Möt Lagen

From Team Fortress Wiki
< Movies(Redirected from Meet the Team/sv)
Jump to: navigation, search
Nio legosoldater har slagit ihop sig för ett job. Det är I mitten av århundradet, mycket likt den vi just haft. En enklare tid. Det finns tre tv stationer, ett telefonkompani och två förvaltningsbolag har emellan sig total kontroll över hela världens regeringar. Varje bolag kontrollerar sin del av världens regeringar med hjälp av en multi-disciplinerad arme av pappersdragare. Och för alla problem som saknar en uppenbar laglig väg, är legosoldater som dessa inhyrda för att lösa situationen, genom en extrem applikation av kraft. Här är din chans att möta lagen.
— Möt Laget Overview

"Möt lagen"-filmerna är en serie av animerade kortfilmer som har de olika klasserna i Team Fortress 2 som huvudaktörer.


Tryck på någon av bilderna nedanför för att gå till varsin "Möt klassen.." sida.
MTTCard Scout.png MTTCard Soldier.png MTTCard Pyro.png
MTTCard Demoman.png MTTCard Heavy.png MTTCard Engineer.png
MTTCard Medic.png MTTCard Sniper.png MTTCard Spy.png
MTTCard Sandvich.png

Om "Möt laget"-serien

Klippen började som ljudklipp från de olika röstaktörerna som gjorde röster för karaktärer så som Tunge Artilleristen, Krypskytten och de resterade karaktärerna som finns i TF2. Den första videon i serierna släpptes någon gång i maj 2007, Möt den Tunge Artilleristen, är nästintill ord för ord som det manuskript som Valve använde för Gary Schwartz. Videon är hack i hälarna av Portal-videon, vilket användes för att lägga till personlighet till spelet. Efter att den första kortfilmen släppts, Möt den Tunge Artilleristen, prisade de som såg filmen både kvalitén av animationerna samt humorn i filmen, vilket de liknande vid proffesionellt gjorda saker, som animerade filmer från Pixar. Eftersom filmen fick så positiv kritik från spelare meddelade Valve att de tänkt göra en kortfilm för varje klass, med en möjlighet att icke-spelbara karaktärer så som Möt Smörgosen också inkluderas. De enda två "Möt klassen" filmerna som är kvar är "Möt Sjukvårdaren" och "Möt Pyron". Robin Walker har sagt att videos "Skär in med den strategi Valve teamet har för att kontinuerligt uppdatera TF2 ... " "Det filmerna gör är att de även ger de som inte har Team Fortress 2 en möjlighet att få något ut av spelet. Och det kan, i sin tur, få dem att köpa TF2 och bli spelare" [1]


Filmerna släpptes inte bara för PR och fan service enbart utan influerade också spelet. Eric Wolpaw sade "Att det hjälpte alla i laget att komma lite närmare vad som gjorde karaktären, och vad som drev den, så laget fortsatta att släppa kortfilmer om laget, och de har kontinuerligt visat sig vara mycket populära", Ett exempel av hur filmerna influerade spelet var Smörgosen, vilket, enligt Robin Walker "Nästan direkt kom från filmen... vi kända att filmen hade gett oss en orsak och bakgrund för oss att skapa Smörgosen, och att ha aktionen [av att äta den] faktiskt passade in i TF2s universum." Jarate lades också till efter att ha varit med på ett hörn i Möt Krypskytten.

Filmerna hjälpte också spelets teknik. Valve använde "Möt Den Tunge Artilleristen" för att testa ansiktsuttryck systemet studion gjorde för TF2. Enligt Walker tillät "det nya systemet våra karaktärer att ha ett större utbud med ansiktsuttryck, större än vad vi hade i Half Life... och vi ville prova det." Det de slutgiltigen arbetade med när de gjorde filmerna är vad spelaren får om de kör spelet på högsta inställningar.

Walker kommer ihåg lagets njutning av "Uttrycket på den tunge vid slutet, när han skjuter och skriker." Det var inget skripterat som bara hände i filmen. "Det var inte den här saken, utan den coolaste biten i [filmen] var något som verkligen kunde hända i spelet."

Source Filmskapare

Verktyget som användes för att skapa Team Fortress 2s "Möt klassen" filmer så väl som Left 4 Deads introduktion är Sources Filmskapare, en applikation som körs i Source-motorn. Den tillåter användaren att filma sig själv många gånger om, i samma sekvens, vilket skapar en illusion av att det är fler personer som är med, tillsammans med en stor rad olika specialeffekter, så som blur och depth of field. (Motion blur har nu lagts till spelet, dock uppenbaras bara detta när spelaren rör sig mycket snabbt - inte per objekt som i filmskaparen). Verktyget tillåter texturer av extra hög kvalitet för alla klasser, som man kan se ”I Möt laget” filmerna. Detta verktyg läckes senare till allmänheten, och kunde bara användas med den allmänt släppta betaversionen av TF2. Valve har sagt att de har för intentioner att släppa Filmskaparen till allmänheten vid någon tidpunkt i framtiden.

Externa länkar