Matchresultat

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Se Kontrollpunktstiming för en detaljerad lista över exakta erövringstider för Kontrollpunktskartor.

Det finns ett antal möjliga matchresultat i Team Fortress 2 och villkoren kommer variera beroende på vilket spelläge som spelas.

Vinst/Förlust

De två vanligaste matchresultaten är vinst och förlust, och inträffar när ett lag vinner respektive förlorar deras mål:

Spelläge Vinst-/Förlust-villkor
Erövra Flaggarn Ett lag vinner när de har erövrat intelligensen så många gånger som behövs. Laget som misslyckas med detta förlorar.
Kontrollpunkter (Traditionell) Ett lag vinner när de har erövrat alla kontrollpunkter på kartan. Om de lyckas med detta, förlorar det andra laget.
Kontrollpunkter (Attack/Försvar) Det attackerande laget vinner då de har erövrat alla kontrollpunkter på kartan. Det försvarande laget vinner genom att hindra det attackerande laget från att erövra alla kontrollpunkter tills tiden har gått ut.
Territoriell Kontroll Ett lag vinner när de har erövrat alla kontrollpunkter på kartan. Om de lyckas med detta kommer det andra laget att förlora. Laget som fullkomligt erövrar alla territorier är i allt och allo segraren.
Bomb Det attackerande laget vinner genom att knuffa på bombvagnen till den slutgiltiga terminalen på kartan. Det försvarande laget vinner genom att hindra det attackerande lager från att flytta vagnen till den slutgiltiga terminalen tills tiden har tagit slut.
Bomblopp Ett lag vinner när de har knuffat bombvagnen till motståndarlagets terminal. Laget som misslyckas att göra detta först, förlorar.
Arena Ett lag vinner när de har dödat alla medlemmar i motståndarlaget eller erövrat den centrala kontrollpunkten när tiden går ut. Laget som slås ut eller ger upp den centrala punkten, förlorar.
Herre på Täppan Ett lag vinner när de har erövrat den centrala kontrollpunkten och behållit den under 3 minuter totalt.

Förnedring

Can you feel ze Schadenfreude?
Sjukvårdaren om förnedring

Förnedring inträffar efter en seger. Under Förnedring kommer alla klasser i det segrande laget att få 10% ökad rörelsehastighet och alla attacker blir kritiska träffar med syftet att jaga och göra slut på de överlevande motståndarna som har oturen att stå i deras väg. Spelare på den segrande sidan kan även gå in i fiendens återskapningsområden för att döda de som befinner där. Vanligtvis pågår förnedringen i 15 sekunder, men detta kan ändras av serverägare med kommandot mp_bonusroundtime.

Under förnedring kommer de förlorande laget inte kunna attackera och de kommer röra sig 10% långsammare. De förlorande spelarna kommer även tvingas in i tredjepersonsvy, vilken visar en unik animation av deras flyende klasser, helt igenom besvikna. Det förlorande lagets Vaktgevär deaktiveras och förlorande Spioner kommer bli av med deras döljning (men kommer behålla sina förklädnader om de redan har en, eller genom senaste förklädnads-kommandot). Självmord och användandet av Återställningsskåp är även deaktiverat under förnedring för det förlorande laget.

Alla spelare i Förnedringen, både vinnare och förlorare, behåller sin förmåga att kunna håna och använda dödshån, men hånframsteg kommer inte att uppnås.

Animationer

Klass Stående Springande Hukande
Spanare Lutad framåt, sugande på hans tumme Överdrivet springande, lutad bakåt Fosterställning
Soldat Ihop-krypen, armarna höjda i försvar Armarna höjda i kapitulation Försvarande hukning, håller för huvudet
Pyro Stampar med foten, besviken Joggar hånande, lutad bakåt Knäböjer
Demoman Benen ihop, händerna försvarar hans skrev Överdriven jogging, lutad bakåt Ihop-kuren i en defensiv hukning
Tung Artillerist Ihop-krypen, lutande Händer höjda, som om han ber för nåd Ihop-kuren till en boll, som om han gömmer sig
Tekniker Ihop-krypen, händer höjda i kapitulation Händer höjda i kapitulation På ett knä, händer höjda i kapitulation
Sjukvårdare Ihop-krypen, armar höjda i kapitulation Armar höjda i kapitulation Ihop-kuren, armar höjda i kapitulation
Krypskytt Armar höjda i kapitulation En hand skyddandes på hand huvud Hukad, armar höjda i kapitulation
Spion Facepalming Händer täckande ansiktet På ett knä, handen över ansiktet

Förnedring har ett par andra användningsområden, inkluderande animationen för när en spelare är bedövad och användandet av Pyro för påskägget i BLUs återskapningsområde på Thunder Mountain.

Galleri

Sudden Death

Huvudartikel: Sudden Death

Sudden Death-läge aktiveras om varken det ena eller det andra laget lyckas få tillräckligt med poäng för att vinna innan tiden har gått ut. Sudden Death är en server-sidig CVAR (kontroll variabel) och är av standard avaktiverad i PC versionen.

Dödläge

We lose, but they do not win?
Den Tunga Artilleristen när dödläge inleds

När en runda går in i Sudden Death och inget utav lagen lyckas döda det andra eller uppnå målen inom den slutgiltiga tidsbegränsningen, kommer spelet att försättas i ett Dödläge och inget lag får någon poäng. Detta ger även med sig en effekt lik den för Förnedring, förutom att båda lagen förlorar sina vapen och kan endast springa runt och håna tills rundan slutar ett par sekunder senare. Det är möjligt att döda motståndarspelare med hånattacker men de räknas inte till framsteg. Det är inte tillåtet att byta vapen i ett dödläge, däremot kan man fortfarande snabbyta mellan vapen. Därför kan man endast håna med det vapen som man hade framme innan Dödläget inleddes eller med det vapen som man kan snabbyta till.

När ett Dödläge inträffar, kommer alla spelarmodeller se ut att sakna utrustade hattar. Till exempel, om en spelare har Texas Cowboy utrustad och rundan går in i ett Dödläge, kommer hatten inte längre att synas för några spelare. Istället kommer Teknikerns standardhjälm att visas. När nästa runda startar kommer hattarna återgå till det normala.

Relaterade framsteg

Leaderboard class soldier.png Soldier

Vilken Genevekonvention?
Vilken Genevekonvention?
Döda 3 försvarslösa spelare efter att en enda match är slut.


Buggar

  • Under Förnedring kommer Krypskyttens hand och huvud att klippa med icke-standard hattar som han bär på, då han rör på dig.
  • Om Sjukvårdaren har något sekundärvapen ute, kommer hans högra arm att se ut att vara vriden och böjd, och ibland klipper den genom hans huvud då han rör sig.
    • Armen kommer återställas om spelaren snabbyter till ett annat vapen.

Kuriosa

  • Under Förnedring kan det förlorande laget inte använda kill eller explode kommandona i konsolen för att ta självmord.