Sawmill

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Sawmill (Arena)
Sawmill.PNG
Basisinformatie
Kaarttype Arena
Bestandsnaam: arena_sawmill
Ontwikkelaar(s): Valve
Kaartinformatie
Omgeving: Alpen
Decor: Bewolkt, Regen
Diep water: Yes
Gevaren: Zagen
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×2
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Largeammo.png ×2
Map Photos
Menu photos arena sawmill.png
Map Overview
Sawmill (Arena) overview.png
Sawmill heeft meerdere variaties, inclusief Verover de vlag en Koning van de heuvel.
Set in a stormy mountain sawmill, this arena map has its cap point in a large structure atop a hill in the center of the map; beneath which lies a hidden underground spytech base; and above which, pouring down on everything we just mentioned, is rain—the first weather effect to appear in a Team Fortress 2 map. If that previous sentence wasn't long enough for you, replace the period with a comma and add this next part: players must ALSO watch out for the two deadly saw blades near the cap, which were left on when the previous occupants abandoned it for a less deadly, hilly, rain-swamped sawmill not built on a spybase.

Sawmill is geïntroduceerd als een officiële Team Fortress 2 Arena mode map tijdens de Sniper vs. Spy Update. De map heeft sindsdien ook officiële Verover de Vlag en Koning van de Heuvel variaties gekregen die uitgegeven zijn tijdens de Klasseloze Update.

Het doel is om het gehele vijandelijke team te elimineren of het centrale controlepunt te veroveren wanneer deze beschikbaar is.

Introductie video

Locaties

 • Waterval: Ligt aan de rechterkant van het spawngebied van RED, een grote waterval valt neer van een grijze klif midden in een grote poel water. Houtstaven vormen een drijvend platform langs de poel, alhoewel het water zelf ook niet diep is. Een kleine gezondheidskit kan worden gevonden in het midden van de houten platforms. Er is ook een overduidelijk 'verstopt' pad achter de waterval die gebruikt kan worden als je je bekeken voelt door de vijand. In de CTF versie van deze map is de ingang naar de BLU tuin afgesloten.
 • De Grot - Een grot die een lange lus maakt langs een kant van de map achter de waterval, kan worden verdedigd aan allebei de einden.
 • Houtschuur: Aan de rechterkant van het spawngebied van BLU staat een wijde schuur vol met hout, die uitkijkt over een overstroomde greppel. Een andere kleine gezondheidskit ligt op een stapel planken binnenin de schuur. De verre kant aan RED's tuin is afgesloten in de CTF versie.
 • Centrale schuur: Het midden van de map word gedomineerd door een grote schuur die meerdere ingangen voor elk team heeft. In het midden van de schuur ligt het controlepunt (afgeschermt en niet in gebruik in deze mapversie). Grote cirkelzagen bewegen zich op lineaire wijze voort langs het controlepunt en maken zeer veel lawaai, en functioneren als dodelijke obstakels voor spelers die de vlag proeren te veroveren of gewoon door het gebied heen lopen. Houtstaven hangen boven in de schuur.
 • Daken - Buiten elke spawnkamer lopen er loopplanken welke uitmonden op de daken van het gebouw direct ernaast. Een andere houten plank verbind deze daken met de balkonnen van de centrale schuur.
 • De Balkonnen - Aan beide kanten van het controlepunt, lijnrecht tegenover de kanten gedomineerd door de zagen, zijn twee randen met ramen erin met trappen die naar de begane grond leiden. Deze smalle 'kamers' kunnen worden verdedigd door een vastberaden Engineer, als hij een Sentry nest op tijd daar neerzet.


Strategie

Zie Communitie Sawmill (Arena) strategie

Controlepunt Timing

Controleposten Vermenigvuldiger Seconden
Controlepost ×1
24 ,000
×2
16 ,000
×3
13 ,90.999999999999
×4
11 ,520


Updateverleden

21 mei 2009-patch (Sniper vs. Spy Update)

 • De map is aan het spel toegevoegd.

22 mei 2009-patch

 • Repareerde dta het controlepunt niet de juiste benaming had in Sawmill (Arena).

13 september 2009-patch (Klasseloze Update)

 • Repareerde een DirectX8 bug waarbij sommige modellen niet zichtbaar waren.
 • Repareerde een exploit m.b.t. het bouwen van Teleporters buiten de map.

29 oktober 2009-patch (Bespookte Halloween Special)

 • Repareerde een Engineer exploit.

Trivia

 • Net als op Lumberyard, is er een spytech raketsilo direct onder het controlepunt. Dit is nog prominenter in de Verover de Vlag versie van deze map.
 • Sawmill is als eerst gezien als de achtergrond van de Jachtman update pagina. [1]
 • De zin die Sawmill omschrijft zegt dat een komma de zin langer zou kunnen maken. Dit is onjuist; een semicolon is nodig om de zin te verlengen tot het stuk over de cirkelzagen.

Externe links