, 1865

Arena-baner er designede til at holde på klassediversiten i Team Fortress 2 samtidig med at fokusere på målene omkring kamp mellem to hold. Hvori ndre spiltilstande læner mod en bred, samlet strategi for holdet, koncenterer Arena sig omkring specifikke taktiske valg mellem holdene i en enkelt kamp. Arena-baner bærer arena_-præfikset.

Arena har mindre baner som spiller sig ud over en mindre tidsperiode. runden ender så snart det ene hold ikke længere har nogle levende spillere i arenaen, eller hvis det centrale kontrolpunkt bliver låst op og erobret. Det centrale erobringspunkt bliver tilgængelig efter et minut har passeret i den nuværende runde. Runder har en tendens til at være meget hurtige og højt præget af konkurering, men fokus på ens holds klassekomposition og ens plan til, hvordan det andet holds klassevalg bekæmpes Arena-tilstand er egnet til mindre kampe med tre-mod-tre spillere, samtidig med at det stadig kan holde på store tolv-mod-tolv-kampe. Arena virker meget ligesom Sudden Death - tilbagevending er slået fra og der er ingen genforsyningskabinetter. Der er normalt meget få helbredskits tilgængelig, og de kan ofte findes væk fra hovedområdet og/eller tæt på højrisiko-miljøområder. Dette tvinger holdene til at betro sig mere til Dispensere og Medics.

Spillere på det tabende hold kan være nødt til at sidde ude for at holde holdnumrene lige eller tillade tilskuerspillere (som kan have siddet ud på grund af holdnummer-begrænsningerne) at spille. Spiller på det vindende hold til gengæld, behøver aldrig sidde ud i den næste runde.

First Blood-buffet er unik til Arena-tilstand, og tildeles den første spiller til at få et drab i rinden- Denne buf giver spilleren et fem-sekunders kritisk boost. Bemærk at en Spy, som bruger Gengangeren giver First Blood-buffen til hvemend "dræber" ham, selv hvis han stadig er i live.

Arena-baner:

Erobr flaget

Gametype ctf.png
Hovedartikel: Erobr flaget
vink farvel til dit hemmelige bras, dummernik!!
Scout'en

Erobr flaget indeholder både RED- og BLU-baser, som hver indeholder sin egen efterretningsmappe (kendt som flaget). Målet for begge holdene er at erobre det andet holds efterretninger indtil de har opnået spillets erobringsbegrænsning (som standard er den sat til 3 erobringer) samtidigt med at forhindre det andet hold fra at opnå det samme.

Begge holds efterretninger er typisk fundet dybt inde i deres territorie, normalt et symmetrisk sted fra hinaden, i et område kendt som "efterretningsrummet". For at samle efterretningerne op, skal spillerne først røre mappen. Mens fjendens efterretninger holdes skal spilleren bringe det til deres egen efterretningsrum, hvor de skal ind i 'erobringszonen' (indikeret af sorte og gule linjer) for at erobre den. Efter hver erobring, modtager ens hold ti sekunders kritisk boost.

Hvis efterretningsbæreren bliver dræbt eller efterretningerne med vilje bliver smidt, vil Administratoren informere begge hold over højtaleren og efterretningerne vil forblive hvor de blev smidt i 60 sekunder, med en timer over efterretningerne, som viser hvor meget tid der er tilbage før de tilbagesendes til efterretningsrummet. Under den tid kan efterretningerne blive samlet op på normal vis. Hver gang efterretningerne bliver tabt, bliver timeren nulstillet. Fjenden kan ikke selv flytte eller nustille efterretningerne. Efterretningerne kan ikke bæres af spillere med usårlighedsbuffs, f.eks. ÜberLadede spillere og Scouts under effekten af Bonk! Atomslag, og efterretningsbæreren kan ikke modtage en usårligshedsbuff. Skjulte Spies kan ikke samle efterretningerne op før deres skjul slås fra. En Spy kan dog godt samle efterretningerne op, hvorefter de mister deres forklædning og vil ikke længere være i stand til at forklæde eller skjule sig.

Hvis efterretningsbæreren dør under en normalt utilgængelig del af banen, f.eks. ved at falde ned i et hul, vil efterretningerne med det samme blive sendt tilbage til sin startplads i efterretningsrummet. Hvis ingen hold gennemfører erobringsbegrænsningen før tiden løber ud, vil kampen gå ind i Sudden Death-tilstand.

Modsat variationer af Erobr flaget i andre spil, kan man godt erobre flaget uden at have efterretningerne i sin egen base.

Erobr flaget-baner:

Kontrolpunkter

Gamemode cp.png
Hovedartikel: Kontrolpunkt (spiltilstand)
Se også: Kontrolpunkt (objekt)
Dette punkt erobrer ikke sig selv! Kom her hen!
Engineer'en

Kontrolpunkt-baner har to hovedsagelige typer af spiltilstande.

Kontrolpunkter er cirkulære platforme med holdfarvede lys og et hologram i centeret (neutrale punkter har et hvidt lys og hologram). For at erobre et punkt ejet af et fjendtligt hold, skal spilleren bare stå på punktet indtil erobringsmåleren er fyldt med hans egen holdfarve. Jo flere spillere, som er på et punkt, jo hurtigere vil det blive erobret, selv om der er en begrænsning. Scouts, såvel som Engineers/Demomen (hvis de er udstyret med Torturtoget) tæller som 2 spillere når de erobrer kontrolpunkter. Erobringsprocessen vil ikke være tilgængelig hvis spillere fra begge hold er på kontrolpunktet. Hvis alle spiller er dræbt eller drevet væk før erobringen er fuldendt, vil erobringsprocessen ikke blive nulstillet med det samme, men langsomt falme hen.

Der er tre stadier for et kontrolpunkt:

Der er tre hovedtyper af Kontrolpunkt-baner – Standard-kontrolpunkt, angrib/forsvar, og Middelalder-angrib/forsvar.

Standard-kontrolpunkt

Standard-kontrolpunkt-, eller lineære kontrolpunkt-baner spilles symmetrisk. Begge hold begynder med to kontrollerede punkter, og et central punkt som begynder neutralt. Det hold, som erobrer alle kontrolpunkter vinder. Traditionelle Kontrolpunkt-baner vil gå ind i pludselig død (eller uafgjort) hvis ingen hold erobrer alle kontrolpunkter før tiden løber ud. Kontorlpunkter tættere på et holds tilbagevendingspunkt erobres hurtigere af det fjendtlige hold.

Standard kontrolpunkt-baner:

Angrib/forsvar

Gametype ad.png
Næste gang har i fa'me at spørge før i står på mit punkt.
Demomanen

Angrib/forsvar-baner spilles assymetrisk. RED begynder med alle punkter under deres kontrol. BLU vinder hvis de erobrer alle REDs punkter. Punkter kan kun blive erobret i en vis rækkefølge (selv om nogle baner, såsomGravel Pit og Steel, udgør undtagelser). RED vinder hvis de forhindrer BLU i at erobre alle punkter før tiden udløber. Punkter erobret af BLU er typisk låst og kan ikke generobres af RED.

Angrib/forsvar-baner kan komme i flere forskellige stile. Nogle baner, såsom Dustbowl og Egypt, kræver at BLU erobrer tre stadier med to kontrolpunkter hver for at vinde spillet. Hvis det angribende hold ikke vinder nogle stadier, vil holdene skifte og forsvarerne vil så tage tur til at være angriberne, hvor de begynder ved 1. stadie. Andre baner, såsom Gravel Pit og Junction, tillader angriberen at erobre to punkter i en hvilken som helst rækkefølge (punkter A og B), før de kan angribe det sidste punkt (punkt C). Steel er en unik angrib/forsvar-bane, da man kan erobre hvert mindre kontrolpunkt (punkter A, B, C og D), hvilket vil give en bedre adgang til det primære punkt (punkt E), såsom at tillade flere ruter til punkt E eller forlænge broen til punktet så andre klasser end Scouts, Soldiers, Demomen, Pyros med Detonatoren eller Sentry-hoppende Engineers kan erobre punktet.

Angrib/forsvar-baner:

Middelalder-angrib/forsvar

Gette It Onne!
Hvordan endte de manddige mænd fra Team Fortress 2 i en 10. århundrets slagmark? Enkelt. Soldieren gjorden en magiker sur.
Valve

Middelalder-angrib/forsvar er en del af middelalder-tilstand, tilføjet under Australsk Jul-opdateringen. Den spiller som en angrib/forsvar-kamp, men med en stor ændring: alle geværer er fjernet, og alle våben, som ikke er defineret som guværer, kendt som "Olde"-våben, er alt, som spillere kan anvende, inklusive Manisk Mælk, men ikke Jarate. De eneste tilgængelige projektilvåben er Korsridderens Armbrøst og Jægeren, med undtagelse af nærkampsvåben som kan skyde projektiler, såsom Ole Lukøje. Tekstchat er filtret (til Olde-engelsk) til at ligne sproget fra den æra (dog med stor inkonsistens), og banen er middelalder-centreret,

Middelalder-angrib/forsvar-baner:

Konge af bakken

Gamemode koth.png
Hovedartikel: Konge af bakken
Siden deres opdagelse i 1985, har bakker fascineret konger.
Den Klasseløse Opdatering

Konge af bakken ligner Arena. Konge af bakken fokuserer på et enkelt kontrolpunkt midt i banen, som er neutral og låst først i runden. Holdene skal nå frem til kontrolpunktet og erobre det når det bliver tilgængeligt. Når punktet er erobret af et hold, vil deres holdklokke begynde en treminutters nedtælling. Hvis det fjendtlige hold formår at erobre punktet tilbage, vil klokken begynde at tælle ned mens det andet holds klokke vil fryse ved dén tid, det var tilbagevundet.Et hold vinder så snart de ejer punktet og deres tre minutter er udløbet.

Konge af bakken-baner:

Last

Gamemode payload.png
Hovedartikel: Last
Fremad, store bombevogn!
Heavyen

I last-baner, skal BLU-holdet eskortere en vogn fuld af sprængstoffer gennem en række tjekpunkter og in i REDs base inden for et vist tidsrum. BLU holdmedlemmer bevæger eller 'skubber' vognen ved at stå ved siden af den - jo flere, som er tæt på vognen, jo hurtigere vil den bevæge sig længere fremad. Hvis ingen BLU spiller skubber vognen i 30 sekunder, vil vognen langsomt begynde at bevæge sig baglæns indtil den når ej tjekpunkt/BLU-tilbagevendelsesrum, en opadgående bakke (i nogle baner) eller en BLU spiller som igen står tæt på den.Vognen virker som en niveau 1 Dispenser for BLU-holdet (og forklædte fjendtlige Spies) ved at give helbred og ammunition til dem, som skubber den. Ammunition er ikke givet til spillere som står foran vognen.

Nogle baner en en ensrettet rute fra BLU-siden, som nogle gange er lukket delvist lukket af indtil et specifikt punkt er erobret.

Nogle baner, såsom Gold Rush, Hoodoo og Thunder Mountain er inddelt i tre stadier som BLU-holdet skal avancere gennem og erobre. Stadier to og tre har tjekpunkter og stadie tre har 3 tjekpunkter (2 for Hoodoo), inklusive det endelige punkt. Badwater Basin og Upward-banerne har en enkelt runde med 4 tjekpunkter, inklusive det endelige punkt. Ved at føre vognen til det næste tjekpunkt gives BLU-holdet ekstra tid. Ved at nå til det endelige punkt flytter banen over til næste stadie. Når vognen når det endelige punkt i det sidste stadie, sprænger lasten og ødelægger REDs base, hvilket indikerer i en BLU-sejr.

Last-baner:

Lastkapløb

Gamemode payloadrace.png
Hovedartikel: Lastkapløb
To hold. To vogne. To spor. Morskab garanteret.
Spillets opsummering af lastkapløb

Modsat standard last-baner, har lastkapløb-baner både RED- BLU-holdene en lastvogn; på den måde, er holdene defineret en angribende eller forsvarende rolle. For at vinde, skal hvert hold på samme tid skuppe deres vogn gennem fjendtligt territorie for at nå det sidste punkt samtidig med at de forhindrer det fjendtlige hold i at gøre det samme. Ligesom med last-tilstanden, skubber holdmedlemmer vognen ved at stå tæt på den, hvor flere spillere på vognen øger dens hastighed, samt det modsatte holds spillere blokerer den.

Modsat last-tilstanden, vil vognen ikke bevæge sig baglæns efter et vist tidsrum og der er ingen tidsbegrænsning; banen vil kun slette når en af holdene skubber vognen til målpunkt. Hver vogn virker som en Dispenser for sit hold (og forklædte fjendtlige Spies), hvir deb guver helbred og ammunition til de holdmedlemmer, som skubber vognen. Dele af sporet kan have bakker, hvor vognen hurtigt vil rulle tilbage til bunden medmindre den konstant skubbes.

Lastkapløb-baner kan, men behøver ikke, at blive opdelt ind i flere runder.

Lastkapløb-baner:

Territorialkontrol

Hovedartikel: Territorialkontrol
Vi har overringet jer, i hvert fald fra den her side!
Soldieren

I territorialkontrol er målet at overtage hele banen ved at erobre "territorier". Hvert spil er tilfældigt valgt ud fra seks layouts i et 'punkt-mod-punkt'-spil hvor begge hold skal erobre det modsatte point samtidig med at de forsvarer deres eget. Efter et hold har erobret det modsatte point, vil den næste runde finde sted i et andet område af banen, som også er tilfældigt valgt. Efter et hold har erobret alle fire territorier, skal holdet erobre det fjendtlige holds base. Hvis basen er erobret (i Hydro, radardisken for RED og kraftværket for BLU), vinder det angribende hold spillet. Når næste runde begynder, er territorierne nulstillet og et nyt tilfældigt layout er valgt. Territorialkontrol-spiltilstanden er ikke særlig popular blandt spillerne, og mistede især sin interrese under Free to Play-opdateringen.

Hvis et kontrolpunkt i et hvilket som helst TK-spil (undtagen RED/BLU-base-spil) ikke erobres inden for en otte-minutters tidsperiode, vil spillet gå in di pludselig død-tilstand.

Territorialkontrol-baner:

Special Delivery

Gamemode sd.png

Special Delivery er en spiltilstand udgivet som en del af Pyromania-opdateringen. I denne spiltilstand kæmper begge hold om at transportere en kuffert med australium til en raket før deres rivaliserende hold kan opnå det samme. Hvis et hold samler australiummet op og ikke formår at få det afleveret, vil det blive sendt tilbage til drop-stedet.

Special Delivery-baner:

Træningsmodus

Training basic.png
Training offlinepractice.png
Hovedartikel: Træningsmodus
Jeg får det til at se let ud..
Sniperen

Træningsbaner er ment til at lære spilleren både det basale gameplay og avancerede teknikker. Træningsmodus ankom med Mac-opdateringen, hvilket introducerede to officielle træningsbaner.

Træningsbaner:

Brandon Reinhart annoncerede indirekte på TF2s officielle blogg den 28. juli 2010 at Corey Peters arbejde på endnu en officiel træningsbane,[1] selv om det stadig er ukendt hvilken klasse ellre spilmekanik den vil fokusere på.

Andre tilstand

Highlander

Highlander-turneringspris
Der kan kun være én!
Demoman

Highlander-tilstand begrænser antallet af spillere på hvert hold til 9 spillere og tillader kun én spiller per klasse på hvert hold. Det kan påføres en hvilken som helst spiltilstand og kan aktiveres ved at indtaste mp_highlander 1 i konsollen.

Idéen bag Highlander-tilstand eksisterede før dens officielle inkludering i spillet, og er blevet implementeret i server-modifikationer. Highlander-tilstand blev officielt tilføjet i 3. februar 2010-opdateringen.

Spiltilstandens navn er en reference til Highlander-filmserien, hvor sætningen "There can be only one" (dansk: Der kan kun være én) often blev gentaget; denne er en reference til begrænsningen på en per klasse.

Duelminispil

Duelminispil
Hovedartikel: Duelminispil
Lad os afgøre dette som gentlemen!
Spyen

Duelminispillet er en action-genstand udgivet under Mann-konomi-opdateringen. Den kan købes i Mann Co.-butikken mini-game released in the Mann-Conomy Update, the Dueling Mini-Game is an action som kan købes i Mann Co.-butikken, gives via byttehandel eller fundet via drops.Når de udstyres i action-positionen, kan de andvendes til at udfordre en spiller fra det modsatte hold, såfremt de accepterer udforderen. Indtil runden slutter, opnås point ved at få drab eller assisterede drab. Drab mellem de to duellerende spillere følges, og spilleren med flest point vinder "duellen" når runden slutter. Hvis en af spillerne forlader serveren, vil en kort duel-spærring blive givet til den spiller. Genstanden selv kan bruges 5 gange, og kan bruges på alle officielle baner. Efter at hav vundet sin første duel, vil man modtage et Bronze-duelemblem, som så kan opgraderes til sølv, guld og til sidst platin ved at vinde flere dueller. For hver 10 dueller vundet, vil et Duelminispil og en tilfældig genstand blive givet.

Turneringstilstand

Turneringstilstand-overskrift
Hovedartikel: Turneringstilstand
Domineret, hippie!! Få et job!
Soldieren

Turneringstilstand er mest anvendt på konkurrenceprægede servere. Den tillader oprettelsen af brugerdefinerede hold og evnen til at måle et holds success over flere spil. Et bruger-interface er fremme for a navngive hold, og når engang holdmedlemmer er blevet organiseret, skal hold indikere at de er klar til at starte banen. I turneringstilstand er der ingen holdspiller-begrænsning og ingen autobalancering.

Fællesskabsmodifikationer

TF2Ware, en fællesskabsmodifikation af Mecha the Slag
Bring aldrig en hat til en slagmark, krig er ikke et spil.
Soldieren

Fællesskabsspiltilstand er brugerdefinerede, uofficielle spiltilstande, produceret af talentfulde fællesskabsmedlemmer.De varierer for en genskabelse af Team Fortress Classic-spiltilstande til helt originale tilstande, og kan skifte alt omkring hvordan en klasse virker fra deres kerne-mekanikker til de våben, de bærer.Nogle tilstande tilføjer endda flere fjender for RED- og BLU/BLU-holdene til at bekæmpe, eller sætter spilleren i skoene på en, de ikke kunne spille i en officiel tilstand. Nogle spiltilstande er blevet nævnt af Valve på TF2s officielle blog.

Se også

Referencer