Möt Sjukvårdaren

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Meet the Medic
Meet the Medic Titlecard
Video Info
Släppt: June 23, 2011
Varaktighet 4:09

videotranskript

Innan den släpptes

Rune mars 2011, var användarem "Political Gamer" på besök hos Valves högkvarter i Bellevue, Washington och bekräftade produktionen av "Möt Sjukvårdaren".[1] Ett foto av en affisch tagen i Valves högkvarter, som föreställer Sjukvårdaren som poserar brevid ett flertal flygande Duvor.[2]

Serietidningen Möt Direktören, släpptes tillsammans med Reprisuppdateringen, 5 maj, 2011, och presenterade featured en sida som visade Administratören vid hennes kontrollpanel, med ett antal skärmdumpar från "Möt Sjukvårdaren" på skärmarna.

Juni 8, 2011 Patch, släpptes en patch till "Team Fortress 2" som inkluderade en uppdatering som placerade ett flertal duvor på olika ställen i Valves kartor. Duvorna exploderade om de rördes, men gjorde ingen skada på spelare. Juni 17, 2011 Patch, släpptes ytterligare en patch som lade till en sekundär modell för duvan med animationer. Senare samma dag, uppdaterades upplägget av den Officiella TF2 hemsidan och det lades till tre duvor på titeln, som var täckt med fågelbajs. Duvorna länkade till tre olika gömda sidor som visade ett övergivet sjukhus, ett tomt väntrum i ett sjukhus, och en läkares kontor.

Det övergivna sjukhuset i den första bilden kan ses i bakgrunden av Sjukvårdarens sida på den officiella hemsidan, helt modellerad.

20 juni, 2011 bekräftades "Möt Sjukvårdaren" på den officiella hemsidan, och utgivningsdatum var samma dag som Über Uppdateringen, vilket var 23 juni.[3] Duvorna som satt på titeln av TF2s officiella hemsida togs bort när hemsidan designades om.

Anteckningar

 • Musiken som spelar när Spanaren och Demomannen flyr från raketer, är en nedsaktad version av Faster Than a Speeding Bullet.
 • På titelkortet står det "COPYRIGHT LOLOLOL" nere i högra hörnet, detta är ett återkommande skämt inom "Möt Laget" filmerna.
 • Under den Tunga Artilleristens operation, finns det en X-ray av hans kropp i bakgrunden, den visar att han har en bomb i sin bröstkorg. Den uttagna bomben kan ses i en hink bakom Sjukvårdaren. Detta är samma bomb som man kan se på "Möt Sjukvårdaren" titelkortet.
 • Den Tunga Artilleristens Minigun kan ses i bakgrunden i ett par av klippen från operationsrummet, liggandes på sin egen sjuksäng.
 • Sjukvårdarens Överdoseringen är brevid hinken som innehåller den uttagna bomben.
 • En apparat för hjärtövervakning som kallas "CARDIOSCAN 2000" kan ses bakom den tunga artilleristen tidigt i filmen. När hans hjärta exploderar, visar den ingen puls. Nästa gång man ser den, efter att Sjukvårdaren hämtat ett nytt hjärta, visar den en ny puls (som om maskinen kunde känna av hjärtats närvaro).
 • En av Sjukvårdarens duvor har fått sitt namn efter Arkimedes, en grekisk matematiker, fysiker, ingenjör, uppfinnare, och astronom.
 • En mysterisk kvinna som möjligtvis liknar Miss Pauling kan ses genom fönsterrutan vid 0:56 och igen vid 1:22.
 • Vid 1:03, kan man se allt innehåll i kylskåpet: tre hjärtan, Smörgosen, tre flaskor Red Shed öl, den BLU Spionens huvud (vid liv), ett batteri för hans huvud, och ett askfat för hans cigaretter.
  • Etiketterna på hjärtan vid 1:04 är "Loch Ness Hamster" och "Mega Baboon". Det minsta hjärtat ser inte ut att ha någon etikett.
 • Trots att Sjukvårdaren inte tror det, kan mänslkiga revben faktiskt växa tillbaka när de kortas ner på rätt sätt.[4]
 • Vid 1:48, kan man se Spanarens standardslagträ och en svart väska ovanpå ett skåp i bakgrunden, vid första ögonkastet ser de två föremålen tillsammans ut som Bataljonens Förstärkning.
 • Vid 2:28 kan man se en Pyroman springa i sin Förnedrigs pose, och försvinner snabbt in i den svarta röken på höger sida.
 • I det första klippet, när Demomannen flyr från de BLU Soldaterna i en rullstol, har han ett bandage på huvudet och en ögonlapp utanpå bandaget, senare när Demomannen helas av Sjukvårdaren, sliter han av bandaget och har ennu en ögonlapp under bandaget.
  • När han flyr från Soldaterna i det första stridsklippet, vilar hans Klisterbombskastare i hans knä och är det ända synliga vapnet. I det andra stridsklippet, ersätts Klisterbombskastaren med en Granatkastare, men efter att en explosion slungar honom ur sin rullstol, landar en Klisterbombskastare framför honom istället för Granatkastaren som han hade bara för några sekunder sedan.
 • I klippet där Demomannen flyr från Soldaterna, saknas Ingenjören och Krypskytten
 • Snabbfixaren använder ljud från Hälsovapen.
 • Även fast Snabbfixaren inte kan göra någon osårbar i spelet, kan Sjukvårdaren göra den Tunga Artilleristen osårbar genom en ÜberLaddning. Den fjärde dagen av Über Uppdateringen förklarar att Snabbfixarens första Überladdning som ses i filmen, permanent kortslöt osårbarhetsfunktionen i vapnet.
  • Det är även värt att notera att ÜberLaddningen inte påverkar Sjukvårdaren och den Tunga Artilleristen, till skilnad från i spelet där effekten påverkar både patienten och Sjukvårdaren. Detta kan vara på grund av att Sjukvårdaren inte fick något nytt hjärta inopererat, vilket leder till att ÜberLaddningen inte överförs.
 • Även fast den Tunga Artileristen var ÜberLaddad, lös hans Minigun inte i lagfärger som det gör i spelet.
 • Efter att den Tunga Artilleristen dödar Soldaterna som syns i bild och fortsätter skjuta på osedda fiender, poserar Sjukvårdaren så som i Möt Sjukvårdaren hånet. En helningsstråle är inte längre ansluten till den Tunga Artilleristen, ändå fortsätter han att vara ÜberLaddad.
 • Vid 3:16, medans den Tunga Artilleristen är ÜberLaddad, träffar en raket honom och exploderar när den träffar. Dock om man kollar vid 3:22 och 3:26 kan man se att raketerna studsar av den Tunga Artilleristen och sedan exploderar.
 • Medans den Tunga Artilleristen gömmer sig bakom lastbilen, har armén av Soldater på sig olika hattar, så som Soldatens Gömma, Rostfri Kastrull, Daggmask-Lock and Inköpsintyg.
 • I det sista klippet, spelar Ingenjören "A Little Heart to Heart" på sin gitarr. Brevid honom är en Ciggy Stop maskin, den ser exakt likadan ut som den man ser i intelligensrummet i Möt Spionen.
 • I väntrummet, läser Pyromanen en tidning som heter "MAN MAN", som visar RED Spion och Spanare på omslaget och har Förolämpningen som gjorde Krypskytten till en Jaratemästare på baksidan.
 • Sedan Juni 17, 2011 Patch, kan en duva flyga ut ur en Spanare efter att han sprängts i bitar. Detta antydde på det sista skämtet i filmen, där Arkimedes lämnas kvar innuti Spanarens bröstkorg efter hans operation.
 • Det kom fram i Source Filmmaker introduktionsvideon att stridsklippen vid sjukhuset var en modifierad version av Badwater Basin. Spawnen som Sjukvårdaren kommer ut från ser ut att vara en av utgångarna från 5Gorge, medans den steniga backen verkar vara inspirerad av DeGroot Keep (båda släpptes i december 2010).
 • I några läckta utvecklarfiler av Source Filmmaker, kan man hitta stillbilder av en gammal version av Möt Sjukvårdaren, tillsammans med en skadad Spanare, Soldat, Demoman, och Tung Artillerist.
  • Conceptkonst från det sista klippet kan även hittas bland filerna.

Borttagna klipp

11 juli, 2011, laddade TF2 laget upp flera borttagna klipp från Möt Sjukvårdaren på den officiella TF2 hemsidan.[5]

Don't You Die On Me! My Darkest Moment
Kill Me Making Gods

Kuriosa

 • Sjukhuset i en av de gömda bilderna liknar Pacific Medical Center i Beacon Hill, Seattle, Washington, nära Valves huvudkvarter.
 • Enligt en artikel upplagd på den officiella TF2 hemsidan 11 juli, 2011, skulle Möt Sjukvårdaren från början var en video i intervju-stil, liknande de andra Möt Laget videorna. Filmen skulle förklara hur Sjukvårdaren av mistag upptäckte helningsformelk som används för hans Helsovapen och dess förmåga att ÜberLadda. Idén skrotades för att animatörerna inte tyckte att det reflekterade vad folk verkligen tänkte när de hörde "Sjukvårdaren".
 • Robin Atkin Downes, Sjukvårdarens röstskådespelare, laddade upp en kort video av när han spelade in repliker för denna kortfilm, och även en omdubbad version av de borttagna klippen med Sjukvårdarens röst.
 • I det andra borttagna klippet (My Darkest Moment), Spionen, som skjuter blodpåsen, och som sen blir halshuggen och använd som en blodresurs, verkar vara på samma lag som Sjukvårdaren (RED). Dock kan man se hur hans mask byter färg till blå när huvudet separerades från kroppen, vilket indikerar att han var BLU Spionen i förklädnad.
 • I det borttagna klippet med namnet "Kill Me", skjuter Sjukvårdaren mer en 6 kulor med Revolvern.
  • Det kan också noteras att helningsfomeln som skapas i klippet är gjord av Jarate, en Smörgås, ett litet hälsopaket, och blod.
 • 20 juni, 2013, lades det till en level i Surgeon Simulator 2013 som låter spelaren utföra operationen som visas i filmen, som en Sjukvårdare på en Tung Artillerist. De olika verktyg man hittar i spelet är också ersatta med TF2 vapen, så som Kniv och Bensåg.
  • Framstegen som utges för att klara olika uppgifter i leveln är namngivna efter citat från Möt Sjukvårdaren, så som "Don't Be Such A Baby, Ribs Grow Back!" och "Let's Go Practice Medicine."

Galleri

Relaterade handelsvaror

Se även

Externa länkar

Referenser

 1. "Tillbaka från Valve"-inlägget på Steam användarforum, "Political Gamer", upplagd 22 mars, 2011.
 2. "Videogame.it Valve HQ artikel upplagd 1 april, 2011. Nåddes 20 Juni, 2011.
 3. "Über Uppdateringen, dag ett"(Engelska), TF2 laget, TF2 officiella hemsida, upplagd 20 juni, 2011.
 4. National Scoliosis Foundation, "Rib Thoracoplasty". . Hämtade November 27, 2015.(Engelska)
 5. http://tf2.com/post.php?id=5816