Springlading

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
The third stage of Gold Rush, the first Payload map to be introduced into the game.
Onward, great bomb-cart!
The Heavy

Op Springlading mappen, moet het Blauwe team een kar begeleiden vol met explosieven door een serie checkpoints en in de basis van Rood binnen een bepaalde tijd. Blauwe teamleden bewegen of "duwen"de kar door ernaast te gaan staan - hoe meer mensen er naast de kar staan, hoe sneller hij voortbeweegd. Elke Rode teamlid die naast de kar staat zal ervoor zorgen dat de kar zal stoppen met verder bewegen. Als een Blauwe speler de kar niet duwt nadat 30 seconden voorbijgegaan zijn, zal de kar langzaam achteruit bewegen totdat het een Blauw checkpoint/Spawn bereikt heeft bereikt of dat er weer een Blauwe speler naast gaat staan. De kar werkt als een Level 1 Dispenser voor het Blauwe team (en vermomde Rode Spies) en herstelt gezondheid en munitie aan diegene die de kar duwen.

Springlading mappen kunnen wel if niet in meerdere ronden opgedeeld zijn. Sommige mappen hebben tradioneel eenwegsroutes vasnaf het Blauwe teams kant, sommige nog op slot totdat een specifiek punt bereikt is.

Mappen zoals Gold Rush, Hoodoo, en Thunder Mountain zijn opgedeeld in drie levels waar het Blauwe team door moet advanceren en winnen. Levels een en twee hebben elk twee checkpoints en level drie heeft drie checkpoints (twee in het geval van Hoodoo), als de laatste punt meegeteld word. De Badwater Basin en Upward mappen hebben een enkele ronde met vier checkpoints, als het laatste punt meegeteld word. Het advanceren van de kar naar het volgende checkpoint geeft het Blauwe team extra tijd. De kar advanceren naar het laatste punt zorgt ervoor dat de kar explodeerd en iedereen die in de buurt staat doodgaat en vernietigd de Rode basis en symboliseerd dus de overwinning van het Blauwe team.

Springladingrace

The third stage of Pipeline.

In tegenstelling tot Standaard Springladingsmappen, hebben op Springladingrace mappen zowel het Rode als het Blauwe team een kar, waardoor teams niet vastzitten in een defensieve of offensieve rol. Om te winnen, moet elk team tegelijkertijd hun kar duwen door vijandelijk terrein om het eindpunt te bereiken en ondertussen de vijand behouden om ditzelfde te doen. Zoals bij de Springladingsmappen, duwen teamleden de kar door ernaast te staan, met als er meer leden naaststaan de kar als resultaat sneller zal gaan bewegen en als vijandelijke spelers erbij staan de kar stopt met bewegen. Ook zoals in Springlading werkt elke kar als een Level 1 Dispenser voor het eigen team (en vermomde Spies)door gezondheid en munitie te herstellen voor diegene die de kar duwen.

In tegenstelling tot Springladingmappen zal de kar niet achterwaarts bewegen na een bepaalde periode en is er geen tijdslimiet; de map zal eindigen wanneer een team succesvol de kar naar het enindpunt duwt. Delen van de baan kunnen steile hellingen of andere obstakels bevatten waar de kar snel van terug kan rollen naar de onderkant tenzij constant geduwt. Secties van de baan die dit hebben, hebben ook pijlen op de progressiemeter om te helpen met het zien hoe ver de kar geduwt moet worden om dit te overkomen.

Springrace mappen zijn ofwel enkel of multi-level. Pipeline en Nightfall zijn opgedeelt in drie levels, terwijl Hightower maar uit een level bestaat. Het winnen in elk van de eerst twee levels zal een voordeel geven aan het winnende team in het volgende level (de kar is iets naar voren bewogen vanaf het startpunt).

Strategie

Hoofdartikel: Community Payload strategie
Hoofdartikel: Community Payload Race strategie

Mappen

Hoofdartikel: Lijst met mappen

Springlading

Springlading mappen dragen het pl_ voorzetsel bij zich; community mappen worden herkent aan het italic font.

Name Picture File name
Badwater Basin Plbadwater.jpg pl_badwater
Barnblitz Barnblitz.PNG pl_barnblitz
Brimstone Pl fifthcurve event.png pl_fifthcurve_event
Borneo Pl Borneo.jpg pl_borneo
Enclosure Enclosure main.jpg pl_enclosure_final
Frontier Pl frontier.jpg pl_frontier_final
Gold Rush Goldrush.jpg pl_goldrush
Hellstone Pl millstone event.jpg pl_millstone_event
Hoodoo Plhoodoo.jpg pl_hoodoo_final
Snowycoast Pl snowycoast.jpg pl_snowycoast
Swiftwater Pl swiftwater.jpg pl_swiftwater
Thunder Mountain PL Thunder Mountain.png pl_thundermountain
Upward Engineer Update Upward.png pl_upward

Springladingrace

Springladingrace mappen dragen het plr_ voorzetsel bij zich; Community mappen worden herkent aan het italic font.

Name Picture File name
Banana Bay Bananabay main.jpg plr_bananabay
Helltower Plr hightower event centertower.jpg plr_hightower_event
Hightower Engineer Update Hightower.png plr_hightower
Nightfall Nightfall stage2.png plr_nightfall_final
Pipeline Pipeline.jpg plr_pipeline

Karren

Karren zijn het doel en de focus van de Springlading en Springladingrace speltypen.

Karren zitten vast aan een treinrails; het doel is om de kar te duwen langs de rails terwijl de vijand dit probeert te voorkomen. De kar word geduwt door er naast te gaan staan - hoe meer mensen, hoe sneller de kar zich voortbeweegd (tot een maximum van drie – zie Snelheden in de sectie beneden). Als een tegenstander dicht bij kar komt, dan blokkeerd de kar en zal hij niet meer bewegen totdat alle opposite vbij de kar vandaan is verwijderd. Als er gebouwen in de weg staan, zal het gebouw stukgaan zolang de kar het aanraakt. De kar gedraagd zich hetzelde als een Level 1 Dispenser voor het team dat de eigenaar is door Gezondheid en munitie te herstellen en ook metaal. In tegenstelling tot Level 1 Dispensers, heeft de kar geen limiet aan het totaal aantal metaal dat hij aan Engineers kan geven.

Als een kar alleen gelaten word op specifieke hellingen zal hij op natuurlijke wijze achterwaarts rollen. Het karduwende team moet de kar continu duwen om op heuvels te komen, waarbij het bereiken van een ingevallen helling een soort van checkpoint is waar de kar niet meer terug kan gaan. Sinds de 8 juli 201-patch Engineer Update, heeft de kar een gloeiende, teamgekleurde lijn om zich heen die het mogelijk maakt zijn positie van veraf te zien en gezien te kunnen worden door muren heen, wat spelers in staat stelt om een oogje in het zeil te houden waar hij is ten alle tijden.

Springlading

In Springlading modus, moet het Blauwe team een kar duwen door een serie checkpoints en in de basis van het Rode team binnen een bepaalde tijd. Het bereiken van een checkpoint voegd tijd toe aan de timer. Als een Blauwe speler de kar niet duwt na 30 seconden, zal de kar langzaam achteruit bewegen totdat heteen Blauwe checkpoint/spawn bereikt of er een Blauwe speler naast gaat staan. Als de kar niet naar achteren beweegt wanneer de tijd om is zal Overtijd starten, wat het aanvallende team 5 seconden de tijd geeft om de bom te bewegen of ze verliezen evengoed. De timer reset elke keer dat de kar weer word aangeraakt.

Springladingrace

In Springladingrace mode, krijgen beide teams een kar toegereikt. De teams moeten tegelijkertijd hun karren duwen door het vijandelijke terrein en tegelijkertijd de vijand hiervan weerhouden hetzelfde te doen. In tegenstelling tot Springladingsmappen zal de kar niet naar achteren bewegen na een bepaalde tijd (tenzij het op een steile helling staat) en is er geen tijdslimiet; de map zal alleen eindigen wanneer een team succesvol de kar naar het eindpunt duwt. Springladingracemappen hebben de neiging om meer steile hellingen te gebruiken dan standaard Springladingladingsmappen.Gedurende During Overtijd zullen beide karren automatisch langzaam voorwaarts bewegen om Gelijkspellen te voorkomen. Een kar duwen stopt de andere kar om uitzichzelf te bewegen.

Lil' Chew Chew

Op de Springladingsmap Frontier is er een substantieel grotere gemechaniseerde treinmotor bekend als de Lil' Chew-Chew die word gebruikt ter vervanging voor de standaard Blauwe kar. Het biedt dekking van frontale aanvallen, de Trein is in staat om iedereen die in zijn mond (vrijwillig of geforceerd) komt zeer te beschadigen wanneer hij voorwaarts beweegt; de toegedane schade vermeerderd als meer spelers op zijn achterste platform meerijden, tot het punt waarop drie of meer aanvallers hierop het in staat stellen op een instant-kill te doen. Het platform heeft ook een ingebouwde Blauwe Dispenser, hoewel degene die op het platform rijden moeite hebben om direct naar voren te kijken aangezien het centrale gedeelte van de trein in de weg zit. Het heeft ook een zeer opmerkelijk verbeterde duwreikwijdte wanneer vergeleken met normale karren.

Karsnelheden

De karsnelheid hangt af van het aantal mensen (de vermenigvuldiger) die aan het duwen zijn. Op dit moment gebruiken alle standaard mappen dezelfde snelheden. Snelheden worden gemeten in Hamer Eenheden per seconde. Er moet opgemerkt worden dat het veroveringslimiet 3 spelers is en elke additionele speler erbij die meeduwt niet bijdraagt aan het versnellen.

Vermenigvuldiger Snelheid Ratio
(Achterwaarts) -9 -10%
x1 50 55%
x2 70 77%
x3 90 100%

tf2tactics.com video on cart cap speed (October 2009).

Galerij

Karren

Concept art

Ongebruikte modellen

De volgende modellen zijn present in de spelbestanden maar blijven ongebruikt.

Gerelateerde prestaties

Leaderboard class scout.png Scout

Halt!
Halt!
Verdoof 50 vijanden terwijl ze een controlepost innemen of de kar duwen.


Leaderboard class soldier.png Soldier

Herhalingsoefening
Herhalingsoefening
Verdedig 30 keer een veroveringspost.


Rumoerige rit
Rumoerige rit
Maak een ritje van 30 seconden op de wagen.


Leaderboard class demoman.png Demoman

Dode verdediger
Dode verdediger
Dood 25 spelers die een controlepost of een kar verdedigen.


Drie keer is scheepsrecht
Drie keer is scheepsrecht
Dood drie afzonderlijke keren met één enkele kleefbomexplosie 3 vijanden terwijl die bezig zijn met een verovering of een wagen voortduwen.


Leaderboard class heavy.png Heavy

Poesjkin-kar
Poesjkin-kar
Behaal 50 veroveringen op springladingkaarten.


Niet die karski
Niet die karski
Voorkom 25 keer dat de vijand de kar verplaatst.


Leaderboard class engineer.png Engineer

Niemandsland
Niemandsland
Gebruik een sentry om 25 vijanden te doden die een controlepost aan het innemen zijn.


Leaderboard class spy.png Spy

Is het veilig?
Is het veilig?
Steek 50 vijanden in de rug die bezig zijn controleposten te veroveren.


Updateverleden

29 april 2008-patch (Gold Rush Update)

 • Springlading speltype togevoegd aan het spel.
 • Gold Rush map aan het spel toegevoegd.

19 september 2008-patch (Een Zware Update)

 • Badwater Basin toegevoegd.
 • Betere controle van kartblokkeer herkenning toegevoegd aan de Springladingmappen.

3 juni 2011-patch

 • Nieuwe community gecontributeerde Springlading kar responsieregels toegevoegd voor de Sniper.

Bugs

The cart spinning bug.
 • Omdat de kar telt als een controlepunt in op veel manieren, gebruiken bepaalde stemopdrachten (zoals 'Help!') hun controlepunt varianten bij de kar.
 • De kar kan soms willekeurig verticaal ronddraaien.
 • De veroveringsprogressie HUD raporteert soms niet hoeveel spelers de kar duwen. Het kan ook de kar weergeven als geblokkeerd terwijl dat niet zo is.
 • Doodgaan door de karexplosie zorgt ervoor dat de Doodscamera zich focust op een specifiek punt van de map, zelfs als er geen vijand betrokken was bij de dood.

Trivia

Concept drawing depicting a different style of cart.
 • De standaard Springlading neemt het beeld aan van een "Fat Man" implosie-stijl plutonium atomische bom. Dit type bom is gebruikt op Nagasaki gedurende de Tweede Wereldoorlog.
 • Oorspronkelijk zou de Engineer de Dispenser van de kar kunnen upgraden, wat het toestond om vermeerderde gezondheid, munitie en metaal te geven aan spelers. Dit is gerepareerd.
 • Hoodoo Gebruikt een ander karmodel. De mapomschrijving onthult dat de kar een "vuile bom" bij zich draagt – een nucleair explosief dat bestaat uit weinig meer dan het radioactieve materiaal dat gebonden word aan conventionele explosieven zoals TNT.
 • Op alle karren, is er een Heavy quote op het verfwerk geschreven:
  • De standaard kar draagt de woorden: 'Cry some more' geschrapt in de verf.
  • De Hoodoo kar heeft de woorden 'So much blood!' in het wit geverft op de voorkant en het woord 'Bonk' in de stof geschreven onder een van de riemen (waarschijnlijk door de Scout).
  • Lil' Chew-Chew draagt de woorden 'All of you are dead!'bij zich in het kunstwerk geschrapt op de voorkant van de rooktekening.
 • Het licht op de Springlading kar is hetzelfde als degene die met tape is vastgemaakt op de Gevechts Mini-Sentry Gun.