Machinima

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Machinima.com Logotype

Machinima är en teknik för att spela in med hjälp av ett spels inbyggda inspelningsverktyg, karaktärer och banor för att producera en film som har en riktig filmkänsla över vanliga spelvideor.

Möt Lagen videorna producerade av Valve är bra men typiska exempel av Machinima. Dom är animerade med hjälp av spelmotorn men använder special-skrivna animationssekvenser och höga kvalitets inställningar som inte kan nås i spelet (utan att använda konsol kommandon (Engelska)), och även med dom ordinarie röst skådespelarna.

Machinima videor följer inte alltid handlingen av spelet, om någon, eller överensstämmer med karaktärers personlighet. Machinima kan också innehålla karaktärer, föremål och effekter som inte kan nås vanligtvis genom att modifiera eller lägga till föremål, med hjälp av filmredigeringsprogram, eller med hjälp av traditionella film tricks. Machinima videor är också inte begränsade till ett spel. Vissa är en samverkan mellan flera spel, även spel som inte har en repris eller ett frikamera läge.


Att Skapa TF2 Machinima

Machinima videor skapas normalt genom att använda spelets inbyggda inspelningsverktyg och konsol kommandon. En lista av kommandon och instruktioner på engelska finns i spela in demos artikeln. Dom kan också skapas via verktyg som Garry's Mod

Många videor kan också skapas med Source Filmmaker, dock går verktyget inte att få tag på officiellt just nu. Detta program kan skapa väldigt högkvalitativa videor, liknande Möt Lagen filmerna. Det spekuleras att Source filmmaker kommer att bli officiellt när alla Möt Lagen videorna har släppts.

Vanligt använda spel för att göra Machinima

  • Super Mario 64
  • Super Smash Brothers serien
  • Valve spel (vanligtvis Team Fortress 2 och Half-Life serien)
  • Halo serien
  • Garry's Mod
  • Quake serien

Machinima är inte begränsat till spel med en inbyggd repris eller videoinspelnings verktyg. Om det görs ordentligt, så kan nästan alla spel spelas in och bli Machinima videor.

Fan skapad Machinima