Projektiler

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Assistance bitte!
Grip det her.
Scout
Ico camera.png Related images:


Projektiler, i modsætning til hitscan-patroner, bevæger sig ikke øjeblikkeligt igennem banen, men med i en bestemt hastighed, som er forskellige fra projektil til projektil, og er ofte underlagt fysikmotoren. Projektiler bruger en stor hitbox, delt af alle klasser, til at bestemme kontakt, den samme som er brugt af nærkampsvåben, andre spillere og miljøet. Skaden af projektilet er normalt bestemt ud fra den distance målet er fra angriberen ved kollision eller, alternativt, fra stedet, hvor angriberen var ved da han døde. Mange projektiler har unikke egenskaber, som ændrer sig fra våben til våben. Projektiler er ikke påvirker af lagkompensering.

En smidt Sandvichen, stykker af destrueret klæbebomber, bygninger, Sappere og tabte våben-opsamlinger fra døde spillere er ikke set som projektiler. Selvom de er skudt ud og underlagt fysikmotoren, har de anderledes egenskaber.

Special projektiler

Projektilernes egenskaber kommer an på våbnet der affyret dem. Projektiler skader ofte på kontakt, ligesom Hitscan-patroner. Anderledes er det dog, at mange projektiler laver eksplosioner ved kontakt, eller, som det er med Demoman, genererer eksplosioner og ødelægger dem selv efter et bestemt tidsinterval (som det er med granater), eller ved Demomans signal (som det er med Klæbebomber). Alle projektiler undtagen raketter og energiskud er påvirket af tyngdekraften og falder nedad. Skaden fra projektiler affyret af Demoman (efter 5 sekunder, hvis det er klæbebomber), Signalpistolen, Detonatoren, Mandesmelteren, en level 3 Sentry Gun og Jægeren er ikke påvirket af distance; dog har Korsridderens Armbrøst en inverteret skade-nedsættelse over distancer (som betyder at skade og heling forøges, jo længere væk Medicen er fra målet). Nogle projektiler giver effekter ved kontakt. Baseballs fra Ole Lukøje giver forulempende effekt, mens Gavepapirsmorderens julekugle giver blødning og signalskud antænder fjender. Jarate og Manisk Mælk gør ikke skade, men giver i stedet deres respektive effekter til fjender, fjerner midlertidigt Spies usynlighedsegenskab og slukker ild inden for deres splash-radius. Blutsauger og Den Sorte Boks heler den skydende Medic eller Soldier, når de rammer og Korsridderens Armbrøst heler holdkammerater og skader fjender. Jægerens pile kan også sætte ild til fjender, når de selv er blevet antændt. Noter at ÜberLadet mål ikke bliver påvirket af effekterne.

Klæbebomber klistrer sig til overflader, men hopper af spawn-vægge, spillere og visse andre objekter. Pile sidder fast på spillere og overflader, men de er kun kosmetisk; det samme gælder nåle. Raketter fra en level 3 Sentry Gun sporer målene en smule og cirkulerer om hinanden i luften; klyngen af fire raketter er set som ét objekt.

Flammer

Hovedartikel: Ild

Flammer er store, skade-gørende, spiller-antændende 'partikler' affyret fra Pyros primære våben: Flammekaster, Bagbrænderen, Fedtfjerneren, Regnblæseren og Phlogistinatoren. De bruger projektil hitboxen til at bestemme kontakt, men har ikke en synlig model, har både en livstid og maximal distance og deres skade er mest bestemt ud fra tiden gået siden affyrelse i stedet for distance. Også, i modsætning til andre projektiler, stopper flammerne ikke, når de kolliderer med en spiller, eller bygninger, men fortsætter i stedet med at skade andre objekter, indtil deres maximale levetid er brugt. Flammer kommer heller ikke kontakt med det omkringstående miljø; dog, vil partiklerne ikke skade, hvis midten af partiklen først skal passere igennem et objekt, eller igennem vand. Flammer har en "negativ" kurve, som forårsager, at de strømmer opad og deres impuls er delvist bestemt af Pyroens bevægelse. Både Den Retskafne Bison og Pomson 6000 skyder en masse af flammepartikler i stedet for normale partikler og bruger partikel-hitboxene. Dog, til forskel fra de 'normale' flammepartikler, antænder skudene ikke fjenden og de har ingen maksimal levetid. Derfor kan de antænde pile, kan ikke blive reflekteret og kan penetrere mål.

Eksplosioner

Eksplosioner er øjeblikkelig skadende splash-effekter produceret af projektiler (og derudover Kamikaze-hånen og Ullapool-pælen nærkampsvåbnet), som normalt har en signifikant skubbekraft. De bruger også projektil-hitboxene. Skubbekraften, størrelsen og skaden fra eksplosioner, varierer meget af hvilket projektil, der skabte dem. Eksplosioner kan ikke passere igennem vægge, som betyder, at de tager form efter omgivelserne. De giver skade og skubbekraft proportionelt til mængden af hitbox omfattet o deres radius og distancen mellem deres startposition og midtepositionen på de påvirket spillere. Eksplosioner kan ramme spilleren, der affyrede dem og kan derfor bruges til eksplosionshop.

Luftstød og splash-effecter fra Jarate og Manisk Mælk er nogle gange klassificeret som eksplosioner, og har ensligende egenskaber, som, at deres form er baseret på området de bruges i.

Eksplosioner (med Den Skotske Modstand og Den Korte Lunte som undtagelse) vil ikke destruere klæbebomber, men vil skubbe dem væk.

Nåle

Nåle affyret af Injektionssprøjtepistol, Blutsauger og Overdosen, er de eneste projektiler mellem standardvåbene, som ikke kan blive destrueret, eller reflekteret, af andre projektiler, eller luftsstød. De gør også patron-skade (og gør derfor bonusskade til fjender med skadesårbarhed mod patroner) og kan også fjerne Klæbebomber, som er unikt blandt projektilvåben.

Andre projektilegenskaber

Luftsstødet fra Pyros primære våben kan reflektere alle projektiler, med undtagelse af nåle og de smalle energistråler fra Den Retskafne Bison og Pomson 6000. Når projektiler er reflekteret, med undtagelsen af Klæbebomber, skifter de ejerskab til Pyroen, som reflekterende dem og de gør Mini-Kritisk skade på fjender der rammes. Baseballs fra Ole Lukøje kan blive reflekteret med en god svingtiming.

Jægerens pile får kritisk hovedskud, når de gennembore et bestemt område på projektil-hitboxen, som er delt af alle klasser. Bagbrænderen får Kritiske slag, når man angriber i et område bagerst hitboxen. Signalskudene fra en Signalpistolen gør Kritisk skade på antændte spillere.

Når de kolliderer i luften, vil Kritiske projektiler og pile destruere andre projektiler. Signalskud kan destruere andre signalskud. Klæbebomber kan blive destrueret af patroner, nåle, nærkampsvåben, eller Den Skotske Modstands og Den Korte Luntes klæbebomber og dropper ammunition.

Projektiler

Liste over projektiler
Projektil Våben Hastighed (He/s) Arker Klæber Kan Reflekteres Kan blive ødelagt af
Mad Milk
Krukke
Leaderboard class scout.png Manisk Mælk
1019,9
Pictogram tick.png Ja Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Mutated Milk
Krukke
Leaderboard class scout.png Muteret Mælk
1019,9
Flying Guillotine
Kødøkse
Leaderboard class scout.png Den Flyvende Guillotine
3000
Pictogram tick.png Ja Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Sandman Baseball.png
Baseball
Leaderboard class scout.png Ole Lukøje
3000
Pictogram tick.png Ja Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Festive ornament red.png
Bauble
Leaderboard class scout.png Gavepapirsmorderen
Rocket.png
Raket
Leaderboard class soldier.png Raketkaster
Den Sorte Boks
Rakethopperen
Originalen
Tiggerens Bazooka
1100
Pictogram cross.png Nej Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Leaderboard class soldier.png Fuldtræfferen
1980
Leaderboard class soldier.png Frihedsfordreren
1540
RED Cow Mangler 5000 Beam.png
Stor energistråle
Leaderboard class soldier.png Kokvæster 5000
1100
 • Kortslutningen
Air Strike Projectile.png
Raket
Leaderboard class soldier.png Luftangrebet
 • Kortslutningen
RED Righteous Bison Beam.png
Lille energistråle
Leaderboard class soldier.png Den Retskafne Bison
1200
Pictogram cross.png Nej Pictogram cross.png Nej Pictogram cross.png Nej
Dragon's Fury fireball.png
Fireball
Leaderboard class pyro.png Dragens Vrede
3000
Pictogram cross.png Nej Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Flare proj red.png
Signalskud
Leaderboard class pyro.png Signalpistolen
Brandskuddet
2000
Pictogram tick.png Ja Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Detonator proj red.png
Signalskud
Leaderboard class pyro.png Detonatoren
Flare proj red.png
Signalskud
Leaderboard class pyro.png Mandesmelteren
3000
RED Gas Passer.png
Gas Can
Leaderboard class pyro.png Benzindunken
2009,2
Pictogram tick.png Ja Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Grenade proj red.png
Granater
Leaderboard class demoman.png Granatkaster
1216,6
Pictogram tick.png Ja Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Leaderboard class demoman.png Loch-og-Laderen
1513,3
Loose Cannon proj red.png
Kanonkugle
Leaderboard class demoman.png Løs Kanon
1453,9
RED Iron Bomber Projectile.png
Granater
Leaderboard class demoman.png Jernkæmpen
1216,6
Sticky proj red.png
Klæbebomber
Leaderboard class demoman.png Klæbebombekaster
925,38 2409,2
Pictogram tick.png Ja Pictogram neutral.png Til verden Pictogram tick.png Ja I luften:
 • Kortslutningen

På overflade:

 • Patroner
 • Nærkampsvåben
 • Nåle
 • Den Skotske Modstand
 • Den Korte Lunte
 • Kortslutningen
 • Detonatoren
 • Brandskuddet
Scores proj red.png
Klæbebomber
Leaderboard class demoman.png Den Skotske Modstand
Sticky Jumper bomb RED.png
Klæbebomber
Leaderboard class demoman.png Klæbebombe-hopperen
RED Quickiebomb Launcher Projectile.png
Klæbebomber
Leaderboard class demoman.png Den Korte Lunte
930,88 2409,2
Sentry Rocket.png
Raket
Leaderboard class engineer.png Sentry Gun (Niveau 3)
1100
Pictogram cross.png Nej Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
RED Pomson 6000 Beam.png
Lille energistråle
Leaderboard class engineer.png Pomson 6000
1200
Pictogram cross.png Nej Pictogram cross.png Nej Pictogram cross.png Nej
Rescue Ranger Projectile RED.png
Repareringsklo
Leaderboard class engineer.png Afstandsredder
2400
Pictogram tick.png Ja Pictogram tick.png Ja Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
RED Syringe Gun Ammo.png
Nål
Leaderboard class medic.png Injektionssprøjtepistol
Blutsauger
Overdosen
1000
Pictogram tick.png Ja Pictogram neutral.png Til verden Pictogram cross.png Nej
Leaderboard class medic.png Korsridderens Armbrøst
2400
Pictogram tick.png Ja Pictogram tick.png Til verden Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Arrow proj.png
Pil
Leaderboard class sniper.png Jægeren
Den Sammensatte Befæstning
1812,1 2600
Pictogram tick.png Ja Pictogram tick.png Ja Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Jarate
Krukke
Leaderboard class sniper.png Jarate
1017,9
Pictogram tick.png Ja Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen
Self-Aware Beauty Mark
Krukke
Leaderboard class sniper.png Den Selvbevidste Skønhedsplet
1017,9
Grappling Hook Projectile.png
Gribekrog
TF2 crosshair orange.png Gribekrog
1500
Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja Pictogram cross.png Nej
Item icon Unknown.png
Halloween-besværgelser
TF2 crosshair orange.png Halloween-besværgelser
422,17 1019,8
Pictogram neutral.png Sometimes Pictogram cross.png Nej Pictogram cross.png Nej
Monoculus proj.png
Raket
Monoculus angry.png MONOCULUS
330 1100
Pictogram cross.png Nej Pictogram cross.png Nej Pictogram tick.png Ja
 • Kortslutningen

Se også