Ulkopuoliset hahmot

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


You're that wee lass, works with the angry lady who's always screamin' at us while we fight.
The RED Demoman to Miss Pauling

Ulkopuoliset hahmot, yleensä lyhennettynä NPC:t (non-player characters), ovat hahmoja Team Fortress 2 -maailmassa, mutta he eivät kuulu yhdeksään pelattavaan hahmoluokkaan. Vaikka useimpia heistä ei edes näy pelissä, he silti lisäävät taustatarinaa Team Fortress 2 -maailmaan.

Sisällysluettelo

TF Industries ja sen jakautuminen

Zepheniah Mann

Vasemmalta oikealle: Barnabas Hale, Blutarch Mann, Zepheniah Mann, Mannin perheen palvelijatar Elizabeth, ja Redmond Mann. Aivan kuvan oikeassa reunassa näkyy salaperäinen mies. (Ensin miehen arveltiin olevan Silas Mann, mutta myöhemmin tämä osoittautui vääräksi kuvan oikean puolen julkaisun jälkeen.)

Zepheniah Nieodemus Mann oli rikas englantilaismies, joka vakuuttui ostamaan suuria maa-alueita Yhdysvaltain raja-alueelta ääliöpoikiensa, Blutarchin ja Redmondin, toimesta. Zepheniah haaveksi maan muuttamisesta suuriksi sora-alueiksi, joita voisi hyödyntää aseiden valmistuksessa. Hänen matkatessaan ympäri juuri ostamiaan maita, häneen iski melkein joka ikinen tunnettu sairaus, ja hän järkyttyi nähdessään ostamiensa maiden olevan tyhjiä ja hyödyttömiä aavikoita. Lopulta hän jätti viimeisen toivomuksensa ja testamenttinsa kirjoitettuna hänen omalle iholleen, joka oli irronnut hänen ruumistaan sairauksien vuoksi:

 • Palvelijattarelleen Elizabethille hän jätti kuolinpesänsä, mukaan lukien kaikki asiakirjat, tilit ja velat, hänen tupakkaviljelmänsä, ja hänen omaisuutensa jäänteet. Elizabeth muistuttaa erittäin suuresti Heleniä, alias Ylläpitäjää, ja Elizabeth onkin mitä luultavimmin Ylläpitäjän esivanhempi.
 • Hänen avustajalleen ja seuraajalleen, Barnabas Halelle, joka on Saxton Halen esivanhempi, hän jätti Mann Co. -yhtiön.
 • "Aivopuutteellisille" pojilleen, Blutarchille ja Redmondille, hän jätti kumppanuuden. Kaikki maat, jotka pojat suostuttelivat isänsä ostamaan, tuli jakaa tasaisesti heidän kahden kesken, jotta heillä olisi nyt syy ainaiseen kinasteluunsa. Blutarch ja Redmond ovat vieläkin elossa Radigan Conagherin rakentamien elämänpidennyslaitteiden ansiosta.
 • Hänen testamenttinsa viimeinen merkintä on peitetty, ja siinä lukee vain: "Lastly to... I leave the entirety of my... and swear you to utmost secrecy in its keeping."
  • Toisella piilotetulla sivulla viimeinen merkintä on kokonaan paljastettu, ja siinä lukee: "Lastly, to most trusted Elizabeth I leave the entirely of my "miracle" gravel cache, uncovered with Barnabus during a trip to Terra Australis. My weakling son Gray resurfaced last year and has threatened to blackmail me for it. I give the gravel to you and swear you to utmost secrecy in its keeping."
 • Testamenttien merkintöjen lisäksi on selvää, että Zepheniahin veli, Silas Mann, oli myös paikalla. Hänen kuitenkin tiedettiin olevan paikalla vasta toisen vahingoittuneen valokuvan julkaisun jälkeen.
 • Nettisivun piilotetulla sivulla paljastettiin, että Zepheniahilla oli kolmaskin poika, Gray, jonka kotka kuitenkin sieppasi.
  • Kyseinen sivu paljasti myös, että Zepheniahin vaimon nimi oli Bette Mann.

Hän jätti myös kirouksen niiden ylle, jotka käyttävät ampuma-aseita hänen hautansa lähellä, ja lupasi järjestää ampuma-aseiden käyttäjille ennennäkemättömät kummittelut. Hänen sanojensa mukaisesti, Zepheniahin haamu esiintyy aika ajoin Harvest-kartan Event-versiossa, jonne hänet haudattiin hänen Hirvityshattunsa päässään. Ne pelaajat, jotka ajautuvat liian lähelle haamua, pakenevat pelosta muutaman sekunnin ajan, eivätkä pysty hyppäämään eikä hyökkäämään, samaan tapaan kuin Nukkumatin tainnutuksessa. Zepheniah Mann mainittiin ensimmäistä kertaa Haunted Hallowe'en Specialissa.Silas Mann

Katso myös Ratsuton Päätön Ratsumies.
Silas Mann
R.I.P. SILAS MANN
Silas Mann's not entirely accurate gravestone

Silas Mann on Zepheniah Mannin oletettu veli. Silasin historia Mannin perheessä ei ole tiedossa. Hänestä tiedetään kuitenkin sen verran, että hän oli yksi Zepheniah Mann & Sons. Quarterly Concern -yhtiön omistajista. Myöhemmin kyseisestä yhtiöstä tuli Mann Co. Hänen keksintöjään olivat muun muassa avaimet ja nimitunnisteet. Silas menehtyi vain vähän veljensä jälkeen, mutta kuolema ei ollut hänen loppunsa. Nykyään hän vaeltelee Mann Manorissa Ratsuttoman Päättömän Ratsumiehen roolissa, samaan tapaan kuin hänen veljensä Zepheniah kummittelee Harvest Event -kartassa hohtavana, sinisenä haamuna. Silas Mannin kuvan löytää painamalla Silasin nimeä Scream Fortress -päivityksen sivulla olevasta hautakivestä.

 • Silas Mann esiintyi ensimmäistä kertaa alkuperäisellä Engineer-päivityksen sivulla olevassa Zepheniah Mann & Sons Co. Quarterly Concern -yhtiön lehtileikkeessä.


Bette Mann

Bette Mann oli Zepheniah Mannin vaimo ja Blutarch, Redmond ja Gray Mannin äiti. Hän kuoli kolmen poikansa synnytyksessä. Hänen isänsä oli tilanomistaja William Darling.


Blutarch ja Redmond Mann

I have mounted an epic campaign of leisure against the ravages of time. Waiting for nature to do to my brother what my men could not. And yet here we are at the end. And he... won't... DIE.
Blutarch Mann discussing his war against his brother

Blutarch Mann ja Redmond Mann olivat kaksi poikaa Zepheniah Mannin kolmoispojista. He omistivat BLU:n ja RED:n. Pojat olivat ryhtyneet koko elämänpituiseen kinasteluun keskenään valtavista maa-alueista, jotka heidän isänsä jätti heille. Zepheniah Mannin kuoleman jälkeen, sekä Blutarch että Redmond palkkasivat joukkueet, joissa molemmissa oli yhdeksän palkkasoturia. Joukkueiden tarkoituksena oli tuhota vastakkainen joukkue ja näin ollen saada maa-alueet haltuunsa. Joukkueet olivat kuitenkin tasaväkisiä, ja tilanne venyi pitkäksi pattitilanteeksi, jonka seurauksena Blutarch ja myöhemmin Redmond pyysivät Radigan Conagheria rakentamaan elämänpidennyslaitteet heille, toivoen samalla, että toinen kuolisi vanhuuteen. Radigan teki samanlaiset koneet Redmondille ja Blutarchille, ja heidän kinastelunsa jatkui aina vuoteen 1960 saakka.

Blood Brothers -sarjakuvassa Blutarch ja Redmond julistavat aselevon välilleen, jotta he saisivat tehtyä jommankumman heistä raskaaksi, koska heillä ei ollut perijää. Gray Mann kuitenkin ilmestyy paikan päälle, esittelee itsensä, ja tappaa sen jälkeen molemmat.


Trivia

 • Redmondin siluetti näkyy koneistoon päin suunnatussa tuolissa (koneisto on luultavasti elämänpidennyslaite, jonka Radigan rakensi) pääsemättömässä paikassa punaisen joukkueen uudelleensyntymisalueella Mann Manor -kartassa. Menemällä huoneeseen noclip-komentoa käyttämällä nähdään, että tuolissa istuvasta Redmondista on mallinnettu vain ulkopuolelle näkyvät osat, eli kädet ja pää.
  • C-komentopisteen huoneessa Mann Manor -kartassa nähdään maalaus, jossa on lihaksikas ja virnistävä Redmond. Hänen vieressään seisoo ilkeä, pikkupaholaisen näköinen kuva Blutarchista. Samantyylinen kuva (jossa Blutarchin ja Redmondin roolit on vaihdettu) nähdään Blutarch Mannin huoneessa Loose Canon -sarjakuvassa.


Gray Mann

Gray Mann
Hyvät herrat. Minun nimeni on Gray Mann. Olen teidän veljenne.
Gray Mann esittelee iseään sisaruksilleen.

Gray Mann on Zepheniah Mannin kolmas poika. Vaikka hän oli pienin kolmesta Mannin pojasta, hän oli myös heistä älykkäin, ja osasi puhua täydellisesti heti syntymänsä jälkeen. Gray oli pojista heikoin. Zepheniahia inhotti, kuinka Gray osasi jo puhua syntymänsä jälkeen, ja hän oli tukehduttamassa tätä. Mutta ennen kuin Zepheniah ehti tukehduttaa Grayn, kotka nappasi hänet ja kasvatti tämän kuin omana poikasenaan. Kun kotka oli kasvattanut Grayn, hän surmasi ja söi kotkan ja kaikki hänen poikasensa, ennen kuin ryömi takaisin sivilisaation pariin rakentaakseen oman yritysvaltakuntansa. 150 vuotta myöhemmin, vuonna 1972, Gray murhasi kaksoisveljensä, Blutarch ja Redmond Mannin ottaakseen haltuunsa heidän yhtiönsä. On olemassa yritys nimeltää Gray Gravel Co., jonka kanssa Graylla saattaa olla jotain tekemistä. Zepheniah Mannin mukaan Gray kiristi häntä "ihmesorakätkön" vuoksi. Gray valmisti robottiarmeijan tuhoamaan Mann Co. -yhtiön laitokset kaikkialta maailmassa, kuten A Fate Worse Than Chess -sarjakuvassa nähdään, ja niinpä Saxton Hale uudelleenpalkkasi palkkasoturit puolustamaan laitoksia roboteilta.

 • Gray mainittiin ensimmäistä kertaa syntymätodistuksessa, joka löytyi piilotetusta linkistä. Linkki löytyi TF2:n virallisella nettisivulla olevasta veritahrasta.
 • Vähän piilotetun linkin löytämisen jälkeen, Zepheniah Mannin testamentin päivitetty versio julkaistiin. Päivitetyssä versiossa oli Gray Mannille kuuluva osa testamentistä.
 • Hieman kärähtäneessä kondensaattorissa on pohjassa numerosarja 07180125. Kun se jaetaan neljään osaan ja muunnetaan kirjaimiksi (A = 1, B = 2, jne.), siinä lukee "GRAY".
 • Hän murhaa veljensä Blutarchin ja Redmondin sarjakuvassa Blood Brothers.
 • Blood Brothers -sarjakuvan sivulla 6, Gray näyttää olevan pidennetty (selästä ulottuu niskaan asti jokin ranka).

Elizabeth

Elizabeth
Who I am does not concern you.
Emily's unknown relation

Elizabeth, jonka sukunimi ei ole tiedossa, oli Zepheniah Mannin palvelijatar. Zepheniahin kuoltua, hän jätti Elizabethille kuolinpesänsä, mukaan lukien kaikki asiakirjat, tilit ja velat. Elizabeth on vanhin tunnettu Helenin isovanhempi, joka on osallistunut RED- ja BLU-joukkueiden ylläpitämiseen, ja hän muistuttaa erittäin suuresti nykyistä Ylläpitäjää, viitaten mahdolliseen näiden kahden väliseen sukulaissuhteeseen. Zepheniah Mannin testamentin mukaan Zepheniah jätti Elizabethille "ihmesorakätkön", jonka Zepheniah löysi matkallaan "Terra Australis" -nimiseen paikkaan.


Emily?

Emily?

Loose Canon -sarjakuvassa, erittäin suuresti Elizabethia muistuttava salaperäinen nainen suostuttelee Radigania rakentamaan myös toisen elämänpidennuslaitteen lahjomalla tämän Australiumilla ja kertomalla tarinan sen uskomattomista vaikutuksista. Hän pyysi rakentamaan laitteen Blutarchin veljelle, Redmondille. Kukaan ei tiedä, kuinka hän sai kasaan 45 kilogrammaa kyseistä ainetta. Elizabethin oletetaan olevan hänen äitinsä, vaikka hänen nimeään taikka sukuaan ei ole koskaan paljastettu. Jos hän on Elizabethin tytär, niin Ylläpitäjä, Helen, voisi olla Elizabethin tyttärentytär – ja näin ollen TF Industries periytyisi sukupolvelta toiselle.

 • Sarjakuvan alkuperäiset "painatukset" näyttävät Elizabethin nimenä 'Emily', mikä laittaa olettamaan, että 'Emily' olisi tarkoitettu Elizabethin tyttären nimeksi, ja kirjoittaja olisi kenties mennyt sekaisin näiden kahden hahmon nimistä. Emily oli ilmeisesti jollain tapaa rakastunut Redmond Manniin. Kartassa cp_manor_event on taiteellinen kuva Emilystä, joka lisättiin sinne yllätyksenä.


Helen

Katso Ylläpitäjä.


Ylläpitäjän lähetti

Ylläpitäjän lähetti
This is the place.
Administrator's messenger upon locating the BLU Soldier's apartment

Ylläpitäjän lähetti on salaperäinen henkilö, jonka Ylläpitäjä on palkannut viemään viestejä palkkasotureille pienikokoisten televisioiden kautta. Hänet esiintyi ensimmäistä kertaa paikantamassa BLU Soldierin asuntoa ja viemässä viestiä tälle televisioruudun kautta. Ylläpitäjä palkkasi hänet etsimään BLU Soldierin, jonka jälkeen hänen tehtävänsä oli käännyttää Soldier kaveriaan, RED Demomania, vastaan uskottelemalla, että tämä olisi TF Industriesin vakooja.

Toinen lähetti nähdään Tapaa Ohjaaja -sarjakuvassa, jossa RED-joukkue tappaa lähetin yrittäessään saada tältä vastauksia. Ylläpitäjä ei pitänyt tästä, koska kun lähetit kuolivat, he eivät voineet enää palauttaa mini-televisioitaan, mikä pakotti Ylläpitäjää ostamaan lisää niitä. Ei ole tiedossa, oliko tämä lähetti sama kuin WAR!-päivityksessä, mutta Ylläpitäjän sanoessa "shooting yet another messenger" viittaa siihen, että lähettejä on ollut useita, ja palkkasotureille on tullut niitten tappamisesta tapa.


Neiti Pauling

Neiti Pauling
Ai niin, herra DeGroot. Ystävänne työnantajat ehdottivat hänelle samaa tarjousta.
Neiti Pauling lietsomassa sotaa Tavish DeGrootin ja Jane Doen välille

Neiti Pauling on Ylläpitäjän uskollinen avustaja. Hän työtehtäviinsä kuuluu useat velvollisuudet, kuten erikoisista taustatiedoista ilmoittaminen, tavaroiden tilaaminen ja niitten kuljettaminen, sekä kommunikointikanavien avaaminen. Neiti Pauling huomasi normaalien taustatarinoiden tarkistuksen yhteydessä, että RED Demoman ja BLU Soldier olivat kaveruksia keskenään, ja ilmoitti tästä Ylläpitäjälle. Neiti Pauling yleensä noudattaa työnantajansa mielipidettä, vaikka olisikin eri mieltä, välttyen näin työnantajansa hirmuiselta vihalta. Ylläpitäjän tiedustellessa häneltä mitä kaverukset tekevät, neiti Pauling vastasi "Um. Go skating... look at gun catalogs... sometimes we just talk..." Neiti Pauling väittää myös, että Ylläpitäjä "ei ole niin paha kun ensin tutustut häneen". Sarjakuvassa Tapaa Ohjaaja nähdään, että Scout yrittää iskeä neiti Paulingin.

Neiti Pauling henkilökohtaisesti tilasi Ylläpitäjän käskystä useita räjähdysherkkiä ja juuri Demomanille tehtyjä Mann Co. -aseita ja antoi ne Demomanille tämän suostuessa tappamaan kaverinsa, Soldierin.

22. joulukuuta 2010 -päivityksessä neiti Pauling antoi kaikille Team Fortress 2:n omistajille Juhlavan Talvilaatikon avaimen, vaikka Ylläpitäjä inhosikin ajatusta suuresti.

Neiti Pauling oli myös valvomassa kaikkia Ohjaajan tekemiä haastatteluja RED-joukkueen jäsenistä. Myöhemmin neiti Pauling houkutteli Ohjaajan kaivoksella ja oletettavasti tappoi tämän Ylläpitäjän käskystä.


Ohjaaja

Ohjaaja
If you could pick one word to describe yourself, Mister Mundy, what would it be? I'm going to answer that for you: "victim."
The Director on the Sniper

Ohjaaja on jokseenkin ylimielinen elokuvantekijä. Ylläpitäjä palkkasi Ohjaajan vakoilemaan palkkasotureita, jotta Ylläpitäjä voisi käyttää jotain palkkasotureiden sanomaa heitä vastaan tarvittaessa. Ohjaajalle kuitenkin uskoteltiin, että hänen oli tarkoitus saada Badlandsin ihmiset näyttämään joltain muulta kuin "aseistetuilta psykopaateilta, jotka räjäyttävät heidän nähtävyyksiä päivittäin".

Ylläpitäjän uskottua keränneensä tarpeeksi tietoa työntekijöistään, hän ohjeisti neiti Paulingia murhaamaan Ohjaajan. Neiti Pauling vei Ohjaajan kaivokselle, uskotellen tälle, että Ylläpitäjä odotti tätä kaivoksessa. Neiti Pauling oli pakannut salaa myös lapion ja kalkkia mukaan autoonsa. Ohjaajan tämänhetkistä tilannetta ei tiedetä, mutta hänen oletetaan olevan kuollut Ylläpitäjän "haastattelemisen" jälkeen. Doomsday-kartassa oleva Ohjaajaa koskeva "MISSING"-juliste viittaa myös tämän olevan kuollut.Tuntematon henkilö

Suurimmalti osin kokonaisessa Mannin perheen kuvassa nähdään tuntematon henkilö kuvan kahden osan välissä. Henkilön nimeä ei tiedetä, eikä häneen ole vielä viitattu missään. Hänet voi nähdä tässä. Kuvassa hän näyttäisi pitelevän jotain vasemmassa kädessään, mutta esine ei ole tunnistettavissa.


Barnabas Hale

Barnabas Hale vuonna 1850.
I like this cougar's PEPPER SAUCE
Barnabas Hale fighting off an inexplicable animal attack during a wake

Barnabus Hale oli 1800-luvun amerikkalainen uudisraivaaja, jonka oli palkannut Zepheniah Mann tämän avustajaksi ja seuraajaksi. Betten kuoltua lastensa synnytyksessä, Barnabas näytti olevan ainut, joka itki Betten kuoltua. Hale myöhemmin peri Mann Co. -yhtiön Zepheniahin kuoltua. Barnabas on sukua Saxton Halelle ja on luultavasti tämän isoisä. Barnabaksella on myös samanlainen, erittäin miehekäs persoonallisuus kuin Saxtonillakin.


Bilious Hale

No mercenary warfare on the premises.
Bilious Hale on his secret to Mann Co. being voted "Safest workplace in the Badlands"

Bilious Hale oli Coal Townin omistaja 1900-luvun alkaessa perittyään kylän ensin Barnabas Halelta. 14:n työntekijän kuoleman aiheuttanut kaivoskuilun romahdus teki Biliouksesta kuuluisan tämän lyödessä pakoreitin auki nyrkillään. Maaliskuun 1922 aikana Bilious Hale sulki hiilikaivoksen ja hiilellä toimivan ammustehtaan, 50 vuotta sen perustamisen jälkeen. Hän jätti kuitenkin yhden huoneista "historialliseksi varastohuoneeksi" perustellen, että sinne jätettyjä tavaroita ei juuri nyt tarvittu, mutta niistä saattaisi olla tulevaisuudessa hyötyä. Elämänsä aikana Bilious oli yksi viidestä puhelimen omistajista Yhdysvalloissa, muitten ollessa Redmond & Blutarch, presidentti, Alexander Graham Bell sekä mitä luultavimmin jokin Ylläpitäjän edeltäjistä.

Saxton Hale

Katso Saxton Hale.


Herra Bidwell

Herra Bidwell
Tears were brought to the eyes, sir. Your breakfast steak.
Mr. Bidwell proving his culinary skills

Herra Bidwell on toinen Saxton Halen avustajista, toisen ollessa herra Reddy. Herra Bidwellin työtehtäviin kuuluu mm. Halen aamupalapihvin valmistaminen ja asiakaspalautteen hoitaminen. Bidwell on Mann Co. -aseiden katalogin luoja, toimien yhteyshenkilönä useiden tuotteitten valmistajien ja Mann Co:n välillä. Ensimmäisellä esiintymiskerrallaan Bidwellillä oli viikset; myöhemmin ne jätettiin pois.

Saxton Hale lähetti Bidwellin Sarif Industriesiin, ja he väittivät tulevansa keskustelemaan yhteistyöstä bioteknologian kehittämisessä. Kun Sarifin edustajat katsoivat "sopimusta", Bidwell pakeni täyden aselaatikon kanssa ja teki niistä myöhemmin Manno-teknologisen paketin. Bidwell selitti tämän sankaritekonsa yksityiskohtaisesti luottamuksellisessa muistiossa, jonka hän antoi Halelle. Hale vastasi ja pyysi tätä "lopettamaan näitten juttujen kirjoittamisen".

Bidwell sekä herra Reddy vaaransivat työpaikkansa ehdottaessa esineiden kokeilumahdollisuutta sekä Manniversary-päivitystä ja -alennusmyyntiä. He esittelivät useita uusia hattuja ja sekalaisia esineitä päivityksen sivulla, ennen kuin Saxton Hale keskeytti heidät ongelmallaan, johon liittyi kuolleen strutsin piilottaminen.

Kolme päivää "Sorasotien" loppumisen ja Blutarch ja Redmond Mannin kuolemisen jälkeen, Bidwell on naamioitunut alkukantaisen väkivallan asiantuntijaksi Saxton Halen kanssa, tarkoituksenaan kuvata Saxton Halea tämän tapellessa viimeisen elävän jetin kanssa. Juuri ennen Saxtonin ryntäämistä jetin kimppuun Bidwell saa Reddyltä tiedon, että Mann Co. -kaupat ovat hyökkäyksen alla ja ilmoittaa tästä Saxtonille, joka kuitenkin vastaa olevansa hyvin tietoinen asiasta. Niinpä Bidwell kuvaa Saxtonin hyökkäystä jetin kimppuun, ja Saxton käyttää videota neuvoessaan palkkasotureita heidän uuteen työtehtävään: robottiarmeijan tuhoamiseen ja Mann Co:n puolustamiseen. Bidwell lähettää nauhan neiti Paulingille, joka näyttää sen RED- ja BLU-joukkueitten jäljellä oleville jäsenille.


Herra Reddy

Herra Reddy
You're now the sixth richest man in America, Mr. Hale.
Mr. Reddy putting his accounting degree to good use

Herra Reddy on toinen Saxton Halen avustajista, toisen ollessa herra Bidwell. Herra Reddy on Halen kirjanpitäjä ja puhelinvastaava. Halen käskystä herra Reddy lähetti Amerikan viidelle rikkaimmalle miehelle onnittelukukkakimput ja "Olet kuollut mies" -kirjeet. Ensimmäisellä esiintymiskerrallaan Reddyllä oli viikset; myöhemmin ne jätettiin pois. Suoritettaessa Mission Accomplished -saavutuksen Spiral Knights -pelissä, herra Reddy lähettää pelaajalle onnittelukirjeen ja Spiraalisuojan. Herra Reddy myös loi Kaksintaistelijan, Lahjamiehen lahjamaasta sekä Filatelistin.[1]

Reddy sekä herra Bidwell vaaransivat työpaikkansa ehdottaessa esineiden kokeilumahdollisuutta sekä Manniversary-päivitystä ja -alennusmyyntiä. He esittelivät useita uusia hattuja ja sekalaisia esineitä päivityksen sivulla, ennen kuin Saxton Hale keskeytti heidät ongelmallaan, johon liittyi kuolleen strutsin piilottaminen.

Reddy myöhemmin tiedotti Bidwellille robottien hyökkäyksestä Mann Co. -laitosten kimppuun.


Patience Meriweather

Patience Meriweather

Patience oli kätilö, joka auttoi Bette Mannia synnyttämään Zepheniah Mannin kolme poikaa: Redmondin, Blutachin ja Grayn. Patience myös tiedotti Betten kuolemasta Zepheniahille ja Barnabas Halelle, jotka olivat paikalla synnytyksen aikana.


Blutarch Mannin avustaja

1960
1890
Give him a moment, dear. He's just dead.
Blutarch Mann's assistant's everyday routine.

Blutarch Mannin avustaja on nainen, jonka nimeä ei tiedetä, ja joka on työskennellyt Blutarchille vähintään 60 vuotta. Hänet nähdään vuonna 1950 esittelemässä Dell Conagheria Blutarch Mannille ja vuoden 1890 muistelussa hän esittelee Radigan Conagheria Blutarch Mannille. Kun hän kutsuu Delliä "herra Conagheriksi" muutamaan otteeseen, Dell ystävällisesti neuvoo avustajaa kutsumaan häntä "Delliksi", koska "herra Conagher" oli hänen isoisänsä nimi. Avustaja vastaa "Yes. I Remember."

 • Blutarch Mannin avustaja esiintyi ensimmäistä Loose Canon -sarjakuvassa.


Ryhmät

Australialaiset

Australialaiset 1890-luvulla.
Every one of mankind's innovations now comes from the lager-pickled brain of an Australian.
The Administrator's ancestor on the mustache-sporting, beer-swilling, deathray-inventing Australians

Australialaiset ovat olleet maailman parhaita teknologiassa 1850-luvulta lähtien, vaikka heitä pidettiinkin idioottien maana ennen sitä. Kaikki keksinnöt, mukaan lukien verhoutuminen ja Teleportit, ovat tulleet näiden oluenrakastajien aivoista. 1890-luvulle mentäessä Sydneysta oli tullut tulevaisuuden kaupunki lentävine autoineen, jättimäisine ilmalaivoineen, ja itsestäänhoituvine viiksineen. Kaikilla australialaisilla, mukaan lukien kaikilla miehillä, naisilla, ja lapsilla, on upeat viikset, aivan kuten heidän kansallissankarillaan, Saxton Halella. Tähän tekevät poikkeuksen kuitenkin ainakin kolme henkilöä, Sniper, sekä hänen vanhempansa. Ylläpitäjän esivanhempi esitti teorian, jonka mukaan valtion uskomaton älykkyys johtui harvinaisesta alkuaineesta, Australiumista.

Tämä teoria vaikutti osoittautuvan todeksi, sillä alkuaine nosti Radigan Conagherin älykkyyden ilmiömäiselle tasolle, mutta se aiheutti myös useita Australiaan liittyviä sivuvaikutuksia, kuten nopeaa viiksien kasvua, äärimmäistä miehekkyyttä, sekä alkukantaista himoa ottaa paita pois ja kasvattaa kotimaansa muodossa olevia rintakarvoja.

 • Australialaiset esiintyivät ensimmäistä kertaa Loose Canon -sarjakuvassa.


Mann Co. Monkeynautics

Mann Co. Monkeynautics on ryhmä, jonka tehtävänä oli lähettää Poopy Joe taistelemaan avaruuteen Vladimir Bananasia vastaan. Mann Co. Monkeynautics esiintyy Doomsday-kartassa, jossa yhtiön raketin on tarkoitus lähteä avaruuteen Poopy Joe mukanaan. Laukaisu kuitenkin epäonnistuu, ja raketti törmää läheiseen satelliittitorniin.

Badland Brawlers

Demoman hanska kädessä, jossa lukee 'Badland Brawlers'.

Badland Brawlers on baseball-joukkue Badlandsista. Badland Brawlersin tunnus näkyy Scoutin Kruunupipossa.


BLU-joukkue (alkuperäinen)

BLU-joukkue 1850-luvulla
...I assembled a team of the world's deadliest mercenaries to take it all by force. What I did not expect was that my idiot brother would do the same.
Blutarch Mann alkuperäisestä BLU-tiimistä.

Alkuperäisen BLU-joukkueen kokosi Blutarch Mann 1850-luvulla tavoitteenaan saada kaikki maa-alueet haltuunsa, mitkä jaettiin hänen ja Redmondin kesken heidän isänsä Zepheniahin kuoltua. Kuitenkin, alkuperäinen RED-joukkue koottiin samoihin aikoihin, mikä johti pattitilanteeseen veljesten välisessä sodassa. Alkuperäinen joukkue koostui yhdeksästä hahmoluokasta, kuten nykyisetkin joukkueet. Scout muistutti Billy the Kidiä, ja hän näytti nuorelta cowboylta kannuksellisine saappaineen. Soldier muistutti Stonewall Jacksonia, joka oli pukeutunut etelävaltiolaiseksi, ja hän käytti kivääriä raketinheittimen sijaan. Perinteiden mukaisesti Demoman, joka muistutti Alfred Nobelia, oli yksisilmäinen dynamiittia rakastava rikkauksien etsijä. Toisin kuin hänen nykyinen venäläinen kollegansa, Heavy muistutti John Henryä, joka piti enemmän vastustajien hoitelemisesta käyttämällä valtavaa lekaa. Sniper muistutti Davy Crockettia, joka käytti uskollista kivääriään ja pesukarhulakkia. Ennen hänen nimitystään Yhdysvaltojen presidentiksi, Pyro, eli Abraham Lincoln, käytti kokeiluvaiheessa olevaa Liekinheitintä auttaakseen puolulaisiaan taistelussa. BLU-joukkueen Medic, Sigmund Freud, näytti jo tuolloin pitävän Luusahan käytöstä, kun taas joukkueen Engineer, joka muistutti Nikola Teslaa, pystyi käyttämään vain piirustuksia PDA:n sijaan. Joukkueen Spy vältteli kommandopipoja, ja käytti naamiaismaskia sekä yhtä uhtaavan näköisiä viiksiä kuin Fu Manchu.

Redmondin alkuperäisen joukkueen jäsenet eivät ole tiedossa.

 • Alkuperäinen BLU-joukkue esiintyi ensimmäistä kertaa Loose Canon -sarjakuvassa.


RED- ja BLU-joukkueiden perheenjäsenet

BLU Scoutin äiti

BLU Scoutin äiti
BLU Scout: "Mikäs sinä olet? Hänen faniklubinsa puheenjohtaja?"
BLU Spy: "Ei... se olisi sinun äitisi!"
"BLU Scout" ja BLU Spy keskustelevat RED Spyn seksuaalisista yhteyksistä

BLU Scoutin äiti mainitaan ja hän esiintyy lyhyesti Tapaa Spy -videossa. Hän kasvatti Scoutin ja tämän seitsemän "raivopäistä" veljeä Etelä-Bostonissa, ja onnistui kuin jotenkin ihmeen kaupalla pitämään itsensä kunnossa. BLU Scoutin äiti on romanttisessa suhteessa RED Spyn kanssa, ja tämä kutsuukin häntä nimellä "ma petit chou-fleur", mikä tarkoittaa suunnilleen "minun pikku kukkakaalia" ranskaksi. BLU Scout oli järkyttynyt saadessaan tämän suhteen tietoonsa, vaikka hänen oikeat tuntemuksensa ovatkin tuntemattomat, sillä RED Spy oli mitä luultavimmin naamioitunut BLU Scoutiksi tuona hetkenä. BLU Scoutin äiti pitää klassista 60-luvun loppupuolen pukeutumistyyliä ja hänellä on polkkatukka. BLU-joukkueen tukikohdasta löytyy seitsemän kyseenalaista kuvaa hänestä ja RED Spysta, ja kuvia pidetään salaiseksi merkityssä kansiossa nimeltä 'Scout's Mom'. Spyn Suurlähettiläässä on BLU Scoutin äitiä muistuttava kuva kahvassa.

 • BLU Scoutin äidin ensimmäinen ja ainoa esiintymiskerta tähän päivään mennessä on Tapaa Spy -videossa.


Engineerin isä

Engineer isänsä kanssa.

Engineerin isä näkyy valokuvassa poikansa, Dell Conagherin, kanssa. Dellin isä on Team Fortress -pelisarjan Engineer, kun Dell on puolestaan Team Fortress 2:n Engineer.


Herra ja rouva DeGroot

Perhekuva
Ikääntynyt rouva DeGroot
Yer da walked fifteen miles in the rain to blow up the Queen of England for a Nickel!
Mrs. DeGroot on the family trade

Demomanin äiti, rouva DeGroot, on sokea ja ikääntynyt naishenkilö, joka muistelee jatkuvasti Demomanin edesmennyttä isää, herra DeGrootia. Vaikka hänen poikansa ansaitsee useita miljoonia dollareita ja he asuvat kartanossa, rouva DeGroot ei siltikään pidä Demomanin työmäärää riittävänä. Hän myös väittää Demomanin isän pyörivän haudassaan Demomanin joutenolon vuoksi, ja hän myös väittää, että Demomanin isällä oli 26 työtä. Hän vaati Demomanin saavan skotlantilaisen kasvatuksen, eikä pidä siitä, että Demoman "tuhlaa lahjojaan". Hän myös huomauttaa: "No Demoman worth his sulfur ever had an eye in his head past thirty!"

Rouva ja herra DeGroot kävivät hakemassa nuoren Tavishin Cryptin orpokoulusta, paljastaen heidän olevan hänen oikeat vanhempansa. He selittivät, että hänet hylättiin syntymänsä yhteydessä, kunnes hänen kykynsä nousisivat itsestään esiin - pitkäaikainen, julma sekä täysin turha perinne ylänköjen räjähdemiesten keskuudessa.

Demomanin äiti opasti poikaansa etsimään töitä Halloweenina, sanoen, että kaikki pahat henget katoaisivat samana päivänä.


Herra ja rouva Mundy

Herra ja rouva Mundy
Jos olen ihan rehellinen: vanhempani eivät pidä siitä.
Sniper hänen työstään

Herra ja rouva Mundy ovat Sniperin adoptiovanhemmat. Sniper on tunnollinen poika ja pitää yhteyttä vanhempiinsa joko puhelimen tai kirjeitten välityksellä kysyäkseen heidän vointiaan ja kertoessaan heille hänen viimeisimmistä seikkailuistaan ja urotöistä. Sniperin vanhemmat, jotka asuvat "punaisessa talossa vasemmalla Adelaide Streetillä Australiassa", eivät kuitenkaan pidä hänen ammatistaan. Erityisesti Sniperin isä on tuomitseva ja kutsuu Sniperia "hulluksi asemieheksi", vaikka Sniper väittääkin olevansa "salamurhaaja". Sniper yrittää saada riidan loppumaan ja pyytää kirjeessä äitiään kertomaan Sniperin isälle, kuinka hän saa enemmän rahaa kuin lääkäri, ja viimeisenä Sniper pyytää äitiään kertomaan, että hän on lääkäri. Ohjaajan haastateltua Sniperia, hän sai valokuvia hänen vanhemmistaan hänelle lähetetyssä kirjeessä.

Sniperilla eikä hänen vanhemmillaan ole viiksiä, vaikka australialaisille viikset tuntuvatkin olevan luonteenpiirre. Herra ja rouva Mundy tuntuvat myös muistuttavan erittäin paljon Eustace ja Muriel Baggea Courage the Cowardly Dog -televisiosarjasta. Sarjakuvan kuvittaja myöhemmin vahvisti näiden henkilöiden ja heidän talojen samannäköisyyden, ja myönsi "tehneensä ne tarkoituksella" samankaltaisiksi aikarajoitusten vuoksi.[sitaatti tarvitaan]

 • Herra ja rouva Mundy esiintyivät ensimmäistä kertaa Tapaa Sniper -videossa, mutta heitä ei nähty eikä heidän nimiään tiedetty ennen Tapaa Ohjaaja -sarjakuvaa.


Bill-Bel ja Lar-Nah

Sniperin vanhemmat, kun he olivat nuorempia
@#$%uun minun raketistani!
— Nuori Bill-Bel huutaessaan nuorelle Lar-Nahlle, kun tämä on astumassa rakettiin

Bill-Bel ja Lar-Nah ovat Sniperin syntymävanhemmat. He ovat peräisin kadonneesta, vedenalaisesta Uuden Seelannin maasta.

Vuosia aiemmin, Bill-Bel teorisoi, että maapallo tulee olemaan magman peitossa, ja sitten ehdotti, että Uusi Seelanti pistetään lasikuplan alle ja sitten upotetaan mereen, jotta valtio pystyisi selviämään tuhosta. Myöhemmin, kun Uusi Seelanti on tosiaan meren alla, Bill-Bel ehdottaa Uuden Seelannin johtajien neuvostolle, että valtio singotetaan avaruuteen. Neuvosta hylkää ehdotuksen, koska valtiolta oli jo loppunut resurssit hänen alkuperäisen suunnitelman takia, ja kaikki vihaavat merenalaista elämää. Bill-Bel palasi kotiin, rakentaessaan itselleen jo raketin, millä pääsisi avaruuteen, mutta riitelee vaimonsa, Lar-Nahin, kanssa siitä, kuka pääsee olemaan raketin ainoa matkustaja. Riitelyn aikana heidän taaperopoika, Mun-dee (pienokainen Sniper) ryömii rakettiin, mikä laukaisee Uuden Seelannin lasikuplan läpi, aiheuttaa tulvan ja saattaa kansalaiset tuhoon.

Bill-Bel ja Lar-Nah selviytyvät hukkumisesta piiloutumalla tiivistetyssä laboratoriossa, irrallaan muusta maailmasta, kunnes neiti Pauling, Sniper, sekä muut palkkasoturit saapuvat paikalle sukellusveneellä. Lar-Nahista on tullut alkoholisti ja on jatkuvasti raivoissaan hänen aviomiehen idioottimaisuudesta. Neiti Paulingin kauhistukseksi, Bill-Bel, joka ei ole ymmärtänyt metallin potentiaalia ydinenergian lähteenä ja eliniän pidentämisen välineenä, on käyttänyt maailman viimeiset Australiumvarat maalaakseen hänen prototyyppi-pakoraketit, joista kaikki paitsi yksi ovat räjähtäneet. Lar-Nah tarjoilee neiti Paulingille viiniään, koska tämä on aivan hämmästynyt Bill-Belin typeryydestä.

Oppiessaan Sniperilta, että maapallo ei olekaan magman peittämä (osoittaen Bill-Belin teorian vääräksi), Lar-Nah varastaa ainoan jäljelle jääneen raketin ja onnistuu karkaamaan avaruuten. Samoin Bill-Bel varastaa sukellusveneen, millä neiti Pauling ja tiimi oli saapunut, jättäen ryhmän kuolemaan tulviviin raunioihin.

 • Bill-Bel ja Lar-Nah esiintyivät ensimmäisen kerran Blood in the Water-sarjakuvassa.
 • Sniperillä on hämmästyttävä yhdennäköisyys äitinsä Lar-Nahin kanssa. Molemmilla on sama kasvojen muoto, rakenne, sekä ihonväri.
 • Vaikka he ovatkin Sniperin biologiset vanhemmat, he eivät välitä pojastaan ja mielummin huolehtivat vain itsestään.


Radigan Conagher

Radigan Conagher
...Hyvä on.
Radigan Conagher ihmisten muuttamisesta hirviöiksi

Engineerin isoisän, Radigan Conagherin, palkkasi Blutarch Mann rakentamaan hänelle laitteen, joka mahdollistaisi hänen elävän vaikka keinotekoisesti pidempään kuin hänen veljensä. Radigan suostuu rakentamaan laitteen Blutarchille. Myöhemmin Radiganiin ottaa yhteyttä nainen, joka muistuttaa suuresti Ylläpitäjää. Nainen tarjoaa Radiganille Australiumia, jotta tämä voisi rakentaa Blutarchille elämänpidennyslaitteen. Naisella on kuitenkin yksi ehto: hän haluaa, että Radigan rakentaisi salaa identtisen elämänpidennyslaitteen Redmondille. Henkilökohtaisella tasolla Radigan Conagheria kiehtoi Abraham Lincoln. Engineer-päivityksen ensimmäisestä painosta löytyy useita sivuja muistiinpanoja. Kyseisissä muistiinpanoissa on ideoita, jotka olisivat voineet pelastaa Lincolnin John Wilkes Boothilta. Ideoihin kuului mm. hattu, joka ampuisi hyökkääjää, tuoli, joka pyörähtäisi parvekkeen alle pois hyökkääjän ulottuvilta, ja teleportti.

Radigan kokee radikaalin muodonmuutoksen, kuten Engineer-päivityksen piilotetuilla sivuilla nähdään. Hänestä näyttää tulleen pidempi, hän näyttää kasvattaneen viikset, kehittäneen suuret lihakset, ja hän näyttää rakastavan olutta. Tämä vastaa normaalin australialaisen kuvausta Team Fortress 2 -maailmassa. Tämä muodonmuutos johtuu mitä luultavimmin hänen altistuttuaan Australiumille. Jonkun mielestä hän saattaa näyttää vanhalta Saxton Halelta. Engineer-päivityksen valokuvissa Conagher näyttäisi pitelevän ensimmäistä Etelän vieraanvaraisuutta. Muodonmuutoksen viimeisessä vaiheessa, hän näyttää vaihtaneen vasemman kätensä robottikäteen, ja hänen rintakarvansa ovat kasvaneet Texasin muotoiseksi, samalla tavalla kuin Saxton Halella ne ovat kasvaneet Australian muotoiseksi. Radigan näyttää myös enemmän "australialaiselta" kuin ennen: hänestä on tullut suurikokoinen, lupsakka mies (hänen edellisen henkilöllisyytensä vastakohta), jolla on suuret ja tuuheat viikset. Hän kantaa myös tynnyrillistä BLU Streak -olutta, josta hänen pojanpoikansa, Dell, pitää myös. Yksi Maalipurkeista, "Radigan Conagherin ruskea", on nimetty hänen mukaansa.

 • Radigan Conagher esiintyi ensimmäistä kertaa Loose Canon -sarjakuvassa.


Heavyn perhe

RED Heavy halaamassa äitiään
Yana: Olemme napanneet päivällisen!
Bronislava: Se on karhua. Taas.
Heavy'n sisarukset palaavat saalistamisesta

RED Heavyn perhe mainittiin ensimmäisen kerran Tapaa Ohjaaja -sarjakuvassa, mutta siitä ei tiedetä paljoa. RED Heavyn isä oli vastavallankumouksellinen, joka kuoli tuntemattomista syistä. Isänsä kuoleman jälkeen Heavy ja hänen kaksi siskoaan sekä heidän äitinsä lähetettiin ojennustyöleirille Pohjois-Siperiaan syksyllä 1941. Heavy sekä hänen perheensä työskentelivät siellä kolme kuukautta, kunnes työleiri poltettiin maan tasalle joskus joulukuussa 1941, mikä johti kaikkien vankien pakenemiseen. Myöhemmin ilmeni, että työleirin vartijat oli kidutettu hengiltä. Heavy on mitä ilmeisimmin yhteyksissä perheeseensä, ja hän lähettää perheelleensä palkkasoturin ammatistaan saatuja rahoja, kuten Bombnomicon-sarjakuvassa nähdään.

Kylmä päivä Helvetissä-sarjakuvassa Heavyn perhe esiteltiin elävän Siperian vuoristossa, syöden melkein yksinomaan karhun lihaa, missä Heavy pitää heidät turvassa "ihmisiltä jotka ovat satuttanut [heitä] aiemmin". Kun Heavy liittyy palkkasotureiden tiimiin jälleen, hänen perheensä muuttaa Yhdysvaltoihin.

Yana ja Bronislava ovat ilmeisesti kiintyneitä joihinkin palkkasotureista, pääosin Sniperiin ja Spyhyn. Zhannalla on kuitenkin suurin rooli sarjakuvissa verratuna Heavyn toisiin sisaruksiin. Zhanna alkaa seurustelemaan Soldierin kanssa, koska hän ei ole nähnyt miestä kahteenkymmeneen vuoteen ja hyljänneen Scoutin, sillä hän puhui liikaa. Hänen suhteensa Soldierin kanssa pysyy vahvana ja intohimoisena, koska hän seuraa palkkasotureita ja osallistuu seikkailuihin sarjakuvien läpi. Hän oppii taistelemaan Soldierin kanssa, vaikka tällä on mitä eriskummallismpia, sekä vääriä menetelmiä - muunmuassa Zhanna kayttää "vanhaa peukalon sijoiltaansiirtämistemppua", ja taistelee täysin alasti, hunajan peittämänä.Historialliset henkilöt

Presidentit

Abraham Lincoln

Wikipedia-artikkeli: Abraham Lincoln

Abraham Lincoln ei ollut pelkästään maansa 16. presidentti, vaan hän saattoi olla myös BLU-joukkueen ensimmäinen Pyro, kun sota syttyi 1850-luvulla. Sniper vs Spy -päivityksen mukaan Abraham Lincoln pitää Areena-pelimuodosta. WAR!-päivityksen mukaan Lincoln keksi portaat. Engineer-päivityksen mukaan Abraham Lincolnin murhasi John "Tower of Hats" Booth, vaikkakin WAR!-päivityksen mukaan Lincoln kuoli yrittäessään rakettihypätä ylös portaita pitkin. Sen lisäksi, Loose Canon -sarjakuvan mukaan, kolmas elämänpidennyslaite rakennettiin Lincolnin kuolinpäivänä. Sitä, onko Abraham Lincoln vieläkin elossa, ei kukaan tiedä varmuudella.

Franklin D. Roosevelt

Wikipedia-artikkeli: Franklin D. Roosevelt

Franklin Delano Roosevelt, tai Franklin D. Roosevelt kuten häntä yleensä kutsutaan, löysi Abraham Lincolnin suunnitelmat portaista vuonna 1921. Toipuessaan rakettihyppyonnettomuudesta, Franklin D. Roosevelt täydensi Lincolnin suunnitelmia portaista, vapauttaen näin maailman toisen kerroksen kirouksesta.

Franklin D. Roosevelt esiintyi ensimmäistä kertaa WAR!-päivityksessä.

George Washington

Wikipedia-artikkeli: George Washington

George Washington keksi Amerikan, mutta historioitsijat ovat yhtä mieltä siitä, että hänen suurin epäonnistumisensa oli kyvyttömyys olla pysyvästi näkymätön. Viitan ja tikarin avulla Spy onnistuu siinä, missä Amerikan keksijä epäonnistui.

George Washington esiintyi ensimmäistä kertaa Sniper vs Spy -päivityksessä.

Muut

Fred Astaire

Wikipedia-artikkeli: Fred Astaire

Fred Astaire

Fred Astaire, syntymänimeltään Frederick Austerlitz, oli amerikkalainen Broadway-esiintyjä, koreografi, laulaja sekä näyttelijä. Hänen esiintymis- ja sitä seuraava elokuvauransa kesti yhteensä 76 vuotta, jonka aikana hän teki 31 musikaalia. Hän oli erityisen altis projektiiliaseilla ampumiselle.


John Wilkes Booth

Wikipedia-artikkeli: John Wilkes Booth

John Booth

John "Tower of Hats" Booth salamurhasi kaikkien rakastaman presidentin Abraham Lincolnin. Viimeisin tiedossa oleva kuva hänestä kuvaa hänet hattutorni päässään. Pian Lincolnin kuoleman jälkeen julkaistu Boothin etsintäkuulutusjuliste sisälsi muokatun kuvan Boothista Lincolnin hirveä hattu pääsään. Booth kuoli myöhemmin hirmuisessa tulitaistelussa, joka käytiin hänen, Bilious Halen ja suuren ihmisjoukon kanssa. Bilious Hale piti Boothin kurissa, kun ihmiset ampuivat Boothia vuorotellen. Boothin kuoleman jälkeen, Bilious Hale sai urheudestaan ja avustaan palkinnoksi Boothin hattutornin.


Sun Tzu

Wikipedia-artikkeli: Sun Tzu

Sun Tzu (yksinkertaistettu kiina: 孙武; perinteinen kiina: 孫武) oli muinaisen Kiinan aikainen taktikko ja filosofi, joka kirjoitti kirjan nimeltä Sodankäynnin taito, joka kertoi yksityiskohtaisesti innovatiivisista kiinalaisista sodankäyntistrategioista. Hän sai kunniaa erityisesti lännestä sodankäynnissä käytetyistä menettelytavoistaan sekä merkittävänä strategikkona. Hänen tekemä työnsä vaikuttaa vielä nykypäivänkin sodankäyntiin ja menettelytapoihin.

Sun Tzu mainitaan nopeasti Tapaa Soldier -videossa. Soldierin puhuessa pääkokoelmalleen, Soldier väittää: "invented fighting, and then perfected it so that no man could best him in the ring of honour."

Soldier kysyy Ohjaajalta, kirjoittiko Sun Tzu kirjoja toisten rintakehän läpi lyömisestä. Kun Ohjaaja antaa kieltävän vastauksen, Soldier on selvästi pettynyt ja päättää lopettaa paikallisen kirjakaupan uhkailun.

William Prescott

Wikipedia-artikkeli: William Prescott

William Prescott oli yksi Yhdysvaltain vapaussodan kenraaleista, joka johti joukkonsa voittoon etenkin Bunker Hillin taistelussa. Hän rakasti hattuja, ja kertoman mukaan hän sanoi kyseisessä taistelussa: "Don't fire till you see the tops of their heads". Hän sanojensa mukaisesti ampui ainoastaan vihollisia, jotka olivat köyhiä eivätkä omistaneet hattuja.


Neil Armstrong ja Buzz Aldrin

Wikipedia-artikkeli: Neil Armstrong, Buzz Aldrin

...that stalled the moon landing by three years when Buzz Aldrin suplexed Neil Armstrong into a pile of folding chairs at Astromania '69!
Pyromania Day One Page on the spirit of competitive enterprise

Neil Armstrong ja Buzz Aldrin olivat kaksi yhdysvaltalaista astronauttia, jotka viivyttivät Kuuhun laskeutumista kolmella vuodella Astromania 1969:n aikaan.

Muita henkilöitä

Apple-kaupan johtaja

Saxton näkee tuntemattoman johtajan.
Anna minun nähdä managerisi.
Saxton Hale kuun räjäyttämisestä Applen uusimmalla tuotteella

Apple-kaupan johtaja on Dustbowlin laitamilla sijaitsevan Apple-kaupan johtaja. Hän on mitä luultavimmin Trentin ja Jessican työnantaja.

Kun Saxton Hale haluaa ostaa yhtiön, johtaja kieltäytyy. Hale tunnistaa johtajan välittömästi ja loukkaa tätä. Apple-kaupan johtaja on luultavasti yksi Halen pitkäaikaisista kilpailijoista.

 • Johtaja näyttäisi olevan viittaus Applen perustajaan Steve Jobsiin.
 • Apple-kaupan johtaja esiintyi ensimmäisen kerran Mac-päivityksen sarjakuvassa A Visual History.


Archibald ja Julius

Archibald (vasemmalla) Julius (oikealla)
Truly it is a Smissmas Miracle for the poor bombless unfortunates of Teufort!
Julius overjoyed at the great gift he and Archibald received.

Archibald ja Julius ovat voittoatavoittelemattoman Bombs for the Poor -hyväntekeväisyysjärjestön omistajat. He löytävät heille toimitetun pommikärryn heidän raiteenpätkältään ja he ylistävät sitä Smissmas-ihmeeksi. Sekä Archibald että Julius ovat täysin keksittyjä hahmoja. Scout ja Soldier keksivät heidät ollessaan oikeudenkäynnissä räjäytettyään Mall Santa -harjoittelukeskuksen.

 • Archibaldin ja Juliuksen knallit, viikset, ja sini-/punaväritykselliset asut muistuttavat Blutarch ja Redmond Mannia 1890-luvulla.


Archimedes

Jos etsit kappaletta, katso Archimedes.

Verinen Archimedes Medicin muiden kyyhkysten kanssa.

Archimedes on yksi Medicin lemmikkikyyhkysistä. Hän tekee ensiesiintymisensä Tapaa Medic -videossa, ja hänellä on paha tapa tunkeutua sisään leikkauksiin, ja mm. peuhata Heavyn sisälmyksissä. Viimeisin kuulohavainto Archimedeksestä on Scoutin rintaontelosta, kun utelias Archimedes jäi sinne jumiin leikkauksen yhteydessä. Joskus Archimedes lentää ruumiinosiksi hajonneen Scoutin sisältä pelissä.

Archimedes teki myöhemmin cameo-roolin Blood Brothers -sarjakuvan alussa. Hän esiintyy myös Mann vs. Machine -trailerissa. Archimedes on nyt myös pelissä oleva esine, jota Medic voi käyttää. Valven sivujen kautta voi myös tilata pehmolelu-Archimedeksen, jonka mukana tulee koodi pelissä olevaan Archimedes-esineeseen Aitona.

Bob Cratchit & Scrooge

Bob Cratchit, "ystävällinen yhteisökarttojen tekijä", ja Scrooge, "miljardöörejä omaava hattuporho", ovat hahmoja joulunäytelmässä.


Captain Dan

Captain Dan's Army Surplus Soup

Captain Dan on paikallinen keittojen valmistaja. Massiivisen keittojen myynnistävetämisen jälkeen hän osallistui vapaaehtoisesti eltaantuneiden tuotteiden hävittämisessä. Presidentti oli niin huojentunut että antoi Captain Danille kaupungin avaimen ja luvan tappaa. Soldier on hänen keittojensa suuri ystävä. Captain Danin nimi näkyy myös Juustotahkossa olevassa tarrassa.

Charles Darling

Charles Darling
A hunter needs his trophies, Saxton. You of all people should understand that. You were my best student, once. Before you gave it all up, for her.
Charles Darling on hunting

Charles Darling on Mann Co:n omistajan Saxton Halen entinen metsästyksenopettaja. Darling oli ennen metsästäjä, mutta vaihtoi raa'an elämänsä mukavampaan eläintarhanhoitajan elämään. Darlingin ja Halen välienrikkoutuminen johtuu mitä luultavimmin Halen päätöksestä keskeyttää metsästyksenharjoittelunsa 'hänen' takia. Darling on nykyisin Darling Zoosin omistaja, ja hänen kokoelmiinsa kuuluu harvinaisiakin eläinlajeja. Darlingin oletetaan perustuvan kuuluisaan evoluutioteorioitsijaan Charles Darwiniin.


Francis the Talking France

Francis the Talking France
They sound complicated enough that Valve decided they had no business judging cinéma.
Francis the Talking France on French vocabulary

Francis the Talking France on aistimiseen ja tuntenemiseen kykenevä Ranskan ilmentymä, jolla on huomattava tietämys elokuvista. Hän väittää keksineensä ranskalaiset termit "Mise en scene! Auteur! Avante-garde! Montage! Even cinéma!". Valve asetti Francisin vastuuseen kaikkien Saxxy-kisaan lähetettyjen videoiden arvioimisesta, mutta Francisin tajuttua siinä olevan liian paljon työsarkaa, hän antoi kaikille mahdollisuuden osallistua arviointiin.

 • Francis the Talking France esiintyi ensimmäistä kertaa nettisivulla Old Man Murray, johon oli osallisena Valven käsikirjoittaja Erik Wolpaw.[2]
 • Francis the Talking France esiintyi TF2:n virallisella nettisivulla 20. toukokuuta 2011.[3]
 • Francis on itse asiassa Ranskan peilikuva, lännen ollessa idässä ja päinvastoin.
 • Lapsi on pukeutunut Francis-asuun Halloweenina Bombinomicon-sarjakuvassa.


Gentle Manne of Leisure, his Companione, and Smelly Unfortunate

A-ha-ha! You are as PRESUMPTUOUS as you are POOR and IRISH. Tarnish notte the majesty of my TOWER of HATS.
— The Gentle Manne of Leisure commenting to Smelly Unfortunate

Gentle Manne of Leisure on viktoriaanisen aikakauden englantilaismies, joka oli tarpeeksi rikas ostaakseen hattutornin. Hän kierteli viktoriaanisen englantilaiskaupungin katuja pitkin Companionen kanssa, ilmoittaen samalla Smelly Unfortunatelle että tämä on röyhkeä, köyhä, ja irlantilainen. Gentle Manne of Leisurella oli päällään smokki, hänellä oli mukanaan kävelykeppi, eikä häntä koskaan nähty ilman hänen arvokkainta omistamaansa esinettä – hänen hattutorniaan. Companione saattaa viitata Gentle Manne of Leisureen nimellä "Sinclaire" heidän katsellessa 'Hatless Commonersien' nyrkkeilyä.[sitaatti tarvitaan] Edellä mainittua nimitystä käytetään Valtavan hattutornin kuvauksessa.

 • Gentle Manne of Leisure ja Smelly Unfortunate ovat myös listattuna bottien satunnaisten nimien listassa.


Tuomari

Tuomari
I hereby sentence all three of you imbeciles to community service.
The Judge laying down the law

Tuomari johti Scoutin ja Spyn oikeudenkäyntiä heidän räjäytettyä Mall Santa -harjoittelukeskuksen pommikärryllä. Soldier toimi Scoutin ja Spyn asianajajana oikeudenkäynnissä. Tuomarin haukuttua Scoutin naurettavan alibin, johon kuului "Bombs for the Poor" -hyväntekeväisyysjärjestö, hän vakuuttaa Scoutin kantelemaan, että itse asiassa Soldier oli päätekijä harjoittelukeskuksen räjähdyksessä. Lopuksi Tuomari tuomitsee kaikki kolme yhdyskuntapalveluun Mall Santa -myyntikojulla.

Kicasso

Kicasson omakuva
Say, uh... That ain't an original Kicasso, is it?
Dell Conagher on Blutarch Mann's choice in art

Kicasso oli taidemaalari, jonka työ on esillä BLU:n päämajassa, jossa Dell Conagher tunnisti sen. Jossain vaiheessa Kicassolla oli "Hunted in the Jungle" -kausi maalauksissaan. Kicasso-hahmo on mitä luultavimmin muunnettu kuuluisan taiteilijan, Picasson, nimestä. BLU:n päämajassa oleva maalaus on parodiamuunnelma Picasson 'Self-portrait with Cloak' -maalauksesta, jonka hän maalasi "sinisellä kaudella", mikä on jo itsessään humoristinen viittaus ottaen huomioon että maalaus sijaitsee Blutarchin kartanossa.

 • Kicasso esiintyi ensimmäistä kertaa Loose Canon -sarjakuvassa.


Little Jack

Little Jack
An' I wanna Action Saxton, and a Action Saxton Hippie-Drome Battle Arena, an' a Poopy Joe Rescue Rocket, an' I wanna...
Little Jack on his Smissmas list

Little Jack on nuori poika, joka tapaa palkkasoturit ensimmäistä kertaa Teufortin ostoskeskuksessa heidän tehdessä yhdyskuntapalvelua. Little Jackin pyydettyä joulupukilta (BLU Soldierilta) useita Saxton Hale -leluja, Soldier päättää mitä Little Jack oikeasti tarvitsee joululahjaksi: järkevän hiustyylin. Sen jälkeen Little Jack katsoo innoissaan hänen isänsä ja Soldierin välistä taistelua, juuri ennen kuin Old Nick syöksyy sisään, ilmoittaen aikomuksestaan napata Teufortin lapset työskentelemään hänelle hänen tehtaassaan. Peloissaan Little Jack kääntyy katsomaan BLU Spyta, joka ottaa jääpuikon ja ojentaa sen Little Jackille, ohjeistaen tälle samalla mitä Little Jackin pitäisi tehdä. Jouduttuaan BLU Scoutin ja Soldierin hakkaamaksi, Old Nick nappaa Little Jackin, joka puukottaa Old Nickiä niskaan aikaisemmin saamallaan jääpuikolla tappaen tämän. Little Jack nähtiin viimeisimpänä istumassa Spyn vieressä muistelemassa aiemmin tapahtunutta kohtausta. Little Jack myös istuu Spyn olkapäällä Teufort Times -lehden etusivun valokuvassa.

Merasmus the Magician

Merasmus the Magician
GAZE NOT UPON THE BROOM. And yes, that broom.
Merasmus the Magician instructing a young RED Demoman before his dusting duties

Merasmus the Magician on RED Soldierin kämppäkaveri ja Pomminomiconin omistaja. RED Demomanin ollessa seitsenvuotias, hänen äitinsä kertoi, että Halloweenina kuolleet heräsivät henkiin ja että kuolleilla olisi töitä. Niinpä Demoman lähti vaeltelemaan nummille etsimään töitä. Etsiessään töitä hän tapasi Merasmuksen, joka palkkasi Demomanin viisisenttisellä lakaisemaan valtavaa kirjastoaan, varoittaen samalla että Demoman ei saa koskea Pomminomicon-kirjaan. Pomminomicon kuitenkin houkutteli Demomanin aukaisemaan kirjan, mikä aiheutti kirjan sisältävän voiman ottavan haltuunsa Demomanin vasemman silmän. Merasmus joutui poistamaan kirjan voiman nuoren Demomanin silmästä, ja Demomanin herättyä, Merasmus oli kadonnut linnansa kanssa. Myöhemmin eräänä päivänä Merasmus tuli kuokkimaan RED-joukkueen Halloween-juhliin, ja hänen myrskyisä suhteensa Soldieriin paljastuu. Soldierin rikkoessa Merasmuksen sauvan raivokkaan väittelyn jälkeen, Merasmus kutsuu paikalle MONOCULUS-hirviön taistelemaan RED-joukkuetta vastaan. A Smissmas Story -sarjakuvassa Merasmus jotenkin mahdollisti Soldierin pääsemisen lakimieheksi. Soldier Needs a Home -tarinan tapahtuma-aikaan Merasmus potkii Soldierin ulos heidän kodistaan.

 • Merasmus esiintyi ensimmäisen kerran sarjakuvassa Bombinomicon
 • Merasmus on taikuri, jonka Soldier suututti, mikä taas puolestaan aiheutti molempien joukkueiden paluuta ajassa taaksepäin DeGroot Keepiin.


Nicholas Crowder

Nicholas Crowder, tunnetaan nykyisin nimellä "Old Nick".
The nice children are given the greatest gift of all -- they are not abducted along with the naughty ones and carted off to the South Pole.
Robin Walker on the story of Old Nick

Joulukuun 18. päivänä vuonna 1788, mies nimeltään Nicholas Crowder oli matkalla Australiaan, mutta huomattuaan Australian olevan kuuma ja puutteenalainen paikka, hän päätti kääntyä ympäri ja lähteä takaisinpäin. Hän vaihtoi reittisuunnitelmansa päämääräksi Etelänavan, jossa hän legendan mukaan asuu vieläkin. Joka vuosi 18. päivänä joulukuuta "Old Nick" (kuten hänet nykyisin tunnetaan) palaa Australiaan tarkistamaan, ovatko lapset olleet kilttejä vai eivät. Kiltit lapset saavat lahjan: Old Nick ei kaappaa heitä mukaansa Etelänavalle työskentelemään tämän työpajassa. Tuhmat lapset tekevät hattuja ja aseita Old Nickille, mitkä sitten toimitetaan Old Nickin kartanoon 17. päivä joulukuuta. Old Nick myy kaikki kaksoiskappaleet aseista ja hatuista netissä, "antaen ne käytännössä katsoen ilmaiseksi"

A Smissmas Story -sarjakuvassa Nicholas Crowder kuolee Soldierin, Scoutin, Spyn ja pienen lapsen toimesta tämän yrittäessä kaapata pientä lasta mukaansa ostoskeskuksesta.

 • Old Nick esiintyi ensimmäistä kertaa Australialainen joulu -päivityksessä.
 • Crowder käyttää rekeä, jota vetää vähintään kolme poroa, joista yhdellä on silmälappu sekä kenguru, jolla on punainen nenä ja joka käyttää Poron prameutta.


Poopy Joe

Poopy Joe, apinanautti ja sankari.
I have no idea what you're - ooo, right. That poor monkey.
Saxton Hale takes a moment to fondly remember the pioneering primate astronaut

Poopy Joe oli apinanautti, joka kuoli traagisesti vähän hänen rakettinsa laukaisun jälkeen tapahtuneessa räjähdyksessä, joka johtui Australium-polttoaineen puutteesta. Raketin laukaisseen Mann Co:n tarkoituksena oli hävittää senaatin tutkimuksen alaisena olevat aseet laukaisemalla ne avaruuteen. Mann Co. ei ottanut syytä niskoilleen Poopy Joen kuolemasta. Mann Co. itse asiassa myös teki muistokuvia ja -lehtisiä, joissa muistettiin Poopy Joeta ja amerikkalaista unelmaa avaruuden ja Floridan valloittamisesta. Nämä muistokuvat ja -lehtiset olivat itse asiassa vihjeitä silloin vielä tulovaiheessa olevasta WAR!-päivityksestä; muistokuvissa ja -lehtisissä on kuvattuna Kaulankatkoja, Tasoittaja sekä Sotalipun torvi.

ARG:n aikana ennen Tapaa Pyro -videon julkaisua, Poopy Joen kuolemasta saatiin lisätietoja. Saxton Halea koskevan senaatin kuulustelun vuotaneiden sivujen mukaan Poopy Joen raketti käytti polttoaineena kiinteää australiumia. Saxton Hale oli läsnä laukaisupaikalla, kun Poopy Joeta ja hänen rakettiaan valmisteltaan laukaisua varten. Hale varasti kaiken polttoaineeksi tarkoitetun australiumin ja korvasi sen viallisilla matkalaukkuräjähteillä. Kun raketti pääsi sytytysvaiheeseen, koko matkalaukkuräjähteiden lasti räjähti samanaikaisesti, mikä aiheutti raketin syöksymisen maahan, mikä taas puolestaan aiheutti Poopy Joen kuoleman. Sen jälkeen Mann Co. salasi koko onnettomuuden, väittäen, että he eivät tienneet onnettomuuden syistä mitään. Uudessa Erikoistoimitus-pelimuodossa pelaajan täytyy kuljettaa Australium-salkku Poopy Joen rakettiin; näin pelaaja pääsee itse toistamaan historiaa. Valitettavasti raketti syöksyy maahan lähes välittömästi laukaisun jälkeen. Maahan syöksyn yhteydessä kuuluu Sotalipun varoitustorven ääni.


Salty Pete, Iron Eye, ja Pepper Pot Pete

Soldierin "kaverit". Heidän nimensä on heidän päidensä päällä.

Salty Pete, Iron Eye, ja Pepper Pot Pete ovat oletettavasti Soldierin vanhoja sotakavereita, joiden kanssa Soldier menee retkeilemään/pitää teekutsuja. He kuitenkin paljastuvat melkein välittömästi olevan vain pahvilaatikoista leikattuja kuvia, joille Soldier on keksinyt myös kuvitteelliset taustatarinat. Soldier mainitsee, että Salty Pete kaivoi kerran juoksuhaudan, joka vahingossa tappoi monia omanpuolulaisia, mutta tämän tarinan paikkaansapitävyys on kyseenalainen, sillä Soldier unohtaa "kaverinsa" nimen, kutsuen tätä 'Salsa Pete' -nimellä. Hän unohtaa myös Pepper Pot Peten nimen kutsuen tätä Peter Pepper-Pantsiksi. Sarjakuvan lopussa Soldier julistaa heidän liittyvän yhdessä 'Avaruussotavoimiin'.


Shakespearicles

Shakespearicles, vahvin koskaan elänyt kirjailija.

Shakespearicles oli vahvin koskaan elänyt kirjailija. Hän keksi kaksikerroksiset rakennukset, näytelmät, Amerikan, sekä Raketinheittimen. Huolimatta hänen voimakkaasta otteestaan kielestä ja kyvystä nostaa 315 kiloa penkistä, joitain keksintöjä hän ei vain käsittänyt – surullisimpana esimerkkinä portaat.

Seuraavan kolmensadan vuoden ajan toiseen kerrokseen haluavat ihmiset joutuivat käyttämään ainoaa saatavilla olevaa keinoa, eli rakettihyppyä. Tämä kesti vuoteen 1857 saakka, kunnes nuori ja parrakas keksijä nimeltään presidentti Abraham Lincoln keksi portaat.

Valvella on iso Shakespearicles-juliste heidän toimitiloissaan.

 • Shakespearicles esiintyi ensimmäistä kertaa WAR!-päivityksessä.
 • Shakespeariclesin nimi ja osa hänen taustaansa perustuu William Shakespeareen, kuuluisaan englantilaiseen näytelmäkirjailijaan, sekä Herkulesiin (engl. Heracles), muinaisen Kreikan sankariin, joka tunnettiin uskomattomasta vahvuudestaan.


Trent ja Jessica

Trent ja Jessica
...and the bullets biodegrade once they hit flesh, leaving nothing behind but a blog post.
Trent explaining Apple's advances in the Minigun market

Trent ja Jessica ovat kaksi nuorta työntekijää (Soldierin mukaan he ovat myös hippejä), jotka työskentelevät Dustbowlin rajoilla sijaitsevassa Apple-kaupassa.

He esittelivät myynnissä olevia esineitä RED Scoutille ja Heavylle. Erityisesti he esittelivät erittäin pieniltä mutta samannäköisiltä näyttäviä Scoutin kuulokkeita, sekä valko-musta-sini-värityksellistä Konekivääriä, joka laskee käyttäjänsä tekemät tapot ja lisää ne sitten käyttäjän tappolukemaan tämän blogissa. (Jos käyttäjällä ei ole blogia, ase on ohjelmoitu tekemään sellainen.) He onnistuivat myös tekemään vaikutuksen RED Soldieriin kokkaamalla porsaan salamannopeasti syöttämällä sen Firewirellä kautta kytketyn laitteen läpi. Jessica selosti myös Applen uusimmasta tuotteesta, nimeltään iBlewupthemoon, Saxton Halelle tehden vaikutuksen tähän. Tästä johtuen Hale yrittää ostaa yrityksen, mutta kauppaa johtava salaperäinen hahmo tyrmää ostoyrityksen.


Vladimir Bananas

Vladimir Bananas oli neuvostoliittolainen avaruussimpanssi ja samalla ensimmäinen apina avaruudessa. Amerikka yritti matkia tätä laukaisemalla apinanautti Poopy Joen avaruuteen, mutta se päättyi Poopy Joen tappaneeseen katastrofiin.


Muita Valven hahmoja

Whitaker

Elliksen lippistä käyttävää Whitakeria kuvaava mainos, jossa esitellään myös paistinpannua.
RED, BLU -- your money's all green here.
Whitaker on the TF Industries War

Whitaker, lyhyesti esiintyvä hahmo Left 4 Dead 2 -pelissä, kirjoitti blogipostin TF2:n viralliseen blogiin. Blogipostissa hän mainosti Elliksen lippistä sekä Paistinpannua kampanjatuotteina, jotka sai ostamalla tai omistamalla jo ennestään Left 4 Dead 2 -pelin. Whitaker ei näytä olevan RED- eikä BLU-yhtiön puolella yhtiöiden välisessä riidassa, eikä hän tiedä TF Industriesista juurikan mitään, ei sen enempää "kuin hänelle on kerrottu". Hänen olemassaolonsa vaikuttaa myös Team Fortress 2 -maailman ulkopuolella olevalta hänen viitatessa sotaan sanoen "helvetillinen peli nimeltään Team Fortress 2". Toisaalta hän käsittelee blogipostissaan sekä RED- että BLU-joukkueiden jäseniä. Left 4 Dead 2 -pelissä Whitakerin on ääninäytellyt Dayton Callie.

 • Tämä hahmo on nähty vain kerran tähän mennessä (tässä TF2:n virallisen nettisivun blogipostissa), ja hän saattaa olla Team Fortress 2 -maailmaan liittymätön henkilö. Team Fortress 2:een liittymättömiä lisätietoja Whitakerista löydät täältä (englanniksi).

Katso myös

Viittaukset

Ulkopuoliset linkit