MONOCULUS

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Den här artikeln är om bossen. för hatten, se MONOCULUS!.
MONOCULUS
MONOCULUS
Dödsikon
Killicon monoculus.png
Basfakta
Health:
Damage Done: 150
Affected By:
• Bataljonens Förstärkning: Yes
• Bonk! Atomic Punch: Yes
• Polkagrisen: No
• Anfallsskölden:
• Dödsringaren: Yes
• Kanonbåtarna: No
• Mini-kritiska träffar: No
• ÜberLaddning: Yes
Found On: Eyeaduct
...Alla tror att jag bara är ett enögt monster...
Demoman klagar om sitt öga

MONOCULUS är REDs Demoman's öga som fattas, hemsökt av Bombinomicon. Den var framkallad av Merasmus när RED's Soldat förstörde hans stav. I Bombinomicons serie, främställs den som ett stort flygande öga som skjuter lilafärgade raketer.

Beteende

MONOCULUS skapas ur Eyeaducts kontrollpunkt var tredje minut, (med en slumpmässig 30-sekunders skillnad) när åtminstone 10 personer är inne på servern och har gått med i ett lag. Om man står på kontrollpunkten när MONOCULUS skapas, kommer man att förintas. Spelarna har en och en halv minut på sig att döda MONOCULUS, innan han försvinnner. När MONOCULUS lever, så kontrollerar ingen punkten och så förblir det så tills MONOCULUS försvinner eller dör. MONOCULUS hälsa ser man some en lila mätare på toppen av skärmen. Den skjuter ögonformade lila rakter som har garanterade kritiska träffar när den är arg. När den är arg, skjuter den tre raketer på kort tid. Projektilerna kan bli bortstötta, precis som Soldatens raketer.

På slumpmässiga intervaller kommer den att teleportera sig, och lämna en portal där den var när den teleporterade sig. Portalerna har en åtdragande effekt, så att spelare lättare ska kunna komma in. Spelare kan gå in i den här portalen och bli transporterade till Underjorden. När spelaren kommer in i Underjorden, så skapas spelaren på en ö, och tar periodisk skada. En annan portal finns på andra sidan ön, som tar spelaren tillbaka till "fastlandet". När spelaren åker ut från Underjorden genom portalen, återskapas man i någon av ändarna av kartan, med följande effekter: odödlighet, kritisk boost, överhelad till 200% av maximala hälsan, och samma hastighetsboost som Disciplinåtgärden. Om spelaren skadar MONOCULUS i detta läge, så faller den ner till marken och är vimsig i flera sekunder.

Kritiska träffar kommer göra MONOCULUS argare så att den skjuter sina raketer snabbare.I detta läge är raketernas hastighet densamma som Frihetsgevärets projektilers hastighet och vara målsökande.Krtiska träffar på MONOCULUS gör bara dubbel skada, fastän skadan egentligen är trippel mot spelare. MONOCULUS har också ett naturligt motstånd mot Minigun/svs och Eldkastare. Men upprampning och dämpning av skada ignoreras, så att om bara en kula träffar, så blir skadan ändå standardskadan av respektive vapen. Kastade vapen, så som Galen Mjölk, kommer bara att studsa av MONOCULUS. Effekter så som Blutsaugerns helande fungerar inte på MONOCULUS.

När MONOCULUS blir besegrad så sprängs han i en stor Jarate-explosion, som gör spelare som var nära nerdränkta med Jarate. En öppnad Bombinomicon kommer sedan skapas, med ett rött maskhål. Den här Bombinomicon-boken kommer att följa efter spelaren som dödade MONOCULUS med blicken. Spelare som går in i boken kommer att teleporteras till en ö med en dödskalle på i Underjorden. På toppen av kullen på ön, i dödskallens mun, är det en bur med Bombinomicon inuti sig. Buren kommer att öppnas långsamt så spelare kan ta boken, som get framsteget: "Dive into a Good Book" achievement. Efter ett tag så kommer ön att fyllas med ögonformade raketer, som dödar alla som fortfarande är kvar på ön, och buren stängs igen.

När MONOCULUS blir besegrad får man automatiskt framsteget: "Optical Defusion" achievement, som get spelarna MONOCULUS!-hatten.

Buggar

  • Om två personer från olika lag teleporteras till Underjorden samtidigt, kan de fastna i luften i Underjorden.
  • Om MONOCULUS inte blir besegrad och försvinner, finns det en chans att hans hälsomätare stannar kvar på skärmen
  • Om du stöter bort en av MONOCULUS raketer och dödar en annan person, räknas det ändå som om MONOCULUS dödade den spelaren.
  • Om du träffar MONOCULUS med en boll från John Blund, kommer den frysa fast i luften.
  • Om MONOCULUS blir träffad av pilar och sedan teleporterar sig, kommer pilarna att flyga i luften där de en gågn träffade MONOCULUS.
  • Ingen dödsikon kommer fram om MONOCULUS förstör ett Vaktgevär.

Trivia

  • Monoculus är latin för "ett öga".
  • MONOCULUS' röstklipp är tonändring eller nersaktade versioner av Demomans.

Galleri