Icke-spelare karaktärer

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
You're that wee lass, works with the angry lady who's always screamin' at us while we fight.
RED Demoman till Miss Pauling

Icke-spelare karaktärer, vanligen förkortat NPCs, är karaktärer i Team Fortress 2 universumet som inte är någon av de nio spelbara klasserna. Medan de flesta inte är involverade i spelet, lägger de fortfarande till extra bakgrund till Team Fortress 2s handling.

TF Industries och divisioner

Zepheniah Mann

Från vänster till höger: Barnabas Hale, Blutarch Mann, Zepheniah Mann, Manns hembiträde Elizabeth och Redmond Mann. Man kan även se en mystisk man utanför fotot till höger. (Först antagen att vara Silas Mann, men senare bestridd av högra halvan av porträttet.)

Zepheniah Mann var en rik engelsman som övertalades av sina två dumdristiga söner, Blutarch och Redmond, att köpa stora områden med land i Amerikas gränsområden. Han drömde om att göra landet till stora grusgropar för vapentillverkning. På han resa för att se sitt nyinköpta land, blev han drabbad av nästan alla sjukdomar som människan känner till, och var chockad över att finna att hans nya land var en tom och värdelös öken. Slutligen, lämnade han sitt testamente på sitt eget skinn, vilket hade tagits bort från hans kropp på grund av sjukdom:

 • Till sitt husbiträde Elizabeth, lämnade han sin egendom, inkluderande alla kontrakt, konton och skulder, sitt tobaksplantage och sin kvarvarande förmögenhet. Elizabeth bär en avsevärd likhet till Helen, Administratören och är mycket möjligt hennes ättling.
 • Till sin assistent och spårare Barnabas Hale, förfader till Saxton Hale, lämnade han full kontroll över Mann Co.
 • Till sina "hjärnskadade" söner, Blutarch och Redmond, lämnade han ett partnerskap. Allt nytt land som de hade övertalat honom att köpa skulle nu delas lika mellan dem, så att de nu skulle ha en anledning att gräla oavbrutet. Blutarch och Redmond lever fortfarande med hjälp av livsförlängande maskiner byggda av Radigan Conagher.
 • Den sista raden av testamentet är oklar, där det endast står: "Lastly to... I leave the entirety of my... and swear you to utmost secrecy in its keeping." Personen som detta är menat för är troligen den mystiska figuren från familjeporträttet.
 • Utöver posterna i testamentet, är det klar att Zepheniahs bror, Silas Mann, var där. Han visades bara att ha varit där efter avslöjandet av ett annat skadat fotografi.

Hans testamente lämnar även en förbannelse till de personer som använder vapen nära hans grav, och påstår att han kommer förlösa en hemsökelse som de aldrig någonsin sett till dess like. Trogen till sina ord, visar dig Zepheniah spöke periodvis under händelseversionen av Harvest, där han är begraven bärande på sin Spöklika Stormhatt. Spelare som kommer för nära spöket kommer att fly i rädsla under flera sekunder, utan att kunna attackera eller hoppa, likt som att vara bedövad av John Blund. Han nämndes först i Hemsökta Halloweenspecialen, såväl som över testamentet.


Silas Mann

Se även Hästlöse Huvudlöse Horsemann.
Silas Mann
R.I.P. SILAS MANN
Silas Manns inte helt korrekta gravsten

Zepheniah Mann antagliga bror Silas historia är täckt i mysterier. Vad som är känt är att han var delägare av Zepheniah Mann & Sons. Quarterly Concern, företaget som senare kom till att bli Mann Co. Hans bidrag till företaget verkar att ha inkluderat nycklar och namnlappar. Silas försvann kort efter sin bror, men döden var inte han slut. Han vandrar nu runt Mann Manor som den Hästlöse Huvudlöse Horsemann, likt hur Zepheniah hemsöker Harvest Event som en glödande blå ande. porträttet av Silas Mann kan hittas genom att klicka på "Silas" namn på gravstenen från Scream Fortress-uppdateringens sida.

 • Silas Mann introducerades för första gången i Teknikeruppdateringen i ett urklipp av Zepheniah Mann & Sons Co. Quarterly Concern.


Blutarch och Redmond Mann

I have mounted an epic campaign of leisure against the ravages of time. Waiting for nature to do to my brother what my men could not. And yet here we are at the end. And he... won't... DIE.
Blutarch Mann diskuterar krig mot sin bror

Blutarch Mann och Redmond Mann är Zepheniah Manns tvillingsöner och de är ägarna av BLU respektive RED. De två sönerna har varit inblandade i en livslång kamp mot varandra över kontrollen av de stora landen som deras far lämnade efter sig. Efter Zepheniah Manns död, hyrde både Blutarch och Redmond in nio legosoldater för att kunna besegra det varandra snabbt och ta kontroll över allt land. Deras krafter var dessvärre lika starka och situationen överskred snabbt till ett lågdraget dödläge, vilket led till att Blutarch och senare Redmond sökte hjälp av Radigan Conagher för att skapa en livsförlängande maskin, i hopp om att leva ut det andra syskonet. Radigan tillverkade samma maskin för både Redmond och Blutarch, så deras kamp mot varandra fortsatte, även in på 1960-talet.


Kuriosa

 • En silhuett av Redmond kan ses sittande i en stol vänd mot maskinerier (antagligen den livsförlängande maskinen som Radigan byggt) i en oåtkomlig del av REDs återskapningsrum på Mann Manor. Om man tar sig in i detta rum via noclip, avslöjar det endast delarna utav Redmond som är synliga från utsidan av rummet, hans arm och huvud är faktiskt modellerade.
  • I rummet där kontrollpunkt C är i Mann Manor, finns det en målning på en leende och muskulös Redmond. Bredvid honom står det en ond, alvliknande representation av Blutarch. Ett liknande porträtt (med de ombytta rollerna av Blutarch och Redmond) kan ses i Blutarch Manns rum i Loose Canon-serien.


Blutarch Manns assistent

1950
1890
Give him a moment, dear. He's just dead.
Blutarch Manns assistents vardagliga rutin.

Blutarch Manns assistent är en kvinna utan namn som har jobbat för Blutarch i åtminstone 60 år. Hon visas presentera Dell Conagher inför Blutarch Mann år 1950 och igen i en tillbaka blick till 1890 där hon presenterar Radigan Conagher inför Blutarch Mann. Efter att hon kallar Dell "Mister Conagher" ett par gånger, säger han vänligt åt henne att bara kalla honom "Dell" eftersom att "Mister Conagher" var hans farfars namn. Hon svarar, "Ja. Jag minns."

 • Blutarch Manns assistent introducerades för första gången i serien Loose Canon.


Elizabeth

Elizabeth
Who I am does not concern you.
Emilys okända relation

Elizabeth, vars efternamn är för närvarande okänt, var Zepheniah Manns husbiträde. Vid sin död, lämnade han henne majoriteten av hans egendom, inkluderande alla sina kontrakt, konton och skulder. Hon är den första kända förfadern till Helen att vara involverad i administrationen av RED och BLU, och bär en avsevärd likhet till den nuvarande Administratören, vilket möjligen lutar åt den relation mellan de två.


Emily?

Emily?

I Loose Canon-serien, övertalar en mystisk kvinna, som är avsevärd lik Elizabeth, Radigan att konstruera en ytterligare en Livsförlängande Maskin – denna till Blutarchs bror Redmond – genom att muta honom med Australium och historien om dess kraftfulla effekter. Det är okänt hur hon fick tag i fyrtiofem kilo av denna råvara. Det är antaget att Elizabeth är hennes mor, men hennes namn eller släktskap avslöjas aldrig. Om detta är fallet så innebär det att Administratören, Helen, kan vara Elizabeths barnbarn – ägande av TF Industries ärvs genom generationerna.

 • Original-"tryck" av serien är Elizabeth namngiven 'Emily', vilket leder till antagandet att detta var menat att vara namnet på Elizabeths dotter och de två karaktärerna kanske blev förvirrade över brevet. Det verkar som att Emily kan ha varit ett kärleksintresse för Redmond Mann. Antagligen icke-kanon, så har cp_manor_event ett gömt porträtt av Emily tillagd som en Easter egg.


Helen

Se Administratören.


Administratörens sändebud

Administratörens sändebud
This is the place.
Administratörens sändebud hittar den BLU Soldatens lägenhet

Administratörens sändebud är en mystisk individ hyrd av Administratören för att leverera meddelanden till klasserna via miniatyr-TV. Han visades för första gången då han hittade den BLU Soldatens lägenhet och levererar ett meddelande till honom via en TV-skärm med en sändning från Administratören under WAR!-uppdateringen. Han hyrdes av Administratören för att hitta Soldaten och få honom att gå emot sin vän, REDs Demoman, vilket leder till antagandet att han är en spion för TF Industries.

Ytterligare ett sändebud kan ses i Möt Regissören, dödad av RED i ett försök att få svar ur honom. Administratören blev besviken över detta, med grunden av att när sändebuden var döda så kunde de inte återkomma med miniatyr-TVna, vilket tvingar henne att köpa fler. Det är okänt om detta är samma sändebud som från WAR!-uppdateringen, men eftersom att Administratören uttalar sig om att de "skjutit ännu ett sändebud" är det troligt att det har funnits flera andra sändebud innan honom och att klasserna har fått en vana att döda dem.


Miss Pauling

Miss Pauling
Oh, and Mr. DeGroot? Your friend's employers made him the same offer.
Miss Pauling pådriver kriget mellan Tavish DeGroot och Jane Doe

Miss Pauling är en lojal assistan till Administratören. Hon utför ett flertal uppgifter inkluderande rapporteringar om ovanliga bakgrundsundersökningar, beställer och levererar varor och öppnar kommunikationslinjer. Det var under en bakgrundsundersökning som Miss Pauling upptäckte REDs Demoman och BLUs Soldats vänskap, vilken hon sen rapporterade till Administratören. Miss Pauling håller generellt med hennes arbetsgivares åsikter i rädsla av att väcka hennes vrede, även om hon inte nödvändigtvis faktiskt håller med. När hon pressas av Administratörens frågor om vad exakt vänner gör, var hennes svar "Um. Åker skridskor... tittar i vapenkataloger... ibland pratar vi bara..." Hon insisterar att Administratören "inte är så farlig när du lär känna henne". I serien, Möt Regissören, kan man se att Spanaren försöker flörta med Miss Pauling.

Under Administratörens order, levererade hon ett flertal ömtåliga anpassade beställningar av Mann Co. vapen till Demoman i utbyte mot att döda sin vän, Soldaten.

I December 22, 2010 Patch, gav Miss Pauling alla ägare av Team Fortress 2 varsin Julstrumpenyckel inför julen, till Administratörens avsky.

Miss Pauling såg även över Regissörens intervjuer med varje lagmedlem i RED innan hon lurade in honom i en gruva och troligen dödade honom under order från Administratören.


Regissören

Regissören
If you could pick one word to describe yourself, Mister Mundy, what would it be? I'm going to answer that for you: "victim."
Regissören om Krypskytten

Regissören är en någorlunda arrogant filmskapare. Hyrd av Administratören, var det meningen att Regissören skulle spionera på legosoldaterna, så att Administratören kunde använda någonting som de sa emot dem om det skulle behövas. Han leddes att tro att han filmade dem för att visa folket i Badlands att de inte "bara var beväpnade psykopater som spränger upp allt deras land på en daglig basis".

När Administratören tyckte att hon hade fått nog med inflytande över hennes anställda, beordrade hon Miss Pauling att lönnmörda Regissören. Miss Pauling tog med sig Regissören till en gruva under påståendet att Administratören väntade på sin intervju där inne, med en packstenssäck och en skyffel gömd under sitsen av hennes bil. Regissörens nuvarande status är okänd, men han antas vara död.


Okänd individ

I det nästan kompletta familjeporträttet, kan ytterligare en person ses i mellanrummet av de två delarna. Namnet på denna person är okänt och han har inte blivit refererad än. Han kan ses här. I porträttet ser han ut att hålla någonting i sin vänstra arm, men objektet kan inte identifieras.


Barnabas Hale

Barnabas Hale,1850.
I like this cougar's PEPPER SAUCE
Barnabas Hale slåss mot en oförklarlig djurattack

Barnabas Hale var en amerikans pionjär från 1800-talet, hyrd som en assistent och spårare av Zepheniah Mann. Hale ärvde Mann Co. efter Zepheniahs död. Han är en släkting till Saxton Hale, troligen hans farförälder, och delar Saxtons extremt maskulina personlighet.


Saxton Hale

Se Saxton Hale.


Mr. Bidwell

Mr. Bidwell
Tears were brought to the eyes, sir. Your breakfast steak.
Mr. Bidwell bevisar sina kulinariska färdigheter

Mr. Bidwell är en av Saxton Hales assistenter, tillsammans med Mr. Reddy. Hand uppgifter inkluderar att förbereda Hales frukoststek och ta hand om kunders feedback. Bidwell är skaparen av den nya Mann Co. Vapenkatalogen, vilket fungerar som en länk mellan tillverkarna av de olika produkterna och Mann Co. Under sitt första uppträdande hade Bidwell en mustasch; men denna rakades senare bort.

Saxton Hale sände Bidwell till Sarif Industries under anspråk av ett partnerskap inom utveckling av bioteknologi. Medan Sarifs representanter så över "kontraktet", flydde Bidwell med en låda full av vapen och använde dessa stulna vapen för att tillverka Manno-Teknologi. Bidwell berättade i detalj om sina exploateringar i ett memo till Hale, som skrev tillbaka till Bidwell och sade åt honom att "sluta skriva ned sånt här".

Bidwell, tillsammans med Reddy, riskerade att bli avskedade genom att föreslå iden om testningsvapen och Manniversary Uppdateringen & Rea. De visade flera nya hattar och diverseföremål i en sektion av Manniversary-uppdateringen innan de oförskämt blev avbrutna av Saxton Hales dilemma att gömma en död struts.


Mr. Reddy

Mr. Reddy
You're now the sixth richest man in America, Mr. Hale.
Mr. Reddy sätter sitt bokföringsbetyg till god användning

Mr. Reddy, tillsammans med Mr. Bidwell, är en av Saxton Hales assistenter. Specifikt är han Hales bokförare och han tas hans samtal. Under Hales order, sände Mr. Reddy varsina gratulationsbuketter till Amerikas fem rikaste män och ett brev med "Du är en död man" skrivet på det. Under han först visades, hade Reddy en tjock mustasch, men denna rakades senare av. När man uppnår framsteget Mission Accomplished i Spiral Knights, sänder Mr. Reddy spelaren ett gratulationsbrev och Spiralsaladen.

Reddy, tillsammans med Bidwell, riskerade att bli avskedade genom att föreslå iden om testningsvapen och Manniversary Uppdateringen & Rea. De visade flera nya hattar och diverseföremål i en sektion av Manniversary-uppdateringen innan de oförskämt blev avbrutna av Saxton Hales dilemma att gömma en död struts.


Grupper

Australiensare

Australiensare på 1890-talet.
Every one of mankind's innovations now comes from the lager-pickled brain of an Australian.
Administratörens förfäder om mustaschprydda, öldrickande, dödsstråle-uppfinnande Australiensare

En gång sedd som en nation full av idioter, så har Australiensare sedan 1850-talet blivit världsledande inom teknologi. Varje innovation inkluderat Döljning och teleportering kommer nu från hjärnan av lager-älskande Australiensare. På 1890-talet, hade Sydney blivit staden där morgondagen hade flygande bilar, gigantiska luftskepp och självborstande mustascher. Mycket likt deras nationshjälte, Saxton Hale, har varje man, kvinna och barn i Australien (med undantag av åtminstone en) har en enastående, hel mustasch. En förfäder till Administratören gav teorin om att nationens otroliga intelligens kom från en ovanlig råvara, Australium. Denna teori visade sig vara sann då råvaran ökade Radigan Conaghers intelligens till fenomenala nivåer, och orsakade även åtskiljande Australiskt relaterade biverkningar, inkluderat snabb mustaschväxt, extrem maskulinitet, och viljan att ta av sin skjorta och låta håret på bröstkorgen växa i mönstret av sitt hemland.

 • Australiensare introducerades för första gången i Loose Canon serien.


Badland Brawlers

Demoman med en handske som det står 'Badland Brawlers' på.

Badland Brawlers är ett baseboll-lag från Badlands. Ett Badland Brawlers-märke visas på Spanarens Whoopee-Mössa.


BLU (ursprungliga)

BLU, 1850-talet
...I assembled a team of the world's deadliest mercenaries to take it all by force. What I did not expect was that my idiot brother would do the same.
Blutarch Mann om det ursprungliga BLU laget

Det ursprungliga BLU laget samlades av Blutarch Mann på 1850-talet i ett försök att erövra allt land som efterlämnats för honom och hans bror, Redmond, av deras far. Oturligt nog för Blutarch, visade det sig att ursprungliga RED samlades samtidigt, vilket lämnade båda syskonen i ett dödläge. De ursprungliga lagen bestod av samma nio klasser som i den nuvarande organisationen. Spanaren, inspirerad av Billy the Kid, tog utseendet av en ung cowboy, komplett med sporrade stövlar. Soldaten, som efterliknar Stonewall Jackson, utklädd som en medlem ur Konfedererade staternas arme, med ett gevär istället för ett Raketgevär. För att behålla traditionen, inspirerades Demoman, av Alfred Nobel, var en enögd dynamitälskande utgrävare. Olikt sin ryska motpart, liknade Tung Artilleristen John Henry, som föredrog att slå ner sina fiender med en monstruös slägga, medan Krypskytten, lik Davy Crockett, använde sitt trogna gevär med en tvättbjörnsmössa. Före sin roll som Förenta Staternas president, använde Pyro, Abraham Lincoln, en experimentell Eldkastare för att hjälpa sina lagkamrater i strid. BLUs Sjukvårdare, Sigmund Freud, såg ut att ha behållit sin kärlek för Bensågen, medan lagets Tekniker, som liknar Nikola Tesla, tvingades använda buntar med ritningar istället för en PDA. Till sist, undvek Spionen att använda en balaklava i favör för en domino-mask och en lika elak mustasch i stilen av Fu Manchu.

Lagmedlemmarna av Redmonds ursprungliga motparter är okända.

 • Det ursprungliga BLU laget introducerades för första gången i Loose Canon serien.


REDs och BLUs familjemedlemmar

BLUs Spanarens mor

BLU Spanarens mor
BLUs Spanare: "What're you? President of his fan-club?"
BLUs Spion: "No... that would be your mother!"
"BLUs Spanare" och BLUs Spion diskuterar REDs Spions sexuella liasion

BLUs Spanarens mor nämns kort och visas i Möt Spionen. Hon uppfostrade Spanaren och hans sju "vilda" bröder i södra Boston, och lyckades fortfarande behålla sin figur. Hon befinner sig i en romantisk relation med REDs Spion, som kärleksfullt kallar henne "ma petite chou-fleur" (ungefär "min lilla blomkål"). BLUs Spanare blev synbart chockad över denna relation, men hans faktiska känslor över saken är okänd eftersom att det var REDs Spion förklädd som Blus Spanare vid det tillfället. Den BLU Spanarens mor bär en klassisk 60-tals klänning och hårstil. Sju foton utav henne tillsammans med REDs Spion förvaras i ett topphemlig fack med titeln 'Spanarens Mor' i BLUs bas. Spionen har en gravering som efterliknar henne på pipan av Ambassadören.

 • Den BLU Spanarens mor enda och fösta visning hittills är i Möt Spionen.


Teknikerns far

Teknikern med sin far.

Teknikerns far visas i ett fotografi med sin son, Dell Conagher. Dells far är Teknikern från den klassiska serien av Team Fortress spelen, medan Dell är Teknikern från Team Fortress 2.


Mr. & Mrs. DeGroot

Mrs. DeGroot
Yer da walked fifteen miles in the rain to blow up the Queen of England for a Nickel!
Mrs. DeGroot om familjeyrken

Demomans mor, Mrs. DeGroot, är en blind gammal kvinna som konstant påminner om Demomans döde far, Mr. Degroot. Även med sin sons multimiljonära lön och herrgård, tycker hon fortfarande inte att han jobbar hårt nog och påstår att Demomans far skulle vända sig i graven av hans stillsamhet och att han hade 26 jobb. Hon insisterade på att uppfostra Demoman som skotsk och gillar inte att han "slösar bort sina gåvor." Hon kommenterar även att: "Ingen Demoman värd sitt svavel hade ett öga i sitt huvud efter trettio!"

Hon, tillsammans med Demomans far, hämtade den unge Tavish från Crypt Grammar School for Orphans och visade sig vara hans riktiga föräldrar. De förklarade att han övergavs vid födseln tills hans färdigheter infunnit sig; en lång, grym och helt onödig tradition bland de Högländska Demolitionsmännen.

Demoman mor rådde sin son att leta efter ett jobb för All Hallow's Eve, eftersom att alla gastar skulle försvinna efter en dag.


Mr. & Mrs. Mundy

Mr. & Mrs. Mundy
I'll be honest with ya: my parents do not care for it.
Krypskytten om sitt yrke

Mr. & Mrs. Mundy är Krypskyttens föräldrar. Eftersom att han är en ordentlig som, ser Krypskytten till att hålla kontakten med sina föräldrar via telefon eller brev för att höra om deras välmående och hålla dem uppdaterade om sina upplevelser och händelser. Krypskyttens föräldrar lever i det "Röda Huset till vänster på Adelaide St. i Australien" och de samtycker inte med hans yrke. Krypskyttens far är speciellt hatisk mot detta och kallar Krypskytten för en "galen skytt" mot Krypskyttens insisterande att han är en "lönnmördare". I ett försök att få slut på allt grälande, skrev Krypskytten ett brev till sin mor där han sa åt henne att berätta för sin far att han tjänar mer än en doktor, och tillslut frågar han henne om hon bara kan säga att han är en doktor. Efter att Krypskytten blivit intervjuad av Regissören, fick han ett par foton skickade på sina föräldrar till sig på posten.

Likt deras son, har ingen av dem mustascher, ett ovanligt drag bland Australiensare. Mr. & Mrs. Mundy bär också en avsevärd likhet till Eustace och Muriel Bagg från Kurage, Den Hariga Hunden. Seriens illustratör bekräftade senare att denna likhet, tillsammans med deras hem var "mycket väl med flit" på grund av tidspress.[källa behövs]


 • Framsteget "Inte bara vilt skjutande" är en referens till Mr. Mundys uttalande.

Radigan Conagher

Radigan Conagher
...Alright.
Radigan Conagher om att göra folk till monster

Teknikerns farfar, Radigan Conagher, hyrdes av Blutarch Mann för att bygga en maskin som skulle få honom att artificiellt leva längre än sin bror. Han går med på att bygga maskinen för Blutarch. Senare bemöts han av en kvinna som bär en likhet till Administratören. Hon erbjuder honom Australium för att bygga Blutarchs maskin, under avtal att han bygger en identisk maskin åt Redmond också. På en personlig nivå, hade Radigan Conagher fascination för Abraham Lincoln. I den första upplagan av Teknikeruppdateringen, är flera sidor noterade att vara dedikerade till att uppfinna ett kunde ha räddat Lincoln från John Wilkes Booth. Vissa apparater inkluderade: en hatt som skulle skjuta attackeraren, en stol som skulle svinga över och under en balkong bort från attackeraren, och en teleportör.

Radigan går igenom en drastisk transformation som visat i de gömda länkarna i Teknikeruppdateringen. Han ser ut att ha blivit längre, fått en mustasch, utvecklad stora muskler, och har en smak för öl. Detta stämmer med kvalitéerna av en typisk australiensare i Team Fortress 2. Detta är troligen på grund av hans utsättning för Australium. Man skulle till och med kunna säga att han ser ut som en äldre Saxton Hale. I fotografierna som visas på Teknikeruppdateringens sida, visas även Conagher hållandes i vad som ser ut att vara den första Söderns Gästfrihet. I den sista delen av sin transformation, visas det att han hade bytt ut sin vänsterhand med en robotarm och att hans hår på bröstkorgen hade växt ut i formen av Texas, likt Saxton Hales Australiskt formade hår. Han ser även ut att vara mer "Australiensisk" än tidigare, som en stor jovialisk man (i kontrast till sin tidigare personlighet) ned en stor, buskig mustasch och bärande på en tunna med BLU Streak-öl, en smak han delar med sitt barnbarn Dell. En av Färgburkarna, "Radigan Conagher Brun" bär hans namn.

 • Radigan Conagher introducerade för första gången i serien Loose Canon.


REDs Tunga Artillerists familj

Regissören: "Paint me the picture."
REDs Tung Artillerist: "No. This is my gun. I like to shoot this gun. Is all you need to know."
REDs Tung Artillerist då han tillfrågas att tala om sin barndom av Regissören

Medan mycket är okänt, så diskuterades REDs Tunga Artillerists familj för första gången i Möt Regissören serien. Tung Artilleristens far dödades av okända men för att ha varit emot revolutionen. Efter sin fars död hösten 1941, deporterades Tung Artilleristen till en gulag i Norra Sibirien tillsammans med sin mor och sina två systrar. Tung Artilleristen och hans familj arbetare i gulagen under tre månader, innan det brändes ned till grunden i December, 1941 och alla av fångarna hade rymt. Det visades senare att vakterna i lägret hade blivit torterade till döds. Tydligen har Tung Artilleristen fortfarande kontakt med sin familj och använder sin lön för att försörja dem, som visat i serien Bombinomikon.

 • REDs Tunga Artillerists familj nämndes för första gången i Möt Regissören serien.


Historiska karaktärer

Presidenter

Abraham Lincoln

Wikipedia artikel: Abraham Lincoln

Utöver att vara nationens 16e president, kan Abraham Lincoln även ha varit det BLU lagets första Pyro när kriget började på 1850-talet. Abraham Lincoln är noterad för sin kärlek till Arenaläge som visat i Krypskytt mot Spion-uppdateringen. Enligt WAR!-uppdateringen, var det han som uppfann trappor. I Teknikeruppdateringen påstår man att Abraham Lincoln lönnmördades av John "Tower of Hats" Booth, fast WAR!-uppdateringen säger att hans död var från att rakethoppa upp för trappor. I serien Lose Canon finns det dessutom ritningar för tre "livsförlängande maskiner", och den sista var tydligen byggd dagen som Lincoln dog. Om Abraham Lincoln fortfarande lever eller inte är fortfarande öppen för debatt.

Franklin D. Roosevelt

Wikipedia artikel: Franklin D. Roosevelt

Franklin Delano Roosevelt, eller Franklin D. Roosevelt som han vanligen kallas, hittade Abraham Lincolns planer för trappor 1821. Medan han återhämtade sig från en rakethoppsolycka, färdigställde Franklin D. Roosevelt Lincolns planer för trappor och befriade världen från tyrannin som var andra våningen.

Franklin D. Roosevelt visades för första gången i WAR!-uppdateringen.

George Washington

Wikipedia artikel: George Washington

George Washington uppfann Amerika, men historiker är överens om att hans största misslyckande var hans oförmåga att vara permanent osynlig. Med ankomsten av Dolken och Manteln, kan Spionen lyckas där uppfinnaren av Amerika misslyckade.

George Washington visades för första gången i Krypskytt mot Spion-uppdateringen.

Andra

Fred Astaire

Wikipedia artikel: Fred Astaire

Fred Astaire

Fred Astaire, född som Frederick Austerlitz, var en amerikansk film och Broadway-dansare, koreograf, sångare och skådespelare. Hans scen och filmkarriär sträckte sig över totalt 76 år, under vilka han gjorde 31 musikaliska filmer. Han var särskilt mottaglig för eld från projektilvapen.


John Wilkes Booth

Wikipedia artikel: John Wilkes Booth

John Booth

John "Tower of Hats" Booth var lönnmördaren av den älskade presidenten Abraham Lincoln. Hans sista kända fotografi visar honom bärande på sin eponyma pelare av hattar. En efterlysningsposter publicerades efter mordet, inkluderat ett förvrängt fotografi av hur han kan se ut efter att ha lagt till Abraham Lincolns fruktfulla hatt till sin pelare.

 • John "Tower of Hats" Booth visades för första gången i Teknikeruppdateringen.


Sun Tzu

Wikipedia artikel: Sun Tzu

Sun Tzu (förenklad kinesiska: 孙武; traditionell kinesiska: 孫武) var en urtida kinesisk taktiker och filosof som skrev en bok kallad Krigskonsten, som detaljerat beskriv den innoverande kinesiska strategin i krigsföring. Han blev känd för sina enastående strategier och många policys om krigsföring, speciellt i Västvärlden. Hans arbete fortsätter att influera krigskonst och politik än idag.

Sun Tzu nämns i Möt Soldaten. Medan Soldaten pratar till sin kollektion av huvuden, påstår han att Sun Tzu "uppfann strid, och fullbordade det så att ingen man kunde besegra honom i ärans ring."

Soldaten frågar Regissören om Sun Tzu skrivit någon bok om att slå igenom en mans bröstkorg. När Regissören ger ett negativt svar, blir Soldaten synbart besviken och beslutar sig för att sluta hota de lokala bokaffärerna.

William Prescott

Wikipedia artikel: William Prescott

William Prescott var en general i Revolutionskriget som led Slaget om Bunker Hill och vann. Han älskade hattar och sa gång på gång att si strid: "Skjut inte förren ni ser toppen av deras huvuden". Trogen till sina ord, sköt bara på fiender som var fattiga och inte ägde några hattar.


Andra individer

Applebutikens manager

Saxton ser den okända managern.
Let me see your manager.
Saxton Hale om att spränga månen med Apples senaste produkt

Applebutikens manager är ägaren över Applebutiken som ligger vid utkanten av Dustbowl, och är troligen Trent och Jessicas arbetsgivare.

När Saxton Hale vill köpa företaget, nekar han förfrågan med orden "No sale, Hale!" Hale känner omedelbart igen honom och förolämpar honom genom att säga att affären 'hade hans kurviga stank över sig'. Han är troligen en vad Hales långvarande rivaler.


Duvan Archimedes

För ljudspåret, se Archimedes (Ljudspår).

En blodig Archimedes bland Sjukvårdarens andra duvor.

Archimedes kan ses i Möt Sjukvårdaren som en av Sjukvårdarens bevingade vänner. Han har en förmåga att vara i vägen under de flesta ingreppen, inkluderande att tumla runt inuti Tung Artilleristens öppna sår. Archimedes kan en sista gång höras kuttrande inifrån Spanarens bröstkorg efter att han fått sitt nya Überladdade hjärtimplantat, då operationen lämnar kvar den nyfikna fågeln inuti honom. En duva, som mycket väl kan vara menat att vara Archimedes, kommer ibland att flyga ut ur en sprängd Spanare i spelet.

Bob Cratchit & Scrooge

Bob Cratchit, en "vänlig kartskapare från gemenskapen", och Scrooge, en "miljardär-hattbaron", är karaktärer i en Julpjäs.


Captain Dan

Captain Dan's Army Surplus Soup

Captain Dan är en lokal sopp-producent. Efter en massiv återkallelse av soppa, ställde han generöst upp med att göra sig av med den vidriga produkten och en lättad President belönade honom med Nyckeln till Staden och en Licens att Döda. Soldaten är ett fan av hans tomatsoppa.


Charles Darling

Charles Darling
A hunter needs his trophies, Saxton. You of all people should understand that. You were my best student, once. Before you gave it all up, for her.
Charles Darling om jakt

Charles Darling är en före-detta jaktmentor för Mann Co.-ägaren Saxton Hale.Som en före-detta jägare, bestämde sig Darling för att ge upp sitt liv av vildhet för ett mer bekvämt arbete; zoo-vaktare. Hans och Hales problem verkade ha inträffad efter att Saxtons bestämde sig för att överge sin träning för 'henne'. Han är för närvarande ägare av Darling Zoos, vars kollektion av djur inkluderar ovanliga arter så som pygmé-harar, kvaggor, tasmanska vargar, dronter, giraffer och sjökor. Han är även trodd att vara baserad på den kände evolutionisten Charles Darwin.


Francis det Talande Frankrike

Francis det Talande Frankrike
They sound complicated enough that Valve decided they had no business judging cinéma.
Francis det Talande Frankrike om fransk vokabulär

Francis det Talande Frankrike ser ut att vara en medveten manifestation av Frankrike, med en tydlig kunskap inom film. Han påstår att han är uppfinnaren av de franska termerna "Mise en scene! Auteur! Avante-garde! Montage! Även cinéma!". Valve satte honom i styr för att döma alla Saxxy-bidrag, men han insåg att jobbet var för stort för honom att utföra själv och öppnade röstning för allmänheten.

 • Francis det Talande Frankrike visades för fösta gången på hemsidan Old Man Murray, delskriven av Valves skribent Erik Wolpaw.[1]
 • Karaktären introducerades på TF2s Officiella Blogg den 20:e Maj.[2]
 • Francis är faktiskt en speglad bild av Frankrike, med väst i öst och vice versa.
 • Ett barn är utklätt till Francis inför Halloween i Bombinomicon serien.


Gentle Manne of Leisure, hans Companione, och Smelly Unfortunate

The Gentle Manne of Leisure och hans Companione
Smelly Unfortunate
A-ha-ha! You are as PRESUMPTUOUS as you are POOR and IRISH. Tarnish notte the majesty of my TOWER of HATS.
— The Gentle Manne of Leisure kommenterar till Smelly Unfortunate

Gentle Manne of Leisure är en viktoriansk engelsman som var rik nog att köpa en pelare av hattar. Han reste runt på gatorna av en viktorians engelsk stad med sin Companione, och informerade Smelly Unfortunate att han var arrogant, fattig, och irländsk. Gentle Manne of Leisure hade en frack, bar på en käpp och sågs aldrig utan sin mest värdefulla ägodel – sin pelare av hattar. Det är möjligt att han är refererad till som "Sinclaire" av sin Companione då de åskådar sin 'Hattlösa Allmänhet' boxande.[källa behövs] Citatet ovan är även använt som beskrivning för Reslig Pelare av Hattar.


 • Gentle Manne of Leisure och Smelly Unfortunate finns även i listan över slumpvalda bottnamn.

Kicasso

Självporträtt av Kicasso
Say, uh... That ain't an original Kicasso, is it?
Dell Conagher om Blutarch Manns val av konst

Kicasso är en målare vars arbete visas i lobbyn i BLUs högkvarter och kändes igen av Dell Conagher. Vid någon tidpunkt gick han igenom en "Jagad i Djungeln" period i sin konst. Namnet är med stor sannolikhet en ordvits av namnet på den kände konstnären, Picasso. Konsten är en parodisk adaption av Picassos 'Självporträtt med Mantel', målad under sin "blåa period", vilket är en humoristisk referens inom sig själv med tanke på att Kicasson är en del utav Blutarchs herrgård.

 • Kicasso visades för första gången i serien Loose Canon.


Lille Jack

Lille Jack


An' I wanna Action Saxton, and a Action Saxton Hippie-Drome Battle Arena, an' a Poopy Joe Rescue Rocket, an' I wanna...
Lille Jack om sin Smissmas-lista

Lille Jack är en ung pojke som först påträffar legosoldaterna medan de är ute och gör samhällstjänst på Teufort Köpcentrum. Efter att ha frågat Tomten (BLU Soldaten) efter flera Saxton Hale-leksaker, bestämmer sig Soldaten för att vad han verkligen behöver inför Julen är en ordentlig frisyr. Han blir sedan överlycklig över att se Soldaten och sin far slåss mot varandra, precis innan Gamle Nick störtar in och säger att han tänker kidnappa alla barn i Teufort för att arbeta i hans verkstad. Rädd, vänder sig Lille Jack till BLUs Spion, som bryter av en istapp och det den till pojken. Spionen säger åt Jack att göra exakt som han säger och ignorera protesterna från Ms. Pauling i telefonen, som säger åt pojken att gömma sig istället.

Efter att ha blivit nedslagen av BLUS Spanare och Soldat, fångar Gamle Nick lille Jack. Spanaren varnar honom att just det barnet är mer än vad han ser ut att vara, precis innan lille Jack hugger istappen in i Gamle Nicks halspulsåder, vilket dödar honom. Spanaren gratulerar Spionen för sin smarta barn-förklädnad, endast för att inse att Spionen var någon annanstans och att det faktiskt var den lilla pojken själv som gjorde slut på Nick.

Lille Jack sågs senast sittande bredvid Spionen, bestämd att han inte längre är rädd. Han sitter på Spionens axlar på fotografiet för framsidan av Teufort Times.

Magikern Merasmus

Magikern Merasmus
GAZE NOT UPON THE BROOM. And yes, that broom.
Magikern Merasmus ger instruktioner till en ung RED Demoman innan hans dammningsuppgifter

Magikern Merasmus är REDs Soldats rumskompis och väktaren av Bombinomikonen. När REDs Demoman var sju år gammal, sa han mor åt honom att di döda reste sig ur graven på All Hallow's Eve och skulle ha jobb åt honom. Efter att ha rest till hedarna för att söka detta jobb upptäckte han Merasmus, som hyrde honom för att damma av hans stora bibliotek för en nickel, men ombad honom att inte röra Bombinomikonen. I slutändan blev Demoman frestad av boken till att öppna den, vilket resulterade i att boken hemsökte hans vänstra öga. Merasmus tvingades att avlägsna den från pojken och när Demoman vaknade, hade Merasmus försvunnit tillsammans med sitt slott. I nutiden, bjuder han in sig själv till REDs halloweenparty och avslöjar sin tumulta relation med Soldaten, då de är oense om vems tur det är att göra hushållsarbete. När Soldaten bryter sönder hans stav över sitt knä, kallar Merasmus på MONOCULUS för dem att slåss mot. I A Smissmas Story, lät han av någon anledning Soldaten att bli en advokat.

 • Merasmus introducerades för första gången i serien Bombinomikon
 • Merasmus är magikerns om Soldaten gjorde arg, vilket orsakade att båda lagen blev sända tillbaka i tiden till DeGroot Keep.
 • Refererar till Erasmus, en ledande humanist, eller marasmus, en form av allvarlig proteinbrist.


Nicholas Crowder

Nicholas Crowder, nu känd som "Gamle Nick".
The nice children are given the greatest gift of all -- they are not abducted along with the naughty ones and carted off to the South Pole.
Robin Walker om historien om Gamle Nick

Den 18:e December 1788 var en man vid namn Nicholas Crowder ute på en resa mot Australien, men när han fick uppleva värmen och privatiseringen bestämde han sig för att vända om båten. Han satte istället kurs för att erövra Sydpolen, där han enligt legenden ännu lever. Varje 18:e December, återvänder "Gamle Nick" (som han nu är känd som) till Australien för att bedöma om barn har varit stygga eller snälla. De snälla barnen tilldelas den största gåvan av alla och slipper bli bortförda tillsammans med de dumma och skickade till Sydpolen. De dumma barnen tillverkar hattar och vapen åt Gamle Nick, vilka sedan levereras till hans herrgård den 17 December. Gamle Nick säljer alla kopior av vapen och hattar som han får online, där han "praktiskt tager ger bort dem".

Under händelserna i A Smissmas Story, dödas Nicholas Crowder av Soldaten, Spanaren, Spionen och ett litet barn då han försöker kidnappa barnen på köpcentret.

 • Gamle Nick introducerades för första gången i den Australiska Juluppdateringen.
 • Crowder kör en släde som dras av åtminstone tre renar, av vilka en har en ögonlapp, och en känguru med en röd nos bärande på Prancers Prydnad.


Poopy Joe

Poopy Joe - "Taken too soon"
I have no idea what you're - ooo, right. That poor monkey.
Saxton Hale tar en minut för att minnas den pionjära ap-astronauten

Poopy Joe var en ap-astronaut som dog tragiskt i en explosion innan uppskjut, orsakad av Mann Co. i deras misslyckade försök att göra sig av med vapen involverade i Senatens utredning. Mann Co. tog inte skulden för hans död och tillverkade faktiskt jubileumstallrikar som mindes Poopy Joe och Amerikas dröm om att erövra rymden. Dessa tallrikar var faktum med ledtrådar till den då uppkommande WAR!-uppdateringen, vilka visade Ögländaren, Utjämnaren och Buffbanerets horn.


Salty Pete, Iron Eye, och Pepper Pot Pete

Soldatens "vänner", med deras korresponderande namn över deras huvuden.

Salty Pete, Iron Eye, och Pepper Pot Pete är antaget att vara en grupp av gamla krigskompisar som Soldaten tar med ut på camping/har tépartyn med. De avslöjas däremot nästan med en gång att bara vara urklippta kartonger som Soldaten har hittat på imaginära bakgrundshistorier för. Soldaten nämner att Salty Pete en gång grävde ett dike som dödade en hel del av deras egna män, men denna historias trovärdighet är ifrågasatt då Soldaten glömmer bort hans namn och kallar honom för 'Salsa Pete'. Han glömmer även bort Pepper Pot Petes namn, och kallar honom för Peter Pepper-Pants. I slutet av serien, deklarerar han att alla "fyra" kommer att gå med i 'Rymdflottan'.


Shakespearicles

Shakespearicles, den starkaste författaren som någonsin levt.

Shakespearicles var den starkaste författaren som någonsin levt. Han var uppfinnaren av två-våningshuset, pjäser, Amerika, och Raketgeväret. Trots sitt starka grepp om språk och hans förmåga att bänkpressa 700 brittiska pounds, undkom flera uppfinningar hans järngrepp – det mest tragiska av dem, trappor.

Under de kommande trehundra åren, använde folk den enda metoden som var tillgänglig för att komma upp till andra våningen, vilket var rakethoppning. Detta pågick tills en ung skäggig uppfinnare vid namn Abraham Lincoln, uppfann trapporna år 1857.

Valve har en stor poster av Shakespearicles på deras kontor.

 • Shakespearicles visades för första gången i WAR!-uppdateringen.
 • Shakespearicles' namn och delar av hans bakgrund är baserade på William Shakespeare, en känd brittisk pjäsförfattare, och Hercules (herr-ə-kleez), en klassisk grekisk hjälte känd för sin otroliga styrka.


Trent och Jessica

Trent and Jessica
...and the bullets biodegrade once they hit flesh, leaving nothing behind but a blog post.
Trent förklarar Apples framgång på Minigun-marknaden

Trent och Jessica är två unga personer (och enligt Soldaten, hippies) som arbetar i Apple-butiken straxt utanför Dustbowl.

De erbjöd att sälja föremål till REDs Spanare och Tung Artillerist, specifikt ett mycket litet, men identiskt headset för Spanaren, och en vit, svart och blå Minigun vars kulor lägger till dödanden på en dödsmätare på användarens blogg. (Om användaren inte har en blogg så är vapnet programmerat att skapa en.) De lyckas även att imponera på Soldaten genom att omedelbart tillaga en gris med en apparat inkopplad via en Firewireport. Jessica förklarade även Apples nyaste produkt, iBlewupthemoon, till Saxton Hale, vilket imponerar honom och leder till att han försöker köpa företaget och blir avvisad av en mystisk figur som äger butiken.


Vladimir Bananas

Vladimir Bananas var en ap-astronaut från Ryssland och den första apan i rymden. Amerika försökte följa upp med deras egna ap-astronaut Poopy Joe, men det slutade i en katastrof.


Archibald och Julius

Archibald (vänster) Julius (höger)
Truly it is a Smissmas Miracle for the poor bombless unfortunates of Teufort!
Julius överlycklig över den fina gåvan han och Archibald fick.

Archibald och Julius är innehavare av icke-vinstgivande välgörenheten Bomber för de Fattiga. De hittar en Bombvagn levererad vid deras järnvägskrok och nämner den till ett Smismassmirakel innan de börjar fira. Båda är helt fiktiva karaktärer påhittade av Spanaren och Soldaten som ett alibi under rättegången för att ha sprängt Mall Santas-träningsfacilitet.

 • Deras plommonstop, mustascher och färgkod påminner om Blutarch och Redmond Mann på 1890-talet


Domaren

Domaren
I hereby sentence all three of you imbeciles to community service.
Domaren lägger ner lagen.

Domaren ledde över rättegången av Spanaren och Spionen efter att de sprängde Mall Santa-träningsfacilitet med en bombvagn, med Soldaten som deras advokat. Efter att ha skällt ut Spanaren för sitt löjliga alibi involverande en "Bomb för de Fattiga"-välgörenhet, övertalar han Spanaren att avslöja att Soldaten hade planerat allt och alla tre sänds till samhällstjänst, arbetande vid Mall Santa-båsen.

Andra Valve-karaktärer

Whitaker

Reklambladet som visar Whitaker bärande på Ellis Keps medan han visar Stekpannan.
RED, BLU -- your money's all green here.
Whitaker om TF Industries krig

Whitaker, en sidokaraktär i Left 4 Dead 2, skrev ett blogginlägg på TF2s Officiella Blogg och tillkännagav kampanjföremålen Ellis Keps och Stekpannan som man kunde få genom att äga eller genom att köpa Left 4 Dead 2. Baserad på den första paragrafen, är han från södern likt de andra Left 4 Dead 2 karaktärerna. Det verkar som om han är neutral vad det gäller RED och BLU företagens gräl och verkar inte ha mycket att göra med TF Industries annat än "vad han får veta". Det verkar också som om hans existens är utanför Team Fortress 2s kanon-handling eftersom att han refererar till kriget som ett "hektiskt spel kallat Team Fortress 2". Detta kan däremot kontras med att han verkar adressera REDs och BLUs lagmedlemmar i bloggen. I Left 4 Dead 2, är hans röstskådespelare Dayton Callie.

Se även

Referenser

 1. http://www.oldmanmurray.com/features/78.html
 2. http://www.teamfortress.com/post.php?id=5514&p=1

Externa länkar