Pistol

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Bang! I make it look easy!
The Scout

Pistolen är Spanarens och Teknikerns sekundära vapen. Dess träffsäkerhet är inte exceptionell, men utklassar sprängvapnets och hagelgevärets på avstånd. Pistolen är användbar till att attackera fiender på medellångt och långt avstånd eller som reserv när det primära vapnet inte har några skott kvar. Pistolen är väldigt bra till att förstöra klisterbomber eller till att förstöra oövervakade vaktgevär utanför dess eldavstånd.

Pistolen lider av medelmåttig avfallning av skada, även fast det är en enprojektilsvapen, och kombinerad med dess medelmåttiga skada. Detta gör att många spelare inte använder denna överhuvudtaget. Fast när vapnet skjuts med maximal hastighet blir detta vapnet ett formidabelt val hos en erfaren spelare, för när pistolen träffar mycket gör den mycket skada, och har utöver detta en väldigt snabb omladdningshastighet. I kombination med First blood-buffen är detta vapnet dödligt och kan döda vilken fiende som helst under ett magasin.

I likhet med revolvern och SMG:n gör detta vapnet ett perfekt träffsäkert skott innan skottspridningen tar effekt, tills dess att användaren slutat skjuta för ungefär 1.25 sekunder.

Damage and function times

Se även: Skada
Identisk med: Lugermorphen
Skada och Funktionstider
Skjut-typ Hitscan
Damage type Bullet
Ranged or Melee damage? Ranged
Skada
Maximal skada möjligt 150% 22
Grundskada 100% 15
Minimal möjlig skada 52.8% 8
Point blank 22
Medium-distans 15
Lång-distans 8
Kritisk 45
Mini-kritisk träff 20-30
Funktionstider
Attack interval 0.15 s
Omladdning Engineer: 1.36 s
Scout: 1.25 s
Återhämtning av skottspridning 1.25 s
Värdena är ungefära och determinerades genom gemenskaps-testning.

Funktionstider

 • Attacksintervall: 0.17 (6 skott per sekund)
 • Omladdning: 1.36 (tekniker) eller 1.25 (spanare)
 • Spridningsåterhämtning: 1.25

Alla tider är skrivna i sekunder. Tiderna är ungefärliga och bestäms genom tester gjorda av gemenskapen.

Demonstration

Relaterade framsteg

Leaderboard class scout.png Scout

Pistolvakt
Pistolvakt
Förstör ett aktivt vaktgevär genom att använda din pistol.

Leaderboard class engineer.png Engineer

Västerns Vilda Mos
Västerns Vilda Mos
Förstör 50 av fiendens klisterbomber som ligger inom räckvidd för allierade byggnader.

Kuriosa

 • Varken hanen eller kolven på pistolen rör på sig när pistolen avfyrar skott, ens i world view. Faktum är att pistolens avfyringsanimation bara är en rekyl.
 • En användargjord skin finns som gör så att pistolen ser ut och låter som spanarens borttagna vapen spikpistolen.
 • När teknikern laddar om ser det ut som att han bara sätter in ett nytt magasin i pistolen, utan att ta ut det gamla använda.
 • Den närmsta pistolen man kan komma i verkligen till den här är PSM, en fjäderlätt sovjetisk självförsvarspistol som avfyrar ett minimalt 5.45mm magasin och är inte avsett för någon seriös användning annat än nära håll.
 • Vid nära håll är pistolen mycket mer kraftful än bollträet, och såvida du inte får en kritisk träff är den vanligtvis effektivare än skiftnyckeln some tekniker. Men på grund av dess lilla magasin spanaren bär på och teknikerns höga chans att få en kritisk träff, är detta oftast inte rekommenderat.
 • Pistolen, geväret och Pain Train är de enda vapnen som mer än en klass kan bära.
 • Medan pistolen beter sig som ett automatiskt handeldsvapen, så trycker helt enkelt användaren avtryckaren väldigt snabbt. Från början kunde spelare skjuta snabbare genom att trycka på knappen för varje individuellt skott väldigt snabbt, men nu behöver man bara hålla inne knappen för att skott skall avfyras.
 • När spanaren laddar om snurrar han på pistolen och sätter in ett nytt magasin medan han snurrar. Detta är inte bara nästintill omöjligt, men också väldigt farligt om det skulle finnas skott kvar i magasinet. Lyckligtvis simuleras inte oavsiktliga avfyrningar i spelet.
 • Teknikern håller pistolen med en hand, medan spanaren håller pistolen med två händer. Hursomhelst, om teknikern springer bakåt medan han avfyrar pistolen kommer han att hålla den med två händer i world view.
 • Spanaren håller (och laddar om) pistolen på olika sätt i första person och i world view. För spelaren ser det ut som att hans vänstra hand sitter under magasinet, men för andra spelare ser det ut som att han håller pistolen normalt.

Gallery

Se även