Films

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Een scene van Ontmoet de Heavy.
Verf me een plaatje.
De regisseur over films

Om Team Fortress 2 te promoten heeft Valve verscheidene korte geanimeerde films gemaakt. De meest opvallende films zijn die van de Ontmoet het Team serie, welke elk een klasse in de hoofdrol hebben. Andere films zijn gecentreerd rondom een grote update of laten verscheidene ontwikkelingsfasen van het spel zien, zoals de creatie van mappen. Elke video duurt ongeveer drie tot vier minuten.

Films

Negen huurlingen zijn tezamen gekomen voor een baan. Het is het middel-achtige deel van de eeuw die veel weg heeft van degene die we reeds hebben gehad. Een simpelere tijd. Er zijn drie TV stations, één telefoon bedrijf en twee coörporaties die in het geheimen elke regering in de wereld beheersen. Elke coörporatie administeert zijn helft van de wereld met een gediciplineerd leger van papierwerkers. Voor alle problemen die geen duidelijke bureaucratosche oplossing hebben, worden huurlingen als deze aangenomen om de situatie te hanteren met een massieve applicatie van kracht. Nu is je kans om het team te ontmoeten.
— Vorig Ontmoet het Team overzicht
MTTCard Scout.png MTTCard Soldier.png MTTCard Pyro.png
Ontmoet de Scout
Vrijgegevn 19 april 2008
Ontmoet de Soldier
Vrijgegeven 22 augustus 2007
Ontmoet de Pyro
Vrijgegeven 27 juni 2012
MTTCard Demoman.png MTTCard Heavy.png MTTCard Engineer.png
Ontmoet de Demoman
Vrijgegeven 9 oktober 2007
Ontmoet de Heavy
Vrijgegeven 14 mei 2007
Ontmoet de Engineer
Vrijgegeven 11 september 2007
MTTCard Medic.png MTTCard Sniper.png MTTCard Spy.png
Ontmoet de Medic
Vrijgegeven 23 juni 2011
Ontmoet de Sniper
Vrijgegeven 7 juni 2008
Ontmoet de Spy
Vrijgegeven 19 mei 2009
MTTCard Sandvich.png
Ontmoet de Sandvich
Vrijgegeven 10 oktober 2008

Promotionele films

MTTCard Teaser1.png MTTCard Teaser2.png MTTCard EngineerUpdTeaser.png
Trailer 1
Vrijgegeven 19 juli 2006
Trailer 2
Vrijgegeven 21 augustus 2006
Engineer Update Teaser
Vrijgegeven 5 mei 2010
MTTCard Saxxy.png MTTCard Apple.png
Herhalingsupdate (teaser)
Vrijgegeven 7 mei 2011
Mac Update Trailer
Vrijgegeven 10 juni 2010

Ontwikkelingsfilms

MTTCard Render.png MTTCard Viaduct.png
Illustratie rendering in TF2
Vrijgegeven 3 september 2007
Creëeren van Viaduct
Vrijgegeven 21 augustus 2009

Ontmoet het Team

TF2 begon met negen huurlingen, elk met hun eigen persoonlijkheid. Doordat het spel zich afspeelt in een chaotische multiplayer shooter, ziet men de huurlingen alleen maar schreeuwen, schieten en in de hens staan. Dat is waar de Ontmoet het Team filmpjes binnenkomt, waarbij je de huurlingen ziet terwijl ze met hun ouders ruziën, commando's schreeuwt richting hun verzameling hoofden of gewoon even de gitaar stemmen bij een kampvuur. We hebben ook een filmpje gemaakt over een sandwich.
Ontmoet het Team overzicht
Camera.png

Ontmoet het Team is een serie van computer geanimeerde filmpjes met verscheidene klassen in de hoofdrol.

De clips begonnen oorspronkelijk als auditie scripts voor de stemacteuren wie de Heavy, de Sniper en de andere klassen hun persoonlijkheid geven. De eerste video werd vrijgegeven in mei 2007, waarbij Ontmoet de Heavy bijna woord-voor-woord hetzelfde was als de auditie script die Valve had gebruikt voor Gary Schwartz. De video was gemaakt op de hielen van een Portal video, gebruikt om de persoonlijkheid van dat spel te promoten. Nadat het eerste filmpje was vrijgegeven werd Ontmoet de Heavy geprijst om de kwaliteit van de animaties en de humor van het script, waarbij het filmpje werd vergeleken met die van professionele animatie studio's zoals Pixar. Door de populariteit van het eerste filmpje, kondigde Valve aan om een Ontmoet het Team filmpje uit te brengen voor alle klassen, met mogelijke extra films voor voorwerpen en niet speelbare personages zoals Ontmoet de Sandvich. Alleen Ontmoet de Pyro moet nog uitkomen. Ontwikkelaar Robin Walker heeft gezegd dat de films "samenkomen met de strategie om TF2 constant van updates te voorzien ... het is best logisch." "Wat de videos doen is dat mensen die Team Fortress 2 niet spelen toch van het spel kunnen genieten. En wellicht ze in TF2 spelers en klanten te veranderen."[1]

De serie heeft het spel zelf beïnvloed boven op het feit dat ze promoties waren. Spelschrijver Eric Wolpaw heeft gezegd dat de serie "iedereen van het team heeft geholpen om een beetje bekender te worden met wie een bepaalde personage was en dus bleven we ze produceren en uitbrengen en ze bleven populair". Een voorbeeld van de invloed van de serie op het spel zelf was de Sandvich. Volgens Walker, kwam het voorwerp "zo'n beetje direct uit de film. We vonden dat de film het voorwerp had gerechtvaardigd en dus een manier had gemaakt om de actie [van het eten] te introduceren zodat het nog steeds klopte". Een ander voorwerp dat geïntroduceerd werd was Jarate welke verscheen in Ontmoet de Sniper.

De serie helpte ook met de ontwikkeling van de technologie rondom het spel. Valve gebruikte Ontmoet de Heavy om gezichts animaties te testen die ook gebruikt werd in het spel zelf. Volgens Walker gaf het nieuwe systeem "de mogelijkheid om personages een grotere reeks aan uitdrukkingen te geven dan dat we konden in Half-Life... We wilden een test daarvoor". De resulterende technologie geproduceerd in de creatie van Ontmoet het Team serie verschijnt nu in het spel wanneer deze op de hoogste grafische kwaliteit word gespeeld. Walker herinnerde het plezier van de team dat "de expressie die de Heavy maakte aan het eind van de film, wanneer hij aan het schieten en schreeuwen was," niet nep was en dat "het coolste deel van de video ook gewoon kon voorkomen in het spel zelf."[1]

Deelnemers van de Spike TV 2010 VGA Awards hadden vermeld dat ze een privé vertoning hadden gekregen van een scene van Ontmoet de Medic tijdens het evenement. De scene werd ook getoond aan een gebruiker van de Steam Users' Forum tijdens zijn bezoek aan het hoofdkwartier van Valve in Bellevue, Washington.[2] Kort daarna werd Ontmoet de Medic aangekondigd op de TF2 Officiële Website, en het filmpje werd later officieel vrijgegeven op YouTube op 23 juni 2011.

Source Filmmaker

Source Filmmaker is een video creatie programma dat de Source Engine manipuleert en verscheidene scenes vanuit het spel opneemt. Het programma is gebruikt voor de Ontmoet het Team serie in Team Fortress 2 en de introductie videos voor zowel Left 4 Dead als Left 4 Dead 2. Source Filmmaker is in staat om een groot aantal van film effecten en technieken toe te passen, zoals bewegingswaas en diepte en maakt het mogelijk om modellen te gebruiken die van veel hogere kwaliteit zijn, zoals te zien in de Ontmoet het Team serie.

Het programma was in het spel gelaten en is beschikbaar door de Team Fortress 2 Beta, maar Valve heeft bevestigd dat een stabiele versie van het programma later zal worden vrijgegeven voor het publiek. Valve oprichter en directeur Gabe Newell (Engels) heeft in een interview gezegd dat Source Filmmaker is "in de pijplijnen voor een publieke uitgave".[2]

Zie ook

Verwijzingen

  1. a b "Valve Dreams Of Team Fortress 2 Movie, Divulges ‘Meet The Team’ Origins" (Engels) door Stephen Totilo, Kotaku, 31 mei 2009.
  2. a b "Back from Valve" (Engels) op Steam Users' Forums, Political Gamer (Engels), gepost op 22 maart 2011.

Externe links