Scout prestaties behalen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


De cyclus
De cyclus
Dood in één leven een vijand terwijl je op de grond, in de lucht en in het water bent.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Niet veel maps hebben een groot gedeelte met water. Maps die hiervoor geschikt zijn zijn, onder andere, 2Fort en Well, waar er gedeeltes met water zijn die vrij dicht bij strijdplekken staan. Begin met de onderwater kill, want land en lucht zijn een gedeelte van Scouts normale routine.


De kaas van het brood
De kaas van het brood
Dood een vijandelijke Heavy en pak zijn Sandvich.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk-gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Achtervolg een terugtrekkende Heavy die veel schade heeft opgelopen. Als je hem een Sandvich ziet of hoort eten, ga dan naar hem toe om hem te doden en pak de Sandvich op. Als je de Heavy doodt terwijl je de Zuurstok als slagwapen hebt, dan mag je ook de health kit oppakken.


De kunst van het ontwijken
De kunst van het ontwijken
Ontwijk in één leven 1000 schadepunten door Bonk! Atomische Stoot te drinken.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Nadat je een Bonk! Atomische Stoot hebt gedronken, gebruik het dan om een grote hoeveelheid schoten te ontwijken, zoals van een Sentry Gun of een Heavy. Geef jezelf genoeg tijd om je terug te trekken naar een veilige plek voordat het effect weggaat. Herhaal dit zonder dood te gaan totdat je de prestatie gekregen hebt. Het ontwijken van de schade van een omgevingsgevaar, zoals de trein in Well, zal ook meetellen voor deze prestatie.


Doden onder invloed
Doden onder invloed
Dood 3 vijanden terwijl je nog onder invloed van een überlading bent.
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Hoe te verkrijgen: Deze prestatie komt overeen met de prestatie “Hier Komt Het Prikje” van de Medic. Als je daadwerkelijk een Medic ervan overtuigt om je te überladen, dan is je mobiliteit genoeg om schade te ontwijken, dus de Medic kan het beste de Kritzkrieg gebruiken om je crowd control mogelijkheden te versterken. Het is aan te raden om de normale Scattergun of Korte Stop te gebuiken in plaats van de Kracht-der-Natuur, want dan zul je minder tijd aan herladen besteden. Je kan ook een Crit-de-Cola gebruiken samen met de standaard überlading van de Medigun om makkelijk Mini-Crits uit te delen.


Doktertje doden
Doktertje doden
Dood een Medic die op het punt staan een überlading in te zetten.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Een Medic met een volle überlading meter kan je makkelijk identificiëeren door het deeltjeseffect rond zijn Medigun, Kritzkrieg of Snelle Herstelling. Een bewuste Medic vind je nauwelijks alleen en val vaak zijn überlading inzetten als hij aangevallen wordt, dus je zult hem moeten verrassen. Als je het niet erg vind om wat extra risico te nemen, drink dan de Crit-de-Cola vlak voordat je aanvalt om je schade te verhogen.


Drie-in-één
Drie-in-één
Verover achter elkaar drie veroveringsposten in één leven.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Speel op maps zoals Well of Granary voor de meeste kans op succes. Speel conservatief – als je een group vijanden tegenkomt terwijl je een punt veroverd, trek je dan terug.


Een jaar om nooit te vergeten
Een jaar om nooit te vergeten
Dood 2004 vijanden.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Je zult deze prestatie makkelijk krijgen als je genoeg tijd als Scout speelt. Gebruik Scouts sterktepunten en val de zwakkere vijanden aan als ze het niet verwachten.


First Blood
First Blood
Dood als eerste iemand tijdens een Arena-match.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Scouts zijn vaak de eerste die in contact komen met een vijand in de Arena modus. Speel aggressief en ga voor de vijanden die al schade hebben opgelopen.


First Blood, deel 2
First Blood, deel 2
Dood 5 vijanden tijdens de First Blood crit buff.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Nadat je de First Blood hebt gekregen, gebruik de bijbehorende Crit buff om wat meer kills te krijgen. Gebruik de Scattergun of het Pistool, want die twee wapen hebben een goede kogelcapaciteit die je kunt gebruiken om snel een tweede kill te krijgen zonder te hoeven herlanden.


Geen half werk
Geen half werk
Start 10 veroveringen van controleposten en voltooi ze allemaal.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Een dash naar een Controlepunt om het veroverings proces te beginnen zal werken als je team maar het klusje klaart. Als je ze helemaal zelf veroverd zullen ze ook tellen voor deze prestatie.


Gegevensuitwisseling
Gegevensuitwisseling
Dood een vijand die jouw inlichtingen heeft, terwijl jij zelf de inlichtingen van de vijand hebt.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Aan het begin van een CTF ronde, ren naar de vijandelijke intelligentie voordat hun verdediging volledig opgezet is. Je Intelligentie kompas is uitgezet terwijl je de vijandelijke intelligentie hebt, dus communiceer met je team om de vijandelijke drager te onderscheppen. Als je geduldig bent, (en een meewerkend team hebt), kan je in de intelligentie kamer wachten van een van beide teams, en dan iedereen doden die de intelligentie heeft van jou team.


Halt!
Halt!
Verdoof 50 vijanden terwijl ze een controlepost innemen of de kar duwen.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Op Payload maps, zoek naar de kar en schiet er ballen naar. Je kan iedereen verdoven die op een punt of naast een kar staat, onafhankelijk van wie hem in zijn bezit heeft of als hij gesloten is. Je hoeft ze niet te immobilizeren met een lange-afstandsbal; je hoeft alleen maar het verdovingseffect te veroorzaken.


Hekkensluiter
Hekkensluiter
Verover de laatste post op de kaart met controleposten.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Controlepunten op standaard 5-Controlepunt maps worden heel snel veroverd. Als je aan het aanvallen bent, ga dan naar voren met je team en verover het laatste punt. Je kan ook achter de vijandelijke linies sluipen en bij het laatste controlepunt wachten. Wanneer het punt ervoor veroverd is spring je er op. Het is meestal makkelijker om dit te proberen in 5-Controlepun maps, in plaats van aanvallen/verdedigen maps.


Herhalingsoefening
Herhalingsoefening
Verover 25 keer de vijandelijke inlichtingen.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: De snelheid van de Scout maakt hem een logische kandidaat voor het verroveren van Intelligentie. Druk voorwaart in de vijandelijke basis met je teamgenoten en laat ze de vijand afleiden terwijl je naar de Intelligentie rent.


Huisje pikken
Huisje pikken
Begin met de verovering van een post binnen een seconde nadat deze beschikbaar is geworden.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Sneak behind enemy lines and wait near the next Capture Point, jumping on it immediately after the contested point is captured. On standard Control Point maps, capturing a point right after the enemy finishes will work.


In slaap sussen
In slaap sussen
Dood 50 vijanden van achteren met de Force-A-Nature.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Draai rondjes om en verras je tegenstanders. Als je extra risico durft te nemen, drink dan Crit-de-Cola om je schade te vergroten.


Kampioensrace
Kampioensrace
Ren 25 kilometer.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Je krijgt deze prestatie na een behoorlijke tijd als de Scout gespeeld te hebben.


Koekje van eigen deeg
Koekje van eigen deeg
Verdoof een Scout met zijn eigen bal.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld-moeilijk
Hoe te verkrijgen: Je zult de balmeter van je Klaas Vaak moeten vullen met de honkbal van een vijandelijke Scout, en die dan gebruiken om hem te verdoven. Kijk wanneer hij de bal naar jou afvuurt zo dat je weet wanneer je je eigen moet afvuren.


Megameppen
Megameppen
Sla een vijand 25 meter ver.
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Hoe te verkrijgen: Wanneer je door de bespotting van Klaas Vaak wordt gedood, moet de ragdoll 25 meter vliegen zonder dat het tegen een ander object komt. Daarom is het het beste om dit te proberen buiten of in een open ruimte zo dat er meer ruimte is voor de ragdoll om te vliegen.

Alhoewel deze bespotting stil is, is het ook de langste in het spel, dus het is het beste om dit te proberen met een vijand die ergens anders mee bezig is, zoals een ingezoomde Sniper.


Omgevingsramp
Omgevingsramp
Dood je hele omgeving of laat die zelfmoord plegen met de knockback van de Force-A-Nature.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk-gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Zoek voor vijanden dichtbij hoge plekken en schiet ze er af, waardoor de schade van de val het af zal maken. Op kaarten met omgevingsgevaren zoals kuilen, treinen of zaagmachines, blijf dichtbij deze vallen en duw vijandelijke spelers naar ze toe.


Poortje toe
Poortje toe
Vernietig 3 teleporter-ingangen.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Om langs vijandelijke linies te sluipen en bij hun teleporters te komen, drink Bonk! Atomische Stoot of maak een driedubbelesprong om met de Kracht-der-Natuur om bij alternatieve routes te komen.


Prikje voor de pijn
Prikje voor de pijn
Verdoof 2 Medics die op het punt staan een überlading in te zetten.
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Hoe te verkrijgen: Je kan het beste achter vijandelijke linies gaan en een volgeladen Medic vinden die niet oplet. Een Medic met een volle überlading kan je makkelijk identificiëeren door het deeltjeseffect rond zijn Medigun of Kritzkrieg.


Rauw op je dak
Rauw op je dak
Dood 20 spelers terwijl je dubbelspringt.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Dubbelspring constant terwijl je in een gevecht zit om vijandelijke aanvallen te ontwijken. Het is beter om de Scattergun of Korte Stop te gebruiken, want de terugstoot van de Kracht-der-Natuur kan het lastiger maken om goed te richten.


Slakkenmepper
Slakkenmepper
Dood een Scout terwijl hij nog onder het effect is van de Krit-a-Cola.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Scouts die een gloeiend wapen dragen is onder invloed van een Crit-de-Cola. Gebruik het bereik van je Pistool om een voordeel te krijgen, waardoor je hem kunt doden voordat hij jou dood. Het is ook mogelijk om deze prestatie te krijgen door een Heavy te doden die onder invloed is van een Buffelbiefstuksandvich.


Slopen die hap
Slopen die hap
Vernietig 3 vijandelijke bouwsels die nog in aanbouw zijn.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Verras een vijandelijke Engineer en vernietig zijn gebouwen zodra ze ingezet zijn. Combat Mini-Sentry Guns zijn klaar in minder dan twee seconden, dus ontwijk de Engineers met de Geweerslinger.


Snelle dood
Snelle dood
Dood een speler in Well voordat de ronde begint.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Met de Kracht-der-Natuur of de Atoomeerder kun je een driedubbele sprong maken om over de treinen te komen die de twee teams scheiden. Als je de tijd meeteld die je nodig hebt om naar het midden te komen, dan heb je ongeveer 15 seconden om iemand te doden. Er is een klein gaatje tussen de meur en de trein wagonnen waar je met je Pistool door kunt vuren, maar het is onwaarschijnlijk dat je zo iemand doodt. Je kan ook wachten voor een aggressieve Soldier of Demoman.


Springerig type
Springerig type
Voer 1000 dubbelsprongen uit.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Je zult deze prestatie vanzelf krijgen als je lang genoeg als de Scout speelt.


Steek er een stokje voor
Steek er een stokje voor
Blokkeer 50 veroveringen van controleposten.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Blijf bij Controlepunten en verdedig ze tegen veroveringen. Ga niet per ongeluk van het Controlepunt af voordat je aanvallers dood.


Stelen, stelen en... nog eens stelen
Stelen, stelen en... nog eens stelen
Verover in één CTF-ronde 3 keer de vijandelijke inlichtingen.
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Hoe te verkrijgen: De veroveringen hoeven niet in een leven of achter elkaar gedaan te worden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je gedood wordt of dat je teamgenoten er tussen komen, behalve als het veroveringslimiet drie is.


Superman
Superman
Overleef 500 schadepunten in één leven.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Trek je vroeg terug van een gevecht en ga naar een Dispenser of een Medic om gezond te blijven. De gezondheidsbonus van De Speciale Bezorging kan het wat makkelijker voor je maken.


Uitstel is geen afstel
Uitstel is geen afstel
Verdoof een vijand voor de langst mogelijke tijdsduur door hem te raken met een langeafstandsbal.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: Op maps met grote, open plekken, vuur wat ballen het veld in. Let op de boog van de bal en mik iets boven het hoofd van je doelwit. Snipers zijn makkelijke doelwitten, omdat zijn meestal stil zijn terwijl ze richten.


Vinger van de trekker
Vinger van de trekker
Steel en verover de vijandelijk inlichtingen zonder te schieten.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Hoe te verkrijgen: Alhoewel je niet je wapens kunt vuren, kan je nog steeds je slagwapens gebruiken. Je hoeft niet helemaal van de intelligentie kamer van de vijand naar je eigen intelligentie kamer te gaan – je mag ook gewoon de intelligentie oppakken van waar een vijand hem heeft laten vallen. Het is mogelijk om de intelligentie vlug te laten vallen en terug op te pakken net voor dat je hem veroverd.


Vuil spel
Vuil spel
Veroorzaak een omgevingsdood door een vijand te verdoven.
Moeilijkheidsgraad: Zeer moeilijk
Hoe te verkrijgen: De meest betrouwbare manier om dit te doen is om een vijand dichtbij een afrand te verdoven en ze daarna over de rand te schieten met de Kracht-der-Natuur. Spelers verdoven vlakbij omgevingsgevaren zoals de treinen in Well, de zaagmachines in Sawmill of de Paardloze Hoofdloze Paardmanns in Mann Manor zal ook werken. Op Payload maps kun je een vijand verdoven net voordat het laatste punt veroverd is, zodat de resulterende explosie de rest zal doen.


Wie het kleine niet eert...
Wie het kleine niet eert...
Vernietig een actieve sentry met je pistool.
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Hoe te verkrijgen: De veiligste manier om een Sentry Gun te vernietigen is om met je Pistool van een verre afstand de Sentry Gun te snipen, zeker als hij onbewaakt is. Een riskantere methode is om hem net zo aan te vallen als je zou doen met de Scattergun; rondjes draaien rond de Sentry Gun zodat hij niet op je kan schieten. Je kan hulp krijgen van andere klassen, als jij maar het laatste schot landt. Combat Mini-Sentry Guns van Engineers met de Geweerslinger zijn al helemaal makkelijk om te vernietigen.