Mann Co.-butiken

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Mann Co. Store Page
$400,000 to fire that gun, huh? Yeah, money well spent!
The Scout

Mann Co.-butiken är en mikrotransaktionstjänst i spelet som introducerades i Mann-Conomy-uppdateringen. Butiken låter spelare köpa föremål i spelet, så som Huvudbonader, Vapen, och Åtgärdsföremål med pengar som förvarats i Steam-plånboken. Butiken stödjer inte "betala-för-att-vinna", utan tillhandahåller istället en alternativ metod att få tillgång till föremål istället för att vänta på att de hitta dem, skapa dem eller byta till sig dem. Upphovsmännen till spelarskapade föremål får en del den vinst som Valve tjänar på att sälja deras föremål.

Föremål köpta via Mann Co.-butiken kan till en början inte bytas eller användas till att skapa, men Presentpapper låter spelare att byta köpta föremål. Undantag är vissa Verktyg så som Färgburkar, som alltid kan bytas även när de köpts.

Priser

Priser varierar stort: nya och sällsynta föremål kostar mer än gamla och nya. Som en tumregel gäller att sällsynta föremål kostar mer än 5€ medan vanligare föremål kostar mindre än så. Dessa priser bevarar det relativa värdet av skapade och hittade föremål. De kan jämföras med vad spelare betalade för exklusiva kampanjföremål, så som Daggmask-Locket eller Max Avhuggna Huvud.

Föremål ej till salu

Dessa föremål är inte till salu, men de flesta är fortfarande tillgängliga i spelet genom att skapas, hittas, öppnas upp ur lådor, erhållas via kampanjerbjudanden eller bytas. Vissa föremål som listas här kan dock vara helt otillgängliga eftersom de var del av en kampanj eller ett evenemang som inte längre gäller, och kan heller inte bytas, så som Den Gyllene Skiftnyckeln och Polycount-Knappnålen.

Evenemangspeficika sidor

Under vissa evenemang kommer särskilda sidor att finnas i butiken under en begränsad tid.

Halloween-sidan

Halloween

Under tiden som "Scream Fortress" Halloween-evenemanget varade fanns vissa tematiska föremål till salu. Detta varade från oktober 27, 2010, till november 8, 2010.

Begränsad Mann Co.-keps

Alla som köper något i Mann Co.-butiken kommer i nuläget att få Mann Co.-kepsen, en basebollkeps med Mann Co.-symbolen på framsidan, som kan användas av alla klasser.

Bonusföremål

För varje 20$/15£/20€ som spenderas i butiken vid ett och samma inköp får du ett gratis föremål. Detta föremål kommer vara ett standardföremål (alltså de föremål som går att hitta i spelet) men som inte kan bytas. Hattar och andra ovanligare föremål skapas med samma chans som hos Hemliga Saxton-gåvor.

Övriga kommentarer

  • I en intervju online förklarade lead designer Robin Walker att nästan allting som kan köpas i butiken också kan hittas eller skapas. "Vårt främsta mål är att se till att alla föremål som påverkar spelet går att hitta, så att ingen kan köpa sig till en fördel gentemot dem som väljer att hitta sina föremål." [1]
  • Föremål som köps eller som erhålls som bonusföremål från butiken kommer att få benämningen "köpt" (kan ej bytas eller användas i tillverkning) eller "kampanjföremål från butiken" (kan ej bytas).
  • Besök i butiken kommer automatiskt att ge spelare de föremål som de hittat i spelet men ännu inte fått, och kommer också att lösa eventuella problem med föremål i otillgängliga platser i spelarens Backpack.

Se även

Referenser