Mekaniikat

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Taistelu keskellä 2Forttia.
Ja näin se tehdään, miehet!
Soldier

Team Fortress 2:n mekaniikat määrittävät säännöt ja kyvyt pelaajille, palvelimille sekä and sisältöeditoreille. Näiden mekaniikoiden ymmärtäminen sallii virtaviivaisempaa ja monimutkaisempaa pelaamista.

Pelimoottori

Pääartikkeli: Source Engine

Team Fortress 2 pyörii Orange Box -versiolla Source-pelimoottorista, ja se on suunniteltu toimimaan PC:llä, Xbox 360:lla, PS3:lla ja Macilla. TF2 on optimoitu ja tasapainotettu 24 tai vähemmän pelaajan pelejä varten (18 Xbox 360:lla ja 16 PS3:lla), mutta palvelimilla voi olla enimmillään 32 pelaajaa jos se on niin säädetty (ainoastaan PC:llä/Macilla). Kaikki pelaajien toiminnot ja asetukset käsitellään konsolikomentoina sekä muuttujina, jotka tunnetaan nimellä ConVars.

Hahmoluokat

Vasemmalta oikealle: Pyro, Engineer, Spy, Heavy, Sniper, Scout, Soldier, Demoman ja Medic.
Pääartikkeli: Hahmoluokat

Team Fortress 2:ssa on yhdeksän pelattavaa hahmoluokkaa. Ne on luokiteltu "hyökkäys"-, "puolustus"- sekä "tukiluokkiin", vaikka tällä luokittelulla ei ole vaikutusta itse peliin. Hahmoluokkien ominaisuudet voivat vaihdella varustuksen mukaan.

Leaderboard class scout.png Scout: Hyökkäävä hahmoluokka jolla on 133.33% liikkumisnopeutta ja 125 terveyspistettä. Hän on erikoistunut lyö-ja-pakene taistelutyyliin ja tehtävien valtaamiseen. Kykenee tuplahyppyyn ja valloittaa valloituspisteitä (ja työntää Pommilasteja) 2 pelaajan nopeudella.
Leaderboard class soldier.png Soldier: Etulinjan hahmoluokka, jolla on 80% liikkumisnopeutta ja 200 terveyspistettä. Hän pystyy sopeutumaan tilanteeseen kuin tilanteeseen ja pystyy suorittamaan rakettihypyn.
Leaderboard class pyro.png Pyro: Hyökkäävä hahmoluokka joka omaa täydet 100% liikkumisnopeutta ja 175 terveyspistettä. Sopii lähitaistelutilanteisiin ja ryhmien tukemiseen. Voi sytyttää vihollisia eikä ikinä syty itse.
Leaderboard class demoman.png Demoman: Puolustava hahmoluokka jolla on 93.33% liikkumisnopeutta and 175 terveyspistettä. On hyvä vahtimaan alueita ja tuottaa paljon vahinkoa. Voi suorittaa tahmapommihypyn.
Leaderboard class heavy.png Heavy: Puolustava hahmoluokka jolla on 76.67% liikkumisnopeutta 300 terveyspisteen kanssa. Tuottaa vahinkoa siinä missä vastaanottaakin.
Leaderboard class engineer.png Engineer: Puolustava hahmoluokka jolla on 100% liikkumisnopeus ja 125 terveyspistettä. Hyvä vartioimaan alueita ja tukemaan joukkuettaan. Voi tehdä ja päivittää rakennuksia.
Leaderboard class medic.png Medic: Tukihahmoluokka jolla on 106.67% liikkumisnopeutta ja 150 terveyspistettä. Päätehtävänä on ylläpitää ja parantaa tiimikavereiden selviytymiskykyä. Saa terveyttä itsestään ja voi vapauttaa voimakkaan ylilatauksen.
Leaderboard class sniper.png Sniper: Tukihahmoluokka jolla on 100% liikkumisnopeutta ja 125 terveyspistettä. Sopii pitkänmatkan toimintaan. Voi ampua pääosumia.
Leaderboard class spy.png Spy: Tukihahmoluokka jolla on 100% liikkumisnopeutta ja 125 terveyspistettä. Hiiviskelee takalinjoissa ja aiheuttaa hämmenystä. Pystyy naamioitumaan, verhoutumaan, ja puukottamaan selkään.

Pelissä on koodia Siviili-hahmoluokalle, jota ei tosin ole käytetty missään virallisessa pelimuodossa.