Spy -saavutusten ansaitseminen

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search


Veitsi vie voiton
Veitsi vie voiton
Tapa asetta käyttävä Spy veitsellä.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Vihollis-Spy, joka on lähellä omanpuolulaisiaan, vetäytyy, tai on juuri uudelleensyntynyt, kulkee luultavasti Revolveri kädessään. Käytä näitä tilanteita jahdataksesi ja tappaaksesi vihollis-Spyn saadaksesi tämän saavutuksen.


Provokaattori
Provokaattori
Puukota selkään Steam-yhteisökavereitasi 10 kertaa.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Liity pelaajaryhmään joka pelaa säännöllisesti yhdessä. Sinun ei tarvitse selkäänpuukottaa kymmentä eri kaveria, joten on mahdollista että selkäänpuukotat yhtä kaveria monta kertaa.


Tulenkestävä
Tulenkestävä
Pysy hengissä 30 sekuntia sytyttyäsi tuleen verhoutuneena.
Vaikeustaso: Erittäin helppo
Näin saavutat: Kun olet verhoutuneena, suuntaa etulinjaan ja etsi vihollis-Pyro. Juokse Pyron liekkeihin ja vetäydy turvaan. Sammuta liekit Terveyspakkauksella ja vältä menemistä taisteluun ennen kuin kolmekymmentä sekuntia on kulunut.


Kylmä kostaja
Kylmä kostaja
Tee kostotappo selkäänpuukotuksella.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Sinä joudut jossain vaiheessa toisen pelaajan hallitsemaksi vaikket sitä yrittäisikään. Jos sinulla on ongelmia saada kostoa, voit hakeutua tarkoituksella hallituksi sellaista luokkaa vastaan, jota vastaan olet hyvä, esimerkiksi Sniper.


Työnseisaus
Työnseisaus
Tapa vartiotykkiä rakentava Engineer.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Etsi Engineeriä joka on rakentamassa tai on jo rakentanut Vartiotykin lähelle taistelunalaista aluetta. Kun joukkueesi puskee läpi sen alueen, selkäänpuukota Engineeriä hänen korjatessaan Vartiotykkiään.


Vastavakoilua
Vastavakoilua
Puukota selkään valeasuista Spyta.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Vihollis-Spy joka poistaa verhoutumisen lähellä joukkuettasi joutuu käyttämään valeasua ettei paljastuisi. Tyhjentäjät, jotka on laitettu oman puolen Engineerin rakennuksiin, on varma merkki naamioituneesta Spysta lähettyvillä. Voit tarkastella Spyn varalta lähestymällä joukkuekavereitasi selästä päin pitäen samalla Veistä kädessäsi; jos veitsi nousee automaattisesti selkäänpuukotusasentoon, kyseinen "joukkuekaveri" on oikeasti vihollis-Spy.


Soluttautuja
Soluttautuja
Tapa Viitta ja tikari -kelloa käyttäessäsi sama vihollinen 3 kertaa samalla alueella yhdessä elämässä.
Vaikeustaso: Keskivaikea/Vaikea
Näin saavutat: Oleskele alueilla joilla kulkee paljon pelaajia ja käytä hyväksesi Spyn kykyä nähdä pelaajien nimet tähdätäksesi tiettyyn henkilöön. Kunhan vain et tule tapetuksi, tämän saavutuksen voi suorittaa pitkälläkin aikavälillä. Pelaa varovaisesti; jos onnistut selkäänpuukottamaan saman pelaajan kahdesti, hän mitä luultavammin yrittää jahdata sinua. Johtuen Spyn vastaisesta varustuksesta, kuten Selkäsuojasta tai Jaratesta, jopa Sniper ei välttämättä ole helppo kohde tämän saavutuksen saamiseen.


Kuolema sai odottaa
Kuolema sai odottaa
Tapa Sniper, kun puukotuksesi on rikkonut hänen selkäsuojansa.
Vaikeustaso: Keskivaikea/Vaikea
Näin saavutat: Saat sähköiskun ensimmäisen selkäänpuukotusyrityksen jälkeen, varoittaen Sniperia läsnäolostasi. Kun Selkäsuoja rikkoutuu, yritä joko tehdä toinen selkäänpuukotus tai käytä Revolveriasi viimeistelläksesi tapon. Käyttämällä Kuolemankelloasi voit antaa Sniperille turvallisuuden tunteen kun hän "tappoi" sinut, helpottaen palaamistasi helppoon selkäänpuukotukseen.


Diplomatia
Diplomatia
Tapa 50 vihollista Suurlähettiläällä.
Vaikeustaso: Helppo/Keskivaikea
Näin saavutat: Käytä hyvää tähtäystä ampuaksesi pääosumia varomattomiin vihollisiin. Voit käyttää verhoutumistasi saalistaaksesi vahingoittuneita vihollisia jotka vetäytyvät taistelusta.


Tri Eeeiiiiiii
Tri Eeeiiiiiii
Puukota selkään Mediciä, joka on tekemässä ylilatauksen.
Vaikeustaso: Keskivaikea
Näin saavutat: Kun näet Medicin jolla on Ylilataus valmiina, selkäänpuukota häntä ennen kuin hän käyttää sen. Voit käyttää Viittaa ja tikaria vaaniaksesi Mediciä joka vielä täyttää Ylilataus-mittariaan.


Huippusalainen
Huippusalainen
Anna viholliselle pysäytyskuva, jossa näpsäytät tupakan hänen ruumiilleen.
Vaikeustaso: Helppo/Keskivaikea
Näin saavutat: Kun olet tappanut vihollisen, seiso kyseisen pelaajan ruumiilla ja pilkkaa samalla kun pidät kädessä Naamiointivälinettä. Vaikka tekisit Spy Crab -pilkan sen sijaan että näpsäyttäisit tupakan, saat silti tämän saavutuksen.


FYI olen vakooja
FYI olen vakooja
Puukota selkään Mediciä, joka on parantanut sinut viimeisen 5 sekunnin aikana.
Vaikeustaso: Keskivaikea/Vaikea
Näin saavutat: Naamioidu siten että valeasu sopii parhaiten kyseiseen tilanteeseen; jos olet etulinjassa, Soldier ja Pyro voivat olla parhaat vaihtoehdot. Jos välittömästi suuntaat taaksepäin sen jälkeen kun sinua on parannettu, hyvä Medic tunnistaa sinut välittömästi Spyksi. Selkäänpuukotus voi olla helpoin suorittaa keskellä isoa taistelua, missä Medicin on kiinnitettävä enemmän huomiota taisteluun sinun parantamisesi jälkeen.


Arvokas kohde
Arvokas kohde
Puukota selkään vihollista, joka hallitsee 3 tai useampaa tiimikaveriasi.
Vaikeustaso: Keskivaikea
Näin saavutat: Riippuen kartasta ja pelaajista, voi olla hankalaa löytää pelaajaa joka hallitsisi kolmea tai useampaa sinun puolulaistasi. Käytä hyväksesi tietoa pistetaulukosta selvittääksesi kuinka monta hallintaa kullakin pelaajalla on ja tähtää sopiviin pelaajiin.


Varastettu henkilöllisyys
Varastettu henkilöllisyys
Puukota selkään vihollista, joksi olet parhaillaan naamioitunut.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Pelaajan nimi joksi olet naamioitunut näkyy HUDissasi. Käytä sitä hyväksesi etsiäksesi ja selkäänpuukottaaksesi kyseisen pelaajan. Naamioitumalla eristäytyneeksi Engineeriksi tai Sniperiksi voit helpommin kuljeskella ympäriinsä ilman että kiinnität huomiota. Jos käytät Viittaa ja tikaria, voit jatkuvasti vaihtaa valeasuasi kunnes se vastaa lähellä olevaa pelaajaa.


Vakuutuspetos
Vakuutuspetos
Tapa vihollinen samalla, kun vastapuolen Medic parantaa sinua.
Vaikeustaso: Keskivaikea
Näin saavutat: Kun vihollis-Medic alkaa parantaa sinua, selkäänpuukota lähin vihollinen. Tämä saavutus on parasta tehdä keskellä isoa taistelua, missä Medicin on kiinnitettävä enemmän huomiota taisteluun sinun sijastasi. Medic alkaa automaattisesti parantaa sinua jos selkäänpuukotat hänen parannuskohteensa Ikuisella palkkiollasi. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden siirtyä nopeasti seuraavaan viholliseen.


Onko jo turvallista?
Onko jo turvallista?
Puukota selkään 50 vihollista, jotka ovat valtaamassa komentopisteitä.
Vaikeustaso: Keskivaikea
Näin saavutat: Jotkin komentopisteet ovat ahtaita, ollen hankalia paikkoja päästä lähietäisyydelle Spyn varalta tarkistavien pelaajien seassa. Harvaan puolustetut komentopisteet, kuten Gravel Pitin komentopisteet ovat erinomaisia paikkoja väijymiseen. Pelaajat jotka sulloutuvat yhteen Pommilastikärryn ympärille ovat helppoja kohteita.


Yhteisoperaatio
Yhteisoperaatio
Aseta tyhjentäjä vihollisen vartiotykkiin 3 sekunnin kuluessa siitä, kun tiimikaverisi tekee saman toiseen tykkiin.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Kun vihollisjoukkueella on useampi Vartiotykki rakennettuna, koordinoi oman joukkueesi Spyn kanssa tehden usean niistä taistelukyvyttömäksi samaan aikaan.


Viiltävä väliintulo
Viiltävä väliintulo
Puukota selkään vihollista ja häntä parantavaa Mediciä 10 sekunnin kuluessa.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Etsi Mediciä ja hänen kaveriaan kun he liikkuvat lähemmäs etulinjaa. Medicin kavereilla on tapana juosta hitaammin, joten on suositeltavaa että puukotat nopeamman Medicin ensin.


Salamavakooja
Salamavakooja
Aloita pisteen valtaus sekunnin kuluessa siitä, kun piste tulee saataville.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Pelaajilla ei ole tapana ottaa huomioon lukittuja komentopisteitä, joten livahda vihollislinjojen taakse ja sijoitu seuraavalle komentopisteelle odottaen että joukkueesi on vallannut nykyisen. Käyttäen Viittaa ja tikaria voit odottaa piilossa. Normaaleissa komentopistekartoissa, kuten Granaryssa ja Wellissä, komentopisteet vaihtavat jatkuvasti omistajaa, antaen sinulle enemmän mahdollisuuksia saada tämän saavutuksen. Sinun tarvitsee vain aloittaa komentopisteen valtaus, eikä sitä tarvitse suorittaa loppuun.


Teurastaja pisteellä
Teurastaja pisteellä
Tapa 15 vihollista, jotka seisovat hallussaan olevalla komentopisteellä.
Vaikeustaso: Keskivaikea
Näin saavutat: Pelaajilla on tapana tarkastaa Spyn varalta kaikki jotka lähestyvät aktiivista komentopistettä, joten lähesty odottamattomasta suunnasta. Selkäänpuukotetut viholliset jotka kulkevat läpi lukittujen komentopisteiden kautta lasketaan myös tähän saavutukseen.


Tuhat tyhjennystä
Tuhat tyhjennystä
Tuhoa 1000 Engineerin rakennusta tyhjentäjillä.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Saat tämän saavutuksen ajan myötä kun pelaat Spylla. Vaikka joukkuekaverisi tuhoaisi rakennuksen, saat silti pisteitä tähän saavutukseen avustamisesta mikäli Tyhjentäjäsi on kiinni laitteessa.


Tyhjentävä esitys
Tyhjentävä esitys
Aseta tyhjentäjä vihollisen rakennukseen ja puukota selkään sen rakentanutta Engineeriä 5 sekunnin kuluessa.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Käytä verhoutumistasi ja/tai Naamiointivälinettäsi livahtaaksesi syventyneen Engineerin taakse. Laita Tyhjentäjä rakennukseen, vaihda nopeasti Veitseesi, ja selkäänpuukota Engineer estääksesi häntä poistamasta Tyhjentäjääsi rakennuksesta. Jos Engineer on jättänyt rakennuksen vartioimatta, mene piiloon kunnes hänen on pakko tulla välillä korjaamaan rakennustaan. Pelaajilla jotka käyttävät Kaukopaimenta on tapana keskittyä enemmän taisteluun ja heidät voi helposti harhauttaa pois rakennuksiltaan.


Kuula kalloon
Kuula kalloon
Tapa pääosumalla 20 Sniperia Suurlähettiläällä.
Vaikeustaso: Helppo/Keskivaikea
Näin saavutat: Kun olet hyvässä paikassa selkäänpuukottaaksesi vihollis-Sniperin, käytä Suurlähettilästäsi sen sijaan. Koska tarkka Suurlähettilään pääosuma tekee vahinkoa vain 102:n terveyspisteen verran, voi olla turvallisempaa tähdätä Snipereihin jotka ovat jo valmiiksi vahingoittuneita tai ovat muuten kaukana etulinjoista. Krokotyyli-pakkaus -setti estää Sniperia kuolemasta pääosumiin.


Pilko ja polta
Pilko ja polta
Puukota selkään vihollista, joka vaihtaa Pyroon ennen uudelleensyntymistä.
Vaikeustaso: Helppo/Keskivaikea
Näin saavutat: Tämän saavutuksen saamiseen et voi itse vaikuttaa. Selkäänpuukota vihollisia jatkuvasti samalla toivoen että joku heistä tulee tarpeeksi turhautuneeksi vaihtaakseen Pyroon.


Nukkuva agentti
Nukkuva agentti
Tapa vihollinen, joka sai sinut näyttelemään kuollutta viimeisen 20 sekunnin aikana.
Vaikeustaso: Helppo/Keskivaikea
Näin saavutat: Tehdäksesi valekuolemastasi uskottavamman, koeta ottaa hieman vahinkoa ennen kuin käytät Kuolemankelloasi. Saharan Spy -setti vähentää huomattavasti verhoutumisesta poistumisen ääntä, tehden verhoutumisesta poistumispaikan löytämisen helpommaksi.


Mitäs me vakoojat
Mitäs me vakoojat
Törmää verhoutuneena vihollispuolen verhoutuneeseen Spyhin.
Vaikeustaso: Erittäin helppo
Näin saavutat: Tämän pitäisi tapahtua sattumalta, koska Spyilla on tapana mennä reittejä joita muut joukkueen jäsenet harvoin käyttävät. Sinun pitäisi aikanaan törmätä vihollis-Spyhin joka kulkee samaa reittiä kuin sinäkin.


Vakoojien kuningas
Vakoojien kuningas
Puukota selkään 1000 vihollista.
Vaikeustaso: Helppo
Näin saavutat: Saat tämän saavutuksen ajan myötä kun pelaat Spylla.


Viekas viuhuttelija
Viekas viuhuttelija
Puukota vihollista, kun esittelet miekkailutaitojasi.
Vaikeustaso: Erittäin vaikea
Näin saavutat: Miekkailutappopilkka on huomattavasti hankalampi suorittaa kuin muut tappopilkat. Sen lisäksi että se on yksi pisimmistä ja kovaäänisimmistä pilkoista, sinulla ei saa olla valeasua eikä verhoutumista päällä. Ensimmäiset kaksi lyöntiä tekevät pientä vahinkoa, varoittaen vastustajaasi jos Spyn ääni ei tee sitä. Vähentääksesi mahdollisuutta tulla vihollisen huomaamaksi, suorita pilkka jossain mistä sinua ei nähdä, esimerkiksi kulman takana tai vihollisen Teleportterin ulostuloaukon luona, antaen vain viimeisen lyönnin osua. Tätä saavutusta ei voi ansaita nöyryytyksen aikana.


Rikkinäiset rakennelmat
Rikkinäiset rakennelmat
Puukota selkään Engineeriä ja aseta sitten tyhjentäjä 3:een hänen rakennukseensa 10 sekunnin kuluessa.
Vaikeustaso: Helppo/Keskivaikea
Näin saavutat: Etsi Engineer jolla on rakennus aktiivisen Teleportterin vieressä. Selkäänpuukota Engineeriä ja laita Tyhjentäjä rakennukseen sekä Teleportteriin. Teleportterin toiseen päähän ilmestyy myös Tyhjentäjä, antaen sinulle tämän saavutuksen. Rakennuksiin tarvitsee vain laittaa Tyhjentäjä, niiden ei tarvitse tuhoutua.


Alista aussi
Alista aussi
Hallitse Sniperia.
Vaikeustaso: Helppo/Keskivaikea
Näin saavutat: Tähtää erityisesti tietämättömään Sniperiin. Jos Sniper käyttää Selkäsuojaa, kolme Revolverin ammusta lähietäisyydeltä riittää. Jos käytät Suurlähettilästä, kaksi ammusta riittää (jos ensimmäinen on pääosuma). Jos olet kuolemaisillasi, varmista ettei Sniper saa avustusta kuolemastasi. Toivo ettei Sniperina pelaava vaihda luokkaa ennen kuin hallitset häntä.


Kolmoispetos
Kolmoispetos
Puukota selkään 3 Sniperia yhdessä elämässä.
Vaikeustaso: Keskivaikea
Näin saavutat: Tämä saavutus on helpoin tehdä kartoissa, jotka suosivat Snipereita, kuten 2Fort, missä suuri joukko Snipereita on yleensä rivissä valmiina selkäänpuukotettavaksi. Huomaa että sinun ei tarvitse selkäänpuukottaa kaikkia kolmea Sniperia lyhyen ajan sisällä, joten vetäytyminen ensimmäisen tai toisen selkäänpuukotuksen jälkeen on kannattava idea.


Märkä kuolema
Märkä kuolema
Puukota vihollinen hengiltä ollessasi Jaraten vaikutuksen alaisena.
Vaikeustaso: Keskivaikea
Näin saavutat: Sniper joka onnistuu osumaan sinuun Jaratellaan tai Sydney Sleeper-nukutuskiväärillään tietää että olet siellä. Kun sinuun on osuttu, pysy poissa Sniperin tulilinjalta ja yritä selkäänpuukottaa jotakuta toista vihollista joka ei välttämättä ei ole tietoinen läsnäolostasi.


Nirri pois nappulalta
Nirri pois nappulalta
Tapa pääosumalla 3 Scoutia Suurlähettiläällä.
Vaikeustaso: Keskivaikea/Vaikea
Näin saavutat: Scoutit liikkuvat nopeasti ja heitä on hankala tappaa pääosumilla. Kun tähtäilet, koeta ennustaa missä Scout on kun ammut. Spy ei voi tarkentaa saadakseen helpommin pääosumia, tehden läheltä ampumisen hiukan helpommaksi. Scoutit jotka ovat keskellä taistelua ovat yleensä jo kärsineet vahinkoa, joten Suurlähettilään 102 terveyspisteen vahingon pitäisi riittää.


Viillät vain kolmesti
Viillät vain kolmesti
Puukota selkään 3 vihollista 10 sekunnissa.
Vaikeustaso: Helppo/Keskivaikea
Näin saavutat: Spyt usein löytävät itsensä vihollislinjojen takaa, yleensä vähintään kolme isoa selkää heihin päin. Kun tämä tapahtuu, koeta selkäänpuukottaa niitä kaikkia.