Nucleus (Koning van de Heuvel)

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Nucleus heeft meerdere variaties, inclusief Arena.
Nucleus (King of the Hill)
Nucleus.PNG
Basisinformatie
Kaarttype Koning van de heuvel
Bestandsnaam: koth_nucleus
Ontwikkelaar(s): Valve
Kaartinformatie
Omgeving: Spytech
Decor: Binnen
Gevaren: Gat
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×2   •   Mediumhealth.png ×2
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Smallammo.png ×2   •   Mediumammo.png ×5
Map Photos
Menu photos koth nucleus.png
Map Overview
Nucleus (Arena) overview.png
Down under? More like, six feet down under.
The Engineer

Nucleus is een alternatieve versie van Nucleus (Arena) die gemodificeerd is om in het Koning van de Heuvel speltype te passen. Samen met Viaduct en Sawmill is de map uitgebracht tijdens de Klasseloze Update als een van de eerste officiële Koning van de Heuvel mappen voor Team Fortress 2.

Het doel is om het controlepunt te veroveren en deze vast te houden voor een duratie van 3 minuten, terwijl je het andere team ervan moet weerhouden hetzelfde te doen.

Locaties

 • Het Apparaat - Het draaiende, kleurrijke, "Doomsday" apparaat welke het midden van de map domineerd. Het bevat het controlepunt van deze map, welke vrijkomt na 60 seconden.
 • Het Gat - Direct onder het apparaat is een bodemloos radioactief gat met een smalle loopplank die erboven hangt. De loopplank heeft een Medium gezondheidskit, maar het gat betekent een zekere dood voor iedereen die ongelukkig genoeg is erin te vallen.
 • De Perimeters - Een serie van randen en loopplanken welke om het gat heen lopen. De Perimeters zijn verder gedeeld in een "RED-kant perimeter" en een "BLU-kant perimeter", gebaseerd op aan welke kant het spawnpunt ligt. Smalle bruggen naar het controlepunt lopen over het gat heen wanneer het controlepunt geopend word.
 • Daken - Bovenop de gebouwen langs de perimeter zijn daken die toegankelijk zijn door een raketsprong of kleefbomsprong. Deze plekken zijn nuttig aangezien ze een geweldig hoogtevoordeel bieden en een overzicht van het hele gebied.
 • De bruggen - Als de klok eenmaal tikt dan zal het controlepunt openen en de bruggen zullen uit gaan lopen zodat het punt bereikbaar word. Er zijn drie bruggen, een aan elke kant van de spawns van de teams en één verre brug in het midden tussen beide spawns.
 • Zijgebouw - Het zijgebouw is een van de gebouwen langs de perimeter. Het is een blauwgekleurd gebouw en heeft geen brug die het verbind met het controlepunt, maar wel een brug die het gebouw verbind met de loopplanken beneden het punt.
 • Toegangsgebouw - Direct tegenover het zijgebouw is het toegangsgebouw. Het is toegankelijk vanaf de kant van beide teams door een stel trappen en in het midden zijn er twee paar trappen welke naar de brug naar het punt beneden leiden. Aan elke kant zijn er ingangen naar de balkonnen welke een overzicht hebben van een groot deel van het gebied.

Strategie

Zie Communitie Nucleus (Koning van de Heuvel) strategie

Controlepunt Timing

Controleposten Vermenigvuldiger Seconden
Controleposten ×1
24 ,000
×2
16 ,000
×3
13 ,90.999999999999
×4
11 ,520


Updateverleden

13 september 2009-patch (Klasseloze Update)

 • KOTH_Nucleus is aan het spel toegevoegd.

27 mei 2010-patch

 • Veranderde dat er gesniped kon worden van binnenuit de zijspawn uitgangen.
 • Repareerde een grafische glitch op de platformvloer.
 • Repareerde blauwkleurige modellen in het RED gebied.

Trivia

 • De partikels die te zien zijn in het apparaat zijn hergebruikt uit de eindscéne van Portal.

Zie ook

Externe links