Lumberyard

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Lumberyard
Arenalumberyard.jpg
Informaţii de Bază
Tipul hărţi Arena
Numele fişierului: arena_lumberyard
Dezvoltator(i): Valve
Map Items
Healthico.png Health Kits: Smallhealth.png ×1
Ammoico.png Ammo Boxes: Largeammo.png ×4
Map Photos
Menu photos arena lumberyard.png
Map Overview
Lumberyard overview.png
Lumberyard has an unbalanced structure, with one half of the map climbing up towards a large mountain peak, while the other dips down into a valley. A series of rooftops at the map’s center serves as the key battleground area, with lateral flanking being the key maneuver at ground level. When the capture point becomes active after 60 seconds, multiple entrances open up into the central control point, which becomes the focus of the fighting as the match nears its end. Lumberyard is one of the few Arena maps without water, and contains only a single health kit. The kit sits on a log above a deadly pit, making it a great ambush spot for Pyros, Demoman, and Soldiers to send unwary enemies to their deaths.

Lumberyard este o hartă de tip Arena lansată odată cu Ravine, Well (Arena), Badlands (Arena), și Granary (Arena) ca o parte a Actualizării Heavy, introducând modul de joc Arena. Lumberyard a fost prima hartă oficială cu acest stil și fundal în stil alpin.

Misiunea ta este să elimini toată echipa adversă sau să capturezi punctul de control când devine valabil.

Film Introducător

Locații

 • Clădirea centrală – Clădirea centrală găzduiește punctul de control, e aproape simetric, și are intrări atât pe lateral cât și din acoperiș.
 • Camerele de apariție – Fiecare parte are două ieșiri care merg direct la clădirea centrală, și una care merge direct cu niște scări către clădirea centrală ajungând la etajul superior a clădirii.
 • Partea muntoasă – Zona la stânga de zona de apariție a BLU (la dreapta de zona apariției de la RED).
 • Partea stâncoasă – Opusă de partea muntoasă (și la direcții opuse de locul de apariție a echipei). Conține singurul pachet de viață de pe hartă pe o scândură sub formă de pod. Doua cabane mici se pot găsi aproape de stânci.

Strategie

 • Este comun pentru Scout să se urce pe acoperiș, aceasta ajută cu un element surpriză cu jucătorii care nu se prea uită în sus.
 • Enginner poate pune un Dispensar și o Santinelă în clădirea centrală sau înafara ușilor închise pentru a surprinde inamicii care așteaptă să captureze punctul.
 • Demomanul poate pune Bombe lipicioase în interiorul ușilor și le detonează chiar când ușile se deschid. Cu puțin noroc această tehnică îl va distruge atât pe Engineer cât și construcțiile acestuia.
 • Scările dau o oportunitate unui Spy care se pricepe să practice un stair-stab.
 • Engineer poate plasa construcțiile la dreapta sub scări, fiind o zonă greu de văzut.
 • Spy poate folosi același loc pentru a-și reîncărca invizibilitatea, deghiza, sau pândi.
 • Punțile care omit punctul de control internal pot fi puncte bune și de ajutor pentru cei care încearcă să captureze punctul de mai jos. Acesta este un loc bun pentru Santinelă dacă poate fi protejată de sabotaj din spate. Spy pot intra prin pasaje și pot ajunge ușor aici. Sniper cu Vânătorul de Oameni pot folosi acest loc pentru a lovi.
 • Cu toate că e dificil de executat, Construirea unei Santinele înauntrul unei cabane este întradevăr de ajutor, omorându-i ușor pe cei cărora le trebuie viața de pe scândură. Faptul că santinela îi și aruncă în spate pe inamici poate fi de folos pentru a-i arunca pe inamici de pe scândură, murind cu siguranță.
 • Sniper se poate ascunde în spatele cutiilor din camera de înviere, păstrându-și efectiv poziția. Această poziție le va da o vedere bună la punct când va fi capturabil.
 • Heavy va folosi în comun cea mai înaltă parte a clădirii principale, un Heavy putând ataca ușor inamicii de pe scări sau acoperiș.
 • Este comun pentur Demoman și Soldier să încerce să domine acoperișul, pentru a trimite explozii jos către echipa inamică.
 • Dacă sunt puțini inamici în viață, sunt șanse ca unii să fie sever răniți. Dacă nu îi puteți găsi, verificați pachetul de viață de pe scândură.

Timpii Punctului de control

Punct de Control Multiplicator Secunde
Punct de Control ×1
24 ,000
×2
16 ,000
×3
13 ,90.999999999999
×4
11 ,520

Galerie

External links