Tapaa tiimi

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Yhdeksän palkkasoturia ovat kokoontuneet yhteen töidensä puolesta. Eletään vuosisadan puoliväliä, joka on kovin samankaltainen kuin sitä edeltävä. Yksinkertaista aikaa... On olemassa kolme televisioasemaa, yksi puhelinyhdistys ja kaksi salaista yhtiötä, jotka kontrolloivat planeetan kaikkia valtionjohtoja. Kumpikin yhtiö hallinnoi omaa maailman puolikastaan kurinalaisella työläisarmeijallaan. Heidän kaltaiset palkkasoturit ovat palkattu ratkomaan ongelmia, joihin ei ole käypää byrokraattista ratkaisua, käyttämällä raakaa voimaa. Nyt on sinun mahdollisuutesi päästä tapaamaan Tiimi.
— Tapaa Tiimi -esittely


Tapaa Tiimi -videot ovat sarja tietokoneanimoituja lyhyitä Team Fortress 2:n hahmoluokkia esitteleviä videoita.

MTTCard Scout.png MTTCard Soldier.png MTTCard Pyro.png
Tapaa Scout
Julkaistu 19. huhtikuuta 2008
Tapaa Soldier
Julkaistu 22. elokuuta 2007
Tapaa Pyro
Julkaistu 27. kesäkuuta 2012
MTTCard Demoman.png MTTCard Heavy.png MTTCard Engineer.png
Tapaa Demoman
Julkaistu 9. lokakuuta 2007
Tapaa Heavy
Julkaistu 14. toukokuuta 2007
Tapaa Engineer
Julkaistu 11. syyskuuta 2007
MTTCard Medic.png MTTCard Sniper.png MTTCard Spy.png
Tapaa Medic
Julkaistu 23. kesäkuuta 2011
Tapaa Sniper
Julkaistu 7. kesäkuuta 2008
Tapaa Spy
Julkaistu 19. toukokuuta 2009
MTTCard Sandvich.png
Tapaa Toveri voileipä
Julkaistu 19. elokuuta 2008

Tapaa Tiimi -sarja

Tapaa Tiimi -videot luotiin ääninäyttelijöiden koe-esiintymisiä varten. Ensimmäinen jakso sarjassa oli toukokuussa 2007 julkaistu Tapaa Heavy. Lähes yksinomaan sen perusteella Valve päätti palkata näyttelijä Gary Schwartzin. Video luotiin heti Portal -pelin esittelyvideon jälkeen, jossa esiteltiin pelin persoonallisuutta. Tapaa Heavy videon julkaisun jälkeen katsojat ylistivät sekä animaation kuvanlaatua, että huumorin tasoa ja vertasivat sitä animaatiofirmojen, kuten Pixar, tuotoksiin. Positiivisen palautteen jälkeen Valve päätti luoda Tapaa Tiimi -videon jokaiselle hahmoluokalle, sekä myös muutamille esineille ja ei-pelatuille hahmoille, esimerkkinä Tapaa Voileipä. Kehittäjä Robin Walker ilmoitti, että pätkät "sitoutuvat strategiaamme, mikä on päivittää palveluamme jatkuvasti TF2:ssa... ise tekee enemmän järkeä. Mitä videot tekevät on se, että ne antavat tapoja ihmisille, joilla ei edes ole Team Fortress 2:sta vielä, saada jotain viihdettä pelistä. Ja se voi tehdä heistä TF2 -pelaajia ja asiakkaita."[1]

Sarja onnistui vaikuttamaan peliä itseä sen lisäksi, että ne olisivat vain olleet mainostusta faneille. Pelikirjoittaja Eric Wolpaw sanoi, että sarjan luominen "auttoi kaikkia tiimissä saada hiukan lisää sävyä siihen, kuka tämä tietty henkilö on, joten me vain jatkoimme heidän tyrmäämsitä ja he jatkoivat suosittuna pysymistä". Esimerkki sarjan vaikutuksesta pelin tyyliin oli Toveri Voileipä. Walkerin mukaan, esine "tuli melkein suoraan videosta... Me tunsimme, että video oli oikeuttanut ja luonut meille tavan saada peliin 'Voileipä' ja tehdä [sen syöminen] tekemään minkäänlaista järkeä meidän pelin maailmaan". Toinen esine, joka otettiin käyttöön, sen näyttäytymisen jälkeen sarjassa, oli Jarate, mikä lisättiin sen ensiesityksen jälkeen Tapaa Sniper -jaksossa.

Sarja auttoi myös pelin teknologian kehittymisessä. Valve käytti Tapaa Heavy -jaksoa testatakseen kasvo animaatio systeemiä, jota studio oli kehittäny Team Fortress:een. Walkerin mukaan, uusi systeemi "mahdollisti meidän hahmojen saada suuren valikoiman ilmaisuja, jotka me kykenimme tekemään Half-Life:ssa... Me halusimme testi tapauksen sille". Tuloksena tullut teknologia Tapaa Tiimi -sarjasta näkyy nyt pelissä pelatessa korkeimmilla graafisilla asetuksilla. Walker mieleen palautui, kuinka tiimin nautinto "Heavyn ilmaisusta lopussa, kun hän ampuu ja karjuu" ei ollut teeskentelyä, eikä ollut vain "se siistein asia [videossa], mikä tulisi tapahtumaan pelissä."[1]

Spike TV:n valvojat 2010 VGA Awards -tilaisuudessa raportoivat nähneensä yksityisessä näytöksessä pätkä Tapaa Medic -videota tapahtuman aikana. Pätkä oli myös näytetty Steam Foorumi -käyttäjälle hänen vieraiunsa aikana Valven Päätoimistossa Washingtonin Bellevuessa.[2] Pian sen jälkeen, ilmoitus Tapaa Medic -videon julkaisusta postitettinn TF2:n viralliselle nettisivulle, ja pätkä myöhemmin julkaistiin virallisesti Youtube -videopalvelussa 23.6.2011.

Source Filmmaker

Source Filmmaker on videoidenluomis työkalu, joka manipuloi Source Engine -pelimoottoria animoidakseen ja tallentaakseen erillaisia kohtauksia peliympäristössä. Valve on käyttänyt työkalua luodakseen Tapaa Tiimi -sarjan Team Fortress 2:ssa ja tutustuttamis videot molemmille Left 4 Dead - ja Left 4 Dead 2 -videopelille. Source Filmmaker on kykenevä luomaan laajan valikoiman eri elokuva-togrograafisia efektejä ja tekniikoita, kuten liikesumennuksen ja syväterävyysalueen, ja mahdollistaa huomattavasti korkeampien laatu tekstuurien käytön pelin malleissa, kuten esitetty Tapaa Tiimi -sarjassa.

Työkalu tehtiin saatavaksi Steam -videopelienjakelualusta kautta 11.7.2012.

Ulkoisia linkkejä