Offblast

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Offblast
Offblast 01.jpg
Basisinformatie
Kaarttype Arena
Bestandsnaam: arena_offblast_final
Ontwikkelaar(s): Magnar "insta" Jenssen
Kaartinformatie
Omgeving: Woestijn
Decor: Daglicht, zonnig
Gevaren: Gat
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×1
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Mediumammo.png ×4
Map Photos
Menu photos arena offblast final.png
Map Overview
Offblast overview.png
Mappostzegel
Item icon Map Stamp - Offblast.png
Aanhangerranglijst
Arena Offblast is a fast-paced, high-altitude community map set in a top secret missile silo wedged into the top of a hollowed-out mountain. Open-air paths and narrow hallways converge on a central control point located just under the silo’s blast doors. This mountaintop arena also boasts a sheer cliff face encircling the battleground, giving you the chance to help your opponents improve their tactics. Specifically, anyone you blast over the side will get some time to think about the various flaws in their “standing next to the edge of a cliff” strategy as they plummet to an excruciating, non-respawnable death.

Offblast is een Arena map. Het is een van de community gemaakte mappen gekozen door Valve vanwege zijn uitmuntende kwaliteit, en werd inbegrepen bij de Klasseloze Update als een geeërde officiële map.

The goal is to eliminate the entire enemy team or capture the central control point.

Introductie Video

Locaties

De map bestaat uit een grote geheime raketsilo gebouwd als een tafelberg in het midden van de woestijn. Gevaarlijke hellingen lopen langs de zijden van de tafelberg en leiden naar een onschuldig uitziende molendie is verbonden met het interieur van de holle tafelberg. Lange looplanken en gangen het Spytech-gestijlde interieur domineren.

Exterieur

  • Spawnkamers: De Spawnkamers liggen buiten de silo naast de tunnelingangen naar de centrale gebouw. Direct buiten de spawn zijn er paden langs de Klifkant welke leid naar de Huizen.
  • Klifkant: Langs de bergkant zijn stoffige paden welke leiden naar drie verschillende ingangen in het centrale gebouw. Vanaf de bodem is er de tunnelingang, van bovenaf is er de huisingang, en aan de top is er de zij-ingang.
  • Huis: Bovenop de paden staat een huis welke elk teams spawngebied van elkaar scheid. Naast het huis is een klein, niet met hekken afgezette, loopbare klif die naar de andere kant gaat. Het huis heeft twee verdiepingen, de onderste verdieping bevat de hoofdingangen, en de bovenste bevat ingangen naar het centrale gebouw. Een kleine gezondheidskit kan worden gevonden binnenin het gebouw.

Centrale Gebouw

  • De Laagste Verdieping: De Laagste Verdieping ligt onder de Controlepuntbrug. Het verbind de twee tunnelingangen buiten elk teams spawngebied.
  • Begane Grond: Het midden van de Begane Grond bevat de Controlepuntbrug. Naast de brug liggen twee grote trappen welke naar de Laagste Verdieping leiden. Aan de andere kant daarvan is de ingang van het huis.
  • Bovenste Verdieping: De Bovenste Verdieping is de kleinste verdieping en bestaat vooral uit gangetjes. Vanaf de controlepuntbrug zijn er twee hellingen die leiden naar de bovenste verdieping en een kleine kamer welke uitzicht heeft over het controlepunt. Ingangen naar de bovenste verdieping liggen aan de top van de vuile hellingen aan de Klifkant.

Strategie

See Communitie Offblast strategie

Controlepunt Timing

Controleposten Vermenigvuldiger Seconden
Controlepost ×1
12 ,000
×2
8 ,000
×3
6 ,545
×4
5 ,760


Updateverleden

13 september 2009-patch (Klasseloze Update)

  • Community map Arena_Offblast toegevoegd aan het spel.

Externe Links

The Classless Update: Day 1 - Hats, Offblast map.