Mann vs. Masiina

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
This article is about the game mode. For other uses, please see Mann vs. Machine (disambiguation).
Pommiluukku Coal Townissa
Gray Mann on rakentanut pysäyttämättömän automatisoidun armeija, jolla on vain yksi tarkoitus: tuhota kaikki Mann Co. Sinun onneksesi, enemistö tästä robottilegioonasta on varustettu perusaseistuksella, millä ei voisi jyrätä kokonaista rakennusta. Epäonneksi, ne pääsevät käsiksi jätti pommeihin, mitä ne kantaisivat läpi helvetin, jos se tarkoittaisi yhden pudottamista Mann Co. pommiluukkuun. Ja se on sinusta kiinni estää heidät.
Mann vs. Masiina -julkinen mainostusteksti

Mann vs. Masiina on yhteistoiminnallinen pelimoodi, joka julkaistiin samannimisessä päivityksessä. Mann vs. Machine -pelimoodissa, kuuden pelaajan tiimi koettaa estää lauman tekoäly-kontrolloitujarobotteja kantamasta pommia heidän päämajaan. Pelaajat voivat ostaa parannuksia aseisiinsa käyttämällä pelinsisäistä valuuttaa nimeltä crediittejä. Kaikki ostetut parannukset kestävät koko eränpituuden ajan. Jos pelaaja lähtee pelin aikana mistä syystä tahansa, vaatien, että pelaaja yhdistää uudelleen palvelimelle, hänen parannuksensa säilyvät entisellään kuten myös käytetyt ja jäljelle jääneet crediitit.

Ainoat saatavilla olevat saavutukset Mann vs. Masiina -pelimoodissa ovat Mann vs. Machievements.

Mann vs. Masiina käyttää erityistä "Parhaat Hetket" -asetelmaa ja siksi seuraa erillaista suoritusraporttia. Tämä esiintyy yleisen "Parhaat Hetket" -asetelman jälkeen, kun asiakas yhdistää palvelimelle.

Tällä hetkellä, pelimoodissa on viisi vaikeusastetta: Normaali, Keskitaso, Vaativa, Mestari, ja Painajainen. Päinvastoin suosittua uskomusta, Painajainen -vaikeusaste on itseasiassa helpompi kuin Mestari -vaikeusaste ja, usein, Vaativa -vaikeusaste.

Videoita

Traileri Opastava Filmi
Lääketieteen Ääni

Mekaniikka

Tiimin kimppuun hyökkää lauma tekoälyohjattuja robotteja, ja heidän täytyy yrittää estää robotteja onnistumasta toimittamaan pommia pelaajien päämajaan (kuin Pommilasti -pelimoodissa). Jokainen tuhottu robotti luovuttaa pelaajille crediittejä (kun yksi pelaaja kerää rahakasan, se jaetaan tasan pelaajien kesken). Milloin tahansa pelin aikana pelaajilla on mahdollisuus parantaa heidän aseitaan Parannus Asemalla päämajan sisällä käyttäen tätä rahaa. He voivat myös parantaa hahmoluokkiensa kykyjä. Kaikki parannetut kyvyt pidetään silloinkin, kun hahmoluokkaa vaihdetaan, mutta ostetut parannukset ovat ainoastaan saatavilla tälle hahmoluokalle, jolle se ostettiin. Jos kaikki pelaajat häviävät robotteja vastaan, peli alkaa alusta siltä kierrokselta, jonka pelaajat hävisivät.

Robotit

Pääartikkeli: Robotit

Enemmistö laumasta robotteja koostuu tavallisista robottisista versioista kaikista yhdeksästä hahmoluokasta, mukaan lukien perus- tai keskivertoaseistuksesta. Kuitenkin, pelissä on myös tietty määrä erikoisia robotteja, joilla ainutlaatuisia kykyjä.

Sillä aikaa kun robotti kantaa pommia, se menetää puolet nopeudestaan. Kuitenkin, pommia kantava robitti saa tehostuksen, mikä kasvaa ajanmittaa. Heijastusnäytön graafinen monitori näyttää ajan seuraavaan tehostukseen. Tehostukset aktivoituvat pomminkantajarobotin pilkatessa, aiheuttaen tätä säestävän äänimerkin. Nämä tehostukset jaetaan kolmeen vaiheeseen, mitkä kasautuvat yhteen:

Vaiheet parannukset Aikaväli
(Sekuntteja)
Bomb carrier defense.png
Ensimmäinen vaihe
Puollustus tehostus, joka on jaettu kaikkien läheisten robottien kesken 5
Bomb carrier health.png
Toinen vaihe
45 terveyspistettä palautuu joka sekuntti 15
Bomb carrier crits.png
Viimeinen vaihe
Täysiä krittiisiä osumia koko ajan 15

Jätti robotit eivät voi saada näitä tehostuksia, eivätkä menetä nopeutta kantaessaan pommia.

Kyvyt ja Parannukset

Pääartikkeli: Parannus Asema
Katso myös: Crediitit
Esimerkki aseenparannusvalikko Kranaatinheittimelle.

Pelaajat voivat käyttää kerääntyneitä crediittejään Parannusasemalla täyttääkseen heidänKenttäpullonsa tehostuksella; esimerkiksi henkilökohtaisella Ylilatauksella, viiden sekunnin kriittinen osuma -tehostuksella, ammustäydennyksellä refill; tai kyvyllä, kuten ripeillä rakennus parannuksilla Engineerillä tai kyvyllä siirtyä takaisin syntymäalueelle. Jokainen näistä Kenttäpulloista toimittaa enintään kolme käyttökertaa ja se täytyy täyttää samalla tehostuksella.

Pelaajat voivat myös ostaa henkilökohtaisia parannuksia itselleen tai parannetuille aseilleen.

Leaderboard class scout.png Scout
 • Parannettu Hullu maito hidastaa vaikutettuja vihollisia.
 • Parannettu Nukkumatti merkitsee robotit kuolemaan, kun baseball -pallo osuu niihin, tuottaen mini-krittejä merkattuihin robotteihin.
 • Muista: Vain yksi Scout voi merkitä yhden robotin kerrallaan. Jos baseball -pallo merkitsee toisen robotin, aiemmin merkattu robotti ei ole enää merkattu.
 • Kaikilla Scouteilla on seuraavat luontaiset taidot:
  • Ekstra-iso rahan keräyssäde.
  • Terveys-avustus kerätystä rahasta.
  • Välitön jälleensyntyminen.
Leaderboard class soldier.png Soldier
 • Parannettu Sotalippu voi voimaannuttaa koko tiimin pidemmäksi aikaa.
 • Parannetty Raketinheitin lisätäkseen vahinkoa, ampumisnopeutta, latausnopeutta ja projektiilin nopeutta.
 • "Raketti Spesialisti" -parannus kasvattaa projektiilin nopeutta ja sädettä, tyrmää kohteet, ja laskee vahingon karsiintumista.
Leaderboard class pyro.png Pyro
 • Parannettu ilmapuhallus työntää kohteet kauemmaksi.
 • Käytä ilmapuhallusta erottaaksesi Medic -robotit heidän kohteistaan ja työnnä pommia kantavat robotit kaivoskuiluihin.
 • Parannetusta Valopistoolista tulee tappavampi pitkänkantaman ase.
Leaderboard class demoman.png Demo
 • Käytä Kriittiset Osuma -tehostusta jättääksesi tappavia tahmapommi -ansoja.
 • Käytä vahinko -parannettuja Tahmapommi rykelmiä tuhotaksesi välittömästi kaikki, paitsi voimakkaimmat kohteet.
Leaderboard class heavy.png Heavy
 • Parannetut ammukset menevät useamman kohteen läpi.
 • Parannettu Konekivääri voi ampua alas projektiilejä.
 • Parannettu Heavy voi synnyttä raivon, joka saa patruunat työntämään viholliset taaksepäin.
Leaderboard class engineer.png Engineer
 • Parannettu Engineer voi rakentaa toisen käytettävän Mini-vartiotykin.
 • Käytä Kriittinen osuma -tehostusta väliaikaisesti tehostaaksesi Vartiotykkisi ampumisnopeutta kaksinkertaiseksi sen normaalista ampumisnopeudesta.
 • Muista: Kaukopaimen loistaa pitkänkantaman kohteita vastaan.
Leaderboard class medic.png Medic
 • Parannetut Ruiskut käyttävät Hullu matio -efektiä, parantaen tovereita 60% tehdystä vahingosta.
 • Parannettu Lääkintäase tai Kritzkrieg tehostaa yliparannuksen määrää ja kestoaikaa.
 • Parannettu Medic voi laukaista Projektiilikilven:
  • Lääkintäase lataa Energiaa parantamalla, elvyttämällä ja ottamalla vahinkoa Kuolemattomuus Ylilatauksen aikana.
  • Kun se on aktivoitu, se estää kaiki projektiilit ja vahingoittaa vihollis koskettaessa.
 • "Parannus Mestaruus" -parannus kasvattaa parannusnopeuden-, elvytykse, ja itsensä parannuksen tahtia.
 • "Yliparannus Expertti" -parannus kasvattaa Yliparannuksen ylärajaa ja kestoaikaa.
 • "Kenttäpullo Spesialisti" -parannus voi jakaa Kenttäpullo -latauksia, kuten myös kasvattaa efekin kestoaikaa ja vähentää sen maksua.
Leaderboard class sniper.png Sniper
 • Parannettu Jarate hidastaa vaikutettuja vihollisia.
 • Parannetut Tarkkuuskiväärin patruunat ja Metsämiehen nuolet läpäisevät useat viholliset.
 • Yhdistä Jarate ja verenvuoto -efekti patruunoihin ja luoteihin peittoaksesi suurempia vihollisia.
 • Parannetut Tarkkuuskiväärin patruunat voivat aiheuttaa räjähtäviä pääosumia, mitkä tuottavat vahinkoa ympärillä olveiin vihollisiin.
Leaderboard class spy.png Spy
 • Parannettu tyhjentäjä voi tehdä joukkoja normaaleja robotteja toimintakyvyttömäksi ja hidastaa Jätti robotteja.
 • Spyin valepuvut huijaavat kaikkia vihollis robotteja; robotit voivat havaita läheisen selkäänpuukotuksen, ja ne huomaavat aina Spyin, joka on tulessa.
 • Parannettu Veitsi voi läpäistä panssarin, mahdollistaen kasvavan tehokkuuden Jätti robotteja vastaan..

Pelattavuus

Tunnistamisen takia, kaikki ihmispelaajat ovat pukeutuneet RED -univormuun ja tunnistetaan DEFENDERS -tiiminä, kun kaikki robotit käyttävät BLU -värejä niiden visuaalisissa efekteissä ja tapposyötössä. Pelit pelataan alloissa, joissa jokainen sisältää tietyn määrän esi-aseteltuja vihollisia. Vaihtelevia Tuki -hahmoluokkia ilmaantuu säännöllisesti, kunnes aalto on ohi.

Ennen kuin yksikään aalto alkaa, Puollustajille näytetään olennaista tietoa ylhäällä Heijastunäytössä, kuten vholliset, mitä seuraavassa aallossa on, kyseisen aallon, ja aaltojen määrän tehtävässä. Esi-asetetuilla vihollisilla on numero jokaisen ikonin alla näyttääkseen, kuinka monta niitä tulee olemaan aallossa, kun Tuki -hahmoluokat ovat listattu oikealle puolelle. Säihkyävä, sininen ikoni tarkoittaa, että tietty vihollinen tai viholliset tulevat aina ampumaan kriittisiä osumia. Esi-aaltojen aikana, Engineerit voivat rakentaa välittömästi tason 3 rakennuksia ja Mediceillä on huomattavasti nopeampi Ylilataus -latausnopeus.

Kun vähintään kolme pelaajaa saapuu Mann vs. Masiina -palvelimelle, vaihtoehto aloittaa on sallittu. Kun yksi pelaaja julistaa olevansa valmiina, 150-sekunnin lähtölaskenta-aika alkaa. Sitä mukaa, kun useampi pelaaja on valmistautunut, lähtölaskentakellon aika vähenee 30-sekunnin vähimmäismääräänsä, kunnes kaikki pelaajat ovat valmiita. Kun kaikki pelaajat ovat valmistautuneet, lähtölaskenta laskee 10-sekunttiin. Silloin, kun lähtölaskenta loppuu, aalto alkaa. Pelaajat, jotka liittyvät palvelimelle lähtölaskennan aikana ei kasvata aikaa.

Aallon alkaessa ylä-heijastusnäyttö muuttuu näyttämään vahvuusmittarin näyttääkseen esi-asettelmasta jäljellä olevien vihollisten määrään. Robotit aloittavat ilmaantumaan taistelukentälle joukoissa. Siihen asti, kun ne ovat pelaajille pääsemättömillä tasanteilla, robottien kimppuun hyökkääminen ei aiheuta mitään muuta kuin laittaa heidät loistamaan kuin ne olisivat Yliladattu. Aallon aikana, tietoa tietyistä vihollisista saattaa ilmestyä ylä-heijastusnäyttöön, josta Ylläpitäjä ilmoittaa.

 • Sentry Buster - Sentry Busterit ovat isoja, kaksijalkaisia painemiinoja, jotka juoksevat, pysähtyvät, ja tuhoavat itsensä lähellä Vartiotykkiä. Jos Engineer liikuttaa Vartiotykkiä , Sentry Buster jahtaa heitä, kunnes he pysähtyvät. Nämä viholliset ainoastaan ilmaantuvat tehokkaiden vartiotykkien rakentamisen johdosta puollustavassa joukkueessa ja ilmaantuvat useammin, jos puolustajilla on useita tehokkaita, Engineerin rakentamia vartiotykkejä. Yleinen taktiikka Engineerille on nostaa Vartiotykki ja juosta muitten pelaajien luota kartalla koskettamaan Sentry Busteria. Tämä johtaa siihen, että Sentry Buster pysähtyy ja räjähtää. Toinen yleinen taktiikka Engineerille on uhrata heidän Vartiotykkinsä antamalla Sentry Busterin tuhota sen turvallisessa sijainnissa. Tämä estää Sentry Bustereita ilmaantumasta tiettyyn aikaväliin.
 • Tank - Raskaasti-panssaroidut tankit saapuvat kentälle tietyistä sisääntulo paikoista. ne eivät hyökkää, mutta ne liikkuvat leppymättömästi kohti pommiluukkua, ellei niitä tuhota tai ne saavuttavat päämääränsä. Tankit voivat murskata kaikki epäonnekkaat pelaajat tai robotit, jotka jäävät kiinni niiden ja seinänväliin. Tankkien ei tarvitse kanttaa tai noutaa pää-pommia, sillä jokainen silältää oman.
 • Sniper - Sniper -robotit ilmaantuvat kuten normaalit robotit, mutta ne yrittävät useammin tarkka-ampua pelaajat korkeammilta tasanteilta kuin juosta muun lauman kanssa. Kaikki Sniper -robotit, paitsi ne, jotka kantavat Metsämiestä, kykenevät ampumaan pääosumia.
 • Spy - Toisin kuin muut robotit, Spy -robotit voivat ilmaantua minne tahansa, minne pelaajat eivät ole katsomassa kentällä, käyttäen heidän näkymättömyyttään. Ne voivat naamioitua ystävällisiksi pelaajiksi, selkäänpuukottaa pelaajan, ja he voivat tyhjentää Engineerin rakennuksia. Ylläpitäjä kertoo jäljellä olevien Spy -robottien määrän, jokaisen onnistuneen tapon jälkeen.
 • Engineer - Engineer -robotit voivat ilmaantua kahdella tavalla - yksi, useammin yleisempi variaatio robotista teleporttaa kartalle lähelle pommia, kun kaksi harvinaisempaa versiota, joilla on vain puolet terveyspisteistä, ilmaantuvat normaalisti. Saavuttaessaan ennaltapäätetyn pesäalueen, Engineer -robotti aloittaa Teleporterin rakentamisen, mikä toimii etu-ilmaantumispisteenä roboteille, ja vartiotykin sen suojelemiseksi.

Jokaisen onnistuneen allon jälkeen, puollustajat arvioidaan sen perusteella, kuinka hyvin rahaa kerättiin (krediittiluokituksilla, jotka vaihtelevat F:stä A+:han). Jos kaikki rahaläjät on kerätty ( A+ -arvio), tiimi ansaitsee $100 bonuksen. Kun tehtävä on läpäisty, puolustajat saavat viimeisen arvioinnin, ja palvelin lataa seuraavan Mann vs. Machine -kartan 20 sekunnin aikavälin jälkeen.

Hylkääminen

Esimerkki rangaistuksen toimeenpanosta liittyessä verkko-sessiion

Käytäntöön pantu 17. lokakuuta 2012 -päivitys, säännöt liittyen pelaajien pelin "hylkäämiseen" on epäsuorasti vihjattu. Pelaaja oletetaan "hylänneen" pelin, jos he täyttävät seuraavat vaatimukset:

 • Pelaaja lähtee pelistä, kun hän pelaa Miehisty -peliä virallisella palvelimella; ja
 • Ei ole pelannut yhtään aaltoa päätökseen tai tappioon; ja
 • Serverillä on liittynyt 5 tai useampi pelaaja (mukaanlukien pelaaja).

Jos pelaaja täytää kaikkia nämä vaatimukset toistuvasti, pelaaja siirretään väliaikaisesti ala-prioriteetti jonoon, joka johtaa huomattavasti pidempään odotukseen serveri-sessioon.

Muussa tapauksessa, pelaajan on turvallista katkaista yhteys peliin ilman, että hänen oletetaan "hylänneen" pelin.

Jos pelaaja painaa katkaise yhteys -nappulaa, pelaaja saa viestin, jossa kerrotaan, jos hänen on turvallista lähteä. Pelaaja joko hylkää pelin ja saa rangaistuksen tai ei, mutta tämä riippuu tilanteesta. Kuitenkin, jos pelaaja lähtee jollain muulla keinolla (kuten vaihtamalla palvelinta konsolin tai pelinsisäisen Steam -heijastusnäytön avulla), hän ei saa viestiä ja voi saada rangaistuksen ilman, että hänelle ilmoitetaan siitä.

Jos pelaaja menettää yhteytensä palvelimeen pelin aikana, hänen paikkansa varataan pelaajalle ja hänellä on 3 minuuttia aikaa uudelleen liittyä. Jos pelaaja ei liity, kun aika on mennyt umpeen, pelaaja katsotaan jättäneen palvelimen tarkoituksella. Jos peli kaatuu tai pelaajalta katkeaa nettiyhteys, silloin pelaaja voi käynnistää Team Fortress 2:n uudelleen ja pelaajalle annetaan kehotus lunastaa heidän paikkansa ottelussa. Tämä kehotus tiedottaa pelaajalle seuraamuksista, jotka seuraavat, jos he kieltäytyvä paikkansa lunastamisesta. Jos pelaaja epäonnistuu uudelleen liittymään kolmen minuutin aikana ja he täyttävät yllä mainitut vaatimukset, silloin pelaajan katsotaan hylänneen ottelun.

Jos pelaaja potkitaan joutilaana olemisesta ottelun aikana, silloin pelaajan oletetaan lopettaneen tarkoituksella ja siksi tästä seuraa rangaistus. Jos pelaaja potkitaan äänestyksellä palvelimelta, pelaajaa ei katsota lähteneen tarkoituksella, joten siitä ei seuraa rangaistusta.

Strategia

Pääartikkeli: Yhteisön Mann vs. Masiina -strategia

Kartat

Pääartikkeli: List of maps

Mann vs. Machine maps carry the mvm_ prefix.

Name Picture File name
Big Rock Mvm bigrock.png mvm_bigrock
Coal Town Poster Coal Town.png mvm_coaltown
Decoy Decoy.png mvm_decoy
Ghost Town Mvm coaltown event.jpg mvm_ghost_town
Mannhattan Mannhattan preview.png mvm_mannhattan
Mannworks Poster Mannworks.png mvm_mannworks
Rottenburg Rottenburg.png mvm_rottenburg

Liittyvät saavutukset

Pääartikkeli: Mann vs. Machievements

Päivitys historia

15. elokuuta 2012 -päivitys (Mann vs. Machine Update)
 • lisäsi Mann vs. Masiina -pelimoodin.
 • Lisäsi kartat: Coal Town, Decoy, ja Mannworks.

17. elokuuta 2012 -päivitys

 • Korjasi toimeksiantajan kaatumisen liittyen Mann vs. Masiina -pelimoodin tuloksiin.
 • Fixed a crash related to server plug-ins spawning a Tank before the game is ready.
 • Updated the dedicated server to exit when attempting to start a Mann vs. Machine map with less than 32 maxplayers.
 • Fixed mp_timelimit causing Mann vs. Machine mode to not reset properly when the defenders lose.
 • Fixed the Mann vs. Machine wave loss/victory dialog buttons not being clickable sometimes.
 • Fixed the Mann vs. Machine victory dialog getting stuck on the screen.
 • Fixed the Mann vs. Machine wave summary dialog showing up at the beginning of the first wave.
 • Fixed the disconnect reason not being localized properly for Mann vs. Machine mode.
 • Fixed player glow colors not based on player health in some community mods outside of Mann vs. Machine mode.
 • Removed console spew related to missing movement warnings.
 • Updated the matchmaking ConVar tf_mm_strict.

21. elokuuta 2012 -päivitys

 • Fixed matchmaking sending players to out-of-date servers.
 • Fixed the server browser showing an incorrect player count in MvM games.
 • Fixed MvM intro video not playing on some Macs.
 • Fixed the sound precache string table being nearly full in non-MvM games.
  • This was causing the "error writing string table baseline" and "failed reading message net_SetConVar" errors.

23. elokuuta 2012 -päivitys

 • Added a command "player_ready_toggle" for players to ready-up.
  • Can be bound to any key in the Keyboard tab of the Options dialog.
 • Fixed a few MvM sounds not being precached properly.
 • Added Taskbar Window Flash and Drum Roll sound on successful match making for Windows users.
  • Sound will play even if the game is minimized.
 • Added difficulty text "Normal" and "Advanced" to the MvM scoreboard when playing official Valve missions.
 • Fixed UI Bugs related to the MvM splash screens (Wave Loss and Victory).
 • Server browser will now show MvM mission name in the "map" column. (E.g. "mvm_mannworks_advanced").
 • Fixed a crash when spawning the tank in non-MvM games. Added SetHealth, SetMaxHealth, AddHealth, and RemoveHealth inputs to the tank entity

10. syyskuuta 2012 -päivitys

 • Fixed an issue in the Server Browser where replay bots would add to the player count.
 • Fixed a bug that would sometimes cause the bomb to get positioned incorrectly when dropped.
 • Added safeguards to prevent bots from getting stuck in certain cases.
 • Fixed Steel Gauntlet robots failing to destroy mini-Sentry Guns on slopes.
 • Fixed the party leader’s mission completions showing in the game lobby instead of your own.

21. syyskuuta 2012 -päivitys

 • Matchmaking search criteria supports selecting multiple missions.
 • Matchmaking will prevent late joining into the a server near the end of the last wave.
 • Added the tour number to the information on the scoreboard.
 • Fixed a false positive for the achievement "Clockwork Carnage".
 • Added a new command "bot_hurt".
  • Parameters -name [bot name], -team [red/blue/all], -damage [amount].

27. syyskuuta 2012 -päivitys

 • Fixed a bug where players could only buy 1 upgrade at a time from the Upgrade Station.
 • Fixed a bug where the Victory dialog would sometimes show during incorrect times.

9. lokakuuta 2012 -päivitys

 • Added two tours of duty, each with unique loot:
 • If a player connects to a MvM game through matchmaking and loses their connection, their spot will be held for a brief duration and they will be given a chance to reconnect.
 • After victory on a Mann Up server, the players will be put into a lobby together.
 • Improved matchmaking searching status screen.
 • Balance changes:
  • Explosive Headshots
   • Damage is now 150 regardless of upgrade level.
   • Damage is done in one tick instead of the previous six.
   • Added a slowing effect based on upgrade level (50%-80% slow, 2-4 second duration).
   • Radius still scales with upgrade level (unchanged).
  • Marked For Death duration reduced to 7 seconds from 15 seconds when the target is a giant robot.
  • Reduced the "effect bar recharge rate increased" upgrade from 20% increments with an 80% cap to 15% increments with a 60% cap.

17. lokakuuta 2012 -päivitys

 • Added a penalty system to deter players from repeatedly abandoning Mann Up games.
 • Corrected the respawn time for the Mannslaughter mission.
 • Updated MissionCycle behavior. Servers will always cycle to a mission listed in the MissionCycle file.

26. lokakuuta 2012 -päivitys (Spectral Halloween Special)

 • Added map: Coaltown Event.

27. lokakuuta 2012 -päivitys

 • Fixed a Linux dedicated server crash related to Mann vs. Machine mode.

16. marraskuuta 2012 -päivitys

 • Fixed a dedicated server memory leak when running Mann vs. Machine mode.
 • Fixed an Mann vs. Machine exploit that allowed permanent ubercharge/critboost effects on non-Mann-Up servers.

29. marraskuuta 2012 -päivitys

 • Fixed Mann vs. Machine popfiles not properly resetting on changelevel.

20. joulukuuta 2012 -päivitys (Mecha Update)

 • Added a tour of duty with unique loot:
  • Operation Mecha Engine, with 3 advanced skill missions.
  • Map mvm_bigrock.
  • Engineer Botkiller items.
 • Added Engineer robot.

21. joulukuuta 2012 -päivitys

 • Added "Benign infiltration" to the Mann Vs. Machine mission-cycle file for servers.
 • Fixed a Dead Ringer Spy exploit in Mann Vs. Machine mode.
 • Fixed a lighting issue in mvm_bigrock.

8. tammikuuta 2013 -päivitys

 • Fixed clients being able to issue mp_tournament_restart, tournament_readystate, and tournament_teamname commands.
 • Fixed an exploit that allowed players to stun a mini-boss.
 • Updated mvm_bigrock with some new func_nobuild areas.

16. tammikuuta 2013 -päivitys

 • Fixed spectator bots picking up the bomb in Mann Vs. Machine.

1. helmikuuta 2013 -päivitys

 • Fixed a bug with item sets incorrectly applying their bonus when using Mann Vs. Machine upgrades of the same type.

22. helmikuuta 2013 -päivitys

 • Fixed giant robots sometimes getting stuck in Mann Vs. Machine.

19. maaliskuuta 2013 -päivitys

 • Fixed the boss health bar sometimes disappearing.
 • Fixed the uber Medics in Wave 4 of the Broken Parts mission charging at the incorrect rate.

27. maaliskuuta 2013 -päivitys

 • Fixed Engineer bots in Mann Vs. Machine building disposable Sentry Guns that upgrade into tiny, red, level 3 Sentry Guns.

3. huhtikuuta 2013 -päivitys

 • Fixed a bug in Mann Vs. Machine related to carrying buildings and using the "Upgrade Buildings" canteen.

13. toukokuuta 2013 -päivitys

 • Fixed a bug that allowed level 3 mini-sentries in Mann Vs. Machine mode.

10. heinäkuuta 2013 -päivitys (Summer Event 2013)

 • In MvM, if all team members unready, the pre-round countdown will stop.
 • In MvM, when robots are killed by sniper headshots or explosive headshot upgrade, they will drop 'red' money that will automatically be collected when it would otherwise dissolve.
 • Renamed mvm_coaltown_event to mvm_ghost_town to fix a problem with voting for challenges in MvM when on Coal Town.
 • mvm_bigrock:
  • Fixed players building on rock in cave section.

11. heinäkuuta 2013 -päivitys

 • Fixed incorrect projectile speed attributes being applied to giants in Mann vs. Machine.

15. heinäkuuta 2013 -päivitys

 • Fixed some missing Sapper particles in Mann vs. Machine mode.

29. lokakuuta 2013 -päivitys (Scream Fortress 2013)

 • Enabled Mann vs Machine event map Wave 666 in bootcamp.
 • Fixed not being able to earn the Brotherhood of Steel achievement in MvM. (play with 5 friends)
 • [Dokumentoimaton] Inspecting a player in Mann vs. Machine (default key: F) now shows the upgrades of the player who is currently being inspected.

21. marraskuuta 2013 -päivitys (Two Cities Update)

 • Operation Two Cities
 • Players can earn a "Refund Upgrades" credit by collecting money during waves.
  • The amount required is listed in the scoreboard, and varies per-mission.
  • Any money collected – whether winning or losing – will count toward earning a credit.
  • To redeem, visit an Upgrades station and click the "Refund Upgrades" button.
  • Any money spent on buy-backs and Canteen charges will not be refunded.
 • Detailed player performance stats added to the scoreboard.
  • Damage and Tank. Total damage done to Gray Mann's forces.
  • Healing. Direct healing done to other players.
  • Support. A composite value that reflects anything a player has done to help their team:
   • Examples: reset a bomb, stun or slow an enemy, provide increased damage, block damage with invulnerability or shield, and lots more.
  • Money. The amount each player has collected.
 • Players can inspect upgrades on teammates via the "Inspect" key. ("F" by default)
 • Medic
  • Revive (no upgrade required)
   • Teammates leave behind a revive marker when they die.
   • Target the marker with your Medi Gun to revive them.
  • Projectile Shield Upgrade
   • Build Energy by healing teammates, reviving and preventing damage via Invuln ÜberCharge.
   • Press ATTACK3 to activate when Energy meter is full. (mouse3 by default)
   • While active:
    • Blocks all enemy projectiles.
    • Damages enemies on touch.
  • Mad Milk Syringes Upgrade
   • Syringe Gun needles apply Mad Milk (heal-on-hit for teammates) on contact.
  • Healing Mastery Upgrade (previously two separate upgrades)
   • +25% heal rate per point.
   • +25% revive rate per point.
   • +25% self-regen rate per point.
  • Overheal Expert Upgrade (previously two separate upgrades)
   • +25% more overheal per point.
   • +50% duration per point.
  • Canteen Specialist Upgrade.
   • Shares canteen charge effects with heal target
   • +1 second charge duration per point.
   • -10 canteen charge price per point.
 • Soldier
  • Rocket Specialist Upgrade
   • +15% rocket speed per point.
   • On direct hits
    • Stuns target (duration increases per point).
    • +15% increased blast radius per point.
    • No range-based falloff damage.
 • Heavy
  • Attack Projectiles Upgrade
   • Now has two levels.
    • Level one is less effective than before.
    • Level two is more effective than level one used to be.
   • Price reduced from 600 to 400 per point.
  • Rage Pushback upgrade activation moved to ATTACK3 (mouse3 by default)

22. marraskuuta 2013 -päivitys

 • Fixed a server crash related to damaging the tank with the new Medic shield.
 • Fixed bots trying to attack an old sentry location after the gun has been picked up by the Engineer.
 • Fixed a bug that would cause robot "gate hat" items to be craftable. Gate hats that were crafted while the bug was active have self-destructed and become limited-quantity Glitched Circuit Boards as a commemorative token.
 • Fixed the Health Regen MvM upgrade string mistakenly displaying %.

26. marraskuuta 2013 -päivitys

 • Fixed the Mann vs. Machine return-to-lobby timer not updating properly after a mission has been completed.

27. marraskuuta 2013 -päivitys

6. joulukuuta 2013 -päivitys

 • Fixed a client crash related to the Mann vs. Machine mission victory panel.
 • Fixed players who join in the middle of a mission not receiving the Upgrade Refund credit if it has been earned by the team.
 • Fixed an exploit that allowed purchasing upgrades for weapons other than what they were intended for.
 • Updated mvm_rottenburg
  • Fixed a bug where the bomb could get stuck out of reach in the corner near the cap.
  • Fixed a bug where bots could be instantly killed by being pushed into the tank tunnel once opened.
  • Fixed a bug where money could get stuck in the tank barricade when it was rebuilt, preventing collection.
 • Updated mvm_mannhattan
  • Rebalanced Empire Escalation.
  • Fixed credits not always being collected when they fall into the grinder.
  • Fixed a bug that allowed the gates to be captured out of order.
  • Fixed a lighting bug related to lower graphics settings that cause the map to be too dark.
 • [Dokumentoimaton] Giant Bonk Scout: Reduced bonk regen bonus from +65% to +45%.
 • [Dokumentoimaton] Colonel Barrage: Removed -90% rage attribute.
 • [Dokumentoimaton] Colonel Barrage (gatebot variant): Removed -90% rage attribute until after all gates are captured.
 • [Dokumentoimaton] Major Crits (boss gatebot variant): Increased projectile speed penalty from -60% to -65%, and reduced rage penalty from -90% to -80% after all gates are captured.
 • [Dokumentoimaton] Major Crits (non-boss gatebot variant): Decreased reload rate bonus from +78% to +60%, increased projectile speed penalty from -60% to -65%, and removed -90% rage attribute.
 • [Dokumentoimaton] Giant Heal-On-Kill Heavy (boss gatebot variant): Increased rage giving penalty from -10% to -40%.

20. joulukuuta 2013 -päivitys

 • Fixed being able to inspect Blue-team bots.
 • Fixed the mission victory screen not always showing the correct information for each player.

9. tammikuuta 2014 -päivitys

 • Fixed the Mann vs. Machine scoreboard not always displaying values correctly.
 • Fixed an exploit in Mann vs. Machine related to purchasing upgrades.

23. tammikuuta 2014 -päivitys

 • Fixed the bots not being able to equip multiple cosmetic items.
 • Fixed Scout bots not playing the correct animation when stunned with the Sandman.
 • Fixed not being able to reset the countdown timer if a player disconnects while Ready.
 • Updated the countdown logic to un-Ready a team if someone quits during the final 10 seconds or disconnects while everyone else is Ready.
 • Updated mvm_rottenburg
  • Improved collision near barricade to reduce players getting stuck.
  • Fixed credits not always being collected when they fall into the barricade.
 • Updated mvm_mannhattan
  • Fixed being able to construct buildings inside the respawn room.
  • Fixed a material problem near the hatch.

7. helmikuuta 2014 -päivitys #1

 • Fixed the MvM upgrade menu closing when a Strange item has its counter increment.

5. maaliskuuta 2014 -päivitys

 • Fixed an exploit in Mann vs. Machine mode related to purchasing upgrades for free.

22. joulukuuta 2014 -päivitys (Smissmas 2014)

 • Added chance to find Australium Weapon rewards to all Advanced and Expert Mann vs. Machine tours. Previously only available on Two Cities tour
 • Added Killstreak kits for Quickiebomb Launcher, Iron Bomber and Panic Attack in to Two Cities MannUp loot tables

Käyttämätöntä sisältöä

 • RED -versiot kaikista roboteista (lukuunottamatta Tankin ja Sentry Busterin) on löydettävissä pelin kansioista.

Bugit

 • Joskus valikot, kuten tiimi, hahmoluokka tai parannus jäätyy ruutuun, pakottaa pelaajan päivittämään Heijastusnäytön. Tämän voi tehdä kirjoittamalla hud_reloadscheme konsoliin tai painamalla Tab ⇆.)
 • kuolleen robotin tappaessa pelaaja, kuten jälkipalosta, tai poistamalla Spy -robotin Tyhjentäjän, tapposyöttö saattaa näyttää, että botti on siirtyny katsoja -moodiin. Tämä johtuu sisäisestä rutiinist, joka uudelleen määrittää bottti -pelaajat seuraavaa hyökkäystä varten.
 • Aalto Yhteenveto näyttää väärän määrän Ylilataus Medicejä joillekin aalloille.
 • Joskus, kun aalto on suoritettu, Ylläpitäjä jatkaa varoitusten ilmoittamista pommin etenemisestä. Tämä ei viivytä etenemistä millään tavoin.
 • Kun uusi Tank -robotti ilmestyy kartalle juuri kun toinen Tank -robotti tuhottiin, Ylläpitäjä saattaa ilmoittaa väärän varoituksen Tank -roboti etenemisestä.
 • Robotit jäävät joskus kiinni karttaan, kun he hyppäävät alas spawn -pisteestä. Harvinaisemmissa tapauksissa, tämä johtaa robotin kuolemaan välittömästi, kun tämä koskettaa maata.
 • Jätti robotit tiedetään kuolleen pudotessaan asialliselta korkeudelta terveyspiteistä riippumatta.
 • Robotit, jotka on tapettu, kun ne puhuvat ja pelaajta, jotka kuolevat sanoessaan Mann vs. Masiina -pelimoodille erityistä vastausta, jatkavat puhumista tuhoutumisen/kuoleman jälkeen. Tank -robotit , jotka ovat tuhottu, kun ne ovat pysähtyneet pudottamaan pommia, jatkavat buzz ja ding -ääniraitojen soittamista.
 • Ylläpitäjän on mahdollista ilmoittaa, että tiimi on hävinnyt tehtävän, vaikka he eivät ole, kun he tuhoavat pommin kantajan juuri, kun se on katoamassa pommireikään. Pommiluukku silti tuhoutuu, mutta peli olettaa pommin jääneen räjähtämättä. Tässä tapauksessa, oikea pommi ei koskaan pääse luukulle, koska se jatkaa kaikkien tappamista, jotka astuvat siihen.
 • Joskus, kun kartta on läpäisty, ryöstösaalis -ruutu on tyhjä. Tämä tilanne tulee uusiutuva pelaajille, joille tämä tapahtuu.
 • Vartiotykille on muutama sijoituspaikka, mikä on immuuni Sentry Bustereille. Jos vartiotykki satty olemaan sellaisessa sijainnissa, Sentry Buster ilmaantuu ilman, että se hyppää alas tai poistyy spawni -pisteestä, jolloin se räjähtää. Tämä ei näy tapposyötössä, ja Sentry Buster -ikoni ruudun yläpuolella pysyy.
 • Tietyt äänet jumittuvat luuppiin, jos aalto on hävitty, kun ne soivat. Huomattava esimerkki tästä on Sentry Buster -ääni. Tämä on helposti korjattavissa kirjoittamalla snd_restart into the konsoliin.
 • Harvinaisessa tapauksessa, ennen kierrosta, pommi ilmaantuu roboteille spawni -pisteille kaikille kartoille, ilman robottia, joka kantaisi sitä. Erittäin harvinaisissa tapauksissa, pommi on teleportattu pommiluukun luo kierroksen alussa.
 • Harvoin, enemmistö robottien vuorosanoista ei ole robotisoitu laisinkaan. Esimerkiksi, Engineer -robotin kuolinhuuto tai Sentry Busterin nauru.
 • Spy -robotin vuorosanat eivät ole robotisoitu, kun ne kuulee kaukaa (tämä ei sisällytä naurua, jota kuullaan toistuvasti, kun ne ovat taistelukentällä).
 • Harvoin, lähellä viimeistä kolmea aaltoa kuudesta Big Rock -kartassa, jos yksi tai useampi pelaaja lähtee erästä ja liittyvät takaisin, robottien ilmaantumis nopeus pienenee huomattavasti, ja monet luokkahahmot eivät ilmesty laisinkaan. Jos erikoinen hahmoluokka (Spy, Sniper) on aktiivisia, kun tämä tapahtuu, ne ilmaantuvat kahden joukoissa noin yksi jokainen kolmenkymmenen sekunnin välein. Kun tämä tapahtuu, ystävälliset Vartiotykit yrittävät kohdistaa pelaajiin, vaikka ne eivät tee vahinkoa. Ainoa keino korjata tämä bugi on käynnistää peli uudelleen kokonaan.
 • Joskus miehisty -palvelimilla on toimintahäiriö, missä pelaajat eivät pysty liittymään palvelimille. Ainoa keino korjata se on lähteä palvelimelta.
 • Harvoin Demoman -robotti saa toimintahäiriön, jolloin tämän miekka on vain nähtävissä, ja sitä ei voi tuhota millään tunnetulla keinolla. Ainoa vaihtoehto on antaa robittien pudottaa pommi, jotta kierros alkaa alusta. Jos pelaajat äänestävät kierroksen aloittamisesta uudelleen (koska siellä ei ole enää tapettavia robotteja tai pommia kantavia robotteja ja pelaajat ovat jumissa keskeneräisessä kierroksessa) on pieni mahdollisuus, että äänestystä seuraavalla kierroksella robotit ilmaantuvat hitaammin. Vaikka tämä tekee kierroksesta helpomman voittaa, se tekee kierroksen voittamisesta yli 10 minuuttia pidemmän pidemmän (tämä vaikuttaa kaikkiin aaltoihin).
 • Hyvin harvoin, robotti voi ilmaantua jättiläisenä, milloin sen ei pitäisi, tai toisin päin. Josku, jättiläisellä voi olla normaalin robotin terveyspisteet, tai sillä voi olla jättiläisen terveyspisteet.
 • harvoin, jos Engineer -robotin Teleportti ei ole tuhottu ja aalto loppuu, Teleportti ei tuhoa itseänsä ja jatkaa robottien ilmaannuttamista, kun seuraava aalto alkaa.
 • Ajoittain, jos Jätti robotti tuhoutuu Medicin Projektiili Kilvestä, se luo normaali kokoisen robotin räsynuken, jolla on suhteellisen kokoinen pää jättiläiseen.
  • Tämä voi tapahtua myös kaikkien aseiden, jotka normaalisti höyrystää räsynuket, kuten Karjankäristin 5000:lla.
 • Jos pelaajaa tutkitaan alkuasetelman aikana tai kesken peli, parannukset saattavat kadota. Jos tämä tapahtuu alkuasetelman aikana, parannuksiin käytetty raha hyvitetään takaisin. Kesken pelin, kuitenkin, rahoja, jotka oli käytetty parannukssin, ei hyvitetä.
  • Tämä tapahtuu useimmiten Rakennuksen parannus -tehostuksen kanssa.
 • Harvoin, robotit saattavat lopettaa ilmaantuasta ja tehdä aallosta päihittämättömän. Tämän voi ainoastaan korjata aloittamalla kartan uudelleen.
 • Joskus, pelatessa Miehistys -tehtävää yhden peli-istunnon aikana, toisen tehtävän ryöstösaalis -ruutu saattaa näyttää aiemman tehtävän ruudun. Myös neuvo "Löydetyille Esineille" ei näyttäydy, mutta nämä esineet silti saa selkärepun päivityksen jälkeen.
 • Harvoin, normaali räsynukke ilmaantuu robotti -räsynuken sijaan.
 • Jos saat tapon läpäisevällä laukauksella, peli sanoo, että sinä tapoit robotin Lävistäjän läpäisevän tapon riippumatta, mitä asetta käytit.
 • Hyvin harvoin, RED -tiimin Demomiehen Tahmapommiheittimen Tahmapommi tai Kranaatinheittimen Kranaatti näyttää siniseltä punaisen sijaan ammutessa tai laittaessa. Tehty vahinko kuitenkin robotteihin pysyy samana.
 • Milloin sinä pakotat Jätti robotin nauramaan Jouluisilla rähinärukkasilla, ne eivät näytä minkäänlaista pilkka -animaatiota - aivan kuin ne seisoisivat paikallaan. Ne eivät kykene tekemään mitään, kunnes ne lopettavat nauramisen tai ovat ilmassa.
 • Pakottaessa Sentry Buster nauramaan Jouluisilla rähinärukkasilla saa sen räjähtämään puolivälissä sen naurua.
 • Jos pelaaja aiotaan potku -äänestää ja lähtee, ennen kuin äänestys on valmis, pelaaja tunnistetaan Kiellety palvelimelta, jos potku -äänestys oli onnistunut.
 • Yleinen metodi saada 'loputtomat' hyvitykset on liittymällä Katsojaksi ja sitten valitsemalla 'satunnainen', kun olet valitsemassa tiimiä. Tämä toimii ainoastaan, jos hyvitetyt crediitit oli saatu ja käytetty.
 • Jokseenkin harvoin Mannhattan -tehtävässä, Eksyneitä radioaaltoja ilmestyy lennosta, vaikka siellä ei ole robotteja niiden alla, olkoon se verhoutunut Spy tai ei, kun robotti onnistuneesti ryöstää pisteen.
 • Harvoin, portti ennen Portti A:ta Mannhattan -tehtävässä näyttää olevan auki, vaikka portin sulkeutumisääni kuuluu ja siellä ei ole yhtään robottia läpäisemässä sitä, ennen kuin se sulkeutu, kun Portti A on ryöstetty. Sama tilanne voi soveltua Portti A:n, kun Portti B on ryöstetty.
 • Jos pelaaja tekee itsemurhan tai on tapettu puisen panssariesteen päällä Rottenburg -kartassa, elvytyslaatikko katoaa alle ja sitä Medic ei kykene elvyttämään, jos este on tuhottu sen jälkeen, kun pelaaja kuolee ja on yhä ylösnousemus -jäähyllä.

Extra linkit