Sawmill (Verover de Vlag)

From Team Fortress Wiki
Jump to: navigation, search
Sawmill heeft meerdere variaties, inclusief Arena en Koning van de heuvel.
Sawmill (Capture the Flag)
CTF Sawmill Center.png
Basisinformatie
Kaarttype Verover de vlag
Bestandsnaam: ctf_sawmill
Ontwikkelaar(s): Valve
Kaartinformatie
Omgeving: Alpen
Decor: Bewolkt, regen
Diep water: Yes
Gevaren: Zagen
Map Items
Healthico.png Genezingkits: Smallhealth.png ×5   •   Mediumhealth.png ×4
Ammoico.png Ammunitiepakketten: Smallammo.png ×2   •   Mediumammo.png ×4
Map Photos
Menu photos ctf sawmill.png
Map Overview
Sawmill (Capture the Flag) overview.png
Seriously... is there anything this map can't do? Arena Sawmill has been re-worked to function as the third official Valve ‘Capture the Flag’ map. Two side access routes have been blocked off to concentrate gameplay, and a building near each spawn point is now accessible. These lead to a flooded underground stronghold that holds the enemy’s top secret intelligence—a flag made entirely out of microfilm. Or possibly nylon. Either way, yoink!

Sawmill is een Verover de Vlag map die uitgegeven is tijdens de Classless Update als een officiële map. Sawmill (Capture the Flag) biedt een bijna identieke layout zoals zijn Arena en Koning van de Heuvel varianten, de enige grote verschillen zijn de additie vanIntelligentiekamers voor elk team en dat de schuren aan biede kanten versperd zijn. Het controlepunt is vervangen door een kleine gezondheidskit.

Om te winnen moet je team de intelligentie van het andere team meerdere malen veroveren totdat het veroveringslimiet bereikt is (standaard limiet is 3) terwijl je het vijandelijke team ervan moet weerhouden hetzelfde te doen.

Locaties

 • Centrale schuur: Het midden van de map word gedomineerd door een grote schuur die meerdere ingangen voor elk team heeft. In het midden van de schuur ligt het controlepunt (afgeschermt en niet in gebruik in deze mapversie). Grote cirkelzagen bewegen zich op lineaire wijze voort langs het controlepunt en maken zeer veel lawaai, en functioneren als dodelijke obstakels voor spelers die de vlag proeren te veroveren of gewoon door het gebied heen lopen. Houtstaven hangen boven in de schuur.
 • Houtschuur: Aan de rechterkant van het spawngebied van BLU staat een wijde schuur vol met hout, die uitkijkt over een overstroomde greppel. Een andere kleine gezondheidskit ligt op een stapel planken binnenin de schuur. De verre kant aan RED's tuin is afgesloten in de CTF versie.
 • Intelligentiekamer: Ligt in de kelder van een van de gebouwen direct naast de spawnkamer, en ook bereikbaar via de ingestorte portie van het aangelegen gebouw. De kamer is compleet onderwater gelopen.
 • Waterval: Ligt aan de rechterkant van het spawngebied van RED, een grote waterval valt neer van een grijze clif midden in een grote plas. Houtstaven vormen een drijvend platform langs de plas, alhoewel het water zelf ook niet diep is. Een kleine gezondheidskit kan worden gevonden in het midden van de houten platforms. Er is ook een duidelijk 'verstopt' pad achter de waterval die gebruikt kan worden als je je bekeken voelt door de vijand. In de CTF versie van deze map is de ingang naar de BLU tuin afgesloten.
 • De Grot - Een grot die een lange lus maakt langs een kant van de map achter de waterval, kan worden verdedigd aan allebei de einden.
 • Daken - Buiten elke spawnkamer lopen er loopplanken welke uitmonden op de daken van het gebouw direct ernaast. Een andere houten plank verbind deze daken met de balkonnen van de centrale schuur.
 • De Balkonnen - Aan beide kanten van het controlepunt, lijnrecht tegenover de kanten gedomineerd door de zagen, zijn twee randen met ramen erin met trappen die naar de begane grond leiden. Deze smalle 'kamers' kunnen worden verdedigd door een vastberaden Engineer, als hij een Sentry nest op tijd daar neerzet.

Strategie

Zie Communitie Sawmill (CTF) strategie

Updateverleden

13 september 2009-patch (Klasseloze Update)

 • CTF_Sawmill is aan het spel toegevoegd.

21 september 2009-patch

 • Repareerde dat CTF_Sawmill niet de map eindigde wanneer de mp_timelimit ingevoerd werd in het midden van een ronde.

29 oktober 2009-patch

 • Repareerde een Engineer exploit.

Bugs

 • Je kan de intelligentie door het hek in het midden laten clippen door dood te gaan als je het bij je draagt.

Trivia

 • Net zoals in Lumberyard en de Arena versie van Sawmill. is er een raketsilo onder het controlepunt.
 • De waterval en meer routes zijn afgesloten, maar het is nog steeds mogelijk om erlangs te komen door op de metalen spijkers te springen op de muur en dan op het middelste dak te springen.

Zie ook

Externe links