Lumberyard

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Lumberyard
Arenalumberyard.jpg
Basisinformatie
Kaarttype Arena
Bestandsnaam: arena_lumberyard
Ontwikkelaar(s): Valve
Kaartinformatie
Omgeving: Alpen
Decor: Daglicht, zonnig
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×1
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Largeammo.png ×4
Map Photos
Menu photos arena lumberyard.png
Map Overview
Lumberyard overview.png
Lumberyard has an unbalanced structure, with one half of the map climbing up towards a large mountain peak, while the other dips down into a valley. A series of rooftops at the map’s center serves as the key battleground area, with lateral flanking being the key maneuver at ground level. When the capture point becomes active after 60 seconds, multiple entrances open up into the central control point, which becomes the focus of the fighting as the match nears its end. Lumberyard is one of the few Arena maps without water, and contains only a single health kit. The kit sits on a log above a deadly pit, making it a great ambush spot for Pyros, Demomen, and Soldiers to send unwary enemies to their deaths.

Lumberyard is een Arena map uitgegeven samen met Ravine, Well (Arena), Badlands (Arena), en Granary (Arena) als onderdeel van de Heavy Update, welke de Arena mode introduceerde. Lumberyard was de eerste officiële map die de gewone woestijn-industriële stijl verwisselde voor een groenere, Alpenachtige omgeving.

Om te winnen, moet een team het gehele andere team elimineren of het centrale controlepunt overnemen wanneer deze opengaat.

Introductie Video

Locaties

  • Centrale Gebouw – Het Centrale Gebouw bevat het centrale controlepunt, en is vooral symmetrisch gemaakt. Het is een gebouw met twee verdiepingen en meerdere ingangen. De hoofdingangen zijn de garagedeuren welke opengaan wanneer het controlepunt opengaat voor verovering. Er zijn twee andere ingangen vanaf de grond aan beide kanten welke binnenkomen aan de zijkanten van het controlepunt. Op de tweede verdieping zijn twee ingangen, een vanaf het dak, en een vanaf een brug welke verbonden is met de spawnhuizen.
  • Spawnkamers – Elke kant van de spawnkamer heeft twee uitgangen, een gaat rechtdoor naar het centrale gebouw en de andere naar een kleiner torenvormig gebouw welke een trappengang heeft die leid naar het dak van het centrale gebouw (waar men doorkan gaan om op de 'tweede verdieping te komen van het centrale gebouw).
  • Gebergte – Het gebied aan de linkerkant van deBLU spawn (rechts van de RED spawn) wat in een cirkel om het centrale gebouw heen vormt.
  • Klifkant – Ligt tegenover het Gebergte (en tegenover de spawnpunten van de teams). Bevat de enige gezondheidskit in de map welke gevonden kan worden op de houten staaf die als brug over de val dient. Twee kleine schuren staan ook bij de klif. Het is gevaarlijk om hier te vechten aangezien het vallen een zekere dood betekend.

Strategie

See Communitie Lumberyard strategie

Controlepunt timing

Controleposten Vermenigvuldiger Seconden
Controlepost ×1
24 ,000
×2
16 ,000
×3
13 ,90.999999999999
×4
11 ,520


Updateverleden

19 september 2008-patch (Een Zware Update)

  • De map is aan het spel toegevoegd.

Trivia

  • Er is een spytech raketsilo gebouwd direct onder het controlepunt.

Externe links