Kortfilmer

From Team Fortress Wiki
< Movies(Redirected from Meet the Team/sv)
Jump to: navigation, search
En scen från Möt Tunga Artilleristen.
Måla mej tavlan.
Regissören angående filmer

Flera animerade kortfilmer har skapats av Valve för att marknadsföra Team Fortress 2. De mest framstående kortfilmerna finns i Möt laget-serien, som för fram alla klasser i varsin berättelse. Andra kortfilmer har handlat om större uppdateringar eller visat diverse spelutvecklingar, som till exempel skapandet av kartor. De flesta kortfilmerna är mellan tre och fyra minuter långa.

Kortfilmer

Möt laget-kortfilmerna

Nio legoknektar slår sig samman för ett jobb. Det utspelar sig i mitten av ett århundrade ganska likt det vi precis hade. En enklare tid. Det finns tre tv-kanaler, en telefonoperatör och två förvaltningsbolag som i hemlighet styr alla regeringar i hela världen. Vardera styr de varsin halva av jordklotet med en multi-disciplinerad pappersvändararmé. För alla problem som inte har någon uppenbar byråkratisk lösning skickas legoknektar som dessa ut för att med brutalt våld ta itu med situationen. Nu är det din tur att lära känna laget.
— Tidigare Lär känna laget överblick
MTTCard Scout.png MTTCard Soldier.png MTTCard Pyro.png
Möt Spanaren
Släpptes 19 april 2008
Möt Soldaten
Släpptes 22 augusti 2007
Möt Pyron
Släpptes 27 juni 2012
MTTCard Demoman.png MTTCard Heavy.png MTTCard Engineer.png
Möt Demomannen
Släpptes 9 oktober 2007
Möt Tunga Artilleristen
Släpptes 14 maj 2007
Möt Ingenjören
Släpptes 11 september 2007
MTTCard Medic.png MTTCard Sniper.png MTTCard Spy.png
Möt Sjukvårdaren
Släpptes 23 juni 2011
Möt Krypskytten
Släpptes 7 juni 2008
Möt Spionen
Släpptes 19 maj 2009
MTTCard Sandvich.png
Möt Smörgosen
Släpptes 19 augusti 2008

Reklamfilmer

MTTCard Teaser1.png MTTCard Teaser2.png MTTCard EngineerUpdTeaser.png
Trailer 1
Släpptes 19 juli 2006
Trailer 2
Släpptes 21 augusti 2006
Ingenjöruppdateringen teaser
Släpptes 5 maj 2010
MTTCard Apple.png MTTCard Saxxy.png MTTCard FreeToPlayTrailer.png
Mac-uppdateringstrailern
Släpptes 10 juni 2010
Reprisuppdateringens teaser
Släpptes 7 maj 2011
Team Fortress 2 är gratis att spela
Släpptes 23 juni 2011
MTTCard MvM.png MTTCard SecondSaxxyAwards.png MTTCard Robotic Boogaloo.png
Mann mot maskin
Släpptes 13 augusti 2012
Andra årliga Saxxy-prisutdelningen teaser
Släpptes 28 november 2012
Robotisk Boogaloo
Släpptes 17 maj 2013
MTTCard AdultSwim1.png MTTCard MvM2.png MTTCard ExpirationDate.png
Adult Swim-reklamfilm
Släpptes 2 juni 2013
The Sound of Medicine
Släpptes 21 november 2013
Expiration Date
Släpptes 17 juni 2014
MTTCard TheSpoilsofLoveandWar.png MTTCard End of the Line.png MTTCard Invasion.png
The Spoils of Love and War
Släpptes 18 juni 2014
Slutstation
Släpptes 8 december 2014
Invasion
Släpptes 6 oktober 2015
MTTCard Meet Your Match.png MTTCard Jungle Inferno.png
Meet Your Match
Släpptes 6 juli 2016
Jungle Inferno
Släpptes 6 oktober 2017

Klipp från skapandet

MTTCard Render.png MTTCard Viaduct.png Lär känna Sjukvårdaren
Illustrative Rendering in Team Fortress 2
Släpptes 3 september 2007
Skapandet av Viaduct
Släpptes 21 augusti 2009
Möt Sjukvårdaren borttagna klipp
Släpptes 11 juli 2011

Möt laget

TF2 startade med nio legosoldater, var och en med sin egen distinkta personlighet. Men eftersom de bor i ett frenetiskt multiplayer-skjutspel var de enda fasetterna av de personligheterna folk fick se de som skriker, skjuter och brinner. Detta gjorde plats för Möt laget-kortfilmerna, vilka visade legosoldaterna när de hade ledigt—de grälade med sina föräldrar, skrek order till sina samlingar av huvuden, eller spelade bara gitarr vid lägerelden. Vi gjorde även en film om en smörgås.
Meet the Team översikt
Camera.png

Möt laget-videorna är en serie datoranimerade kortfilmer om de olika klasserna i Team Fortress 2.

Klippen har sitt ursprung som auditionsmanus för röstskådespelarna som spelade karaktärer som den Tunga Artilleristen, Krypskytten och resten av karaktärerna i spelet. Den första videon i serien, Möt Tunga Artilleristen, släpptes i maj 2007 och är nästan ord för ord vad Valve använde för att ge rollen till Gary Schwartz. Videon gjordes strax efter en Portal-video som användes för att visa upp det spelets personlighet. Efter att den första kortfilmen släpptes berömde tittarna både animationskvalitén och manusets humor, och liknelser gjordes till produktioner från professionella animationsstudior såsom Pixar. På grund av det högst positiva mottagandet tillkännagav Valve att det skulle släppas en Möt laget-video för varje individuell klass i spelet, möjligen med sidomaterial för föremål och icke-spelarkaraktärer, såsom Möt Smörgosen. Utvecklaren Robin Walker har sagt att kortfilmerna "knyter in i den strategi vi har med TF2 där vi kontinuerligt uppdaterar tjänsten... det låter mycket vettigare. Vad videorna gör är att de ger ett sätt för folk som inte ens har Team Fortress 2 än att få lite underhållning från spelet. Och det kan göra dem till TF2-spelare och kunder."[1]

Serien hade ett inflytande på spelet i sig utöver att bara vara reklam för fansen. Spelets manusförfattare Eric Wolpaw sade att skapandet av serien "hjälpte alla i laget få ett lite bättre grepp om vem den specifika karaktären var, så vi bara fortsatte göra dem och de fortsatte vara populära". Ett exempel på seriens inflytande på spelets design var Smörgosen. Walker sade om föremålet att det "kom nästan direkt ur filmen... Vi kände att filmen hade berättigat och skapat ett sätt för oss att ha en 'Smörgos' i spelet och att den handlingen [att äta den] nu var vettig i vår spelvärld". Ett annat föremål som introducerades efter att den dök upp i serien var Jarate, som lades till efter sin debut i Möt Krypskytten.

Serien hjälpte även i utvecklingen av spelets teknologi. Valve använde Möt Tunga Artilleristen för att testa animationssystemet för ansiktsuttryck som studion höll på att utveckla till Team Fortress 2. Walker sade om det nya systemet att det "tillät våra karaktärer att ha en mycket vidare bredd ansiktsuttryck än vi klarade av i Half-Life... Vi ville ha ett sätt att testa det". Den resulterande teknologin som producerades under skapandet av Möt laget-serien kan nu ses i spelet när det spelas på högsta grafikinställningen. Walker mindes lagets glädje över att "den Tunga Artilleristens ansiktsuttryck i slutet när han skjuter och skriker" inte var fejkat, och inte bara var "grejen att den coolaste biten i [filmen] var något som kunde hända i spelet."[1]

Besökare på Spike TV:s VGA (Video Game Awards, "TV-spelsprisutdelning") 2010 rapporterade att de var på en privat visning av en tidig version av Möt Sjukvårdaren under eventet. Kortfilmen visades även för en användare från Steams användarforum när han besökte Valves huvudkvarter i Bellevue, Washington.[2] Strax efter detta tillkännagavs det på den officiella TF2-hemsidan att Möt Sjukvårdaren skulle släppas, och kortfilmen släpptes senare officiellt på YouTube den 23 juni 2011.

Source Filmmaker

Huvudartikel: Source Filmmaker

Source Filmmaker är ett videoskaparverktyg som manipulerar Source-motorn för att animera och spela in olika scener i ett spels miljöer. Verktyget har använts av Valve för att skapa reklamvideor för deras spel; noterbara exempel är Möt laget-serien i Team Fortress 2, introduktionsvideorna för både Left 4 Dead (Engelska) och Left 4 Dead 2 (Engelska) och trailern för Counter-Strike: Global Offensive. Source Filmmaker innefattar ett stort antal filmeffekter och -tekniker, såsom rörelseoskärpa och skärpedjup, och tillåter användandet av spelmodeller med texturer av mycket högre kvalitet, likt de i Möt laget-serien.

Verktyget gjordes tillgängligt på Steam den 11 juli 2012. Ladda ner det på Steam.

Se även

Referenser

  1. a b "Valve drömmer om Team Fortress 2-film, avslöjar ursprunget för ‘Möt laget’" (Engelska) av Stephen Totilo, Kotaku, 31 maj 2009. Hämtades 16 juli 2011.
  2. "Tillbaka från Valve" (Engelska)Steams användarforum, Political Gamer, postad 22 mars 2011. Arkiverad från originalsidan 2012-02-22.

Externa länkar