PDA

From Team Fortress Wiki
< PDA
Jump to: navigation, search
Tämä artikkeli on Engineerin kahdesta PDA:sta. Asetyyppiä varten katso Aseet-sivu.
Minä rakensin tuon.
The Engineer

PDA:t ovat Engineerin perusaseet PDA-varustepaikalla, ja ne koostuvat Rakennustyökalusta ja Tuhoamistyökalusta, joita hän käyttää rakennustensa rakentamiseen ja tuhoamiseen. Rakennustyökalu on laskimen tyylinen laite, jota mahdollisesti käytetään osien tilaamiseen, kun taas Tuhoamistyökalu on tyypillinen kädessä pidettävä räjäytin, jossa on pieni ruutu ja suuri, punainen nappula.

Nämä laitteet eivät ole tavallisia aseita, sillä niillä ei voi hyökätä; ne ovat pääasiassa visuaalinen merkki pelaajalle ja niille, jotka näkevät hänet. Tästä syystä PDA:iden ja viimeisimmän esillä olleen aseen välillä vaihtaminen ei aiheuta tavallista viivettä aseita vaihdettaessa. Kun pelaaja käyttää PDA:ta, ruudulle ilmaantuu erityinen valikko rakennusten rakentamiseen tai tuhoamiseen.

Kun pelaaja valitsee yhden PDA:n, ruudun päälle ilmaantuu valikko, joka listaa kaikki valittavissa olevat rakennukset. Rakennusten valitseminen tapahtuu valmiiksi sovituilla painikkeilla. Viimeksi käytetyn aseen painikkeen tai ensisijaisen hyökkäyksen painikkeen painaminen peruuttaa PDA:n ja palauttaa edellisen aseen.

PDA:n valintanäppäimet toimivat vain tietyillä ehdoilla. Jos pelaajalla ei ole tarpeeksi Metallia, hän ei voi rakentaa tiettyjä rakennuksia Rakennustyökalulla, mutta metallin keruu mahdollistaa nämä valinnat, kun kun niiden hinta täyttyy. Tuhoamistyökalu taas voi tuhota ainoastaan jo rakennettuja rakennuksia. Tuhoamistyökalulla ei voi tuhota Tyhjentäjillä tyhjennettäviä rakennuksia.

Jos pelaaja päättää rakentaa Rakennustyökalussa valittavissa olevan rakennuksen, pelaajan malli ryhtyy pitämään kädessään työkalupakkia, ja pelaaja näkee maassa edessään valitun rakennuksen mallin ja suuntautumisen. Kun malli on näkyvillä, toissijainen tulitusnäppäin säätää rakennuksen suuntautumista 90 asteella vastapäivään, kun taas ensisijainen tulinäppäin aloittaa rakentamisen. Viimeksi käytetyn aseen näppäin peruuttaa rakentamisen.

Huomaa: Konsoliversioissa ei ole erillistä Tuhoamistyökalua. Sen sijaan Rakennustyökalu toimii myös tuhoamisessa. Valittuaan oikean aseen aktivoidakseen PDA:n, pelaaja käyttää oikeaa liipaisinta/R2:ta rakentaakseen valitun rakennuksen (jos hänellä on tarpeeksi Metallia) ja vasen liipaisin/L2 tuhoaa valitun rakennuksen (jos se on jo rakennettu).

Esittely

Päivityshistoria

26. syyskuuta 2007 -päivitys

  • Korjattiin joitain katkaistuja rivejä tuhoamisvalikossa

28. helmikuuta 2008 -päivitys

  • Muutettiin PDA-valikot hyväksymään "slot1", "slot2", jne., ja "slot10" -kohtiin asetetut näppäimet peruuttamisessa
  • Korjattiin Engineer pystymästä tuhoamaan rakennuksia, joita tyhjennetään.

19. tammikuuta 2011 -päivitys

  • Korjattiin Engineerin PDA-pelaajanäkymät (rakenna/tuhoa) käyttämästä RED-joukkueen värejä BLU-joukkueessa.

Triviaa

  • items_game.txt-tiedostossa on PDA-paikkamerkki, mutta se ei ole käytössä. Pelin sisällä Engineerin PDA:t ja Spyn Valepukupakkaus kuuluvat tähän varustepaikkaan.
    • PDA2-paikkamerkkiä käytetään Spyn kellojen luomisessa, ja niitä voidaan tehdä luomalla 3 Spyn kelloa yhteen. Tämä on ainut käyttö tälle paikkamerkille.

Galleria

Katso myös